Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

PC и TV в една мрежа по WI FI ?

Featured Replies

Здравейте,

PC и smart-android TV-то ми са в една мрежа и искам да направя така, че като си пусна някой филм от PC, да го Stream-на на TV-то, как е най-лесно да се направи?

и мога ли да си споеделя целия екран от монитора на TV-то, че нещо от час не успявам да се справя...

Най-добре си вземи един достатъчно дълъг HDMI кабел, поддържащ резолюцията и опресняването на телевизора и с него си пускай каквото искаш на телевизора. За stream може да ползваш windows media player или допълнителен софтуер, който да ти прави медиен сървър на компютъра. Щом си с андроид, може да инсталираш VLC for Android - Apps on Google Play, да споделиш папка от компютъра и след това да я достъпиш на телевизора - по този начин да пуснеш каквото искаш. Аз така правя с xiaomi mi tv stick 4k.

Относно безжичното споделяне на екрана, с windows+K може да видиш дали ще открие телевизора и така да го ползваш като отделен екран. Принципно за тази опция ти трябва безжичен адаптер за въпросния компютър, който да поддържа Miracast.

Connect your Windows PC to an external display that supports Miracast - Microsoft Support

Може да пробваш и с това: 3 Best Ways to Cast PC to Mi TV Wirelessly (apowersoft.com)

преди 1 минута, Coco1 написа:

Андроид но на телевизор, което ше рече ограничения. HDMI кабела е най-доброто 

Така е, но с повече четене и познания много от ограниченията могат да се заобиколят.

преди 5 минути, Raze написа:

Така е, но с повече четене и познания много от ограниченията могат да се заобиколят.

Хардуерните ограничения няма как да ги заобиколи. Общо взето стоковите приложения и дотам 

Това е много относително. Както и да е, за hdmi кабела и аз съм го предложил, останалото е въпрос на автора колко му се чете и занимава да пробва варианти.

преди 1 минута, Raze написа:

Това е много относително.

Кое е относително че не може да хвърли 50 гиги 4к филм и ако чете повече ше заобиколи хардуерните ограничения

преди 2 минути, Coco1 написа:

Кое е относително че не може да хвърли 50 гиги 4к филм и ако чете повече ше заобиколи хардуерните ограничения

И защо да не може? Със сигурност има USB порт, където може да закачи външен диск или USB памет с нужния капацитет за това.

преди 3 минути, Raze написа:

И защо да не може? Със сигурност има USB порт, където може да закачи външен диск или USB памет с нужния капацитет за това.

Чакай малко досега се пита за стримване, флашки и дискове минават към категорията на кабела, което е най лесното

Да, с риск да се потретя, нали това съм писал? И какво ти е смешно не разбрах - няма начин да няма начин, а като няма начин и външен диск върши работа, всяко съвременно устройство го поддържа през USB.

Да, с риск да се потретя, нали това съм писал? И какво ти е смешно не разбрах - няма начин да няма начин, а като няма начин и външен диск върши работа, всяко съвременно устройство го поддържа през USB.

С риск да се повториш още десет пъти понеже не разбираш и започна с глупостите, става въпрос за стримване. 

За момента, това ми се получава най-добре през vlc, което го има за android TV, ако изобщо имаш идея за какво пиша. С него без проблеми достъпвам споделени папки от десктопа през мрежата, дори без допълнителен сървър, но и за това съм писал.... Не знам кое мислиш, че не разбирам?

За момента, това ми се получава най-добре през vlc, което го има за android TV, ако изобщо имаш идея за какво пиша. С него без проблеми достъпвам споделени папки от десктопа през мрежата, дори без допълнителен сървър, но и за това съм писал.... Не знам кое мислиш, че не разбирам?

Последния да затвори вратата.Питащия има ли Андроид стик 

току-що, Coco1 написа:

Последния да затвори вратата.Питащия има ли Андроид стик 

Андроид стика работи с андроид TV. Според теб каква е разликата?

Аз ти предлагам да спреш със спама и глупостите за неща, които очевадно не си ползвал и тествал...

Доста ги "разбираш" вече десетина поста го "доказа"

преди 7 минути, Raze написа:

Андроид стика работи с андроид TV

:giggle1:

За момента не виждам да си написал нещо съществено по темата, а и те слагам в игнор листа, пиши си колкото искаш! Нещата които съм написал, съм ги пробвал освен на tv stick с андроид, също и на андроид телевизор. След като не виждам да си показал или доказал невярно, което съм написал, не виждам смисъл да отразявам безсмислените ти мнения, в които само виждам  безсмислено заяждане?!?

Xiaomi Mi TV Stick 4K (xiaomi-shop.bg)

преди 5 минути, Coco1 написа:

Доста ги "разбираш" вече десетина поста го "доказа"

:giggle1:

Цитат

Android TV 11 с 4K качество

току-що, Raze написа:

За момента не виждам да си написал нещо съществено по темата, а и те слагам в игнор листа, пиши си колкото искаш! Нещата които съм написал, съм ги пробвал освен на tv stick с андроид, също и на андроид телевизор. След като не виждам да си показал или доказал невярно, което съм написал, не виждам смисъл да отразявам безсмислените ти мнения, в които само виждам  безсмислено заяждане?!?

Като не разбираш какво да напишеш , освен че андроид стика има андроид тв

преди 3 минути, Raze написа:

Android TV 11 с 4K качество

Само андроид 11 ли го има

преди 8 часа, pe6aka89 написа:

Здравейте,

PC и smart-android TV-то ми са в една мрежа и искам да направя така, че като си пусна някой филм от PC, да го Stream-на на TV-то, как е най-лесно да се направи?

и мога ли да си споеделя целия екран от монитора на TV-то, че нещо от час не успявам да се справя...

За филми:

На компа инсталираш Universal Media Server https://www.kaldata.com/софтуер/universal-media-server-90374.html

На телевизора си сваляш PIE Player (абсолютно същата работа върши и VLC Player)

Ако правилно си инсталирал медия сървъра на компа, в "Local Network"  менюто на Pie Player (може и VLC) би трябвало да се е появила папка "Unuversal Media Server"

--- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- 

Другият начин да гледаш филми (освен класиката с външен хард, разбира се), е да ги гледаш дори и без да ги сваляш а направо от торент сайтовете на Маймунда, Арена, Зелка, Енерджи торентс и сайтовете за онлайн филми Filmi2k, FilmiFen и FilmBox. Фифъла е следният:

Сваляш от ГугълПлей на телевизора KODI https://play.google.com/store/search?q=kodi&c=apps

и го настройваш по начинът описан тук:

Коди - гледане на торенти (стрийминг)

преди 11 часа, pe6aka89 написа:

Здравейте,

Я го изклюкари кой е тоя дето те лъже, че си длъжен да го стриймваш за да се появи и на екрана на телевизора ?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.