Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Internet Explorer, без да искам приех подканата на Edge, и сега не го отварям

Featured Replies

Излезе един порзорец и там без да искам маркирах че искам да са отваря Microsoft Edge и сега когато искам специално да отворя Internet Explorer ми се отваря вместо него Microsoft Edge, как да си отворя само Internet Explorer. 

Камерите си ги достъпвам само през Internet Explorer.

Как да си поправя грешката и да го стартирам него?

Разрешен от Corvax

• Решение

В настройките на Edge, в меню "Default browser" от навигацията вляво, можеш да разрешиш на сайтовете да се отварят в режим Internet Explorer.

Влизаш в Edge =>Настройки =>Облик и отдясно активираш бутона Режим на Internet Explorer, който ти се показва в лентата с инструменти. Може да включваш режима Internet Explorer от бутона когато искаш.

• Автор

Чрез режим Internet Explorer, стана както каза Rammkopf, Благодаря!

Но сега ме яде защо не мога да го оправя самия Internet Explorer? Преди врема така ми попадна лаптоп с цъкната същата уловка от Edge и за да го стартирам Explorer-а, взех че повредих файловете на Еdge,-така ми се получи.

Но, това не е решение. Исках да мога да отменя тази глупава грешка която си направих? Чрез Optional Features в Control Panel не се получи(както беше инструкцията-първата). 

Допреди известно време можеше да отвориш Internet Explorer от Start менюто, но с поредния ъпдейт го разкараха и оставиха възможността да си го отваряш през Edge. Предполагам, че е въпрос на време (година-две) тотално да разкарат и този режим.

Вземи ги смени тези умрели камери, дето ползват още ActiveX. Или поне записвачката смени, камерите можеш да оставиш. Сложи си една dahua, дето върви нормално през Firefox и Edge, и нямаш проблеми. Ти, вместо да вървиш напред, се мъчиш да дръпнеш технологията назад. :D А и винаги можеш да си инсталираш Windows 7 някъде, ако искаш да запазиш IE.

преди 1 минута, Rammkopf написа:

Допреди известно време можеше да отвориш Internet Explorer от Start менюто, но с поредния ъпдейт го разкараха и оставиха възможността да си го отваряш през Edge. Предполагам, че е въпрос на време (година-две) тотално да разкарат и този режим.

Вземи ги смени тези умрели камери, дето ползват още ActiveX. Или поне записвачката смени, камерите можеш да оставиш. Сложи си една dahua, дето върви нормално през Firefox и Edge, и нямаш проблеми. Ти, вместо да вървиш напред, се мъчиш да дръпнеш технологията назад. :D А и винаги можеш да си инсталираш Windows 7 някъде, ако искаш да запазиш IE.

Да, аз точно преди малко се сетих за този блог и оттам линка на MS в горния ми коментар:

https://www.kaspersky.com/blog/internet-explorer-is-finally-dead-or-is-it/48104/

• Автор

Да, така е. Прави сте. В крайна сметка ще мина на Windows 7 на стар лаптоп поне засега. Ще купя нов DVR и ще си го гледам пред приложението на Dahua, SmartPSS.

Но мисля че това(на снимката) се зарежда в Internet Explorer в режим InPrivate - само така го отварям:

Име:                         IEToEdge BHO
Издател:                     Microsoft Corporation
Тип:                         Помощен обект на браузъра
Архитектура:                 32-битова и 64-битова
Версия:                      113.0.1774.50
Дата на файла:               ‎18 ‎май ‎2023, ‏‎09:57
Дата на последен достъп:     ‎24 ‎май ‎2023, ‏‎20:16
ИД на клас:                  {1FD49718-1D00-4B19-AF5F-070AF6D5D54C}
Брой използвани:             37
Брой блокирани:              0
Файл:                        ie_to_edge_bho_64.dll
Папка:                       C:\Program Files (x86)\Microsoft\Edge\Application\113.0.1774.50\BHO

Та ако отида на:" C:\Program Files (x86)\Microsoft\Edge\Application\113.0.1774.50\BHO" и нещо изманипулирам (изтрия) и трите файла?

Или он системния регистър HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Ext\CLSID и задавам данните на "0" {1FD49718-1D00-4B19-AF5F-070AF6D5D54C}.

Как мислите?

526_201747_24.05.2023.jpg

527_202011_24.05.2023.jpg

Мислим, че ще си счупиш браузъра, хайдушката, и ще съжаляваш за опитите си да режеш Windows със сатъра. По-добре ползвай режима на съвместимост на Edge. Дава ти правото да запаметиш кои IP адреси/сайтове да се отварят директно в режим IE. Тъпото е, че ги помни само 1 месец и после изветряват, трябва пак да си ги добавиш.

• Автор

Да, и мен ме е страх да не объркам още нещо, така сега си ги отварям.

Но, ето това прочетох:

Renaming the folder named BHO to BHO.old would prevent IE from loading the module.

However, you’ll need to repeat this after every Edge update, as the folder name/version number changes after every update.

Или да ресетна браузъра Edge, 

C:\Program Files\Internet Explorer>iexplore.exe 

Правиш си шорткът.

И от там го стартираш.

• Автор

Не става, с iexplore.exe 

Може от по-горното с преименуванае, но ни ми се пробва. Засега си реших проблема. Вярно да не сбъркам още.

Може да си направиш и една виртуална машина с windows 7 или който е съвместим с въпросния internet explorer и така да си го ползваш, щом няма друг вариант. По-добре е, отколкото да купуваш цяла машина заради това. Вариант е и dual boot с windows 7.

Всички отговори са технически верни, но ...

Не виждам смисъл от възкресяването на IE и ползването на Win7 

преди 20 минути, jhoro написа:

Всички отговори са технически верни, но ...

Не виждам смисъл от възкресяването на IE и ползването на Win7 

Ти не виждаш, ама китайците чак миналата година зарязаха ActiveX-ите и смениха производителя на чипове. Вървяха с един древен SDK от ерата на Windows XP. Когато Майкрософт обявиха официално, че през юни (или беше юли?) 2022-ра ще ликвидират стария браузър, XM ритнаха Huawei, обърнаха глава към Goke и сега са с процесори, на които уеб-сървърчетата им се возят върху JavaScript и тези камери чудесно се гледат през Firefox (незнайно защо, за момента имат малка драма с Chrome и всичко базирано на Chromium).

Та, и твоето съждение е технически смислено и разумно, но тук го е навела нуждата, а не желанието. На стар DVR - стар софтуер. Такоз е. Но CMS е добро решение. Ако ме послуша, няма да има проблеми с камерите. Хвърляш браузърите в коша и си пееш.

преди 1 час, Rammkopf написа:

Не става, братче, пробвано е. За камери не баца. :(

Хубаво си написал предния пост, но камери - дето зависят от твоя браузър - не ми ги хвали!

преди 51 минути, jhoro написа:

Хубаво си написал предния пост, но камери - дето зависят от твоя браузър - не ми ги хвали!

Ти ако си мислиш, че марковите камери са по-стока ... :D

преди 10 часа, Rammkopf написа:

Ти ако си мислиш, че марковите камери са по-стока ... :D

Ти ако мислиш - изобщо - ще се сетиш, че не хардуера е "по-по-най", а съпорта!

преди 1 минута, jhoro написа:

Ти ако мислиш - изобщо - ще се сетиш, че не хардуера е "по-по-най", а съпорта!

Айде, пак почна. Човече, не пиши във форума, преди да си си пил хапчетата сутрин, моля те!

преди 7 минути, Rammkopf написа:

Айде, пак почна. Човече, не пиши във форума, преди да си си пил хапчетата сутрин, моля те!

Що се обаждаш, като на тъпан - малката пръчка?

Може много са разбираш, ама си оправи поведението.  Не си човека,  който ще казва - кой кога и къде са пише.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.