Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как мога сам да си направя тема за Wordpress

Featured Replies

От месеци се боричкам с Wordpress и не мога да му изчистя дизайна - или не мога да махна полето Search, или в заглавната страница се появява нещо , което не ми трябва или - във футера - също.

Та се замислих и питам тук - мога ли и как - да си направя собствена тема? Има ли инструмент и/или програма за това? Инструмент, с който да подредя началната и всички други страници без излишни боклуци , а само с необходимите неща.

Като за начало - говорим за free инструменти, по- нататък - ще видим.

10х

Има, notepad, notepad++, visual code... Но всички те имат един огромен недостатък - искат да знаеш какво правиш. А съдейки по въпроса...

Та има начин да се направи "собствена" тема. Но едва ли има начин да си направиш собствена тема, поне не на тоя етап.

Програмата е Artisteer : http://www.artisteer.com/

Другия вариант е темата Pen, тя е безплатна и отворен код, има максимален брой позиции и може да ти е полза : https://wordpress.org/themes/pen/

преди 3 часа, Cocatron написа:

От месеци се боричкам с Wordpress и не мога да му изчистя дизайна - или не мога да махна полето Search, или в заглавната страница се появява нещо , което не ми трябва или - във футера - също.

Та се замислих и питам тук - мога ли и как - да си направя собствена тема? Има ли инструмент и/или програма за това? Инструмент, с който да подредя началната и всички други страници без излишни боклуци , а само с необходимите неща.

10х

Основното е ООП с PHP

• Автор
преди 3 часа, Bubbles написа:

Програмата е Artisteer : http://www.artisteer.com/

Другия вариант е темата Pen, тя е безплатна и отворен код, има максимален брой позиции и може да ти е полза : https://wordpress.org/themes/pen/

Прегледах Artisteer , пише че може да експортира във Wordpress, но като го направих - даде греша при импорта.

Pen ме заинтригува , но ... и в нея не успях да махна Search полето! Можех да го оцветя, но не и да го махна!

ПС. Намерих го къде е. Ще разгледам подробно утре. Засега 10х

преди 21 минути, Cocatron написа:

Прегледах Artisteer , пише че може да експортира във Wordpress, но като го направих - даде греша при импорта.

Да някои от версиите на програмата дават грешка при експорт, особено ако са лекувани, но мисля 4.4 или 4.3 беше ок.

преди 22 минути, Cocatron написа:

Pen ме заинтригува , но ... и в нея не успях да махна Search полето! Можех да го оцветя, но не и да го махна!

ПС. Намерих го къде е. Ще разгледам подробно утре. Засега 10х

С тази тема правя всичко и с чрез код и без код, няма грешка.

• Автор
преди 4 часа, Bubbles написа:

Да някои от версиите на програмата дават грешка при експорт, особено ако са лекувани, но мисля 4.4 или 4.3 беше ок.

С тази тема правя всичко и с чрез код и без код, няма грешка.

Ок, най-вероятно ще се получи с нея.

Как мога с нея да направя страницата да е с 3 колони - една по-широка в средата и две от страни по-тесни?

10х

преди 14 часа, Cocatron написа:

10х

Просто си вземи тема, където можеш да настройваш почти всичко. Безплатна е примерно OceanWP. Като сложиш Elementor плъгина нещата стават доста лесно. Не е нужно да си правиш своя тема. Нямаш уменията и знанията затова.

• Автор
преди 5 минути, Емил Костов написа:

Просто си вземи тема, където можеш да настройваш почти всичко. Безплатна е примерно OceanWP. Като сложиш Elementor плъгина нещата стават доста лесно. Не е нужно да си правиш своя тема. Нямаш уменията и знанията затова.

Благодаря ти Емиле, но OceanWP доста съм се боричкал с нея. Не успях с и без Elementor-a.

Засега съм се спрял точно на двете възможности , които ми даде @Bubbles - Artisteer и темата Pen.

10х

Чакайте сега, за какъв чеп ви е Елементор?! Той беше голямата работа като излезе (преди години). Сега е просто крайно ненужен builder, който прави нещата да изглеждат постижими (във много аспекти), но който генерира кошмарно количество код. А има и друго - от доста версии вече Wordpress-а си има свои builder, част от функционалността му. Просто трябва да се избере тема (към настоящия момент има много) и можеш да си направиш вътре всеки от ключовите елементи на WP, както искаш - header, footer, archive page, 404 page и т.н. Какво повече от това?! В общи линии, другите билдъри (поне за мен) има смисъл ако искаш да боравиш с динамик контент (това още в WP builder-а не е направено, да може да се използва през интерфейса (може, ако човъркаш в кода; но пък ако имаш познанията да го правиш, билдъри не ти трябват).

П.П. Звуча ли ви неадекватно? Аз със сигурност се чувствам така - паднало ми е някъде кръвното, не мога да мисля, спи ми се и не ми идват правилните термини. Та ако нещо не ви звучи на място, от това ще да е.

преди 7 минути, Cocatron написа:

Благодаря ти Емиле, но OceanWP доста съм се боричкал с нея. Не успях с и без Elementor-a.

Засега съм се спрял точно на двете възможности , които ми даде @Bubbles - Artisteer и темата Pen.

10х

Има и още една - казва се ASTRA с допълненията AstraSites. Не знам как не си успял да се справиш. Просто изгледай уроци с дадената тема, там е обяснено всичко.

преди 3 минути, Петър Ангелов написа:

Чакайте сега, за какъв чеп ви е Елементор?! Той беше голямата работа като излезе (преди години). Сега е просто крайно ненужен builder, който прави нещата да изглеждат постижими (във много аспекти), но който генерира кошмарно количество код. А има и друго - от доста версии вече Wordpress-а си има свои builder, част от функционалността му. Просто трябва да се избере тема (към настоящия момент има много) и можеш да си направиш вътре всеки от ключовите елементи на WP, както искаш - header, footer, archive page, 404 page и т.н. Какво повече от това?! В общи линии, другите билдъри (поне за мен) има смисъл ако искаш да боравиш с динамик контент (това още в WP builder-а не е направено, да може да се използва през интерфейса (може, ако човъркаш в кода; но пък ако имаш познанията да го правиш, билдъри не ти трябват).

П.П. Звуча ли ви неадекватно? Аз със сигурност се чувствам така - паднало ми е някъде кръвното, не мога да мисля, спи ми се и не ми идват правилните термини. Та ако нещо не ви звучи на място, от това ще да е.

Аз съм му дал вариант. Не съм казал да го прави така. А и с елементор проблеми не съм имал. ( аз ползвам безплатната версия + крокоблок) Много лесен е. На WP билдера не ми харесва и никога няма да го ползвам.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

• Автор
преди 5 минути, Емил Костов написа:

Има и още една - казва се ASTRA с допълненията AstraSites. Не знам как не си успял да се справиш. Просто изгледай уроци с дадената тема, там е обяснено всичко.

Аз съм му дал вариант. Не съм казал да го прави така. А и с елементор проблеми не съм имал. ( аз ползвам безплатната версия + крокоблок) Много лесен е. На WP билдера не ми харесва и никога няма да го ползвам.

Добре, добре. Доста съм се опитвал, но явно не достатъчно. Ще опитам пак с посочените от вас теми. Ще опитам пак и с OceanWP  и Астра. Ще опитам и с Пен и онази програмка дето експортира.

Всъчщност идеята ми е да постигна - 3 чисти колонки /или 2/ плюс чисти хедър и футер. Без нищо в тях. Без никакви сърчове, последни мнения, икони и прочие шитни.

Но не мога да изчистя никоя тема засега...

10х

преди 19 минути, Cocatron написа:

Добре, добре. Доста съм се опитвал, но явно не достатъчно. Ще опитам пак с посочените от вас теми. Ще опитам пак и с OceanWP  и Астра. Ще опитам и с Пен и онази програмка дето експортира.

Всъчщност идеята ми е да постигна - 3 чисти колонки /или 2/ плюс чисти хедър и футер. Без нищо в тях. Без никакви сърчове, последни мнения, икони и прочие шитни.

Но не мога да изчистя никоя тема засега...

10х

Не е нужно да чистиш каквото и да е - избираш някоя тема (най-лесно някоя от тези, които идват преинсталирани с WP и поддържат builder-а). И си изграждаш съответния темплейт (през билдъра) от нулата по начина, по който ти искаш да изглежда. По просто от това здраве му кажи (при това ти трябва само WP и никакви допълнителни плъгини). Виж видеото, човекът показва как се използва.

• Автор
преди 1 час, Петър Ангелов написа:

Не е нужно да чистиш каквото и да е - избираш някоя тема (най-лесно някоя от тези, които идват преинсталирани с WP и поддържат builder-а). И си изграждаш съответния темплейт (през билдъра) от нулата по начина, по който ти искаш да изглежда. По просто от това здраве му кажи (при това ти трябва само WP и никакви допълнителни плъгини). Виж видеото, човекът показва как се използва.

ОК, ще го гледам.

ПС. Взех тази тема OLLIE от клипа, качих я и - даде грешка!

А в другите ми няма това поле EDITOR!

11.jpg.5d3745a5d17e584277d1b0f3c862e0b2.jpg

преди 7 часа, Cocatron написа:

Ок, най-вероятно ще се получи с нея.

Как мога с нея да направя страницата да е с 3 колони - една по-широка в средата и две от страни по-тесни?

10х

Като влезеш в админ панела : Appearance -> Customise -> Content -> Site layout

• Автор
преди 28 минути, Bubbles написа:

Ето как е при мен, после вече като сложиш добавки от ляво и от дясно от менюто Widgets ще се оформят двете колони :

Capture d’écran (88).png

Със и без отметките в Sticky - резултата е все един и същ - 3 колони, че не знам дали не са 4 ...

11.jpg.bf9f98e4c444ee09735103100a77986c.jpg

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.