Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Модератор моля?

Featured Replies

Къде да намеря модератор? Имат ли група или? Питах оня ден дали спят или са ваканция @algor ми заключи темата и не отговаря и на ЛС

Ще питам направо тук, 

Какво се случва когато докладваш мнение за спам? А ако го докладваш 15 пъти? И реакция няма?

преди 14 минути, How_to написа:

Какво се случва когато докладваш мнение за спам? А ако го докладваш 15 пъти? И реакция няма?

Пиши на @ostavime той е доста активен в форума и пише в теми .Алгор не знам защо още го държат като мод 

преди 27 минути, How_to написа:

Какво се случва когато докладваш мнение за спам?

Администрацията ги оценява дали отговарят на т.т. 2.5 или 2.7 и тогава взема или не взема  мерки

преди 39 минути, How_to написа:

Ти можеш и 30 пъти да го докладваш, това не означава, че трябва да се предприеме някакво действие!

Дали да се направи нещо решава този, който е видял доклада.

• Администратор

Както каза потребителят по-горе. 

Всеки модератор преценява дали докладът е основателен. Това, че вие сте преценили, че нещо е спам за вас, то не е задължително да е спам за всеки един потребител на форума. Същото е и с доклади на неща, които не ви харесват. Харесването е субективно и лична преценка. Доста потребители бъркат бутона за докладване с бутон "не харесвам"

Това, че сте докладвали нещо не означава, че то задължително ще бъде изтрито. Ако беше така бутонът нямаше да е "Докладвай", а "Изтрий".

• Автор
преди 19 минути, СЛАВА УКРАЙНА написа:

Ти можеш и 30 пъти да го докладваш, това не означава, че трябва да се предприеме някакво действие!

Дали да се направи нещо решава този, който е видял доклада.

Значи тоя дето се е из**ал, мод-а му бърше гъ*а, а потребителя си седи и му смърди на л**на и няма идея какво става?

преди 6 минути, Kalin Karaboychev написа:

Както каза потребителят по-горе. 

Всеки модератор преценява дали докладът е основателен. Това, че вие сте преценили, че нещо е спам за вас, то не е задължително да е спам за всеки един потребител на форума. Същото е и с доклади на неща, които не ви харесват. Харесването е субективно и лична преценка. Доста потребители бъркат бутона за докладване с бутон "не харесвам"

Благодаря. Може ли да подгледнете темата ми за "петна на монитор" и мислите ли , че мнението отдолу "дали имам котка" дпам ли е или не?

• Администратор
преди 1 минута, How_to написа:

Значи тоя дето се е из**ал, мод-а му бърше гъ*а, а потребителя си седи и му смърди на л**на и няма идея какво става?

Следващият такъв цветущ пост със заменени букви със звездичка ще ви донесе награда, която няма да ви позволи поне седмица да виждате кой е спамил в дадена тема. Ако не ви харесват условията за ползване и правилата на форума то има стотици други форуми в които предполагам е позволен такъв език и никой няма да ви спами в темите. 

• Автор
преди 36 минути, Kalin Karaboychev написа:

Следващият такъв цветущ пост със заменени букви със звездичка ще ви донесе награда, която няма да ви позволи поне седмица да виждате кой е спамил в дадена тема. Ако не ви харесват условията за ползване и правилата на форума то има стотици други форуми в които предполагам е позволен такъв език и никой няма да ви спами в темите. 

Ами и аз не си харесвам мнението и езика, ама то така изглеждат нещата.

Аз не искам да променям форума, хората в него или да държа сметка на модове и админи, нито пък съм толкова тънкообиден! Дори мисля, че за 1ви път докладвам мнение въобще в ИТ живота си 🤣 

Не ми пречи и да си седи, просто ми стана интересно как процедирате колеги. Нищо лично.

Все пак ми е интересно, как мислите?

Спам ли е или не  е?

Мислите ли, че е добре темите във форум да бъдат филтрирани и да има просто , Проблем/качествена комуникация/решение?

Или темите без отговор, без решение и пълни със спам може да си висят, не ни пречи 😆

• Администратор

Нямам нужното време да водя дълги и обширни дискусии с вас, кое, как и защо работи. Но с думи кратки.

1. Не виждам чакащи доклади, което означава, че конкретният е приключен без взети мерки щом виждате все още поста, който сте докладвали. 

2. Пак ще повторя. Не всичко, което е безполезно според вас е също така безполезно и за абсолютно всички хора на планетата. Още Коперник е открил, че земята се върти около Слънцето, а не около вас персонално. Щом модераторът не е предприел действие значи е сметнал, че конкретния пост може би не е точно спам. Дефиницията на спам е много обширна и по преценка на модераторите е дали бъде изтрит даден пост заради спам или не. 

Сигурен ли си в идеята ....

на 24.05.2023 г. в 22:33, How_to написа:

Благодаря!

Дедушка ;) 

на 23.05.2023 г. в 12:15, Kalin Karaboychev написа:

За да не пускам цяла тема за проблема си ще попитам тук:

Възможно ли е да се възстановят докладвани лични съобщения?

Преди време докладвах едно лично съобщение за заплахи, които получих от друг потребител, но то изчезна.

Искам да видя кой беше. Понеже то се изтри веднага след като го докладвах, може ли това съобщение да ми се върне след като беше докладвало? А и не съм сигурен, че са били взети мерки, поне да си го имам, за да си спомням кой беше.

• Администратор
преди 3 часа, Гражданин написа:

За да не пускам цяла тема за проблема си ще попитам тук:

Възможно ли е да се възстановят докладвани лични съобщения?

Преди време докладвах едно лично съобщение за заплахи, които получих от друг потребител, но то изчезна.

Искам да видя кой беше. Понеже то се изтри веднага след като го докладвах, може ли това съобщение да ми се върне след като беше докладвало? А и не съм сигурен, че са били взети мерки, поне да си го имам, за да си спомням кой беше.

Не може. И как да не са взети мерки щом е изчезнало? Хем е изчезнало, хем не са взети мерки според вас?

преди 5 часа, Kalin Karaboychev написа:

Не може. И как да не са взети мерки щом е изчезнало? Хем е изчезнало, хем не са взети мерки според вас?

Защото да изчезне от кутията ми не е равно на взети мерки, просто е изтрито от пощата ми. Тоест "аз съм си взел мерки", защото докладваното съобщение просто изчезва. Дали сте взели мерки, не знам, мисля че потребителят не беше ограничен, защото мисля че продължи да си пише в темите. Или системата го е ограничила да ми пише лични съобщения - ок, в такъв случай. Но просто съобщението му в личната ми поща изчезна и сега ме е яд, че не си го скрийншотнах, за да си го пазя понеже беше хубав пример за това как някои хора искат да ме убият заради политичесите ми възгледи. По-късно забравих как се казваше потребителя и исках да си спомня, та затова питах дали може да се върне докладваното ми лично съобщение.

преди 8 часа, Гражданин написа:

Защото да изчезне от кутията ми не е равно на взети мерки, просто е изтрито от пощата ми. Тоест "аз съм си взел мерки", защото докладваното съобщение просто изчезва. Дали сте взели мерки, не знам, мисля че потребителят не беше ограничен, защото мисля че продължи да си пише в темите.

Може което ще напиша да се счете за офтопик ,но ще го напиша от чисто човешка гледна точка като наблюдател на форумният полит- двубой.

Спрете да се храните един друг в тези темите и няма да се случва което описа в поста си - толкова е просто това. Уважавай събеседника /опонента си за да те уважава и теб той.

Относно обидата е трябвало да я скриншотнеш преди да докладваш или да не я докладваш.

преди 10 часа, Гражданин написа:

Защото да изчезне от кутията ми не е равно на взети мерки, просто е изтрито от пощата ми. Тоест "аз съм си взел мерки", защото докладваното съобщение просто изчезва. Дали сте взели мерки, не знам, мисля че потребителят не беше ограничен, защото мисля че продължи да си пише в темите. Или системата го е ограничила да ми пише лични съобщения - ок, в такъв случай. Но просто съобщението му в личната ми поща изчезна и сега ме е яд, че не си го скрийншотнах, за да си го пазя понеже беше хубав пример за това как някои хора искат да ме убият заради политичесите ми възгледи. По-късно забравих как се казваше потребителя и исках да си спомня, та затова питах дали може да се върне докладваното ми лично съобщение.

Ти ми беше разказал за това съобщение, но най-вероятно още тогава когато си го докладвал са го изтрили от администрацията. Преценили са какво да се предприеме като мерки и са го направили, бъди сигурен че е имало последствия въпреки , че не си разбрал. То зависи и от съдържанието на съобщението, но ако са му направили предупреждение без да го наказват да не пише, ти няма как да знаеш.

Не знам защо го взимаш толкова лично и се влияеш, разбирам някой твой близък, роднина да ти наговори нещо такова, но непознат човек във форум.......

Не го мисли, най-вероятно този който го е написал ти завижда и затова, завист! :cool:

на 27.05.2023 г. в 21:05, Звяра!!! написа:

Ти ми беше разказал за това съобщение, но най-вероятно още тогава когато си го докладвал са го изтрили от администрацията. Преценили са какво да се предприеме като мерки и са го направили, бъди сигурен че е имало последствия въпреки , че не си разбрал. То зависи и от съдържанието на съобщението, но ако са му направили предупреждение без да го наказват да не пише, ти няма как да знаеш.

Не знам защо го взимаш толкова лично и се влияеш, разбирам някой твой близък, роднина да ти наговори нещо такова, но непознат човек във форум.......

Не го мисли, най-вероятно този който го е написал ти завижда и затова, завист! :cool:

О, не, това не ми е никакъв проблем, просто си спомних за този случай и понеже видях наскоро, че прасето в една от темите се оплакваше, че искали да го бият някакви "влиятелни" хора за политическите му възгледи и го попитах за доказателства, а той не ми представи такива, това ме наведе на мисълта, че по някакъв начин и аз бих изглеждал като него (като лъжец), когато става дума за моя случай, а да не мога да си подкрепя думите с доказателства. А мен действително някакъв ме заплашваше грозно та щеше да е добре да си го скрийншотна, но както и да е. Аз не съм му се вързал разбира се, просто исках да си имам доказателството обратно, за да може когато споря да показвам и пример каква цивилизация и какви хора ме мразят отсреща.

Ако по някаква случайност пак ти се случи нещо подобно, първо си направи снимка и след това докладвай! :)

А тази снимка или в случая скрийншот няма да ти послужи за никакво доказателство пред съдебни власти, тя ще си е за теб да си я имаш. За други цели подобни неща мисля , че нямат валидност.

преди 41 минути, Звяра!!! написа:

Ако по някаква случайност пак ти се случи нещо подобно, първо си направи снимка и след това докладвай! :)

А тази снимка или в случая скрийншот няма да ти послужи за никакво доказателство пред съдебни власти, тя ще си е за теб да си я имаш. За други цели подобни неща мисля , че нямат валидност.

Разчитам на себе си да се пазя от някакви фенчета, не смятах да искам защита от съдебната власт, но съм сигурен, че заканите че ще те намерят и ще те убият по особено жесток начин са наказуеми по НК, независимо дали някой си е подпийнал и ядосан на мизерията си в живота раздава ганьовско правосъдие в интернет. Конкретният скрийншот просто щеше да ми е полезен, за да го показвам и изобличавам феновете на едни конкретни индивиди в българската политика какво смятат за "политически позиции". 

• Автор

Заканите , придружени от средна телесна повреда и материални щети за 700лв, са НЕ наказуеми, защото ще те изкарат , че си провокирал и щетите са за сума под минималната работна заплата и нямало смисъл. Личен опит.

Също така всяка телесна повреда от кръста надолу е самозащита и е НЕнаказуема в повечето случаи. Всеки удар от кръста нагоре и опит за убийство.

....само информативно!

• 8 месеца по-късно...
на 23.05.2023 г. в 10:23, How_to написа:

Потърси грешката в себе си! = Каква информация ми даде на мен посредством тази тема? 

Въпрос към администрацията.

на 27.05.2023 г. в 7:53, Гражданин написа:

Защото да изчезне от кутията ми не е равно на взети мерки, просто е изтрито от пощата ми.

Горното твърдение означава ли, че администрацията на форума може да чете личните съобщения на ползвателите на форума?

преди 43 минути, rado_svet написа:

Въпрос към администрацията.

Горното твърдение означава ли, че администрацията на форума може да чете личните съобщения на ползвателите на форума?

Разбира се, че може. Ти нима вярваш в обратното?

преди 21 минути, shishmanovp861 написа:

Карабойко може да прави каквото си поиска тука.

Щом предлага публична услуга, подлежи на публични правила, наречени "закони".

Не може да прави каквото му/им скимне.

Например правилото/закона, че личната кореспонденция е само лична и не може да се бърка да я чете/трие.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.