Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Тв бокс или Андроид бокс.

Featured Replies

Здравейте. Имам следното питане. Купихме си телевизор SmartTech който не иска да разпознава определени видео файлове от флашка.
Намерих подобна тема, за същата марка телевизор и там се спомена Андроид бокс. 
Четох малко в нета ( наистина малко), но предпочитам да питам експертите тук. 
Има ли опция на такъв тип устройство ( въпросният бокс) която да чете от флашка и да изпраща към телевизор само сигнал, за да се избегне проблема с неподдържаните видео формати. 
Има вариант и за конвертиране, но отнема време, а и честно казано не ми се занимава. 
Та, ако някой може да даде такова решение ще съм благодарен. 
Надявам се съм обяснил достатъчно ясно, но все пак ако има нещо, моля питайте. 
Благодаря предварително. 

Разрешен от Coco1

Дай точен модел на телевизора. Не е ясно дали е smart и дали изобщо има опции за мрежово свързване. Ако няма, варианта е да се вземе външен плеър, като общо-взето всички са с андроид (има и с iOS - на apple, но са доста по-скъпи). Примерно някой от тези, като се включва през HDMI и се ползва като отделен player: Мултимедийни плеъри на изгодни цени - Технополис (technopolis.bg)

Този Смарттек ако е с Андроид, опитай да инсталираш VLC player. Ако не е Android, тогава си вземи, например, XIAOMI ANDROID 4K MI TV BOX S и, пак чрез VLC player, ще можеш да гледаш видео от "флашка" 

• Решение
преди 10 минути, ruraru написа:

Този Смарттек ако е с Андроид опитай да инсталираш VLC player. Ако не е Android, тогава си вземи, например, XIAOMI ANDROID 4K MI TV BOX S и пак чрез VLC player можеш да гледаш видео от "флашка" хиоми

Техно бакалията е по изостанала и продава старото хиоми на доста висока цена. Втора генерация го има по на 115лв 

https://www.citytel.bg/xiaomi-mi-tv-box-s-4k-2nd-gen

Дори по-добре е това: Мултимедиeн плеър XIAOMI 4K ANDROID TV STICK M24E (technopolis.bg)

По-компактно е и по-лесно се крие зад телевизора. Намира се и за под 100 лв. Недостатък - няма вход за USB памет/мишка и така нататък, но лесно се решава с кабел за под 5 лв. от китайците.

Медия плеър Xiaomi TV Stick 4K, Android TV 11, Bluetooth, Wi-Fi, HDMI, Черен - eMAG.bg

Mobile Phone Adapters Converters - 1pc 2 1 Otg Micro Usb Power Splitter Adapter 5 - Aliexpress

Все пак, да видим модела. Ако хардуера е слаб, дори с VLC някои филми може да не успее да ги декодира така, че да се гледат нормално.

• Автор
преди 14 минути, plamen_petrov_80 написа:

А не е ли по-лесно да намирате само съвместими формати?

Проблема е че еднакъв формат с много близки параметри не ги разчита. Не съм навътре точно с тези неща защото ползвам MPC на компютъра и никога не съм имал проблем с кодеци :)

преди 1 час, Raze написа:

Дори по-добре е това: Мултимедиeн плеър XIAOMI 4K ANDROID TV STICK M24E (technopolis.bg)

По-компактно е и по-лесно се крие зад телевизора. Намира се и за под 100 лв. Недостатък - няма вход за USB памет/мишка и така нататък, но лесно се решава с кабел за под 5 лв. от китайците.

Медия плеър Xiaomi TV Stick 4K, Android TV 11, Bluetooth, Wi-Fi, HDMI, Черен - eMAG.bg

Mobile Phone Adapters Converters - 1pc 2 1 Otg Micro Usb Power Splitter Adapter 5 - Aliexpress

Все пак, да видим модела. Ако хардуера е слаб, дори с VLC някои филми може да не успее да ги декодира така, че да се гледат нормално.

smarttech tv 24hn10t1 Това е точния модел. Уж се води смарт ( гледах в сайта на производителя), но не видях място за инсталации на какво то и да е. 
И все пак не вярвам да е смарт, защото е бюджетен, а за тия пари, надали можеш да вземеш такъв :D 

Нищо не му е 'smart', не видях и в сайта на производителя да пише нещо подобно. Съвсем обикновен бюджетен ТВ е, има вграден видео плеър, който може и да подкара някое и друго видео. Като искаш повече опции - закачаш през HDMI външно устройство или лаптоп/компютър.

Всъщност, намирам един, който наистина го водят SMART, но той е Телевизор SMARTTECH 24HL10T1 LED SMART TV, 24.0 ", 60.0 см (technopolis.bg). Така, както си написал модела, реално не излиза такъв модел никъде.

Последно, намерих това, но пак не е SMART: Smart-Tech 24HN10T1 TV 61 cm (24") HD Nero (giosatech.com)

Цитат
Smart TV No

преди 8 часа, Николо Паганини написа:

Проблема е че еднакъв формат с много близки параметри не ги разчита. Не съм навътре точно с тези неща защото ползвам MPC на компютъра и никога не съм имал проблем с кодеци :)

Възможно е, вградения видео плеър е с много ограничени възможности. Дори видео, кодирано с един и същ кодек, но с по-висок битрейт, може да го затрудни. А и видео формата не е показател, въпроса е какъв е кодека, с който е кодирано видеото, аудиото също има значение как е кодирано.

преди 10 часа, Николо Паганини написа:

Истинският Паганини ако беше жив сега, просто щеше да свали една струна от цигулката си и да свърже с нея компютъра към телевизора и да си гледа всичко каквото си иска.
Ето аз сега ще гледам в HD Россия1 , сигналът идва от Интернет до компютъра и от него потегля през HDMI кабел до телевизора.
На клавиатурата си имам бутони за спиране на звука, за намаляване и за усилване, заедно с мишката заместват дистанционно със 100% успех.

преди 1 час, Белгиеца написа:

Истинският Паганини ако беше жив сега, просто щеше да свали една струна от цигулката си и да свърже с нея компютъра към телевизора и да си гледа всичко каквото си иска.
Ето аз сега ще гледам в HD Россия1 , сигналът идва от Интернет до компютъра и от него потегля през HDMI кабел до телевизора.
На клавиатурата си имам бутони за спиране на звука, за намаляване и за усилване, заедно с мишката заместват дистанционно със 100% успех.

:wors::yanim::wors::wors::yanim:Велик, Гуру, Недостижим.

преди 2 часа, Белгиеца написа:

Истинския Паганини след като види какво дават по телевизора, ще свали още една струна от цигулката си и ще се обеси на нея да не се мъчи.

преди 6 минути, Joss Bomon написа:

Вземи си един мини компютър и ще забравиш за всякакви андроид боклуци с по 2GB RAM и умряло видео.

За какво ще му е тоя компютър?

преди 6 минути, Cocatron написа:

За какво ще му е тоя компютър?

Да си го свърже с HDMI също както куцата мултимедия и да гледа каквото си ще. Инсталира му Windows 10, пъха му лан кабела /има и с WiFi, но са по-скъпи/ , слага една безжична мишка и си гледа безгрижно всякакви формати, браузва и т.н.

Що за въпрос?!

преди 9 минути, Joss Bomon написа:

Да си го свърже с HDMI също както куцата мултимедия и да гледа каквото си ще. Инсталира му Windows 10, пъха му лан кабела /има и с WiFi, но са по-скъпи/ , слага една безжична мишка и си гледа безгрижно всякакви формати, браузва и т.н.

Що за въпрос?!

LoL. Не видях , че има HDMI. Прав си, ще ползва телевизора просто за монитор. 180 кинта не са много. Иначе - конвертиране с Format Factory с часове.

преди 56 минути, Joss Bomon написа:

Вземи си един мини компютър и ще забравиш за всякакви андроид боклуци с по 2GB RAM и умряло видео.

Тази 11 годишна антика ще се справя много по-зле в декодиране на видео, отколкото съвременен андроид стик. Да не говорим, че ще харчи и повече ток.

преди 12 минути, Raze написа:

Тази 11 годишна антика ще се справя много по-зле в декодиране на видео, отколкото съвременен андроид стик. Да не говорим, че ще харчи и повече ток.

image.png.a3e7b43c296812e3f367ff8dd2f6181d.png

image.png.beee1d62920e7f13a3b9ca1c27d8fdd4.png

Цитат

In comparison to the HD 4000, the HD 4400 graphics core has been modified extensively. The GPU now supports DirectX 11.1, OpenCL 1.2 and OpenGL 4.0. It also features an improved decoder for 4K videos and the fast Quick Sync encoder. Compared to the faster 4600, the 4400 offers the same amount of shaders, but lower clock speeds 

Евтините  стикчета за които говориш, въпреки рекламираните си възможности за 4К издъхват на такива клипове от тубата. Точно по тази причина махнах тв-бокса и минах на SFF компютър за TV.

Нищо не издъхва. Имам xiaomi mi tv stick 4k, справя се с всичко перфектно - IP телевизия на булсатком, 4К HDR видео по мрежата от десктопа, youtube 4K HDR и така нататък. Нито нещо насича, нито прекъсва.

• Автор

Вижте сега. Аз знам как да реша проблема в ситуацията. Това с лаптопа го знам като решение, но проблема е че ситуацията малко по сложна и просто няма как да стане. Дълго е за обяснение, но просто ще кажа че пада едно голямо вадене и приибиране на телевизора. 
За това исках нещо леко и малко като някакъв ТВ бокс или Андроид бокс или както там се казва въпросното устройство което да може да излъчва сигнал, за да не се чуди телевизора дали може да го прочете или не може :D 
Нещо малко компактно и да се побира в 2 шепи най много :D 

на 22.06.2023 г. в 8:40, Raze написа:

Нищо не му е 'smart', не видях и в сайта на производителя да пише нещо подобно. Съвсем обикновен бюджетен ТВ е, има вграден видео плеър, който може и да подкара някое и друго видео. Като искаш повече опции - закачаш през HDMI външно устройство или лаптоп/компютър.

Всъщност, намирам един, който наистина го водят SMART, но той е Телевизор SMARTTECH 24HL10T1 LED SMART TV, 24.0 ", 60.0 см (technopolis.bg). Така, както си написал модела, реално не излиза такъв модел никъде.

Последно, намерих това, но пак не е SMART: Smart-Tech 24HN10T1 TV 61 cm (24") HD Nero (giosatech.com)

Възможно е, вградения видео плеър е с много ограничени възможности. Дори видео, кодирано с един и същ кодек, но с по-висок битрейт, може да го затрудни. А и видео формата не е показател, въпроса е какъв е кодека, с който е кодирано видеото, аудиото също има значение как е кодирано.

В сайта на производителя го имаше точно преди да пусна темата. Явно са го махнали и е останали само 24HN10T2 и 24HN10T3. 

И все пак приятели, никой не достигна до въпроса ми. Въпросният ТВ бокс или както там се казва, може ли да се ползва като излъчвател на сигнал, през USB или какъвто изход има там, и дали може да "чете" всякакви формати. 

И ако е възможно и да не е много скъп разбира се :) 

Въпросния TV Box нищо не 'излъчва'. Не си чел достатъчно. Това е един вид мини компютър с android, поне този, който ти предлагам. Свързва се през HDMI. На него инсталираш приложения, плеъри, качваш филми, ако имаш достатъчно място или ги 'стриймваш' през десктопа по мрежата и така нататък. Свързва се безжично към интернет, някои имат и вход за мрежов кабел. Вече какво ще чете зависи главно от плеърите, които инсталираш. Най-лесно и безплатно става с VLC - досега не е имало нещо, което да не може да прочете и възпроизведе.

• Автор
преди 6 часа, Raze написа:

Въпросния TV Box нищо не 'излъчва'. Не си чел достатъчно. Това е един вид мини компютър с android, поне този, който ти предлагам. Свързва се през HDMI. На него инсталираш приложения, плеъри, качваш филми, ако имаш достатъчно място или ги 'стриймваш' през десктопа по мрежата и така нататък. Свързва се безжично към интернет, някои имат и вход за мрежов кабел. Вече какво ще чете зависи главно от плеърите, които инсталираш. Най-лесно и безплатно става с VLC - досега не е имало нещо, което да не може да прочете и възпроизведе.

Изобщо не съм чел. Тоест не бях чел. Реших да попитам тук и евентуално някой който има представа да ми даде едно рамо :)

• Автор
преди 3 часа, plamen_petrov_80 написа:

Чесно, не е. Защото няма абсолютно никаква информация каква кодировка чете телевизора. Най вероятно ако отделя 1 седмица да тествам, сигурно ще разбера, но това е по лесният и бърз вариант :D И по евтиният :D 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.