Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Малоумието да се отнема автомобила на злоупотребител с алкохол или наркотици.

Featured Replies

преди 5 часа, piх3l написа:

Медиите се радват на хора, които не знаят къде да четат. Сега, на закона ли да вярвам, или на теб и на медиите, как мислиш?

Добре, кажи ми, напиши ми и твоята гледна точка. Аз не съм юрист, аз не съм бил в парламента, аз гледам новините, това ми казват. Разбира се, не приемам веднага новината за истина, чувам, гледам и други гледни точки.

Кажи ти като юрист, като депутат познаваш закона. Човек познаваш закона, каква е твоята гледна точка. Кое е грешното в дадената новина?

• Отговори 75
  • Прегледи 8,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Филипов
    Филипов

Едно добро нещо да направят тези след всичките им малоумия за съсипване на България, раздаване на всичко за разни субекти като зелената фанелка, разрушаване на енергетика, раздаване на концесии за дес

• Белгиеца
    Белгиеца

От кога го чакам това да ви отнемат колите на вас пияниците и наркоманите. На умрелият ми брат алкохолик трябваше да му отнемат книжката два пъти, преди да му дойде акъла в главата да не сяда зад во

• Б'аси дебилната държава - реват за убийците, а не за жертвите...   

преди 55 минути, АСПЕКТ написа:

...

Кажи ти като юрист, като депутат познаваш закона. Човек познаваш закона, каква е твоята гледна точка. Кое е грешното в дадената новина?

Ако автомобилът не е на шофьора, НА ШОФЬОРА се присъжда цената на автомобила. С тази невъзможност да асимилираш информацията, сигурно си гордостта на копейкин.

преди 2 часа, piх3l написа:

Ако автомобилът не е на шофьора, НА ШОФЬОРА се присъжда цената на автомобила. С тази невъзможност да асимилираш информацията, сигурно си гордостта на копейкин.

Е, аз какво бях написал? Пак ли пица с кристали? На какъв шофьор? Шофьорът в момента не е собственик на колата. 

Ето го моят пост.

на 12.08.2023 г. в 17:10, АСПЕКТ написа:

Ако питаш за партия Възраждане, защото не знам на кого, на какво зовеш с името копейки, засега положително мнение.

Собстевникът плаща за автомобила си пазарната цена, доколкото съм чел новините. 

преди 16 минути, АСПЕКТ написа:

Е, аз какво бях написал? Пак ли пица с кристали? На какъв шофьор? Шофьорът в момента не е собственик на колата. 

Ето го моят пост.

Наистина се надявам да тролиш, макара, че за поддръжниците на тази секта е характерно да използват мозъка си само за баланс.

преди 20 часа, Joss Bomon написа:

Тоест - предлага се швейцарския модел.

Тоест - към руски модел.

Сериозен проблем виждам в съмнителната точност на полевите тестове за наркотици, които са в състояние да изкарат съвестен водач положителен на поне няколко вида наркотици дори след прием на медикаменти без лекарско предписание, в листовката на които пише, че не влияят на работата с машини. Това е изключително противоречив момент и следва да се приема положителният резултат за действително такъв след потвърждението с кръвен тест, освен ако лицето не отказва такъв, с което по подразбиране не оспорва резултата от полевия тест. За да може нарушителите да бъдат наказвани, но лицата които не са такива, да не бъдат наказвани - следва резултатите от кръвните изследвания да излизат в срочен порядък.
Отделно считам за редно да бъде наказан водачът, не МПС-то. Макар МПС да не е недвижима собственост, то въпреки всичко е частна собственост.
МПС-то е подчинено на действията на водача, ако този водач е под въздействието на вещества, вината е на водача, не на МПС-то.
Същият водач може просто да вземе друго МПС. Всеки може да вземе ръждиво корито за под 1000лв и отново е в играта. 

Все са ни творили малоумни закони, но и с този демонстрираха, че хич не са загубили форма. А соц дядките, дет много се кефят как ся ще конфискуват колите на наркоманите, да внимават с ибупрофена, че адвокатите в днешно време солено вземат.

• Автор
преди 8 часа, jtaggerx написа:

Сериозен проблем виждам в съмнителната точност на полевите тестове за наркотици

Основният проблем е справяне със злоупотребата на алкохол или незаконна дрога. 

За справяне с този проблем си трябва експерт по отношение на Конституцията ни. Той е върховния закон!!! 

Мнозина депутати обаче въобще не ги вълнува какво е това, а следват политиката на лидера на партията 

Уж махнахме принципа: "Всичко успоредно на партийната линия е правилно!", НО всеки така наречен наш избраник не мисли (по съвест), а гласува спрямо интересите на партията 

Кратко: В момента всички лидери на политическите ни партии са малоумни, а депутатите ни не са в Парламента да защитават правата на тези които са ги избрали, а на свои користни цели свързани с да получават облаги. 

Да, НК трябва да бъде променен, но трябва да се извърши от прависти, а не политици!!! -> Лесно може да се копи-паст от чужд закон, но в тоя случай се получава постоянна корупция, т.е. това ли е приоритета в момента на Държавата ни???

Проблемите на България са в друго измерение. Някои бързат, за да влезем в ЕС. 

Ако аз съм от ЕС, то определено няма да позволя България да влезе в ЕС при въвеждане на този закон!!! Има си Римско право!!! => Неприкосновеност на собственост! Отнемане на такава не става с диктат от страна на партия, коалиция или щото било модерно: Отнеми му и ще се научи. 

В случая:

преди 9 часа, jtaggerx написа:

Всеки може да вземе ръждиво корито за под 1000лв и отново е в играта. 

изказва правдивост. = Този закон не ще доведе до справедливост, а ще наложи популизма на определени невежи по отношение на правата на гражданите. 

Живота не се състои от права и задължение. = Всичко ще е в полза на движението за права и свободи, но на кои??? 

преди 10 часа, dioib написа:

Основният проблем е справяне със злоупотребата на алкохол или незаконна дрога. 

Злоупотреба и пристрастяване ще има докато свят светува и хора на него има. Дали ще е с храна, хазарт, алкохол, наркотици или нещо друго.
Не е въпрос на справяне, а контрол и ограничаване. Ликвидирането не е възможно.
В този ред мисли, основната грижа е в опитите за контрол да не пострадат всъщност невинни хора.

на 12.08.2023 г. в 16:05, Hristo52 написа:

Катастрофите са вече ежедневие. Пияни, дрогирани, без книжки с 200 км. в час. Пребиват и невинни хора. Я попитай родители или близки на загинали хора, деца от такива гамени как я мислят те?

Факт че няма начин да ги спреш. До сега е опитвано много пъти. Но пикльото се напива, дрогира и се качва в колата. Това говори и за една "култура" на българина който си мисли, че може да си прави каквото си иска. Другото е чешене на езика. Естествено за майките: " Ама то детето е много добро, не е искало да направи това" а има и: " Той каза, че не го е направил, аз на синът си вярвам!"

Е, какво правим тогава?

Тези вашите са олигофрени, провокират ги , водят ги да приемат абсурдни закони по абсурден начин. Проблема с пиенето и наркотиците при шофиране се решава лесно............ първо неизбежни глоби или ако е на социалки- обшествено полезен труд, второ- задължителни програми и терапия, трето затвор при специален режим за терапия и ресоциализация., пето забрана за шофиране и ваучери за обществен и индивидуален транспорт.

• Автор
преди 2 часа, jtaggerx написа:

Злоупотреба и пристрастяване ще има докато свят светува и хора на него има. Дали ще е с храна, хазарт, алкохол, наркотици или нещо друго.
Не е въпрос на справяне, а контрол и ограничаване. Ликвидирането не е възможно.
В този ред мисли, основната грижа е в опитите за контрол да не пострадат всъщност невинни хора.

Всяко нещо което е под контрол, то, губи контрол, защото е под даването на нещо. Няма човек който да не се подаде на изкушение!!! ;) 

Съблазняване винаги ще има!!! = друг е въпроса дали в последствие ще злоупотребиш със същата. 

= Първо дефинирай за себе си зло, но не мисли, че си праведен!!! 

Единственият праведен, който е бил праведен вече е мъртъв и е до Бог!! :) 

п.п. Готов ли си да умреш  за правата вяра??? = Застани на някакъв път и ще  видиш кой е под давление  на алкохол или наркотик. = Ако си мъртъв - Значи това е фактора, който ще докаже, че си в правото си. 

на 15.08.2023 г. в 19:29, laplandetza написа:

..... трето затвор при специален режим за терапия и ресоциализация., пето забрана за шофиране и ваучери за обществен и индивидуален транспорт.

чак трето ли - хората по света им е първо, а при второ еле пък трето вече се води рецидив, и дори за такава по нашите стандарти дреболия, че просто си караш подпийнал, не се знае кога ще видиш бял свят. И няма на вуйчо, няма на чичо. Тука ...... ще конфискуват колите - аман от рекетьори.

Не ми се иска да отварям нова тема така че ще си задам въпросите тук (тъй като са напълно свързани с темата):

Аз алкохол не употребявам от над 20 години, а наркотици не съм пробвал никога. Само че пия 3 различни вида лекарства за високо кръвно, понякога приемам успокоителни, понякога - и ампули аналгин, за главоболие. И ако за някои от лекарствата пише, че влияят на шофирането, то за други не пише нищо в листовката (но въпреки това съм чел, че и за тези, за които изрично не е споменато, че пречат на шофирането полевия дръг тест също ги лови). И съответно също съм застрашен при потенциално спиране и тестване тестът за наркотици да даде false positive.

За момента и докато не си изясня всички положения колата си стои пред входа и не я карам въобще. Така че въпросите по-долу са опит за превенция (ако ми се наложи да ползвам колата по спешност и ме спрат, да съм максимално запознат). Във връзка с това търся информация по следните въпроси (ако някой е запознат или пък има информация от личен опит):

1. При тест и положителен резултат какво се случва с МПС-то (ясно е, че книжката е отнета и табелите са свалени)? Някъде пишеше, че се отнема, но така ли е наистина (до колкото знам, трябва да има съдебно решение, за да бъде отнето МПС-то)?
  2. Да приемем, че попадам в такава ситуация и след тестване полевия тест дава положителен резултат за наркотици. Изисквам кръвна проба и съответно ме водят във ВМА за вземането на кръв. След това какво се случва с мен - арестуван съм и ме водят в ареста? Или съм свободен да си ходя?
  3. При тест и положителен резултат четох мнения на адвокати, че има момент в който полЮцаите ти предлагат да подпишеш протокол за доброволно предаване на мпс (което трябва да се избегне на всяка цена, поради различни проблеми в последствие). Тук въпросът ми е - някой има ли идея (и ако да - може ли да покаже) как излежда протокола за доброволно предаване - визирам бланката и как изгледа другия протокол (ако откажеш горното, то най-вероятно пак се прави някакъм протокол за изземването) - отново бланката (търсих доста по въпроса, но не намирам нищо)?
  • Автор
преди 2 часа, Петър Ангелов написа:

...

Принципно не само ти си неориентиран Ще изходя от гледна точка как аз (като незнаещ) ще постъпя. (Поради друг случай имам познати адвокати които имено се занимават с тоя вид проблематики свързани с нарушения извършени от водачи на МПС).

1. ОК, да, документите ти се отнемат, но автомобила в действителност не може да ти се отнеме като собственост или прочие. По скоро се задържа до изясняване на обстоятелствата. Да, съдът трябва да се произнесе!!! = Веднага се обаждам на адвокат!!! 

(Това не е като отнемане на автомобил при установяване на превоз на дървен материал придобит по незаконена сеч, където автомобила с материала стават доказателствена част).  

2. Чакам адвоката!!! Дори да ме задържат за 24 часа. -> След като съм невинен заради фалшивия тест, то ангажирам адвоката да заведе обратен иск

3. Нищо не разписваш!!! Така или иначе трябва да ти дадат акта в който някъде да е посочено, че не си разписал. 

Ако си от София мога да ти дам два телефона на адвокати, като единият е бил в системата на КАТ. на ЛС естествено. = Колкото по-рано потърсиш адвокат, то толкова по-рано ще приключиш неприятното съприкосновение с бюрокрацията. Да, ще ти коства някакви пари, но на по-късен етап именно съдът ще принуди КАТ и т.н. да ти ги върне с някакви лихви за пропуснати ползи. = Това само ако си невинен!!! 

Има и друго: Мнозина се съмняват, че автомобилите им не ще се съхраняват добре при такова "отнемане" (правно не е обосновано  това!!!). 

Успех!!! (Не би следвало да се страхуваш.  = Страхът е лош съветник!!!)

п.п. Абсурд е да ти налагат "доброволно" да се откажеш от собствеността. :) -> Това не довежда до справедливост, а до възможност за корупция. И сега, какво ... ке дебнем КаТъджииите ли??? :) Те ли са най-корумпираните из системата на МВР??? :) 

Дъщерята на Симеон Сакскобургготски катастрофира в събота с над 1,5 промила алкохол в кръвта край хотел в Боровец. Тя е отказала да даде кръвна проба. За подобно провинение я грози от 1 до 3 години затвор или глоба до 1500 лв. Калина беше задържана за 24 часа, като тази сутрин беше освободена. Величка Петрова - робинята на Калина, за да не загуби топлото местенце, омайлава с ала-бала журналята и коповете, че Калина съжалявала и прочие дрън-дрън.

И какво излиза,че 1500лв джоб-пара за тази Калина е бълха я ухапала, но ситна ръченица щеше да тръска, ако поне една година я опандизат в някой уранов рудник.  Да ви уринирам на посткомунистическото правосъдие. В Сингапур  тази щяха да я плющат с бич намазан с конски фъшкии и еди-колко си хилки зелени, ако ще да е дъщеря на Ким Ир Сен.

преди 4 часа, dioib написа:

Принципно не само ти си неориентиран Ще изходя от гледна точка как аз (като незнаещ) ще постъпя. (Поради друг случай имам познати адвокати които имено се занимават с тоя вид проблематики свързани с нарушения извършени от водачи на МПС).

1. ОК, да, документите ти се отнемат, но автомобила в действителност не може да ти се отнеме като собственост или прочие. По скоро се задържа до изясняване на обстоятелствата. Да, съдът трябва да се произнесе!!! = Веднага се обаждам на адвокат!!! 

(Това не е като отнемане на автомобил при установяване на превоз на дървен материал придобит по незаконена сеч, където автомобила с материала стават доказателствена част).  

2. Чакам адвоката!!! Дори да ме задържат за 24 часа. -> След като съм невинен заради фалшивия тест, то ангажирам адвоката да заведе обратен иск

3. Нищо не разписваш!!! Така или иначе трябва да ти дадат акта в който някъде да е посочено, че не си разписал. 

Ако си от София мога да ти дам два телефона на адвокати, като единият е бил в системата на КАТ. на ЛС естествено. = Колкото по-рано потърсиш адвокат, то толкова по-рано ще приключиш неприятното съприкосновение с бюрокрацията. Да, ще ти коства някакви пари, но на по-късен етап именно съдът ще принуди КАТ и т.н. да ти ги върне с някакви лихви за пропуснати ползи. = Това само ако си невинен!!! 

Има и друго: Мнозина се съмняват, че автомобилите им не ще се съхраняват добре при такова "отнемане" (правно не е обосновано  това!!!). 

Успех!!! (Не би следвало да се страхуваш.  = Страхът е лош съветник!!!)

п.п. Абсурд е да ти налагат "доброволно" да се откажеш от собствеността. :) -> Това не довежда до справедливост, а до възможност за корупция. И сега, какво ... ке дебнем КаТъджииите ли??? :) Те ли са най-корумпираните из системата на МВР??? :) 

Много ти благодаря за информацията! Значи да разбирам, че (по т.1) колата катаджиите я откарват някъде те (при горния сценарии)?

Иначе ще съм ти безкрайно благодарен ако ми пратиш контактни данни на адвоката (в София се намирам). Силно се надявам да не ми се наложи да го ползвам, но човек няма как да е сигурен.

• Автор
преди 8 часа, Profruit написа:

Да ви уринирам на посткомунистическото правосъдие.

Ще прощаваш, но това не е комунистическо правосъдие. = Там се пращаха някои индивиди в "Белене"!!! При комунизма се и разстрелват някои!!! 

Това "правосъдие" което се налага в момента е посттоталитарно, а то действа и в ЕС, и в САЩ. = Законът е за коне, а не за лъвове. ;) 

преди 2 часа, dioib написа:

Ще прощаваш, но това не е комунистическо правосъдие. = Там се пращаха някои индивиди в "Белене"!!! При комунизма се и разстрелват някои!!! 

Това "правосъдие" което се налага в момента е посттоталитарно, а то действа и в ЕС, и в САЩ. = Законът е за коне, а не за лъвове. ;) 

21. Какво е законо? Законо е тесна врата у широко пОле. Само улавите минуват у него.

large_b2b6622c5b01b323256d85ca53882072.j

• Автор
преди 31 минути, АСПЕКТ написа:

Какво е законо

Правораздаване се прилага при сблъсък на права. То се базира на закони, но винаги има по-висша инстанция, пред която да се оспори и/или отмени/замени и прочие дадена присада. 

Винаги се изследват смекчаващите обстоятелства. Съдът при съмнения назначава вещи лица (експерти). 

Когато е намесен ЕИП персона, то разследващите трябва да действат внимателно, защото то рефлектира върху обществото. Не трябва да се подвеждат на мефийната манипулация и надъхаността на някакъв си който уринира. 

преди 15 часа, dioib написа:

действа трънки - в щатите да направиш ПТП със 1.5 промила, само божията сила може да се отърве от пандиза .... или преждевременна смърт. Тука сме царството на беззаконието. Корупция и шуробадженащина на макс.

• Автор
преди 43 минути, insec написа:

със 1.5 промила, само божията сила

Пич, цирков артист (българин в САЩ) ги е шашкал как над тоя промил е изпълнява изискването, че не си пиян. ;) = Направил им е и задно салто, за да им покаже дали се владее. :) (Един вид екстра....) :) 

Остави САЩ ... Принципно, ако не нарушаваш правата за движение по пътищата не би следвало да те спират от КАТ. ;) Спират те други и прочие ....

При настъпило ПТП, то се вика КАТ. 

= Проверките за алкохол и наркотици са незаконни!!! Акция за отчитане на дейност ... бля .... :) 

Трябва да има ПТП!!! 

Седнали да демонстрират някакви трезви депутати, че алкохола и наркотиците са порок. :) ОК, но първо трябва да има ПТП,  което е ощетило правото на друг. = Извършено е престъпление!!! 

п.п. Бог не помага на пияните и дрогираните, а на човечеството. Някои политици си мислят, че те са богове ... ба ... :) 

п.п. Друг е проблема, че след употреба на алкохол или наркотици е настъпило ПТП. = Да, там, санкциите трябва да се завишат, но това решава Съдът!!! Не законодателите или медиите!!! 

Все пак съдебната система трябва да е независима от държавността. = Всеки опит на натиск върху нея е халтура!!!

п.п. Считам, че българските съдии са достатъчно ерудирани!!! (поне които в момента действат.)

п.п.2. Аз вярвам в българските съдии, а ти що се съмняваш??? :) 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.