Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Искате ли в България да се върне комунизма?

Искате ли в България да се върне комунизма? 20 гласували потребители

1. 1. Искате ли в България да се върне комунизма?

• Да
      30%
      6
    • Не
      70%
      14

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

• Автор
преди 1 час, IvanKirov написа:

Заплата на ИТ инженер - 135 лева. Цветен ТВ - 900 до 1050 лева, зависи от модела. Кола 6000 лева, апартамент пак от тоя порядък. И да имам парите нямам право да купя имот в град. Жителство му викаха.

2023г. България в ЕС. Заплата на инжинер 1000лв, телевизор 1000лв разходи на инжинера за сметки и квартирата 1000лв.

А 135 лв заплата мамин заплатен се водеше малко над минималната през Соца , която взимаха предимно чистачите, които бяха под 10% от населението на България.

Били взели на баба ти нивите. Ама после като ТКЗС са им сяли бостаните и баба ти и трябвало само да ходи да го прекопае а? А ми люцерната? Баба ти после е имала всяка година поне две прасета в кочината, 5-6 овце поне 200 пилета имала е лекар и зъболекар в село и лесен достъп до лекарства както и безплатно здравеопазване. Тогава нито едно българско дете не е оставено да проси пари по телевизията за да се излекува, колкото и скъпа да е операцията. Сега българските болни деца са станали просяци. Нещастинчо, аз съм живял в два различни режима в три държави и само в България по време на така наречената ,, демокрация,, съм видял клошари по пътищата, изоставени села без  нито един човек население. Както и родители да просят пари за болните си деца за да ги излекуват. Колкото и ,,Гадни,, да бяха комунягите те това не го допуснаха.

• Отговори 80
  • Прегледи 5,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Всички (почти) бяхме ЕДНАКВО БЕДНИ! А ти ... чечодан, вокзал, Пхенян!

• Чакам с нетърпение деня в който ще умре последния комунист

• Най-обичам да чета, колко хубаво беШЕ при комунизма от хора, които са били на 4 годинки, когато комунизма вече го няма  

Публикувани изображения

преди 6 часа, Коркодила написа:

Искате ли в България да се върне комунизма?

Аз отговарям веднага с Да. ...

Чем моложе блогер, тем лучше ему жилось при Сталине...

преди 10 минути, Коркодила написа:

2023г. България в ЕС. Заплата на инжинер 1000лв, телевизор 1000лв разходи на инжинера за сметки и квартирата 1000лв.

К'во прайш? Нищо ли? Пишеш за неща, за които ЯВНО нямаш информация, но си достатъчно нагъл да го правиш. И го правиш неграмотно! 
Телевизорът не е 1000лв, а 3000, ама не лева, a $. И заплатата не е 1000, а 800, ама не на инженер. 

• Автор
преди 2 минути, цър-вул написа:

К'во прайш? Нищо ли? Пишеш за неща, за които ЯВНО нямаш информация, но си достатъчно нагъл да го правиш. И го правиш неграмотно! 

Айде бе! Колко взима един инжинер в бг сега? Я вържи иляду лея я не.

преди 1 час, IvanKirov написа:

То бива бива да сте лъжци, ама туй ващо е патология!

https://tv.dir.bg/tv_show_info.php?id=1767

Тупан, след кака ти Лили го водеше кака Лара, а кака Лили започна да води "Неделна чуднотека" или нещо от този род се казваше, после "Неделно междучасие" с Богдан Томов.
"Здравейте сладури, сладурчета и сладурковци!" беше поздрав на кака Лара към всички деца в началото на всяко издание на "Милион и едно желания".

преди 4 минути, Коркодила написа:

Заплащането зависи какъв инженер е, но у нас и в ЕС не е еднакво за една и съща длъжност в което е парадокса.

преди 5 минути, Коркодила написа:

Кис кис кис! Верно сте спрели в миналия век.

Входно ниво, junior в нашия сектор, почват с 2000 лева чисти и нагоре.

Имахме една леля само с някаква компютърна академия, беше младши при нас.

Ние магистрите с по 20+ години опит и една стена сертификати - няма да ти казвам, да не ти се пукне злъчката от завист.

Тъкмо в момента имам време, правя cool мега разчупено портфолио. Вдига ми още цената.

преди 3 минути, IvanKirov написа:

Което е минимална заплата в Германия например ,с това ли се гордееш :D

току-що, AAUUXX написа:

Което е минимална заплата в Германия например ,с това ли се гордееш :D

Е аз junior ли съм, немски разходи ли имаме, що сравняваш домати с автомати?

Някой нищебродник горе, се изряза, че инженерите вземали минимална заплата. Има и такива, дето си бяха некадърни, останаха си такива.

току-що, IvanKirov написа:

Е аз junior ли съм, немски разходи ли имаме, що сравняваш домати с автомати?

След като са приравнени цените имаш немски разходи, но нямаш немски доходи, @АСПЕКТ ,ако поиска по късно може да разпише цени от голяма верига на хранителни продукти при тях.

преди 20 минути, AAUUXX написа:

Заплащането зависи какъв инженер е, но у нас и в ЕС не е еднакво за една и съща длъжност в което е парадокса.

Те за всяка стотинка увеличение плачат българските работодатели осбено на МРЗ, представи си какво ще стане ако вземат да изравнят заплатите с тези в ЕС.
Профила на българския работодател е или мутрак в костюм с много пари и влияние или мутрак в къси гащи и разкопчана риза или лелка киселячка с два тона гримила и миризма на обор, изключенията са не повече от 1%, а това е само един от многото сериозни проблеми в тази сфера.

преди 17 минути, IvanKirov написа:

Ние магистрите с по 20+ години опит и една стена сертификати

Нещо не ми е ясно, до оня ден обясняваше че си млад и едва помниш нещо дори от началото на 90те, ся имаш над 20 години стаж при това магистър...
Нещо не излиза математиката бре Ваньо.

преди 12 минути, IvanKirov написа:

немски разходи ли имаме, що сравняваш домати с автомати?

Миии да ти кажа вашите цени там са доста по-високи от тукашните, убеден съм че и от немските, тааа...

• Автор
преди 13 минути, IvanKirov написа:

Кис кис кис! Верно сте спрели в миналия век.

Имахме една леля само с някаква компютърна академия, беше младши при нас.

Ние магистрите с по 20+ години опит и една стена сертификати - няма да ти казвам, да не ти се пукне злъчката от завист.

Тъкмо в момента имам време, правя cool мега разчупено портфолио. Вдига ми още цената.

За кое да ми се пукнете жлъчката от яд бе? Че взимаш точно колкото един чистач в Нидерландия, а цените до голяма степен са същите. Литър нафта в Нидерландия 1.47 евро. България 2,80лв

преди 1 минута, Bubbles написа:

Нещо не ми е ясно, до оня ден обясняваше че си млад и едва помниш нещо дори от началото на 90те, ся имаш над 20 години стаж при това магистър...
Нещо не излиза математиката бре Ваньо.

За да съм бил пионерче, значи помня доста повече неща, от колкото си мислиш ти!

преди 1 минута, Коркодила написа:

За кое да ми се пукнете жлъчката от яд бе? Че взимаш точно колкото един чистач в Нидерландия, а цените до голяма степен са същите. Литър нафта в Нидерландия 1.47 евро. България 2,80лв

Нито нафтата е 2,80, виж за чистаческите заплати нямам идея, не съм чистил нужници и не съм компетентен. Питай @АСПЕКТ, вътре е в нещата. Той от всичко разбира!

За да съм бил пионерче, значи помня доста повече неща, от колкото си мислиш ти!

До вчера обясняваше че не помниш дори началото на 90те, ся пееш друга песен. Утре да не излезе че си пенсионер бивш партиен член и активен борец?

току-що, Bubbles написа:

До вчера обясняваше че не помниш дори началото на 90те, ся пееш друга песен. Утре да не излезе че си пенсионер бивш партиен член и активен борец?

Спри да лъготиш!

преди 9 минути, Bubbles написа:

Тупан, след кака ти Лили го водеше кака Лара, а кака Лили започна да води "Неделна чуднотека" или нещо от този род се казваше, после "Неделно междучасие" с Богдан Томов.
"Здравейте сладури, сладурчета и сладурковци!" беше поздрав на кака Лара към всички деца в началото на всяко издание на "Милион и едно желания".

Абе... простете любопитството ми (ако съм пропуснал нещо, ще се извиня), но... според мен ти "казваш" за "Милион и едно желания" същото, което "каза" и той (и което пише в линка) ... като изключим "тупан"-а...

И в тоя смисъл ми изглежда справедливо или и двамата да сте "тупан"-и или никой...

... шото AAUUXX гледам е поднесъл и нещо като извинение...

преди 1 минута, lebel написа:

Абе... простете любопитството ми (ако съм пропуснал нещо, ще се извиня), но... според мен ти "казваш" за "Милион и едно желания" същото, което "каза" и той (и което пише в линка) ... като изключим "тупан"-а...

И в тоя смисъл ми изглежда справедливо или и двамата да сте "тупан"-и или никой...

... шото AAUUXX гледам е поднесъл и нещо като извинение...

Ако не съм го разбрал правилно да ме извини тогава, но от написаното разбирам, че според него само Лили Вучкова е водила въпросното предаване.

Спри да лъготиш!

Какво да лъготя, чети си коментарите в другите теми, ти си ги писал не аз.
Ти обясняваше че не помниш комунизма защото си бил твърде малък, но въпреки това не го харесваш.

преди 1 минута, Bubbles написа:

Ако не съм го разбрал правилно да ме извини тогава, но от написаното разбирам, че според него само Лили Вучкова е водила въпросното предаване.

Като казах патологични лъжци - това имах предвид.

Контекстът беше, че ни пълнеха главата с простотии, и дори събота не ни оставяха да си гледаме най-любимото предаване. Щото други нямаше - д-р Снагълс, Флинстоун, Пинко, и горе долу това е. Повечето от детските филми не ме грабваха.

преди 5 минути, IvanKirov написа:

Като казах патологични лъжци - това имах предвид.

Контекстът беше, че ни пълнеха главата с простотии, и дори събота не ни оставяха да си гледаме най-любимото предаване. Щото други нямаше - д-р Снагълс, Флинстоун, Пинко, и горе долу това е. Повечето от детските филми не ме грабваха.

Ок, извинявай тогава, не съм те разбрал правилно. :)

преди 8 минути, IvanKirov написа:

и дори събота не ни оставяха да си гледаме най-любимото предаване.

Предаването до 89г се излъчваше в празнични дни няколко пъти в годината ,след 90г по често ,като не помня дали това беше всяка събота.

преди 11 минути, Bubbles написа:

...

Не си.  (едит: изяснили сте го)

А аз съзнателно не се произнасям, щото по това време бях малко надраснал въпросното детско и повече ме вълнуваше изхранването и изобщо отглеждането на тия, които го гледаха... Но иначе попоглеждам (чат-пат) с интерес опитите на неродените или невръстни по това време моми и момци да ми обяснят как точно съм живял тогава. 

преди 1 час, Bubbles написа:

Ти обясняваше че не помниш комунизма защото си бил твърде малък, но въпреки това не го харесваш.

Помня го, за съжаление. С каруците, ограниченията, немотията, блъсканицата по автобусите!

Само в общинското село, 1 на 15, имаше компютърна зала. 8 компютъра, по 1 на 2 села.

Ще ми се да се бях родил поне 10 г. по-късно. Видях от всички соц мизерии. Всичко беше сиво, вехто, празно и унило.

преди 2 часа, Коркодила написа:

Дай го тоя кадърен инженер да бачка за 1000! Ще го препоръчам за 2000 бонус за мен.

А 135 лв заплата мамин заплатен се водеше малко над минималната през Соца , която взимаха предимно чистачите, които бяха под 10% от населението на България.

Първата заплата на майка ми, 80 лева, даскалица с полувисше.

Били взели на баба ти нивите. Ама после като ТКЗС са им сяли бостаните и баба ти и трябвало само да ходи да го прекопае а? А ми люцерната? Баба ти после е имала всяка година поне две прасета в кочината, 5-6 овце поне 200 пилета имала е лекар и зъболекар в село и лесен достъп до лекарства както и безплатно здравеопазване.

Само за пилетата не е вярно, 20 кокошки и 20 пуйки ни беше максимума.

Само да го прекопае викаш, що не си насееш 10 декара бостан, само да го прекопаеш, а? То лесна работа!

Лекар и зъболекар и сега имаме.

Цитат

Тогава нито едно българско дете не е оставено да проси пари по телевизията за да се излекува, колкото и скъпа да е операцията. Сега българските болни деца са станали просяци.

Мдам, просто си умираха. Тогава нямаше тия скъпите операции, беше си смъртна присъда.

Цитат

Нещастинчо, аз съм живял в два различни режима в три държави и само в България по време на така наречената ,, демокрация,, съм видял клошари по пътищата, изоставени села без  нито един човек население. Както и родители да просят пари за болните си деца за да ги излекуват. Колкото и ,,Гадни,, да бяха комунягите те това не го допуснаха.

Нещастин е който е нещастен днес, аз съм си добре сега. Не съм ви крив, че не можете и че не щете да учите.

Що бяха пълни селата, знаеш ли? Щото бяхме закрепостени към тях. Роби в казармата, останалото време - закрепостени към село. Чисто феодални правила. Нямаш право да се моташ в град, ако не учиш. Или ако не работиш в някой мизерен държавен завод.

преди 11 часа, IvanKirov написа:

Нещастинчо, аз съм живял в два различни режима в три държави и само в България по време на така наречената ,, демокрация,, съм видял клошари по пътищата, изоставени села без  нито един човек население. Както и родители да просят пари за болните си деца за да ги излекуват. Колкото и ,,Гадни,, да бяха комунягите те това не го допуснаха.

Комунделите "излекуваха" десетки хиляди здрави прави, без съд и присъда. С тоягата ги лекуваха, при свети Петър.

large.BB(8).jpg.649af4b6f26564a55f5eb5b19fe4b67f.jpg

607518465_kopeikin(26).thumb.jpg.e740dc4eb4b475bd263ddee97a6c7b8a.jpgzatvori.jpg.a9f385478dcecda353381cd634aba3d3.jpggovedo.jpg.58129e1b5ce3004ca7f2b9dccbbfcaa6.jpg.thumb.jpg.520d045b48aa981c81b637bb4a78d1dc.jpg

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.