Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Искате ли в България да се върне комунизма?

Искате ли в България да се върне комунизма? 20 гласували потребители

1. 1. Искате ли в България да се върне комунизма?

• Да
      30%
      6
    • Не
      70%
      14

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Аз отговарям веднага с Да. И ще се обоснова веднага. Просто всички българи бяха богати тогава. 30 години пробваме капитализъм, а ми той само ни дърпа на долу. Той и Запада тръгна на долу с техния капитализъм. Основния проблем на капитализма са свободните пазари и липсата на каквато и да държава във всеки един отрасъл на държавата. Ще обесна по- просто. Представете си в едно село да има двама много богати чорбаджии, които да държат основните блага на това село земи, сгради, водоизточници, и другите селяндури са им роби. Те са лишени от собственост така нямат никаква сила. Това е Капитализма мили мои. Добре, че бяха комунистите за да види селяндура какво е да имаш собственост. Да живееш като бял човек с удобства. Всеки селяндур  имаше собствена къща на село, кола и апартамент в града. Някои и по два апартамента. А основните източници на пари бяха на държавата. И тия пари бяха за българския народ. А не за Боко, Моко и Прокопиев. През соца отиваш да бачкаш, почивка 1 час задължително на работа. Заплатката точно на числото ти се изплаща. Карта за почивка два пъти в годината. Държавата ти дава апартамент на изплащане. Отиваш събота и неделя на село, прасета си грухтят в кочината, доматите и чушките натежали в градината. Били празни хр. магазини…… Ми за какво да са пълни, като всеки си произвеждаше сам храната. Чиста храна без боклуци и отрови в нея. Сега магазините са пълни предимно с отровна храна. Аа и турски домати. Коли. Всеки караше чисто нова кола от завод производител. А не 18та ръка дето 17 немеца преди теб са я попиляли от каране. По време на ,,Гадния комунизъм,, всяко българско семейство се състоеше от мъж жена със сключен граждански брак и минимум две деца. Сега масово живеят на семейни начела, направили там едно дете, след година се разделят, и детето се възпитава предимно от ютуб и фейсбук. 2,5 милиона българи емигрирали не мили не драги се скитат по чуждите земи. Вместо да работят и внасят пари в българската икономика, те бачкат за чуждениция и си внасят мангизите там. Англичаните обаче са тарикати и се усетиха и набиха шутовете на ЕС. Време е и ние да го направим и да си върнем България на българите.

• Отговори 80
  • Прегледи 5,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Всички (почти) бяхме ЕДНАКВО БЕДНИ! А ти ... чечодан, вокзал, Пхенян!

• Чакам с нетърпение деня в който ще умре последния комунист

• Най-обичам да чета, колко хубаво беШЕ при комунизма от хора, които са били на 4 годинки, когато комунизма вече го няма  

Публикувани изображения

Поредния изтрещял!

Добре че е подписа ми за да не повтарям постоянно фразата!

преди 14 минути, Коркодила написа:

Аз отговарям веднага с Да. И ще се обоснова веднага. Просто всички българи бяха богати тогава..

Всички (почти) бяхме ЕДНАКВО БЕДНИ!

А ти ... чечодан, вокзал, Пхенян!

Да се върне?
Ама той тръгвал ли си е?
Те много хорица се пишат за видни демократи(включително и пишещи в този форум), без изобщо да си дават сметка, че по-комунисти от ония от едно време.
Реално в момента живеем горе-долу по същия начин, налага ни се цензура, облъчват ни с пропаганда колко добре и свободно живеем, можем да пътуваме свободно на запад, хората масово живеят на гърба на държавата...
Аз разлика не виждам, освен тази че навремето се пътуваше свободно в източния блок, пък сега е в западния.

Ако си говорим за строя до 89-та, отговора ми е по-скоро не, бих върнал само някои неща от него.
Добави такъв отговор в анкетата и ще гласувам.

гласувам да се върне но да е модерен комунизъм като в китай

да има камери навсякъде и нулева престъптност

разделно събиране  на боклука и  да е държавна собственост и който не го събира разделно , лагерче 

зелен комунизъм малко

преди 13 минути, ined написа:

Чакам с нетърпение деня в който ще умре последния комунист

те сега се раждат

ще те надживеят 

преди 26 минути, jhoro написа:

Всички (почти) бяхме ЕДНАКВО БЕДНИ!

А ти ... чечодан, вокзал, Пхенян!

Да бе, той Ганя кога и да го питаш все е беден миличкия, дори и в момента се е писал за най беден в Европата, жив да го ожалиш завалията.

преди 1 час, Коркодила написа:

Представете си в едно село да има двама много богати чорбаджии, които да държат основните блага на това село земи, сгради, водоизточници, и другите селяндури са им роби.

Селяндур си ти. Живеещите на село са селяни!

преди 1 час, Коркодила написа:

2,5 милиона българи емигрирали не мили не драги се скитат по чуждите земи.

Що не кажеш колко са китайските емигранти? И колко от тях са милионери?

Комунизъма няма да се върне независимо от това дали някой иска или не иска това ,няма да се върне защото това което познаваме от миналото ни освен че не бе комунизъм е и много стара версия на социализъм. Този тип социализъм не може да отговори на нуждите на държава, икономика, геополитика в съвремието ни.

Купил съм някакво розе, да го опитам и най-добре да се върне хан Крум, и цар Калоян, и от тиквите ви да направи бокали, та по-малко тъпня да чета из форума.

преди 14 минути, AAUUXX написа:

икономика

Такова понятие не съществува в момента.
Това което приемаме за икономика днес е някакво извращение което няма нищо общо с реалността.

преди 3 часа, Коркодила написа:

Аз отговарям веднага с Да. И ще се обоснова веднага. Просто всички българи бяха богати тогава. 30 години пробваме капитализъм, а ми той само ни дърпа на долу. Той и Запада тръгна на долу с техния капитализъм. Основния проблем на капитализма са свободните пазари и липсата на каквато и да държава във всеки един отрасъл на държавата. Ще обесна по- просто. Представете си в едно село да има двама много богати чорбаджии, които да държат основните блага на това село земи, сгради, водоизточници, и другите селяндури са им роби. Те са лишени от собственост така нямат никаква сила. Това е Капитализма мили мои. Добре, че бяха комунистите за да види селяндура какво е да имаш собственост. Да живееш като бял човек с удобства. Всеки селяндур  имаше собствена къща на село, кола и апартамент в града. Някои и по два апартамента. А основните източници на пари бяха на държавата. И тия пари бяха за българския народ. А не за Боко, Моко и Прокопиев. През соца отиваш да бачкаш, почивка 1 час задължително на работа. Заплатката точно на числото ти се изплаща. Карта за почивка два пъти в годината. Държавата ти дава апартамент на изплащане. Отиваш събота и неделя на село, прасета си грухтят в кочината, доматите и чушките натежали в градината. Били празни хр. магазини…… Ми за какво да са пълни, като всеки си произвеждаше сам храната. Чиста храна без боклуци и отрови в нея. Сега магазините са пълни предимно с отровна храна. Аа и турски домати. Коли. Всеки караше чисто нова кола от завод производител. А не 18та ръка дето 17 немеца преди теб са я попиляли от каране. По време на ,,Гадния комунизъм,, всяко българско семейство се състоеше от мъж жена със сключен граждански брак и минимум две деца. Сега масово живеят на семейни начела, направили там едно дете, след година се разделят, и детето се възпитава предимно от ютуб и фейсбук. 2,5 милиона българи емигрирали не мили не драги се скитат по чуждите земи. Вместо да работят и внасят пари в българската икономика, те бачкат за чуждениция и си внасят мангизите там. Англичаните обаче са тарикати и се усетиха и набиха шутовете на ЕС. Време е и ние да го направим и да си върнем България на българите.

От един господар на друг господар. От руски ботуш на американски от САЩ ботуши с шпори.

преди 3 часа, Коркодила написа:

Били празни хр. магазини…… Ми за какво да са пълни, като всеки си произвеждаше сам храната. 

Това ли ти е единствената причина?

преди 2 минути, АСПЕКТ написа:

От един господар на друг господар. От руски ботуш на американски от САЩ ботуши с шпори.

Ти в Германия на кого служиш?

преди 4 минути, Гражданин написа:

Това ли ти е единствената причина?

Ти в Германия на кого служиш?

На никого. Отделен свободен атом съм.

преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

На никого. Отделен атом съм.

Ама нали беше чистач там нещо, а-у? До кога смяташ да си в Еврогейския съюз чистач?

преди 1 минута, Гражданин написа:

Ама нали беше чистач там нещо, а-у? До кога смяташ да си в Еврогейския съюз чистач?

Докато има хубави пари.

току-що, АСПЕКТ написа:

Докато има хубави пари.

И защо те интересуват парите като си комунист? Нямаш ли принцип? Нали си против Еврогейския съюз? Що са ти парите му?

преди 1 минута, IvanKirov написа:

Колко еднакви теми трябва да има по един и същи въпрос?

Просто е пълно с копейки комуяги.

преди 3 минути, АСПЕКТ написа:

Докато има хубави пари.

То и тук има хубави пари, но си трябва и акъл за да ти ги даде някой. Там ги дават и да нямаш.

преди 11 минути, Гражданин написа:

И защо те интересуват парите като си комунист? Нямаш ли принцип? Нали си против Еврогейския съюз? Що са ти парите му?

Просто е пълно с копейки комуяги.

Ми, искат в края, ако не знаеш и не е известно в България, към края на всеки месец искат наем, ток, кабелна, интернет, вода, комунални услуги, здравни, социални осигуровки, удръжки, данъци... такива неща и това се оправя с пари.

Без пари не искат. 

преди 8 минути, Звяра!!! написа:

То и тук има хубави пари, но си трябва и акъл за да ти ги даде някой. Там ги дават и да нямаш.

Да, в България има много умни. Събрани са там само висшисти, умници. Инженери, айти специалисти, икономисти от УНСС и специално от КАНАДА дошъл възпитател на ХАРВАРД.  Цъфти България.

Те не са вишисти всички, но има и много такива.

току-що, Звяра!!! написа:

Те не са вишисти всички, но има и много такива.

Аха, да чета в новините от България. Виждам. Само хубави новини чета.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.