Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да се преобразува цифров аудио сигнал в аналогов ?

Featured Replies

Имам смарт телевизор, който приема сигнал от B-BOX кутия от Булсатком с HDMI кабел. На изхода на телевизора съм вързал саунд бар с  HDMI кабел. Имам и стерео уредба Техниск на която искам да пусна сигнал от телевизията, която гледам. Изход за слушалки няма.  Как може да стане това ?

• Отговори 57
  • Прегледи 7,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• цър-вул
    цър-вул

ама нито точен модел на телевизора си дал, нито какви изходи има... И аз искам много неща...

• Ами като не си сигурен, си стоиш така, вариантите са няколко: звук от HDMI , изход за слушалки, оптичен изход, блутут. Нито ти знаем телевизора, нито какво има по него... ПП. След последните ти д

• Както за пореден път казвам, вземаш един конвертор от оптиката към чинчове и си готов: Аудио конвертор Zik, Оптичен цифров(Toslink) към Аналогов 3.5мм + чинчове - eMAG.bg

Публикувани изображения

• Автор

Чел си между редовете. Писал съм, че искам звук за уредбата от ТЕЛЕВИЗОРА, а не от телефона !

преди 16 минути, нушо написа:

https://www.emag.bg/search/конвектор+цифров+към+аналогов?ref=autosuggest_keyword1%2Csearch_bar_

Става и с блутут,ако тел. има .Купуваш един блутут приемник за уредбата и си готов.

Чел си между редовете. Писал съм, че искам звук за уредбата от ТЕЛЕВИЗОРА, а не от телефона !

преди 12 минути, lupis написа:

Е това къде ще го включа в телевизора ?

преди 2 минути, Стоян Дамянов написа:

Писал съм, че искам

ама нито точен модел на телевизора си дал, нито какви изходи има...
И аз искам много неща...

преди 4 минути, Стоян Дамянов написа:

Нали ТВ то ти има свободен HDMI, там го включваш

В цифровия изход,и предаваш към уредбата.А блутута към усб порта на телевизора,и пак става

преди 6 минути, Стоян Дамянов написа:

• Автор
преди 2 минути, нушо написа:

В цифровия изход,и предаваш към уредбата.А блутута към усб порта на телевизора,и пак става

Ми саудбара ?

преди 9 минути, Стоян Дамянов написа:

тел. е телевизор, а не телефон..

току-що, Стоян Дамянов написа:

Ми саудбара ?

Какво за него..

• Автор
преди 4 минути, lupis написа:

Нали ТВ то ти има свободен HDMI, там го включваш

Не съм сигурен, че от там ще има изход за звук !

току-що, lupis написа:

тел. е телевизор, а не телефон..

Какво за него..

Искам и той да си стои включен.

преди 7 минути, цър-вул написа:

ама нито точен модел на телевизора си дал, нито какви изходи има...
И аз искам много неща...

Мисла, че ката съм писал смарт и е ясно, че има поне 3-4 HDMI И НЯКОЛКО  USB та

преди 7 минути, Стоян Дамянов написа:

Не съм сигурен, че от там ще има изход за звук !

Ами като не си сигурен, си стоиш така, вариантите са няколко: звук от HDMI , изход за слушалки, оптичен изход, блутут. Нито ти знаем телевизора, нито какво има по него...

ПП. След последните ти допълнения аз съм тук, не че има нещо друго да се каже.

• Автор
преди 1 минута, lupis написа:

Ами като не си сигурен, си стоиш така, вариантите са няколко: звук от HDMI , изход за слушалки, оптичен изход, блутут. Нито ти знаем телевизора, нито какво има по него...

Когато купувах саунд бара ми казаха, че трябва да се вслючи единствено в някакъв изход с нясакви означения на него, като CHR примерно не помня и сега той е зает и не знам дали друтите HDMI  та ще имат изходи. Може би някакъв разклонител да се търси за този изход ???

преди 6 минути, Стоян Дамянов написа:

Когато купувах саунд бара ми казаха, че трябва да се вслючи единствено в някакъв изход с нясакви означения на него, като CHR примерно не помня и сега той е зает и не знам дали друтите HDMI  та ще имат изходи. Може би някакъв разклонител да се търси за този изход ???

Питаха те веднъж за модели, не виждам такива, да хвърляме боб ли кое какви изходи и входове има?!?

преди 4 минути, нушо написа:

Телевизора трябва има отделно цифров изход.

Най-много да има оптичен, телевизори с друг цифров изход не знам да има. HDMI са входове.

• Автор
преди 4 минути, Raze написа:

Питаха те веднъж за модели, не виждам такива, да хвърляме боб ли кое какви изходи и входове има?!?

Най-много да има оптичен, телевизори с друг цифров изход не знам да има. HDMI са входове.

LG 60 00 PLA 32 ИНЧА. Нещо такова беше.

преди 3 минути, lupis написа:

Има и едни с изход;)

Да, ARC не съм ползвал и го бях забравил.

преди 2 минути, Стоян Дамянов написа:

LG 60 00 PLA 32 ИНЧА. Нещо такова беше.

За това 'нещо такова', гугъл намира друго 'такова': LG 32'' (82 cm) HD HDR Smart LED TV | LG България

и още такива: https://www.google.com/search?q=LG+60+00+PLA+32

Ако имаш ARC, както са ти казали, можеш да го ползваш да изкараш звук към неизвестната уредба с неизвестните входове с някой преходник.

What is the Audio Return Channel (ARC) feature? | Sony USA

• Автор
преди 4 минути, Димитър 59 написа:

Ако телевизора има HDMI (ARK),варианта е с HDMI ARC Audio Extractor to analog L/R audio https://ae01.alicdn.com/kf/S4709d634a2334065b8fd62cb0ec686dfr.jpg

Това ще стане, но искам и саундбара да стои включен !

преди 1 минута, Raze написа:

За това 'нещо такова', гугъл намира друго 'такова': LG 32'' (82 cm) HD HDR Smart LED TV | LG България

Ако имаш ARC, както са ти казали, можеш да го ползваш да изкараш звук към неизвестната уредба с неизвестните входове с някой преходник.

Да, но как да остане включен и саундбара ?

току-що, нушо написа:

Има оптичен изход (цифров изход)

Te отдавна всички имат.През оптичният изход може да се преобразува с DAC,но недостатъка е че подава подава сигнал,който не може да му се регулира силата на звука от телевизора.

Приемника няма ли други изходи? Въпросния саундбар ако има блутут и телевизора също, може да се свържат така. Също и ако телевизора има други аудио изходи, например като слушалки, може от там да вземеш сигнал. Може и от оптичен изход. Толкова варианти ти дадохме, ти никаква информация не подаваш, трябва всичко с ченгел да ти се вади, аз спирам да пиша. Може и с hdmi splitter да се раздели изходящия сигнал от телевизора.

• Автор
преди 7 минути, Raze написа:

Уредбата е ресивър Техникс с чинчове !

преди 7 минути, Стоян Дамянов написа:

Уредбата е ресивър Техникс с чинчове !

Какво не разбра ,ще стане купуваш един преобразувател и го свързваш към оптичния изход,във комплекта има кабел ,за уредбата вярвам че имаш?

преди 16 минути, Стоян Дамянов написа:

Това ще стане, но искам и саундбара да стои включен !

Значи ти си свързал саундбара в HDMI(ARK) изхода.В този случай само можеш да избираш външна уредба или саунбар.Казах,че има вариант с DAC ,свързан в оптичния изход на ТВ,но няма да може да се регулира усилването от телевизора.Тогава ще ти работят едновременно и двете.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.