Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нова машина за AUTOCAD И 3D MAX

Featured Replies

преди 56 минути, Joss Bomon написа:

Отвори линка който съм дал по-горе Autodesk 3ds Max Системни изисквания и препоръки за компютър , където ще видиш как човека обяснява, че препоръчителните системни изисквания са фигня, а реалните за 3D рендиране са далеч по-големи. 

В единия от линковете ти иде реч за 10-годишен софтуер и разни пентиуми! Защо продължаваш с напъните да се излагаш постоянно ?!

Линка който си постнал е само да разсмиваш децата. По добре си замълчи щото наистина много ама много се излагаш а имах съвсем друго мнение за теб но явно съм сгрешил.

преди 5 минути, vlado1985 написа:

Линка който си постнал е само да разсмиваш децата. По добре си замълчи щото наистина много ама много се излагаш а имах съвсем друго мнение за теб но явно съм сгрешил.

Дебилщината ти се оказва безкрайна! Виж кой е автора на статията и ако и това не ти помогне да се спреш с простотията, никой не може да ти помогне!

Автор: Алекс Глауион

Снимка на автора Алекс Глауион
CGDirector Основател, издателски директор, рецензент

Alex Glawion е професионален 3D-художник, дизайнер на движения и композитор, който също е достъпен за наемане чрез неговия уебсайт . След като получи диплома по 3D анимация и техническа режисура, той събра 15 години опит в индустрията, работейки в няколко анимационни студиа и основавайки собствен бизнес за 3D анимация през 2017 г.

В допълнение към  2 „Избора на Vimeo Staff Picks “,  неговите 3D анимирани късометражни филми са показани и наградени на няколко фестивала, включително:

• Годишен филмов фестивал в Копенхаген 2022 г. – финалист
  • Barcelona El Meu Primer Festival 2022 – Официална селекция
  • Микрофилмов филмов фестивал Cardora 2022 г. – официална селекция
  • Salto Independent Film Festival 2022 – Носител на награда
  • Детски филмов фестивал Сиатъл 2022 г. – официална селекция
  • 24-ти годишен филмов фестивал BAMkids 2021 г. – официална селекция
  • Хамбургски фестивал Kurzfilm 2021 – официална селекция
  • Berlin Flash Film Festival 2020 – Победител
  • IFA Istanbul Film Awards 2020 – Победител
  • Парижки филмов фестивал 2020 г. – официална номинация
  • Филмов фестивал Across the Globe 2020 – финалист
  • Месечният филмов фестивал 2020 г. – официална селекция
  • Значка DailyShortPicks 2020
  • Директен месечен онлайн филмов фестивал 2020 г
  • Down the Rabbit Hole 2016 Холандия
  • Сигграф CAF 2012 Лос Анджелис
  • Motion Festival Кипър 2012
  • Suzanne Animation Festival Amsterdam 2011
  • Анибар Косово 2012 г
  • Филмов фестивал Лебен Илменау 2012
  • CINANIMA Португалия 2012

За да създава ефективно много сложни CGI, той стана хардуерен експерт по всички неща, свързани с изобразяването и оптимизирането на работния процес и конвейера в творчески проекти . Той е помогнал на компании и творчески студия да разработят свои собствени Renderfarms и е създал плъгини за Render-Management, за да повишат ефективността на техните Render-Nodes.

Днес той представя своя опит в CGDirector, за да позволи на създателите на съдържание да се възползват максимално от техния компютърен хардуер.

преди 3 минути, Joss Bomon написа:

Дебилщината ти се оказва безкрайна! Виж кой е автора на статията и ако и това не ти помогне да се спреш с простотията, никой не може да ти помогне!

Автор: Алекс Глауион

Снимка на автора Алекс Глауион
CGDirector Основател, издателски директор, рецензент

Alex Glawion е професионален 3D-художник, дизайнер на движения и композитор, който също е достъпен за наемане чрез неговия уебсайт . След като получи диплома по 3D анимация и техническа режисура, той събра 15 години опит в индустрията, работейки в няколко анимационни студиа и основавайки собствен бизнес за 3D анимация през 2017 г.

В допълнение към  2 „Избора на Vimeo Staff Picks “,  неговите 3D анимирани късометражни филми са показани и наградени на няколко фестивала, включително:

• Годишен филмов фестивал в Копенхаген 2022 г. – финалист
  • Barcelona El Meu Primer Festival 2022 – Официална селекция
  • Микрофилмов филмов фестивал Cardora 2022 г. – официална селекция
  • Salto Independent Film Festival 2022 – Носител на награда
  • Детски филмов фестивал Сиатъл 2022 г. – официална селекция
  • 24-ти годишен филмов фестивал BAMkids 2021 г. – официална селекция
  • Хамбургски фестивал Kurzfilm 2021 – официална селекция
  • Berlin Flash Film Festival 2020 – Победител
  • IFA Istanbul Film Awards 2020 – Победител
  • Парижки филмов фестивал 2020 г. – официална номинация
  • Филмов фестивал Across the Globe 2020 – финалист
  • Месечният филмов фестивал 2020 г. – официална селекция
  • Значка DailyShortPicks 2020
  • Директен месечен онлайн филмов фестивал 2020 г
  • Down the Rabbit Hole 2016 Холандия
  • Сигграф CAF 2012 Лос Анджелис
  • Motion Festival Кипър 2012
  • Suzanne Animation Festival Amsterdam 2011
  • Анибар Косово 2012 г
  • Филмов фестивал Лебен Илменау 2012
  • CINANIMA Португалия 2012

За да създава ефективно много сложни CGI, той стана хардуерен експерт по всички неща, свързани с изобразяването и оптимизирането на работния процес и конвейера в творчески проекти . Той е помогнал на компании и творчески студия да разработят свои собствени Renderfarms и е създал плъгини за Render-Management, за да повишат ефективността на техните Render-Nodes.

Днес той представя своя опит в CGDirector, за да позволи на създателите на съдържание да се възползват максимално от техния компютърен хардуер.

Аре малко да се съобразяваш как пишеш а. Дебил дебилщина ще викаш у вас ясно ли ти е а това че ти си умствено кух и не ти се отдава мисленето а тук се правиш на многознайко и избиваш комплекси никой не ти е виновен че нямаш елементарно възпитание.

преди 3 минути, vlado1985 написа:

Аре малко да се съобразяваш как пишеш а. Дебил дебилщина ще викаш у вас ясно ли ти е а това че ти си умствено кух и не ти се отдава мисленето а тук се правиш на многознайко и избиваш комплекси никой не ти е виновен че нямаш елементарно възпитание.

:lighter: До тука ли беше?! Трябваше ти много време да осъзнаеш къде си позициониран! 

Да имаш още нещо да кажеш по статията на експерта ?! Смеят ли се още децата?! И ти се смееш, но не знаеш за какво!

преди 3 минути, Joss Bomon написа:

:lighter: До тука ли беше?! Трябваше ти много време да осъзнаеш къде си позициониран! 

Явно имаш себеси в предвид. И той най вече като неможеш да дадеш адекватен  отговор на автора и определено не ти се отдава мисленето.

току-що, Joss Bomon написа:

"Себе си" се пише и само "предвид", без "в"! 

Още напъни?!

Ти освен да мацаш темата на автора друго незнаеш ли. Крайно време е да спреш да цапаш на ляво на дясно. И като искаш да кажеш нещо на някой има си други места а не да се цапа и клепа в темите на хората.

преди 1 минута, vlado1985 написа:

Ти освен да мацаш темата на автора друго незнаеш ли. Крайно време е да спреш да цапаш на ляво на дясно. И като искаш да кажеш нещо на някой има си други места а не да се цапа и клепа в темите на хората.

Твоето "включване" предизвика последващото, но и за това не ти стига капацитет да го видиш!

преди 1 минута, Joss Bomon написа:

Твоето "включване" предизвика последващото, но и за това не ти стига капацитет да го видиш!

Моето включване или твоето заяждане ? По скоро твоя капацитет не ти стига да усмислиш колко глупости пишеш и се излагаш.

преди 30 минути, Raze написа:

Дори стария Ryzen 2600 го мачка отвсякъде:

Язък ти за претенциите, че си програмист.

Явно... Сигурен съм, убедено - сигурен - не си и помирисвал XEON.

Тези ламери които ми вадиш постоянно в тубата - мен ли искаш да убедиш, или автора, или тебе си ?

Или както казва @Joss Bomon - искаш да си по - голям, от експертите ? Като аз не се слагам, в това число.

пп

Да не говоря че при "куда" - ти е пълна мъгла.

И XEON  мачка твоите райзъни - отвсякъде. Дори и десет годишен.

Сори за спама @M&M

преди 1 минута, Teemo написа:

Язък ти за претенциите, че си програмист.

Явно... Сигурен съм, убедено - сигурен - не си и помирисвал XEON.

Тези ламери които ми вадиш постоянно в тубата - мен ли искаш да убедиш, или автора, или тебе си ?

Или както казва @Joss Bomon - искаш да си по - голям, от експертите ? Като аз не се слагам, в това число.

пп

Да не говоря че при "куда" - ти е пълна мъгла.

И XEON  мачка твоите райзъни - отвсякъде. Дори и десет годишен.

Сори за спама @M&M

Хайде да видим! Пусни един тест на cinebench, ако искаш на няколко версии да тестваме и покажи снимки. Ще пусна и аз на моя 5800X, да видим кой ще се справи по-добре. За по-лесно - ето един cpu-z.

q9ycRSH.png

преди 17 часа, Raze написа:

И защо реши, че това са работни станции, особено с тези геймърски видеокарти?

Аз лично съм виждал доста работни станции с геймърски видеокарти (имам предвид работни системи, а не data центрове и сървъри разбира се), най-вече, защото Quadrо-то е доста повече пари за това, което предлага (поне от моя личен досег с такава карта преди време). Една 1080ti се справяше ако не по-добре то поне наравно с една K6000 или както беше там модела, която струваше, колкото 2-3 1080-тки. За много специфични програми може и да по-добра разбира се, но за програмите, които аз съм ползвал като Blender, АЕ и прочие не.

Геймърските карти вършат почти същото на доста по-добра цена и затова вече доста мигрираха към такива. Добре е обаче да са с някакъв приличен обем на VRAM-a и системата да има добър процесор и доста RAM (мин 32, препоръчително дори 64-ка, защото някои програми като AE обичат да кешират превютата в РАМ-а освен на диска) и разбира се бързи дискове за кешовете.

преди 4 часа, Mr. ?? написа:

Quadro, картите не си заслужават сравнени с RTX.

Преди години беше друго, но сега средния клас геймърски карти имат мн. добра производителност.

Плащаш за висока цена(пример):

https://technical.city/en/video/GeForce-RTX-3060-vs-RTX-A2000

Да не говорим ,че карта с турбина, която работи на максимални обороти, не е много приятно за слушане.

П.П. Ако, си решил да поглеждаш към втора ръка работна станция (до 1500 лв) и quadro карта отговора е Не.

И аз съм на това мнение.

преди 2 минути, Gaming_Solutions написа:

Единственото предимство на професионалните карти са драйвърите, но това идва на определената цена

То дори и това не е, защото и на геймърска карта можеш да сложиш или Gaming версията или Studio версията на драйвера поне при nVidia.

Аз дори намирам Gaming версията му за по-добра. Studio-то хем има намалена производителност с редица игри, хем не е чак толкова стабилен (което е странно) с редица програми за видео обработка.

преди 2 часа, B-boy/StyLe/ написа:

То дори и това не е, защото и на геймърска карта можеш да сложиш или Gaming версията или Studio версията на драйвера поне при nVidia.

Аз дори намирам Gaming версията му за по-добра. Studio-то хем има намалена производителност с редица игри, хем не е чак толкова стабилен (което е странно) с редица програми за видео обработка.

Така е, просто софтуера за професионалните карти се тества доста по-обстойно и почти не излизат ъпдейти, които да прецакат нещо. Реално с професионална карта е почти изключено да имаш драйвърен проблем. 

току-що, Gaming_Solutions написа:

Така е, просто софтуера за професионалните карти се тества доста по-обстойно и почти не излизат ъпдейти, които да прецакат нещо. Реално с професионална карта е почти изключено да имаш драйвърен проблем. 

Да, така е. Studio версиите излизат доста по-рядко от Gaming версиите, но въпреки това ако се избягва слагането на бета версия и има отзад WHQL гарант, че са тествани и там проблемите би трябвало да се сведат до минимум. Някои дори изобщо не обновяват драйверите и това за видеото, но аз съм си ентусиаст (или шматка :biggrin:), и обичам да обновявам и после ако трябва докладвам за бъговете и да се боря с проблемите и ако не успея връщам стара версия. Но рядко се налага да правя downgrade на драйвер въпреки всичко.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.