Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Липсва ли ви 2020-та?

Featured Replies

В Интернет има много статии как на Z поколението му липсвала 2020-та година, най-вече дните покрай локдауна.

Не ми липсва изобщо вируса и страха от него, но не мога да не призная, че ми липсва липсата на задръствания в София и големите градове.

Липсва ми и това, че над нас прелитаха по-малко самолети, толкова тихо беше всичко по време на локдауна. Аз живея много близо до летището и се сещате колко ми е шумно. Тогава и астмата ми се подобри рязко.

Знаете ли, че до работата вместо за нормалните 35-45 минути стигах за 10-15 най-много? А колко тих беше иначе винаги шумния голям булевард, та чак понякога като бях без кола тръгвах да се прибирам пеша край Борисовата градина (по него време беше забранено да се влиза в парковете, но дори и край него беше хубава разходка). Сега ако тръгна по този тротоар край Борисовата няма да е толкова приятно, защото постоянно летят коли и обгазяват. Е, поне мога да вляза вътре, но ми липсва това колко малко трафик имаше навсякъде.

Природата си отдъхна малко от човека, казваха, че се появила риба на места в морето, където допреди това отдавна не е била. И смоговете в Индия и Китай се бяха разкарали. И макар и за кратко го имаше чувството на общонст, че сме заедно срещу един невидим враг, което ни сплоти. Уви, за кратко, после пак се разделихме на лагери.

И филмите и музиката тогава бяха доста качествени. Абе не беше лоша година, 2021-ва за мен лично беше доста по-лоша и повече хора измряха тогава. Не знам защо се демонизира 2020-та.

Времената до края на 2019 бяха добри, на фона на случващото се в периода 2020-2023. Първо цирковете покрай ковид, инфлация покрай него, а сега Украйна живее и воюва за наша сметка. Всичко поскъпна още по-рязко, а ръста на доходите е нищожен. Единствения позитивен факт е, че има накъде по-зле. Поне още директно във война не са ни вкарали, както и с Китай не сме сринали тотално икономическите си взаимоотношения. 

преди 3 часа, *S197* написа:

90-те ми липсват.

Не мерси, мутри, дефицит, пирамиди, хиперинфлация и т.н. даже ме страх да си ги спомня. Докато 2000 е ехе къде къде по-оптимистична: нов век, ново хилядолетия, нито ГЕРБ ги има на хоризонта, нито дори "царя". Наивно вярвахме, че като влезем в ЕС ще ни третират като европейци, а не като втора ръка хора.

преди 18 минути, ined написа:

Докато 2000 е ехе къде къде по-оптимистична: нов век, ново хилядолетия, нито ГЕРБ ги има на хоризонта, нито дори "царя".

То тогава си беше пика на мутренските години

Е как няма да им липсва?! Седят си у тях и им дават пари. Но и това ще е довреме!

:) 

преди 12 часа, Емил Костов написа:

Е как няма да им липсва?! Седят си у тях и им дават пари. Но и това ще е довреме!

Вече и тати на мама не дава нещо без пари :) 

Бе млади и прочие Z-цовци..... мен ми липса с кой да се напия ..... :) 

Въпроса се свежда с тези липси как да стане имане!!!??? :) Требе си труд, требе си мотика, лопата и един като Емо да ви я размахва над главата и ви навиква чубук, чибук ... :) 

преди 11 часа, dioib написа:

:) 

Вече и тати на мама не дава нещо без пари :) 

Бе млади и прочие Z-цовци..... мен ми липса с кой да се напия ..... :) 

Въпроса се свежда с тези липси как да стане имане!!!??? :) Требе си труд, требе си мотика, лопата и един като Емо да ви я размахва над главата и ви навиква чубук, чибук ... :) 

Напротив, точно обратното е. Цялата рода носи и меси и се чудят що внучето им е .....френ!

на 24.08.2023 г. в 13:45, Acho5 написа:

И филмите и музиката тогава бяха доста качествени. 

За музиката имаше някои добри попадения, да, но за филмите изобщо не съм съгласен.spacer.png

на 24.08.2023 г. в 18:52, ined написа:

Не мерси, мутри, дефицит, пирамиди, хиперинфлация и т.н. даже ме страх да си ги спомня. Докато 2000 е ехе къде къде по-оптимистична: нов век, ново хилядолетия, нито ГЕРБ ги има на хоризонта, нито дори "царя". Наивно вярвахме, че като влезем в ЕС ще ни третират като европейци, а не като втора ръка хора.

Мутрите не засягат нормалния човек, пирамиди, инфлация също ги има и сега. Тия неща са циклични.

Каква тема само....

Лично на мен ми липсва точно тази година тогава имах работа хазяина ми беше жив...

Е май трябва да купя апартамент на морето, там зимата и пролетта преди и есента след активния сезон е така тихо и празно като в София по време на пролетта на 2020-та. :)

Или пък в планината някъде, там пък освен зимата е тихото и празно. Част от годината глъчка и хора от цяла Европа, част от годината тишина и никой по улиците звучи по-добра оферта от колкото София, където няма толкова много чужди туристи и не се усеща никак международно и постоянна глъчка и шум на макс без значение от месеца.

на 1.09.2023 г. в 0:42, black_knight написа:

За музиката имаше някои добри попадения, да, но за филмите изобщо не съм съгласен.spacer.png

Е все пак много по-добре от сега, когято пускат бози тип Барби.

Определено ми липсва това, че тогава човек можеше да пазарува в супера без нахалници да се бутат и врат в теб. Уви, никоя не си взе поука.

Хората не са еволюирали да живеят натъпкани по толкова много на толкова малки пространства както се получава в големите градове, например тълпите по Граф Игнатиев в София и в който и да е супермаркет. Все повече се убеждавам, че това, което в един голям град тип София или Пловдив се приема за нормално не е. Не е нормално в градския транспорт и на опашката в супера да си дишаме във врата буквално.

на 24.08.2023 г. в 15:50, *S197* написа:

90-те ми липсват.

И на мен

• 2 години по-късно...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.