Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Може ли антибиотик да доведе до парализа?

Featured Replies

Може ли антибиотик да доведе до парализа? Спрян е вече, но ходя трудно, с болка и се чудя дали не е от антибиотика. Амоксиклав.

• Автор
преди 6 минути, Trichocephalus написа:

не

Дано. Откакто пих това чудо, не мога да ходя добре, имам болки в кръста отстрани и отзад. Според лекарката са бъбреците, взимам лекарство, но нищо! Все така не мога да ходя и ме боли отзад и отстрани, като ходя. Ама и майка ми е виновна. Последния път не ми даде да чета листовката за страничните ефекти от антибиотик, а се оказа че точно този ми е противопоказен, защото преди години (2013) направих бъбречна криза и бях в болница.

Хора, четете си листовките и дори да мислите, че една бъбречна криза е нищо и бъбреците ви са здрави, винаги си казвайте на лекарите през какво сте минали, за да знаят какво да ви предпишат наистина. Листовките са дело на хора, които знаят много повече от учителите например!

На мен ми се реве! Имам имен ден, а не мога нито да изляза навън, нито да ида на църква.

Искам да обеся тези, които твърдят, че листовките са глупости!

6ca876b7e512b1d33e588c12e61804b7.gif

преди 30 минути, Anneliese написа:

Амоксиклав.

Баси лекарството, и все пак твоя симптом не го виждам да е описан, обърни се към личния лекар.

Цитат

Не вземайте това лекарство повече от 2 седмици. Ако все още се чувствате зле, трябва да отидете отново на лекар.

4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
Както всички лекарства, Амоксиклав може да предизвика нежелани лекарствени реакции, въпреки че не всеки ги получава.

Състояния, за която трябва да внимавате
Алергични реакции:

кожен обрив;
    възпаление на кръвоносните съдове (васкулит), което може да се вижда като повдигнати червени или морави петна по кожата, но може да засегне други части на тялото;
    повишена температура, болки в ставите, подути лимфни възли в областта на шията, подмишниците или слабините;
    оток, понякога на лицето или устата (ангиоедем), предизвикващ затруднено дишане;
    колапс.

Обърнете се към лекар незабавно, ако получите някой от тези симптоми.
Спрете приема на Амоксиклав.

Възпаление на дебелото черво
Възпаление на дебелото черво, предизвикващо водниста диария, обикновено с кръв и слуз, болки в стомаха и/или висока температура.
Обърнете се към Вашия лекар, колкото е възможно по-скоро за съвет, ако получите тези симптоми.

Други нежелани реакции
Много чести (засягат повече от 1 на 10 човека):

диария (при възрастни).

Чести (засягат до 1 на 10 човека):

млечница (кандида - гъбична инфекция на устата, вагината или кожните гънки);
    гадене, особено при прием на високи дози. Ако това се случи, Амоксиклав да се приема преди хранене;
    повръщане;
    диария (при деца).

Нечести (засягат до 1 на 100 души):

кожен обрив, сърбеж;
    надигнат над кожата сърбящ обрив (копривна треска);
    нарушено храносмилане;
    замаяност;
    главоболие.

Нечести нежелани реакции, които могат да се изявят при кръвните Ви изследвания:

увеличение на някои вещества (ензими), произвеждани от черния дроб.

Редки (засягат до 1 на 1 000 човека):

кожен обрив, който може да е като мехури и да изглежда като малки мишени (централни тъмни петна заобиколени от по-бледа област, с тъмен пръстен около ръба - еритема мултиформе).

Ако забележите някои от тези симптоми, свържете се с лекар незабавно.

Редки нежелани реакции, които могат да се изявят при кръвните Ви изследвания:

малък брой на клетките, участващи в съсирването на кръвта;
    малък брой на белите кръвни клетки.

Нежелани реакции с неизвестна честота (нежеланите реакции са наблюдавани при много малък брой хора, но точната им честота е неизвестна).

Алергични реакции (вж. по-горе);
    Възпаление на дебелото черво (виж по-горе);
    Сериозни кожни реакции:
        широкоразпространен обрив с мехури и белене на кожата, особено в областта на устата, носа, очите и гениталиите (синдром на Стивънс-Джонсън), както и по-тежка форма, причиняваща обширно белене на кожата (повече от 30% от повърхността на тялото - токсична епидермална некролиза);
        широкоразпространен червен обрив на кожата с малки гнойни мехурчета (булозен ексфолиативен дерматит);
        червен, люспест обрив с подутини под кожата и мехури (екзантематозна пустулоза).

Обърнете се към лекар незабавно, ако получите някой от тези симптоми:

възпаление на черния дроб (хепатит);
    жълтеница, причинена от увеличение на билирубина в кръвта (вещество, произвеждано в черния дроб), което може да направи кожата и бялото на очите Ви да изглеждат жълти;
    възпаление на тръбичките в бъбреците;
    кръвта се съсирва по-бавно;
    хиперактивност;
    гърчове (при хора, приемащи високи дози Амоксиклав или, които имат бъбречни проблеми);
    черен език, който изглежда космат;
    оцветяване на зъбите (при деца), обикновено се отстранява с четка.

Нежелани реакции, които могат да се изявят при кръвните Ви изследвания:

сериозно намаляване на броя на белите кръвни клетки;
    малък брой на червените кръвни клетки (хемолитична анемия);
    кристали в урината.

Ако някоя от нежеланите реакции стане сериозна или забележите нежелани лекарствени реакции, които не са описани в тази листовка, моля информирайте Вашия лекар или фармацевт.

https://apteka.framar.bg/01005045/амоксиклав-табл-875-мг-125-мг-10

току-що, Anneliese написа:

имам болки в кръста отстрани и отзад. Според лекарката са бъбреците, взимам лекарство, но нищо!

Лошо, не пий повече от този антибиотик.

преди 50 минути, Anneliese написа:

Може ли антибиотик да доведе до парализа? Спрян е вече, но ходя трудно, с болка и се чудя дали не е от антибиотика. Амоксиклав.

Ти ще се спреш ли ма! Докога ще ръсиш глупости. Като си с наднормено тегло и си дебела и не се движиш какво очакваш че ще ти се случи. 

• Автор

Движех си се достатъчно, просто не бях на себе си покрай операцията. Сега, колкото и да се движа, е трудно и болезнено, то не става ей така, от нищо! Буквално не мога да ходя - влача десния крак, боли ме да вдигам краката, за да мина през праговете на вратите, налага ми се да се облягам на стени, врати, столове и диван, легло, маса, за да мога да се придвиждвам. Гърбът ниско долу, при опашката и кръстът встрани ме боли при ходене, налага ми се да се кривя наляво.

Антибиотикът ми беше изписан заради операцията. Не го пия от седмица вече, но не мога да ходя.

Дари не мога сама да се повдигам в леглото.

преди 14 минути, Anneliese написа:

Движех си се достатъчно, просто не бях на себе си покрай операцията. Сега, колкото и да се движа, е трудно и болезнено, то не става ей така, от нищо! Буквално не мога да ходя - влача десния крак, боли ме да вдигам краката, за да мина през праговете на вратите, налага ми се да се облягам на стени, врати, столове и диван, легло, маса, за да мога да се придвиждвам. Гърбът ниско долу, при опашката и кръстът встрани ме боли при ходене, налага ми се да се кривя наляво.

Антибиотикът ми беше изписан заради операцията. Не го пия от седмица вече, но не мога да ходя.

Дари не мога сама да се повдигам в леглото.

Повече дори няма и да се занимавам с тебе. Ти си избрала да умреш! 

преди 7 минути, Емил Костов написа:

Преди беше по-добре и ни разсмиваше, сега не знам, хем и следя темите които винаги избухват от интерес хем вече....

Не мога да я позная! :(

преди 1 час, Anneliese написа:

Дано. Откакто пих това чудо, не мога да ходя добре, имам болки в кръста отстрани и отзад. Според лекарката са бъбреците, взимам лекарство, но нищо! Все така не мога да ходя и ме боли отзад и отстрани, като ходя. Ама и майка ми е виновна. Последния път не ми даде да чета листовката за страничните ефекти от антибиотик, а се оказа че точно този ми е противопоказен, защото преди години (2013) направих бъбречна криза и бях в болница.

Хора, четете си листовките и дори да мислите, че една бъбречна криза е нищо и бъбреците ви са здрави, винаги си казвайте на лекарите през какво сте минали, за да знаят какво да ви предпишат наистина. Листовките са дело на хора, които знаят много повече от учителите например!

На мен ми се реве! Имам имен ден, а не мога нито да изляза навън, нито да ида на църква.

Искам да обеся тези, които твърдят, че листовките са глупости!

Цитат

Предупреждения и предпазни мерки
Говорете с Вашия лекар или фармацевт, преди да приемате това лекарство, ако:

имате жлезиста треска
сте лекувани за чернодробни или бъбречни проблеми
не уринирате редовно
Ако не сте сигурни дали някое от горепосочените неща се отнася за Вас, консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт преди приема.

В някои случаи лекарят може да изследва вида на бактерията, която причинява Вашата инфекция. В зависимост от резултатите, може да Ви даде Амоксиклав с различно съдържание на активното вещество или друго лекарство.

https://apteka.framar.bg/30035415/амоксиклав-филмирани-табл-875-мг-125-мг-20

преди 8 минути, Звяра!!! написа:

Преди беше по-добре и ни разсмиваше, сега не знам, хем и следя темите които винаги избухват от интерес хем вече....

Не мога да я позная! :(

Аз никога не съм и се смял или подигравал. За съжаление тя е избрала да умре!

• Автор
преди 16 минути, Емил Костов написа:

Именно за да не умра, се оперирах и си махнах зъбите и си излекувах зъбната инфекция! Какво ми стана на краката - не знам. имам проблем със сърцето - умора и аритмия, който майка ми до скоро неглижираше, щото нали, съм на 39 години, млада и няма как да ми има нещо сериозно............... А съм глуха и сама не мога да се оправям.

На 3 юли съм на скенер, да видим за болките в главата, дето ги имам понякога.

Пия си желязото, следя си кръвното.

Нямам зъби и не се тъпча като праси, карам на пюрета, пастети и супи. Единствено се тъпча с данети и сладолед.

Докато лекарите ме третират като "млада, нищо ти няма"............. все така ще съм зле!

Искам да знам кой идиот е казал, че 39 годишните са застраховани от сериозни болести!

преди 5 минути, Anneliese написа:

...

Докато лекарите ме третират като "млада, нищо ти няма"............. все така ще съм зле!

...

Стисни зъби.  Като минеш на следващото ниво "на тия години е така" ше се оправиш.

преди 23 минути, Anneliese написа:

Именно за да не умра, се оперирах и си махнах зъбите и си излекувах зъбната инфекция! Какво ми стана на краката - не знам. имам проблем със сърцето - умора и аритмия, който майка ми до скоро неглижираше, щото нали, съм на 39 години, млада и няма как да ми има нещо сериозно............... А съм глуха и сама не мога да се оправям.

Пия си желязото, следя си кръвното.

Нямам зъби и не се тъпча като праси, карам на пюрета, пастети и супи. Единствено се тъпча с данети и сладолед.

Искам да знам кой идиот е казал, че 39 годишните са застраховани от сериозни болести!

А лекарите, ти пък намери какво да кажеш.
С изключение буквално на единици от тях, останалите само гледат да ти бръкнат в джоба, друго не ги брине.
За тия само по нашенски му трее да го маанеш та да иде усвет да разбере че с пустиняка шега не бива, ама лошо че вече и закон ги пази, пък хората...
...хората са важни само по избори.

преди 57 минути, Anneliese написа:

Ако не са ти правили скенер на главата ти - отиди да ти направят.

Изискай да ти снимат цялата ти глава, защото като нищо можеш да имаш прекаран инсулт в по-лека форма и да не си разбрала за него изобщо и от там да идват тези болки...

Да, ако ти самият не си микробен организъм, т.е. не си вирус. а нещо което трови живота на човек или животно. :) 

п.п. Въпросът се свежда да станеш резистентен към антибиотика и ... = да станеш растение. 

Друг е въпроса, че това е регенерация!!

:)  

п.п.2. Човек властва върху животните, а не растенията!!! :) = Намери си градинаря!!! :) 

п.п.3. Говориш с гъба!!! :) 

преди 1 час, Anneliese написа:

...имам проблем със сърцето - умора и аритмия, .....

Това не е проблем, а нещо нормално при физическа дейност!

Основния проблем при комунетата, каквато си и ти е че те мързи и то мнооооого! Само оправдания си намираш за всичко и не полагаш никакво старание и грижа за здравето ти, а се оставяш изцяло на грижите на родителите ти! Пълен мрънкалник, който не разбира ,че неговия мързел ще го убие - буквано!

• Автор
преди 58 минути, grizly написа:

Ако не са ти правили скенер на главата ти - отиди да ти направят.

Изискай да ти снимат цялата ти глава, защото като нищо можеш да имаш прекаран инсулт в по-лека форма и да не си разбрала за него изобщо и от там да идват тези болки...

И аз имам такова подозрение, ама ако го кажа на мама, рискувам скандал, истерия и да ми изхвърли компютъра навън, защото нали твърде много чета................

Това ми е най - големия страх - че може да съм прекарала мини - инсулт.

Тази зима от инсулт си отиде вуйчо ми.

Ама според хипи лекарката ми, съм млада за подобни болести, според мама - също.

Вече сериозно почвам да се чудя дали лекарите влизат в някаква секта. Не е нормално това да ти говорят за позитивно настроение и че нищо ти нямало....................

От години имам шум в ушите. Първо реших, че полудявам. После не му обръщах внимание, а сега................ужасно съм притеснена. Понякога имам болка в главата, близо до лявото ухо (то е глухо и с него няма как да чувам вече). Понякога имам една внезапна стрелкаща болка, при която така се плаша, че се облягам назад в стола и се плаша, че умирам................ Много е страшно......................... Не знам какво е - инсулт ли, тумор ли, но не е нормално главата да ме боли до ухото отзад и отстрани. Също така леко ми пари в главата. Шумът в ухото също не е нормален. Иначе нито ми прилошава, нито ми се гади и повръща, нито виждам замъглено или двойно.

Ако ми отрият нещо такова при скенера - инсулт или тумор, мама ще откачи. А горкият компютър ще го отнесе без вина.

Едно време лекарите първо се съмняваха за сериозни болести и увреждания, сега е обратното - казват ти, че ти няма нищо, но като ти стане нещо, почват с конското и излизаш виновен че си болна и не си казала, че си си зле.  Ами, аз казвам, ама кой да ме чуе..............

преди 52 минути, Anneliese написа:

И аз имам такова подозрение, ама ако го кажа на мама, рискувам скандал, истерия и да ми изхвърли компютъра навън, защото нали твърде много чета................

Това ми е най - големия страх - че може да съм прекарала мини - инсулт.

Тази зима от инсулт си отиде вуйчо ми.

Ама според хипи лекарката ми, съм млада за подобни болести, според мама - също.

Вече сериозно почвам да се чудя дали лекарите влизат в някаква секта. Не е нормално това да ти говорят за позитивно настроение и че нищо ти нямало....................

От години имам шум в ушите. Първо реших, че полудявам. После не му обръщах внимание, а сега................ужасно съм притеснена. Понякога имам болка в главата, близо до лявото ухо (то е глухо и с него няма как да чувам вече). Понякога имам една внезапна стрелкаща болка, при която така се плаша, че се облягам назад в стола и се плаша, че умирам................ Много е страшно......................... Не знам какво е - инсулт ли, тумор ли, но не е нормално главата да ме боли до ухото отзад и отстрани. Също така леко ми пари в главата. Шумът в ухото също не е нормален. Иначе нито ми прилошава, нито ми се гади и повръща, нито виждам замъглено или двойно.

Ако ми отрият нещо такова при скенера - инсулт или тумор, мама ще откачи. А горкият компютър ще го отнесе без вина.

Едно време лекарите първо се съмняваха за сериозни болести и увреждания, сега е обратното - казват ти, че ти няма нищо, но като ти стане нещо, почват с конското и излизаш виновен че си болна и не си казала, че си си зле.  Ами, аз казвам, ама кой да ме чуе..............

още ли пиеш западни медикаменти :D

преди 8 часа, васил козарев написа:

Ако си хипохондрик е нормално. 

И аз съм и го казвал, ама не вярва, всичко при нея се е влошило на психическа основа!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.