Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация за гейминг - бюджет 1250 лв.

Featured Replies

Здравейте! Моля прочетете заглавието. Благодаря предварително!

Няма проблем ако се използват сайтове като OLX / Bazar.bg - с такъв бюджет ще бъде много трудно да се направи чисто нов качествен компютър за сравнително сериозен гейминг.

• Автор
току-що, JohnTRIVOLTA написа:

За гейминг на какво резолюция, предполагам бюджета ще да е до 1080р ?

Нещо такова. Съмнявам се да има по-добър вариант.

преди 3 минути, JohnTRIVOLTA написа:

За гейминг на какво резолюция, предполагам бюджета ще да е до 1080р ?

Ъпдейтнах поста. Моля рефрешнете страницата.

• Автор
преди 1 минута, shishmanovp861 написа:

Ей ся ще дойде солюшъна и щи го даде тънкана. Отиде за стока.

Амин.

• Автор
преди 6 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Ей на, нещо такова ще да бъде за бюджета .

Само не разбрах как успя да направиш такава чисто нова конфигурация, като гледах цените в различни сайтове и бяха доста различни. Благодаря за предложението и отделено време!

преди 8 минути, shishmanovp861 написа:

И защо 750 вата захранване?

На бокса какво му е? Защо да дава 44лв. за охлаждане?

За тези пари лев/ват по-добро няма.

Защото бокса е лимбав и при дълго натоварване на процесора ще види едни 90+ градуса и може да се изключи компа в тези летни температури!

преди 59 минути, shishmanovp861 написа:

Ей ся ще дойде солюшъна и щи го даде тънкана. Отиде за стока.

преди 30 минути, shishmanovp861 написа:

На бокса какво му е? Защо да дава 44лв. за охлаждане?

За да може да бууства процесора повече.

Кога ще спреш да спамиш на хората темите и да демонстрираш обсебването си към моята персона във всяка?

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

преди 1 час, g.g написа:

Само не разбрах как успя да направиш такава чисто нова конфигурация, като гледах цените в различни сайтове и бяха доста различни.

Ще разбереш, като тръгнеш да поръчваш :) . Тактиката на Nikem (и други подобни търговци) е да обявяват в сайта си много и евтини стоки. А реално ги нямат в наличност. Така те привличат за клиент. И след поръчката ти казват "Ами това в момента го нямаме, да ви предложим малко по-скъпо?; Ами това също го няма ..." и т.н. И накрая ще получиш по-скъпа конфигурация.

преди 5 минути, Rudy M. написа:

Ще разбереш, като тръгнеш да поръчваш :) . Тактиката на Nikem (и други подобни търговци) е да обявяват в сайта си много и евтини стоки. А реално ги нямат в наличност. Така те привличат за клиент. И след поръчката ти казват "Ами това в момента го нямаме, да ви предложим малко по-скъпо?; Ами това също го няма ..." и т.н. И накрая ще получиш по-скъпа конфигурация.

То си пише кое го няма, избраното SSD е със статус "очаква се"

От опит ти казвам, че половината от тези, дето ги пише "в наличност", също ги няма. Ама това го разбират, като се опитат да ги поръчат от вносителя.

Говоря конкретно за Никем. Опитвал съм за 3 компютъра да поръчвам части оттам.

Монитор има ли наличен? Ако - да, какъв? Друга периферия? Нещо налично към момента като цяло?

преди 47 минути, Rudy M. написа:

Говоря конкретно за Никем.

Само веднъж ми забавиха поръчката с ден, заради проблем с транспорта в единия им склад - винаги са ми пращали стоката за следващия ден. Цялостна сиситема не съм вземал, но обикновенно поръчката ми е за 3-4 различни човека и наброява 15-20 артикула - все различни.

преди 30 минути, shishmanovp861 написа:

Солюшъна има всичко. Знаеш ли колко хектара му е склада?

Вентилаторче за 44лв.?!? То се купува за 200лв. отделно охлаждане.Бокса е същия като това.

Сравняваш кула със 120мм вентилатор с боксово охлаждане. Не ставай смешен. 

преди 3 часа, JohnTRIVOLTA написа:

За тези пари лев/ват по-добро няма.

Защото бокса е лимбав и при дълго натоварване на процесора ще види едни 90+ градуса и може да се изключи компа в тези летни температури!

И колко време са тези летни температури - две седмици! А отоплителния сезон е 6 месеца....

преди 2 часа, shishmanovp861 написа:

Солюшъна има всичко. Знаеш ли колко хектара му е склада?

Вентилаторче за 44лв.?!? То се купува за 200лв. отделно охлаждане.Бокса е същия като това.

Аз съм с подобно gammaxx gtev2, буквално е същото и държи под 70 градуса процесора и то на сравнително високи честоти 11400f 3,6/3,7 всички ядра. С бокса дори не можех да помисля за отключване на power limit-a - буквално изключваше компа за 10сек.

Инак предложението , като сайт и компоненти са примерни - ориентировачни. Който от където и каквото сака да купува !

преди 11 минути, nickolaycho написа:

И колко време са тези летни температури - две седмици! А отоплителния сезон е 6 месеца....

С кой процесор си от по-новите поколения, че бокса ти е достатъчен. Дори на един 10100F му сложих кула от по-евтините с три пайпа за да буства и охлажда , като хората!

преди 3 часа, Rudy M. написа:

От опит ти казвам, че половината от тези, дето ги пише "в наличност", също ги няма. Ама това го разбират, като се опитат да ги поръчат от вносителя.

Това често се случва и важи за повечето търговци . Той и Солюшъна няма нищо на склад . Просто си е направил едно виртуално магазинче и поръчва компоненти , когато има заявки . Това не му пречи да лъже наивните хора във форума и да си пуска линкове за своята фирмичка във всяка тема за нови компютри .

;)

преди 3 минути, V_A_G_A_B_O_N_D написа:

Това често се случва и важи за повечето търговци . Той и Солюшъна няма нищо на склад . Просто си е направил едно виртуално магазинче и поръчва компоненти , когато има заявки . Това не му пречи да лъже наивните хора във форума и да си пуска линкове за своята фирмичка във всяка тема за нови компютри .

;)

Какво ги лъжа, че всичко, което препоръчвам го имам физически при мен и го държа в ръката си докато го предлагам?

Хора, вие изобщо наясно ли сте как работи онлайн търговията? Кой държи стока на склад и какви са цените при тези които държат стока на склад. А, че гаранцията за търговеца започва да тече от времето на закупуването на компонента от вносителя и не го интересува, че може и половин година може да ти стои на склад. А от там пък вече какви овъртания правят въпросните търговци ако се наложи да сменят гаранционно компонент, който е в гаранция към търговеца, но не е в гаранция към вносителя, защото е стоял на склад

преди 1 минута, Gaming_Solutions написа:

Какво ги лъжа, че всичко, което препоръчвам го имам физически при мен и го държа в ръката си докато го предлагам?

А според теб - редно ли е да си предлагаш стоката в темите във форума?

преди 15 минути, Rudy M. написа:

А според теб - редно ли е да си предлагаш стоката в темите във форума?

Да, редно е защото излизам с името си и всеки може да задава въпроси и ако не е доволен да се оплаче. Потребителя (питащият) е наясно от къде черпи информация и кой му я дава в моя случай, в другите случаи не винаги е така. Ще се радвам ако има повече като мен, за жалост няма, нито служители, нито собственици се разкриват. До сега няма един недоволен клиент. Реално не правя нищо по-различно от другите, които пускат линкове към едни и същи сайтове. За тук не знам, но за други места съм чувал за платени потребители, които пускат линкове към определен онлайн магазин. Това редно ли е? Теб дразни ли те, че предлагам решения и помагам на хората с избора, когата сметна за нужно. Ето сега @JohnTRIVOLTA е дал добро предложение и аз не съм пускал линкове, защото да дам подобна конфигурация само и само за да е от моя онлайн магазин мисля, че няма смисъл и не е това идеята на форума и моето участие в него като цяло.

преди 5 минути, Gaming_Solutions написа:

Да, редно е защото излизам с името си и всеки може да задава въпроси и ако не е доволен да се оплаче. 

Аз пък смятам, че не е редно. Защото нарушаваш т. 1.2 от правилата на форума.

"Форумът да се ползва по предназначение. Той не е място за явна и скрита реклама, политическа агитация и други подобни."

Да подчертая - това си е мое мнение. Да, има и други хора, които пускат линкове към други магазини. Да, има и много други хора, които многократно нарушават много повече правила. И админите/модераторите ги търпят. Така са решили.

Просто исках да знам ти как виждаш нещата. Дали си прочел правилата, с които се съгласяваш при регистрация, и дали съзнаваш, че ги нарушаваш.

Само недей да разправяш обаче, че не това е целта ти във форума. Никой няма да ти се върже. 

преди 6 минути, Rudy M. написа:

Аз пък смятам, че не е редно. Защото нарушаваш т. 1.2 от правилата на форума.

"Форумът да се ползва по предназначение. Той не е място за явна и скрита реклама, политическа агитация и други подобни."

Да подчертая - това си е мое мнение. Да, има и други хора, които пускат линкове към други магазини. Да, има и много други хора, които многократно нарушават много повече правила. И админите/модераторите ги търпят. Така са решили.

Просто исках да знам ти как виждаш нещата. Дали си прочел правилата, с които се съгласяваш при регистрация, и дали съзнаваш, че ги нарушаваш.

Само недей да разправяш обаче, че не това е целта ти във форума. Никой няма да ти се върже. 

Аз виждам нещата така, че още преди да започна да пускам линкове към моя онлайн магазин съм питал на лично съобщение Калин (собсвеника на форума) дали е проблем и той ми отговори, че няма проблеми. Именно защото всеки един пуснат линк във форума може да се сметне за реклама. Както вече казах, смятам за редно, когата хората знаят, че линка е пуснат от собственика или служителя на магазина и той излиза с името си. Т.е. питащия поне знае от къде черпи информацията. Аз от къде да знам дали ти (образно казано) или някой друг, който пуска линкове не работи в конкуренцията или не е на хранилка там?

Това редно ли е?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.