Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ако сте с Андроид 13 и wi-fi ви точи батерията...

Featured Replies

... снощи открих със 100%-ова сигурност кой е виновникът wi-fi да ми точи батерията за една нощ! И го изключих, забраних, деинсталирах му ъпдейтите, за да не може да работи и сега обмислям дали и как може телефонът да се руутне, за да мога да деинсталирам гадните гнусни приложенийца на гугъл, които прее*ват работата на телефона.

А виновникът се оказа някакво приложение на име "Google Wi-Fi Provider", чиято икона е роботчето на андроид, но на кафяв фон. Ясно е какво са имали предвид с кафявия фон. :D

Откъде съм сигурен, че това приложение е виновникът? Откакто дойде Андроид 13, включеният wi-fi за 12 чàса източваше батерията с минимум 60%, понякога я сваляше даже до под 10%. Снощи (разбирай малко след полунощ), след като забраних и деинсталирах въпросното приложение, телефонът беше на 80%, заключих го и легнах да спя. Сега преди малко се събудих и първата ми мисъл беше да погледна телефона - за 13 чàса без кафявото приложение беше загубил едва 2% от батерията! :D Така че вече мога спокойно да си ползвам домашната мрежа без да се притеснявам за батерията, а като бонус от забраняването на приложението, даже и скоростите, които достигам на телефона в домашната мрежа скочиха тройно. Преди да открия лай... ъъъ, кафявото приложение, достигах максимум 50 мегабита на сваляне и качване, а откакто го махнах, вдигнах 160 мегабита на сваляне и качване при местоположение на телефона на 8 метра от рутера, като между него и телефона има 2 стени и 3 врати. Когато телефонът е на метър от рутера, вдигам почти 300 мегабита скорости. Тези неща не бяха възможни, докато кафявото приложение работеше.

Имам усещането, че бъркаш името на приложението. Т.е. не е Provider, а е Provisioner. А иначе тук обясняват разни неща за това приложение.

Можеш ли да посочиш една смислена причина - да оставяш Wi-Fi включен, когато спиш?

преди 44 минути, jhoro написа:

Можеш ли да посочиш една смислена причина - да оставяш Wi-Fi включен, когато спиш?

Не съм с андроид, ама винаги когато си лягам - самолетен режим. Застраховам се срещут това някъв идиот да звънне или пише по никое време.

преди 1 час, *S197* написа:

Не съм с андроид, ама винаги когато си лягам - самолетен режим. Застраховам се срещут това някъв идиот да звънне или пише по никое време.

При мен не е чак „самолетен режим“, но „Не безпокойте“ се включва автоматично.

преди 32 минути, jhoro написа:

При мен не е чак „самолетен режим“, но „Не безпокойте“ се включва автоматично.

То и при мен така, но два пъти ако ми звънне някой , тогава се чува. За тва хард.

преди 2 часа, *S197* написа:

Оставям го включен и през нощта, за да може някой неидиот да ми звънне при спешност, не дай боже!

Нямам много от често ползваните контакти и нямам звънци през нощта.

Това са някакви измислици и внушения според мен. 

Аз съм с Андроид 13 и абсолютно винаги ми работи всичко, което ми трябва като никога не си правя труда да включвам и изключвам нещо. Работи ми GPS, WiFi, Blouetooth, Мобилните данни, за да превключва автоматично, когато нямам WiFi, часовника ми е постоянно вързан и т.н. 

Screenshot_20230813_170122_OneUIHome.thumb.jpg.e3750a775c879669c072b867b77e67ed.jpg

За цяла нощ, около 8 часа, ми сваля 8-9% от батерията. 

Samsung S22 Ultra

Не се филмирайте. 

преди 4 часа, Валсо написа:

... снощи открих със 100%-ова сигурност кой е виновникът wi-fi да ми точи батерията за една нощ! И го изключих, забраних, деинсталирах му ъпдейтите, за да не може да работи и сега обмислям дали и как може телефонът да се руутне, за да мога да деинсталирам гадните гнусни приложенийца на гугъл, които прее*ват работата на телефона.

А виновникът се оказа някакво приложение на име "Google Wi-Fi Provider", чиято икона е роботчето на андроид, но на кафяв фон. Ясно е какво са имали предвид с кафявия фон. :D

Откъде съм сигурен, че това приложение е виновникът? Откакто дойде Андроид 13, включеният wi-fi за 12 чàса източваше батерията с минимум 60%, понякога я сваляше даже до под 10%. Снощи (разбирай малко след полунощ), след като забраних и деинсталирах въпросното приложение, телефонът беше на 80%, заключих го и легнах да спя. Сега преди малко се събудих и първата ми мисъл беше да погледна телефона - за 13 чàса без кафявото приложение беше загубил едва 2% от батерията! :D Така че вече мога спокойно да си ползвам домашната мрежа без да се притеснявам за батерията, а като бонус от забраняването на приложението, даже и скоростите, които достигам на телефона в домашната мрежа скочиха тройно. Преди да открия лай... ъъъ, кафявото приложение, достигах максимум 50 мегабита на сваляне и качване, а откакто го махнах, вдигнах 160 мегабита на сваляне и качване при местоположение на телефона на 8 метра от рутера, като между него и телефона има 2 стени и 3 врати. Когато телефонът е на метър от рутера, вдигам почти 300 мегабита скорости. Тези неща не бяха възможни, докато кафявото приложение работеше.

Хайде стига глупости. Просто телефоните и батериите вече не са качествени. Правят ги да умират нарочно. Че ти ако оставиш 5G цяла нощ тогава да видиш какво се случва. 

преди 14 минути, Емил Костов написа:

ако оставиш 5G цяла нощ тогава да видиш какво се случва. 

Нищо не се случва по-различно от това да оставиш включени 4G или WiFi. Най-много да изхарчи няколко % повече батерия, зависи от силата на обхвата и какво го ползва на заден план.

Автора не е казал какъв модел е телефона какви приложения е свалил от магазина. Не е казал също дали е забранил други приложения, които не ползва, а веднага виновен му се оказва WIFI. А и е напълно нормално като не се спира WIFI батерията да пада бързо и също не е казал спецификациите на батерията и трябва да се гадае кое прложение е виновно и едвали не новия андроид. То и аз съм с стар телефон с андроид 8 и по нов андроид и да искам ъъъъ и при постоянно включени мобилни данни батерията си кара 2 дни и половина но зависи и какво правя по телефона де ако си игря по цял ден за един ден я свалям батерията без проблеми но както казах зависи как се ползва устройството.

с включен wi-fi съм 24/7 и още не са ме посетили зелените човечета

какво разочарование...

преди 2 часа, ostavime написа:

Това са някакви измислици и внушения според мен. 

Аз съм с Андроид 13 и абсолютно винаги ми работи всичко, което ми трябва като никога не си правя труда да включвам и изключвам нещо. Работи ми GPS, WiFi, Blouetooth, Мобилните данни, за да превключва автоматично, когато нямам WiFi, часовника ми е постоянно вързан и т.н. 

Screenshot_20230813_170122_OneUIHome.thumb.jpg.e3750a775c879669c072b867b77e67ed.jpg

За цяла нощ, около 8 часа, ми сваля 8-9% от батерията. 

Samsung S22 Ultra

Не се филмирайте. 

Да, аз съм с OnePlus 6T и при мене заминават 13% от батерията. Затова си имам автоматичен график в 0:00 часа телефонът се самоизключва и сутринта се самовключва. Проблемът изчезна. :)

Ако сте с 14 ви точи банковата сметка, 15 - мозъка.

преди 51 минути, Teemo написа:

Ако сте с 14 ви точи банковата сметка, 15 - мозъка.

Щом ракията си стои - няма грижи!

Screenshot-20230813-214659.png

При мен е всички програми са оптимизирани, втората опция. Има и опция да не работи на заден фон.  Третата опция. Но не съм забелязал да ми точи батерията. Първата опция е да си прави каквото си искат с батерията програмите.

преди 4 часа, piх3l написа:

Трябва да си голям психопат, за да тръгнеш да си изключваш Wi-Fi и мобилните данни, когато не ги ползваш.

Аз го правя какъв е проблема ? 

Цяла нощ, около девет часа - на мобилни данни 5g и ЕОН - 12% .

преди 21 часа, Петър Ангелов написа:

Имам усещането, че бъркаш името на приложението. Т.е. не е Provider, а е Provisioner. А иначе тук обясняват разни неща за това приложение.

Аз съм с Андроид 13 и го имам инсталирано това приложение. App Info показва Battery - 0% used since last fully charged. Настройките на батерията са на Optimized based on your usage of this app. Телефона е Samsung A22. Отначало се дразнех от политиката на Самсунг постоянно да ми спира или оптимизира приложенията, които според него не ползвам, но сега разбирам защо батерията ми държи по няколко дни. А относно самото приложение - то е ненужно, ако нямате Google Wi-Fi или Google Nest Wi-Fi

It’s crucial to remember that Google Wi-Fi Provisioner is particularly made for Google Wi-Fi or Google Nest Wi-Fi systems. This provisioner might not work or be required if you use a different ISP router or mesh network 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.