Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нова конфигурация - изцяло за работа (до 4000лв)

Featured Replies

Здравейте, тъй като освен в офиса, често ми се налага да работя и от вкъщи, а старият ми компютър все повече се задъхва, ви моля, да ми препоръчате нова конфигурация до около 4000лв. По професия съм електропроектант и програмата, с която главно работя е Аутокад (по-рядко Ревит), като рядко използвам 3d моделиране. Останалият софтуер са дребни изчислителни програми, които не би следвало да затормозяват компютъра. Тъй като работя на два монитора, използвам отворени по по-повече от един прозорец на Аутокад (така почва да влачи на стария ми компютър). Не съм наясно с актуалните хардуери, така че, моля за помощ. Важно за мен е да има един бърз SSD хард диск с памет 1TB и по-голям обикновен хард диск, където да си складирам нещата. Игри не играя, така че предполагам видео карта може и да не се взима, но евентуално нека има възможност да се добави в последствие, ако ми потрябва за по-нататък. В интернет чета, че главното за работата на Аутокад е скоростта на процесора, а не броят на ядрата. Бюджетът може да надхвърли малко, написаното по-горе. Магазинът от който да са частите няма значение, стига да могат да ми издадат фактура на фирма! Благодаря предварително!

• Отговори 52
  • Прегледи 5,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Gaming_Solutions
    Gaming_Solutions

Бюджет от 4000лв. си е доста голямо изхвърляне за Autocad, особено ако се ползва само 2D. Една АМ4 платформа с вградено видео ще се справя доста добре и бюджета ще падне с повече от половината. 

• plamen_petrov_80
    plamen_petrov_80

Една идея за дисковия масив - Подберете обема за архиви и може да дублирате диска, а може и да добавите един преносим. Например: трябва ви 2TB за архиви - еземат се 2 х 2ТB дискове за монтаж вътр

• Здравей, Понеже поддържам и разни проектантски компании, смея да кажа, че знам за какво иде реч в широк мащаб. Това е машината ти. Поздрави!

Бюджет от 4000лв. си е доста голямо изхвърляне за Autocad, особено ако се ползва само 2D. Една АМ4 платформа с вградено видео ще се справя доста добре и бюджета ще падне с повече от половината. 

• Автор

Идеята ми е да мога да го ползвам, живи и здрави, да кажем в следващите 7-8 години. Програмите изглежда стават все по-тежки. Ако останат някакви пари евентуално, може да се вложат в повече РАМ памет или дисково пространство. Отворен съм за предложения. Благодаря!

Една идея за дисковия масив - Подберете обема за архиви и може да дублирате диска, а може и да добавите един преносим.

Например: трябва ви 2TB за архиви - еземат се 2 х 2ТB дискове за монтаж вътре и един 2,5" преносим диск с обем 2TB.

Памет - определено се целите в 32GB.

Бързото SSD може да бъде и само 500GB - операционна + програми не може да ги запълни все още, а за всичко останало си имате друг физически диск. Разбира се 1TB си е 1TB - по-важното за мен е да е качествен - наблегнете на това.

AM5 - е добра отправна точка за вашите желания. А това с бързината на ядрата - 10, а дори и 20% разлика няма да ги усетите никога, особенно идвайки от много стара система (не е спомената каква за да видим колко е разликата им, добре би било и данни от системата на която работите в работата си - също е добра отправна точка).

За мониторите - добре е да се знае с какви резолюции ще са и с какви видео входове - да се види за съвместимост с видео карта или портове на дъното при употреба на вградена графика.

• Автор

Налага се понякога да се покажат някакви детайли в 3д, но не е честа практика.

• Автор

Относно сегашния компютър вкъщи - стар е, Intel(R) Xeon(R) CPU E3-1231 v3 @ 3.40GHz   3.40 GHz, AMD Radeon R9 280, 8GB DDR3 RAM, SSD120GB и един обикновен хард диск 1TB. Мониторите в момента са ми различни един от друг, като по-новият е LG lg 27ul850-w, идеята е да взема още един такъв, за да станат еднакви. В офиса компютъра е много по-добър, но в момента не мога да дам точна характеристика.

преди 20 минути, Yosko_ написа:

Относно сегашния компютър вкъщи - стар е, Intel(R) Xeon(R) CPU E3-1231 v3 @ 3.40GHz   3.40 GHz, AMD Radeon R9 280, 8GB DDR3 RAM, SSD120GB и един обикновен хард диск 1TB. Мониторите в момента са ми различни един от друг, като по-новият е LG lg 27ul850-w, идеята е да взема още един такъв, за да станат еднакви. В офиса компютъра е много по-добър, но в момента не мога да дам точна характеристика.

Този компютър с отворен само AutoCAD - как работи?

преди 22 минути, plamen_petrov_80 написа:

Този компютър с отворен само AutoCAD - как работи?

Е той си е казал човека:

преди 4 часа, Yosko_ написа:

Здравейте, тъй като освен в офиса, често ми се налага да работя и от вкъщи, а старият ми компютър все повече се задъхва, ви моля, да ми препоръчате нова конфигурация до около 4000лв. По професия съм електропроектант и програмата, с която главно работя е Аутокад (по-рядко Ревит), като рядко използвам 3d моделиране. Останалият софтуер са дребни изчислителни програми, които не би следвало да затормозяват компютъра. Тъй като работя на два монитора, използвам отворени по по-повече от един прозорец на Аутокад (така почва да влачи на стария ми компютър). 

Не пише изрично, че няма заредени - торенти, скайп, Вайбър, браузър и т.н.

Но ако желае нека ми прати два негови файла да ги отворя на моя 14 годишен лаптоп с повече от 50% по-слаби параметри и да видим как ми лагва и влачи от два едновременно отворени чертежа - извинявам се, но това не е нормално и не е от липса на мускули на желязото.

преди 4 минути, plamen_petrov_80 написа:

Не пише изрично, че няма заредени - торенти, скайп, Вайбър, браузър и т.н.

А ако има ще му кажеш да затвори Вайбър, Скайп и торентите, аутокад ще литне и той ще ти каже супер, благодаря ти Пламене, как не се сетих?

Но ако желае нека ми прати два негови файла да ги отворя на моя 14 годишен лаптоп с повече от 50% по-слаби параметри и да видим как ми лагва и влачи от два едновременно отворени чертежа - извинявам се, но това не е нормално и не е от липса на мускули на желязото.

Как ще ти праща работни файлове бе човек. То бива, бива любопитство, но твоето понякога граничи с лудостта. Предложи му нова конфигурация на човека ако искаш да си полезен. 

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

преди 1 минута, Gaming_Solutions написа:

А ако има ще му кажеш да затвори Вайбър, Скайп и торентите, аутокад ще литне и той ще ти каже супер, благодаря ти Пламене, как не се сетих?

Бих ти обяснил, но няма смисъл.

Коко си чертал на AutoCAD? Колко си чертал на AutoCAD на стара и дърта машина която не покрива изискванията му?

Колко си чертал на AutoCAD на машина която едвам движи самата OS?

Бих ти обяснил, но няма смисъл.

Коко си чертал на AutoCAD? Колко си чертал на AutoCAD на стара и дърта машина която не покрива изискванията му?

Колко си чертал на AutoCAD на машина която едвам движи самата OS?

Машинен инженер съм, доооста съм чертал на AutoCAD, Solidworks и в сегашната ми работа на Creo

преди 3 минути, Gaming_Solutions написа:

Машинен инженер съм, доооста съм чертал на AutoCAD, Solidworks и в сегашната ми работа на Creo

И?

В 2D колко да влачи AutoCAD на система с 4 ядра, 8 RAM и все пак външно видео - и то след отварянето на втори прозорец, защото явно с един си работи - нормално поведение ли е за теб това и само на хардуер ли се дължи?

преди 3 минути, plamen_petrov_80 написа:

И?

В 2D колко да влачи AutoCAD на система с 4 ядра, 8 RAM и все пак външно видео - и то след отварянето на втори прозорец, защото явно с един си работи - нормално поведение ли е за теб това и само на хардуер ли се дължи?

Да, тежки "чаршафи" (чертежи) ако отворя на Autocad и зуумвам влачи яко на стара машина със стара версия на Autocad, с нова ще е още по-зле ако изобщо тръгне.

преди 4 минути, Gaming_Solutions написа:

Да, тежки "чаршафи" (чертежи) ако отворя на Autocad и зуумвам влачи яко на стара машина със стара версия на Autocad, с нова ще е още по-зле ако изобщо тръгне.

Не ми отговори - с един прозорец работи, а с два влачи - така ли е?

преди 5 минути, plamen_petrov_80 написа:

Не ми отговори - с един прозорец работи, а с два влачи - така ли е?

Отваряш толкова таба на програмата, колкото са ти нужни за да работиш нормално

• Автор

Не искам да създавам спорове. Когато работя, гледам да нямам отворени излишни програми на компютъра, с изключение на обичайните - Outlook, Viber. Когато работя по малки обекти на един прозорец нямам проблеми да работя и на сегашния ми компютър, но за съжаление в повечето случаи са тежки архитектурни подложки, като допълнително се добавят и планове от другите специалности, съответно файловете стават още по тежки. За да ми е по-удобно отварям Аутокад 2 пъти, по един за всеки от мониторите, понеже ако работя само с табовете почват, трябва непрекъснато да влача неща от единия монитор на другия. Тогава става почти невъзможно да се работи, отделно мисля, че има и някакви хардуерни проблеми старият компютър - сини екрани, забивания и т.н.

току-що, plamen_petrov_80 написа:

Да, да ...

Нужни са ти 10 отворени таба и влачи - имаш проблем

Отваряш един таб и не влачи, но ти се влачи работата защото ти е по-удобно с 10 таба - пак имаш проблем

преди 6 минути, Yosko_ написа:

Не искам да създавам спорове. Когато работя, гледам да нямам отворени излишни програми на компютъра, с изключение на обичайните - Outlook, Viber. Когато работя по малки обекти на един прозорец нямам проблеми да работя и на сегашния ми компютър, но за съжаление в повечето случаи са тежки архитектурни подложки, като допълнително се добавят и планове от другите специалности, съответно файловете стават още по тежки. За да ми е по-удобно отварям Аутокад 2 пъти, по един за всеки от мониторите, понеже ако работя само с табовете почват, трябва непрекъснато да влача неща от единия монитор на другия. Тогава става почти невъзможно да се работи, отделно мисля, че има и някакви хардуерни проблеми старият компютър - сини екрани, забивания и т.н.

Здравей,

Понеже поддържам и разни проектантски компании, смея да кажа, че знам за какво иде реч в широк мащаб. :) Това е машината ти.

Поздрави!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.