Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

PC и TV в една мрежа по WI FI ?

Featured Replies

• Автор

Благодаря за всички за отговорите и дискусията която се появи :)

Ясно ми е, че със всякакъв тип кабели, ще стане, но разстоянието е повече от 10м...врати.стени..прозорци..кухня и т.н..

Другия по лесен начин- с външен хард или USB е възможен, но пак е свързан с прехвърляния, вкл/изключ.. и т.н....

Въпроса е да стане по-най-лесния възможен начин, някак си чрез споделяне на екрана или чрез приложение...

И двете устройства са свъзрани в една мрежа, ТВ-то е вече с гугъл профилът ми, но Компа не го вижда по никакъв начин и не го открива и при търсене...

С WIN10 съм и там в опциите на multiple displays, не detect-ва нищо и не виждам, опцията Connect to wireless display,която знам че има...

На самата иконка на избран филм примерно, има опция Cast, където веднага стартира търсене на друг displаy, но пак не  намира нищо...

В опциите на ТВ-то има доста неща, дори и BlueTooth, но пак не се виждат..което ми е супер странно..пише, че TV има вграден ChromeCast - намерих го, разреших всичко и след това от иконката Cast на компа ot google chrome, изписва searching...no devices found

П.с.Share-нах медия от компа на мрежата към всички у-ва, но ТВ пак нищо не вижда...

преди 4 минути, pe6aka89 написа:

Ясно ми е, че със всякакъв тип кабели, ще стане, но разстоянието е повече от 10м...врати.стени..прозорци..кухня и т.н..

И децата сами ще се досетят да съкратят разстоянието, а бащите на децата ще сложат компютър в същата стая, за да могат да си играят с мишката и да си пускат всичко ( не само крадени филми от торенти) що излиза на екрана на ПС и на тъпия смрадлив андроид, който явно не върши работа.
Това женската война със видимите кабели и със здравия разум е велико нещо.
В България има толкова евтини компютри втора ръка, че въобще не си заслужава да си създаваш излишни ядове със стриймване. Има и безплатни операционни системи ( на български работят ) за по-вехтите компютри, с тях си работят чудесно до 1080р сигнал.
Не е трябвало да си даваш парите за смрадлив андроид.
Хората със достойнство, които се уважават сами себе си, ползват компютри а не залъгалки които да ти късат нервите цял живот като смрадлив андроид.

Слагаш един външен диск или голяма флашка и боцкаш на телевизора. Кое му е сложното? Ако ти сецне нета, тогава му мисли. Никога не съм харесвал стриймването като услуга. Ставаш зависим от интернета.

преди 1 час, pe6aka89 написа:

Благодаря за всички за отговорите и дискусията която се появи :)

Другия по лесен начин- с външен хард или USB е възможен, но пак е свързан с прехвърляния, вкл/изключ.. и т.н....

Въпроса е да стане по-най-лесния възможен начин, някак си чрез споделяне на екрана или чрез приложение...

И двете устройства са свъзрани в една мрежа, ТВ-то е вече с гугъл профилът ми, но Компа не го вижда по никакъв начин и не го открива и при търсене...

С WIN10 съм и там в опциите на multiple displays, не detect-ва нищо и не виждам, опцията Connect to wireless display,която знам че има...

На самата иконка на избран филм примерно, има опция Cast, където веднага стартира търсене на друг displаy, но пак не  намира нищо...

В опциите на ТВ-то има доста неща, дори и BlueTooth, но пак не се виждат..което ми е супер странно..пише, че TV има вграден ChromeCast - намерих го, разреших всичко и след това от иконката Cast на компа ot google chrome, изписва searching...no devices found

П.с.Share-нах медия от компа на мрежата към всички у-ва, но ТВ пак нищо не вижда...

Безжичното стримване при такива разтояния няма да се получи.  Слагаш Коди и Мовиан директно на телевизора и решаваш кое да оставиш. Мовиан е много лесно за настройка но често е в дупка и не може да се гледа. 

Коди е най добрия вариант за инсталиране и директно гледане на филми от тракерите, вече зависи и от телевизора дали ще забива заради слабия хардуер.

Това правил ли си го - https://www.techpout.com/miracast-on-windows-pc/

И каква е марката и модела на телевизора? 

на 3.06.2023 г. в 10:38, pe6aka89 написа:

Е, то това си го има вградено в Гугъл Хром. Натискаш горе в дясно трите точки:

1.png.282a00b7f5d2fcbf3f548c7fbc37e56d.png

влизаш в "предаване"

2.png.eeb865ba4824c05e24a8e57aa451e950.png

и би трябвало да ти намери телевизора. Цъкаш на отметката "източници" и избираш да ти показва екрана (а не раздела):

3.png.3086a2eb9ed710e1d254f368114bef4c.png

Така след като минимализираш Гугъл хром си избираш филм от компа и той ще ти върви на ТВ-то. Недостатъкът е че докато върви филма, не можеш да правиш нищо на компа, щото ще се прекъсне предаването на филма. Вариантите от предишният ми пост в темата мисля че са по-удачни. Успех.

Аз гледам на тв от това от телефона пускам филма и нямам никакви проблеми . Amnis - Torrent Player – Приложения в Google Play

преди 7 минути, ivottoshev написа:

Е, то това си го има вградено в Гугъл Хром. Натискаш горе в дясно трите точки

и на Edge го има но още не съм го тествал .

• Автор
преди 6 часа, ivottoshev написа:

Е, то това си го има вградено в Гугъл Хром. Натискаш горе в дясно трите точки:

1.png.282a00b7f5d2fcbf3f548c7fbc37e56d.png

влизаш в "предаване"

2.png.eeb865ba4824c05e24a8e57aa451e950.png

и би трябвало да ти намери телевизора. Цъкаш на отметката "източници" и избираш да ти показва екрана (а не раздела):

3.png.3086a2eb9ed710e1d254f368114bef4c.png

Така след като минимализираш Гугъл хром си избираш филм от компа и той ще ти върви на ТВ-то. Недостатъкът е че докато върви филма, не можеш да правиш нищо на компа, щото ще се прекъсне предаването на филма. Вариантите от предишният ми пост в темата мисля че са по-удачни. Успех.

Точно там е проблема- при цъкане на тези три точки, Cast> не открива телевизора - No Device Found... а той е вкл. и е в мрежата и на ChromeCast съм му разрешил всичко...странно, а опцията Multiple Displayas - Connect to wireless display на WIN10, при мен не съществува....

преди 8 минути, pe6aka89 написа:

Точно там е проблема- при цъкане на тези три точки, Cast> не открива телевизора - No Device Found... а той е вкл. и е в мрежата и на ChromeCast съм му разрешил всичко...странно, а опцията Multiple Displayas - Connect to wireless display на WIN10, при мен не съществува....

При това разстояние между комп и тв, никаква безжична връзка не може да стане

преди 1 минута, Coco1 написа:

През пет стаи каъвто и тв да е, няма как да хване

И ти през пет стаи му предлагаш да опъне HDMI кабел. Качествен HDMI кабел с такава дължина отива на няколко стотин лева. 

• Автор
преди 5 минути, Coco1 написа:

През пет стаи каъвто и тв да е, няма как да хване

вече са на разстояние PC - 5m - стена - РУТЕР - 3м - ТВ..

finlux 43-ffa-6230

и на двете у-ва WiFi- то е на Макс...

преди 5 минути, plmen88 написа:

И ти през пет стаи му предлагаш да опъне HDMI кабел. Качествен HDMI кабел с такава дължина отива на няколко стотин лева. 

Глупости, 10 м и малко.Нито кабелите са стотици левове. Четете 

преди 4 минути, pe6aka89 написа:

вече са на разстояние PC - 3m - стена - РУТЕР - 3м - ТВ..

finlux 43-ffa-6230

Вкарай го тоя турски телевизор в една стая с компа и пробвай.

преди 20 минути, pe6aka89 написа:

и на двете у-ва WiFi- то е на Макс...

Виж и рутера дали е на 5Ghz или 2.4Ghz ако е на 5 сигнала е силен само в стаята където е рутера

Най добре ги вкарай в една стая и тогава пробваш

• 1 месец по-късно...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.