Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

МО иска да премахне Спасението и Спасителя от учебниците

Featured Replies

преди 3 часа, Гражданин написа:

Гражданин съм на 100%.

Такова понятие НЕ съшествува.

По темата :

Нещо не ми е ясно - Думата спасител ли ще премахват или целия урок?

• Отговори 73
  • Прегледи 6,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Защото Умните отстъпиха и на власт дойдоха Простаците !

• Става дума за друго - Аз например вярвам в Бог, но не вярвам на църкви, джамии, синагоги и пр. и техните владици, с една дума сектите, за мен Бога няма нищо общо с тях.  

• Нищо от това не е отговор на въпроса ми. Светската държава изобщо не е длъжна да организира  изучаване на която и да била религия.

преди 26 минути, dioib написа:

Отделно е, че аз съм и християнин и комунист и дърт, но не съм фанатик по отношение на политиката!!! 

По какъв начин комунист богоборец и християнин са съвместими неща?

преди 4 минути, Bubbles написа:

Такова понятие НЕ съшествува.

Ти или си гражданин или не си. Не виждам проблем в понятието.

преди 4 минути, Гражданин написа:

Ти сигурен ли си, че разбираш какво му казвам?

Роден си в града, нямаш село...
Греша ли?

току-що, Bubbles написа:

Греша ли?

Недей,че ще те обвини че си долен комунист! :)

преди 13 минути, Емил Костов написа:

Недей,че ще те обвини че си долен комунист! :)

Ко да праим ся, комунистити са виновни.

преди 34 минути, Гражданин написа:

По какъв начин комунист богоборец и християнин са съвместими неща?

По неразбираем за теб начин "гражданино". :) Почвам да се съмнявам, че си посещавал българско училище. :) 

преди 13 минути, Bubbles написа:

Ко да праим ся, комунистити са виновни.

Де да им се полагаше тази нисша форма на отговорност, то бих я изкупил като им дам да ме разстрелят. :) 

Уви, мисленето на определени хора не се е променил от предишния век. ;) 

п.п. Истинските комунисти са 'изчезнали" някъде до '61 на предишния век. ;) Остава само пропагандата, че някакъв призрак броди из Европа ... :) 

преди 43 минути, Bubbles написа:

Греша ли?

100%ов гражданин съм, разбирай си го както искаш.

преди 21 минути, dioib написа:

По неразбираем за теб начин "гражданино". :) Почвам да се съмнявам, че си посещавал българско училище. :) 

Де да им се полагаше тази нисша форма на отговорност, то бих я изкупил като им дам да ме разстрелят. :) 

Уви, мисленето на определени хора не се е променил от предишния век. ;) 

п.п. Истинските комунисти са 'изчезнали" някъде до '61 на предишния век. ;) Остава само пропагандата, че някакъв призрак броди из Европа ... :) 

Като твърдиш, че са изчезнали, дай източник и се обоснови как ти тогава си християнски комунист или нещо такова за каквото се самоопредели.

преди 1 минута, Bubbles написа:

Бе и аз съм 100%ов французин...

Обаче никъде не си го записал този интересен факт докато при мен виждаш поне че с никнеймът си се удостоверявам на 100%.

преди 1 минута, Гражданин написа:

Обаче никъде не си го записал този интересен факт докато при мен виждаш поне че с никнеймът си се удостоверявам на 100%.

Ахаа, ок разбрах.

преди 8 минути, Bubbles написа:

Ахаа, ок разбрах.

Основновното въпреки това не го разбра, въпреки че си разменяте сърчица с @dioib

1. Авторът е дърт комунист пък се е загрижил за това къде било отивало християнството в учебната програма. Комунистите са атеисти. И аз като забелзах когнитивния дисонанс в автора, реших да го отбележа съвсем приятелски.

2. @dioib твърдеше, че и той бил комунист, но бил и християнин, та затова го питах как съчетава двете 

3. Ти се появи да иронизираш с "аха, пак комуниститИ" или там квото и ми прекъсна спора с @dioib , който си намери партийка в твое лице и се почувства 2:1 като сили спрямо мен.

преди 7 минути, Гражданин написа:

Авторът е дърт комунист

:offtopic_s:И какво правиш в темата му??? Тролиш ли???

= Бегом в политиката!!! :) 

п.п. Един гражданин би се усетил къде прави спам!!!

Щом е от ДПС, то е ясно защо го прави. 

И в световен мащаб се подготвя идването на антихриста на власт като световен властимащ. Преди това трябва да се заличи името на Иисус Христос отвсякъде.

Вижте какво , религиите трябва да се изучават , извънредно и само извън училище , така е най - добре за децата , били те и вишисти...

преди 23 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Вижте какво , религиите трябва да се изучават , извънредно и само извън училище , така е най - добре за децата , били те и вишисти...

преди 23 минути, Anzhel Dimitrov написа:

преди 1 час, Mediterranean написа:

Щом е от ДПС, то е ясно защо го прави. 

И в световен мащаб се подготвя идването на антихриста на власт като световен властимащ. Преди това трябва да се заличи името на Иисус Христос отвсякъде.

Виж сега .. Виждам ,че си последовател на Ицката , и трябва да те успокоя , че Христос е син на Създателят ,или по добрият вариянт - Самият създател. Така че бъди спокоен ,няма да се случи ,да изличат името на Христа - Исуса....

Редактирано от Anzhel Dimitrov (преглед на промените)

преди 1 час, Гражданин написа:

Комунистите са атеисти. И аз като забелзах когнитивния дисонанс в автора, реших да го отбележа съвсем приятелски.

От кадя на кадя?
Свери си информацията преди да пускаш такива твърдения.

преди 5 минути, Bubbles написа:

От кадя на кадя?
Свери си информацията преди да пускаш такива твърдения.

"Религията е опиум за народите" и това-онова нещо да ти говори?

преди 3 минути, Гражданин написа:

Абе приятел ти разлика между религия и вяра правиш ли?

преди 5 минути, Bubbles написа:

НЕ!Според него всички, които не мислят като него или не споделят мнението му са върли комунета. Казах ти не се мъчи! :)

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 31 минути, Bubbles написа:

Правя, да. Обаче тук ставаше въпрос за това че dioib смесва на християнството и комунизма и недоумява защо двете са  взаимоизключващи се. Т.е. поне на мен не ми е понятно как един християнин ще одобрява комунизма и то в степента на одобрение, в която dioib го прави. Той нарича себе си християнин комунист.

преди 4 минути, Гражданин написа:

Опигиналът е "...опиума за бедните" и е казан още преди Маркс и не в политически смисъл. В Англия.
Тогава опиумът/хероинът са били доста евтини и са се смятали за достъпно лекарство/занимавка на средната класа.

Ма четете, бе, хора, интересувайте се от фактите и истината! Недейте плямпа неща, казани ви от журналята, чули нещо от една лелка на пазара!

преди 1 минута, Емил Костов написа:

НЕ!Според него всички, които не мислят като него или не споделят мнението му са върли комунета. Казах ти не се мъчи! :)

Добре, комуне.

Аз съм българче

Аз съм българче и силна
майка мене е родила;
с хубости, блага обилна
мойта родина е мила.

Аз съм българче. Обичам
наште планини зелени,
българин да се наричам –
първа радост е за мене.

Аз съм българче свободно,
в край свободен аз живея,
всичко българско и родно
любя, тача и милея.

Аз съм българче и расна
в дни велики, в славно време,
син съм на земя прекрасна,
син съм на юнашко племе.

Иван Вазов

току-що, Гражданин написа:

Добре, комуне.

Смешното е ,че аз не съм комунист и съм кръщаван в църква, точно по комунистическото време. 

току-що, Емил Костов написа:

Смешното е ,че аз не съм комунист и съм кръщаван в църква, точно по комунистическото време. 

Смешното е, че реши, че те обвинявам в "комуне". И също така че наричам комунета всички, които са несъгласни с мен. Има много хора, които са несъгласни с мен, но не защото са комунета. Очевидно не следиш какво пиша из форума, но бързаш да ме опростачиш. И друг път съм спорил с теб и не съм те наричал комуне.

току-що, Гражданин написа:

Смешното е, че реши, че те обвинявам в "комуне". И също така че наричам комунета всички, които са несъгласни с мен. Има много хора, които са несъгласни с мен, но не защото са комунета. Очевидно не следиш какво пиша из форума, но бързаш да ме опростачиш. И друг път съм спорил с теб и не съм те наричал комуне.

Много добре следя какво пишеш във форума и никъде не съм твърдял, че си простак, но както и да е. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.