Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да се преобразува цифров аудио сигнал в аналогов ?

Featured Replies

• Автор

Ето това е отзад на телевизора.

IMG_20230524_095912494.jpg

• Отговори 57
  • Прегледи 7,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• цър-вул
    цър-вул

ама нито точен модел на телевизора си дал, нито какви изходи има... И аз искам много неща...

• Ами като не си сигурен, си стоиш така, вариантите са няколко: звук от HDMI , изход за слушалки, оптичен изход, блутут. Нито ти знаем телевизора, нито какво има по него... ПП. След последните ти д

• Както за пореден път казвам, вземаш един конвертор от оптиката към чинчове и си готов: Аудио конвертор Zik, Оптичен цифров(Toslink) към Аналогов 3.5мм + чинчове - eMAG.bg

Публикувани изображения

Както за пореден път казвам, вземаш един конвертор от оптиката към чинчове и си готов: Аудио конвертор Zik, Оптичен цифров(Toslink) към Аналогов 3.5мм + чинчове - eMAG.bg

• Автор
преди 1 минута, Raze написа:

Както за пореден път казвам, вземаш един конвертор от оптиката към чинчове и си готов: Аудио конвертор Zik, Оптичен цифров(Toslink) към Аналогов 3.5мм + чинчове - eMAG.bg

ОК !😉

преди 7 минути, Raze написа:

В комплекта дали ще има свързващ кабел между телевизора и това устройство ? Или пак ще трябва да задавам тъпи въпроси от рода на " какъв калел трябва да си купя " ?

HDMI audio splitter
https://www.amazon.com/hdmi-audio-splitter/s?k=hdmi+audio+splitter

Цитат

One HDMI input to one HDMI output + Optical Toslink SPDIF and 3.5mm stereo audio output, achieving the synchronization of audio signal separation. (Tips: Optical Toslink SPDIF and 3.5mm audio support output separately to soundbar, amplifier, headphone and other audio receiver without connecting TV / Monitor)

преди 6 минути, Стоян Дамянов написа:

ОК !😉

Ако искаш да ползваш само уредбата ,купуваш един такъв приемник.https://www.emag.bg/audio-priemnik-pix-link-pl-b02-bluetooth-adapter-s-usb-aux-3-5mm-cheren-sp-

преди 16 минути, Стоян Дамянов написа:

ОК !😉

Да,обаче има един проблем.Ти уж питаш за аудио конвертер,а тихомълком вмъкна че трябва да ти работи и саундбара едновременно с друга уредба.Това вече е друг въпрос,защото не знаем този телевизор,дали ще може да подава сигнал едновременно от HDMI(ARC) и SPDF(другия цифров изход),Защото в менюто му има настройки кое от тях да подава аудиото.Т.Е. пак ще се наложи да избираш между външната система и саунд бара.

преди 8 минути, цър-вул написа:

Това може да се пробва.Но съм малко скептичен.Защото целта е HDMI(ARK),т.е. изхода да бъде разклонен.А този сплитер работи точно в обратната посока.

• Автор
преди 7 минути, Димитър 59 написа:

Да,обаче има един проблем.Ти уж питаш за аудио конвертер,а тихомълком вмъкна че трябва да ти работи и саундбара едновременно с друга уредба.Това вече е друг въпрос,защото не знаем този телевизор,дали ще може да подава сигнал едновременно от HDMI(ARC) и SPDF(другия цифров изход),Защото в менюто му има настройки кое от тях да подава аудиото.Т.Е. пак ще се наложи да избираш между външната система и саунд бара.

Това може да се пробва.Но съм малко скептичен.Защото целта е HDMI(ARK),т.е. изхода да бъде разклонен.

Няма проблем да избирам кой от изходите да активирам щом няма да се налага да бъркам отзад да сменям кабели ! 

преди 9 минути, цър-вул написа:

Ако мислиш, че това е разклонител на два изхода, ане на два входа веднага го поръчвам !

преди 15 минути, Стоян Дамянов написа:

Няма проблем да избирам кой от изходите да активирам щом няма да се налага да бъркам отзад да сменям кабели ! 

Ако мислиш, че това е разклонител на два изхода, ане на два входа веднага го поръчвам !

https://www.olx.bg/d/ad/hdmi-spliter-razklonitel-1-kam-2-hdmi-splitter-CID632-ID7OZdF.html

Това дали ще стане ?

преди 28 минути, Стоян Дамянов написа:

Цитат

One HDMI input to one HDMI output + Optical Toslink SPDIF and 3.5mm stereo audio output, achieving the synchronization of audio signal separation. (Tips: Optical Toslink SPDIF and 3.5mm audio support output separately to soundbar, amplifier, headphone and other audio receiver without connecting TV / Monitor)

1 HDMI вход към 1 HDMI изход (за саундбара) +Optical Toslink SPDIF и 3.5mm стерео изход (или по оптика или със стерео жак към уредбата)

• Автор
преди 2 минути, цър-вул написа:

1 HDMI вход към 1 HDMI изход (за саундбара) +Optical Toslink SPDIF и 3.5mm стерео изход (или по оптика или със стерео жак към уредбата)

https://www.olx.bg/d/ad/hdmi-spliter-razklonitel-1-kam-2-hdmi-splitter-CID632-ID7OZdF.html

и след него ще ти трябва конвертор HDMI/ SPDIF/Toslink или друго 
Едит: Сега прегледах всички предложения в olx и има само 1, който вади и звук, но е скъп - 60+ лв.

преди 1 час, Стоян Дамянов написа:

Да,но проблема е че този телевизор няма позволи да бъдат активирани едновременно двата цифрови изхода(HDMI(ARK) и SPDF(оптичния).В менюто избираш само един изход за звук.

Имам нов модел телевизор Сони.Разполагам с HDMI ARC Audio Extractor,за който писах в началото,през който пускам звук към стерео уредба.Имам отделно DAC,който мога да свържа към SPDF цифровия изход,но не го използвам,поради причината която казах,че не ми позволява регулиране на силата на звука от телевизора.Направих сега една проба да разбера дали ще работят двата изхода.Ударих на камък.Един по един работят,но в момента на включване на HDMI(ARK),системата му дава приоритет и всички други източници на звук са спряни...

преди 1 час, Димитър 59 написа:

Да,но проблема е че този телевизор няма позволи да бъдат активирани едновременно двата цифрови изхода(HDMI(ARK) и SPDF(оптичния)

Това не би трябвало да ко касае - ако ползва HDMI sound extractor на изходния му HDMI порт ще свърже саундбара, на 3,5 жак или на Toslink ще върже уредбата

• Автор
преди 1 час, Димитър 59 написа:

Да,но проблема е че този телевизор няма позволи да бъдат активирани едновременно двата цифрови изхода(HDMI(ARK) и SPDF(оптичния).В менюто избираш само един изход за звук.

Имам нов модел телевизор Сони.Разполагам с HDMI ARC Audio Extractor,за който писах в началото,през който пускам звук към стерео уредба.Имам отделно DAC,който мога да свържа към SPDF цифровия изход,но не го използвам,поради причината която казах,че не ми позволява регулиране на силата на звука от телевизора.Направих сега една проба да разбера дали ще работят двата изхода.Ударих на камък.Един по един работят,но в момента на включване на HDMI(ARK),системата му дава приоритет и всички други източници на звук са спряни...

Това ми е от зад на саунд бара. Ако трябва да го свържа с телевизора с оптичен кабел и отделно да сложа на ARC изхода преобразувател на сигнала, чинчове например.

IMG_20230524_131355995.jpg

преди 7 минути, цър-вул написа:

Това не би трябвало да ко касае - ако ползва HDMI sound extractor на изходния му HDMI порт ще свърже саундбара, на 3,5 жак или на Toslink ще върже уредбата

Ти не разбра ли.че два цифрови изхода,които са му нужни да работят едновременно е невъзможно?А 3,5жака не се вижда никъде по снимките му...

Още ли си чешите езиците:lol6:С това капка по капка може темата да стане десетина страници и на края да я направят важна, като пример " как не трябва да се пита" Някой друг забеляза ли "optical IN" ?

• Автор
преди 4 минути, lupis написа:

Още ли си чешите езиците:lol6:С това капка по капка може темата да стане десетина страници и на края да я направят важна, като пример " как не трябва да се пита" Някой друг забеляза ли "optical IN" ?

Дай предложение, какво да купя и как да го свържа ! С този си коментар не ми помогна с нищо !

преди 16 минути, lupis написа:

Дори и с това, пак няма да се размине без конвертор към чинчове. Мисля, че варианта, който му предложих, е най-евтиния.

преди 12 минути, Стоян Дамянов написа:

Дай предложение, какво да купя и как да го свържа ! С този си коментар не ми помогна с нищо !

Взимаш предложението на цър-вул и няма да ти трябва нищо друго. https://www.amazon.com/Extractor-Optical-Toslink-Converter-Embedder/dp/B09J246P69/

• Автор
преди 34 минути, lupis написа:

Взимаш предложението на цър-вул и няма да ти трябва нищо друго. https://www.amazon.com/Extractor-Optical-Toslink-Converter-Embedder/dp/B09J246P69/

ОК ! Поръчвам го пък ако някой даде и друга идея по добра, има къде да го ползвам ! 😉

ЦАП!!! Конкретна интегрална схема ли ти трябва?

п.п. Това би следвало да ти реши проблема.  = Успех!

5 часа по-късно се появи:

преди 6 часа, Стоян Дамянов написа:

Това ми е от зад на саунд бара

Сега да видим още колко часа са необходими за

От зад рисийвъра Техникс

• Автор
преди 52 минути, JKirilov написа:

5 часа по-късно се появи:

Сега да видим още колко часа са необходими за

От зад рисийвъра Техникс

Щом дори не знаеш какво може да има от зад на един ресивър макар и Техникс, не се обаждай ! 

преди 3 часа, цър-вул написа:

И де ша га върджи тоа ЦАП. Ся и поялник ша тре да си купи, и химия за ецване на платки, и...

Поялници имам, а за химия ползвам аспирин ! 😉

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.