Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с дъно msi c847is-p33

Featured Replies

Здравейте,

Имам проблем с компютър с монтирано дъно msi c847is-p33. Проблема е че не знам как се инсталира ОС на това нещо. Пускам компютъра , натискам F11или F12 и се появява избора на устройство от което да зареди нещо, но в един момент екрана угасва.  Верно компютъра е малко старичък, но ми трябва да за село. Параметрите му са : това дъно и 4гб рам, хард диск 120гб и двд рам. Тва е. Предполагам че има някъде нещо настройка където трябва да се бутне или нещо друго. Пробвах да заредя ОС както от флашка, така и от двд устройството, но няма ефект. Къде може да е проблема.

• Отговори 55
  • Прегледи 4,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Какъв линукс имаш, какво не става? Пробвай за начало с нормална, непипана ОС - това "windows lite" звучи много пипано. Едно олекотено убунту ще върви добре: DistroWatch.com: Lubuntu Ако там

• Добре де, приятел, тук не сме екстрасенси. До кое точно положение стига? Какво се случва преди това? Изобщо стартира ли се инсталация, на която и да е ОС? Какво значи "Екрана угасва" - целият компютър

• Превключи от UEFI BIOS на CSM и опитай отново.

Публикувани изображения

Какъв Windows се опитвате да инсталирате ? Защото поцесора е доста слаб за съвремнните нужди на софтуера Intel® Celeron 847/ 1.1 GHz/ Dual-Core.

Какъв линукс имаш, какво не става? Пробвай за начало с нормална, непипана ОС - това "windows lite" звучи много пипано. Едно олекотено убунту ще върви добре:

DistroWatch.com: Lubuntu

Ако там нямаш проблеми с инсталирането, тогава може да си правиш експерименти. Иначе, това изключване ми прилича на хардуерен проблем.

• Автор

Пробвал съм лек Линукс , но пак не става. Имам доста ОС-и на флашка и ги буутвам с инструмента Ventoy, но явно тука нещо не е наред. Как да ви кажа. Зарежда до едно положение и до там. Да не е да се изисква някакъв метод за зареждане. 

Верно, компютъра е слаб, но малко е странно че така прави на всички ОСи. Стига до едно положение и до там което ме навежда на мисълта че нещо трябва да се бутне или в БиОса или нещо друго има.

преди 6 минути, Thores написа:

Стига до едно положение и до там 

Добре де, приятел, тук не сме екстрасенси. До кое точно положение стига? Какво се случва преди това? Изобщо стартира ли се инсталация, на която и да е ОС? Какво значи "Екрана угасва" - целият компютър изгасва, рестартира се, забива, спира да подава сигнал към монитора, или?... 

преди 1 час, Thores написа:

Как става да се стартира от флашката правилно

С rufus създай бутваща флашка като избереш дялова схема MBR, използвай по стара версия на програмата от последната.

• Автор
преди 43 минути, Rudy M. написа:

Добре де, приятел, тук не сме екстрасенси. До кое точно положение стига? Какво се случва преди това? Изобщо стартира ли се инсталация, на която и да е ОС? Какво значи "Екрана угасва" - целият компютър изгасва, рестартира се, забива, спира да подава сигнал към монитора, или?... 

Еми не знам как да го обясня. Като буутне windows 7 се появява логото на урина и до там. Не стига до промяна, триене, форматиране на дялове. 

Същото е и при Линукс. Пробвах няколко и пак така . Сякаш не може да продължи напред 

Мисля че е добре да видя Rufus. Може би с негова помощ ще стане.

• Автор
преди 24 минути, цър-вул написа:

Знам го тва руфус. Преди време го ползвах доста.

Мисля да пробвам с някоя наистина лека Линукс дистрибуция като Slax. Може би така ще стане.

• Автор

Хора, сега пробвах само дистрото Slitaz. Тръгна без проблеми. Но нещо windows 7 пак не може. 

Човека от когото взех компютъра каза че имало нещо специфично при стартирането от флашка и диск. Само това. Рових се навсякъде, но нищо. Другият вариант е да почна да чета упътването на дънната платка, но нямам толкова време. 

Да не е да има някакво смесване на режим и и т.н. Не съм Ком.спец.

IMG_20230803_184345780_MFNR.jpg

преди 14 минути, Thores написа:

Хора, сега пробвах само дистрото Slitaz. Тръгна без проблеми. Но нещо windows 7 пак не може. 

Човека от когото взех компютъра каза че имало нещо специфично при стартирането от флашка и диск. Само това. Рових се навсякъде, но нищо. Другият вариант е да почна да чета упътването на дънната платка, но нямам толкова време. 

Да не е да има някакво смесване на режим и и т.н. Не съм Ком.спец.

IMG_20230803_184345780_MFNR.jpg

Превключи от UEFI BIOS на CSM и опитай отново.

• Автор

И по този начин не става. Нз вече какво да пробвам. 

Най добре да инсталирам windows- а на хард диска му от друг компютър. Така може би ще стане.

преди 3 минути, Thores написа:

И по този начин не става. Нз вече какво да пробвам.

Инсталационната флашка правиш ли я с MBR схема на дяловете ,каква е версията на Windows 32/64бита която опитваш да инсталираш - опитай с 32 бита.

• Автор
преди 17 минути, AAUUXX написа:

Инсталационната флашка правиш ли я с MBR схема на дяловете ,каква е версията на Windows 32/64бита която опитваш да инсталираш - опитай с 32 бита.

Пробвах с всякакви комбинации на руфус. Не става .! Явно има някаква тънкост при тези дъна. Не съм компютърен специалист.

Windowsa e 32bit. 

Другия вариант е да пробвам с друга програма за запис на ISO файлове 

• Автор
преди 20 минути, plamen_petrov_80 написа:

С инструмента на M$ пробвал ли си?

Не. Но се съмнявам че с негова помощ ще стане.

Нещо в дънната платка или БиОс трябва да е. 

Прикачи снимки от BIOS да видим какво има и кое как е настроено. Това трябваше да го направиш още в началото.

само от диск може да се запише  с първо бутващо устройтво  cd/dvd

маркирай че съм решил проблема 

Първо бутващо устройство по-подразбиране се здадава CD, след него твърд диск и USB, ако не бъде открито CD от което да бутне се търси хард, и той ако не бъде открит се търси USB.

Ако ти е включена опцията да търси да бутва от мрежови устройства я изключи

преди 19 минути, Thores написа:

Искате да кажете че трябва да посоча първо буутвашо у-во флашката , така ли. Трябва да са подредени з да има ефект??

ако се инсталира от флашка usb first boot

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.