Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

МО иска да премахне Спасението и Спасителя от учебниците

Featured Replies

Във въпросния учебник, ако не е застъпено и учението на пастафарианството, хич и да не вкарват религия, туй е дискриминация на малцинството и понеже се говори за учебник по философия, религиите трябва да бъдат застъпени всичките основни, християнство, мюсулманство, будизъм, хиндуизъм и прочие религии, за да е пълноценно разбирането им от философска страна или да бъдат разглеждани в отделен предмет, сега ще кажете, ама ние сме основно християни и мюсулмани, е според мен и атеистите трябва да са запознати с религиите и философията им.

• Отговори 73
  • Прегледи 6,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Защото Умните отстъпиха и на власт дойдоха Простаците !

• Става дума за друго - Аз например вярвам в Бог, но не вярвам на църкви, джамии, синагоги и пр. и техните владици, с една дума сектите, за мен Бога няма нищо общо с тях.  

• Нищо от това не е отговор на въпроса ми. Светската държава изобщо не е длъжна да организира  изучаване на която и да била религия.

преди 14 минути, Bubbles написа:

Абе приятел ти разлика между религия и вяра правиш ли?

Виж , сега - Не може да има вяра без първо да се е появила религията,... религията е майка на вярата. Добър вариант е да си политеист.

преди 8 минути, Емил Костов написа:

Смешното е ,че аз не съм комунист и съм кръщаван в църква, точно по комунистическото време. 

Не е имало комунистическо време.  ;) Самият Тодор Живков го изказа, че социалистът е недоносен комунист. ;) = Имаше социализъм в България!!!  = Не лъжи!!! = Не те прави чест НоСърче ... :) 

п.п. Затова и за капиталистите и за социалистите съм "трън" в ГЗ. :) 

преди 8 минути, dioib написа:

Аз съм българче

Аз съм българче и силна
майка мене е родила;
с хубости, блага обилна
мойта родина е мила.

Аз съм българче. Обичам
наште планини зелени,
българин да се наричам –
първа радост е за мене.

Аз съм българче свободно,
в край свободен аз живея,
всичко българско и родно
любя, тача и милея.

Аз съм българче и расна
в дни велики, в славно време,
син съм на земя прекрасна,
син съм на юнашко племе.

Иван Вазов

Чудесно, но какво общо има " Аз съм българче" с религията.

преди 6 минути, Емил Костов написа:

Много добре следя какво пишеш във форума и никъде не съм твърдял, че си простак, но както и да е. 

Под опростачване, имам предвид заключението "Според него всички, които не мислят като него или не споделят мнението му са върли комунета." Това е супер опростяване на ситуацията, един вид силно опростачаваш някои неща за мен с умишлено невярно заключение, за да има "хихикане в залата" на мой гръб.

преди 2 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Виж , сега - Не може да има вяра без първо да се е появила религията,... религията е майка на вярата. Добър вариант е да си политеист.

Да да! Друг път! Вярата няма ама нищо общо с религията.

преди 4 минути, dioib написа:

Не е имало комунистическо време.  ;) Самият Тодор Живков го изказа, че социалистът е недоносен комунист. ;) = Имаше социализъм в България!!!  = Не лъжи!!! = Не те прави чест НоСърче ... :) 

п.п. Затова и за капиталистите и за социалистите съм "трън" в ГЗ. :) 

Хах, а аз се чудя какво ти е, а ти си бил просто недоносен, ясно.

преди 14 минути, dioib написа:

Аз съм българче

Аз съм българче и силна
майка мене е родила;
с хубости, блага обилна
мойта родина е мила.

Аз съм българче. Обичам
наште планини зелени,
българин да се наричам –
първа радост е за мене.

Аз съм българче свободно,
в край свободен аз живея,
всичко българско и родно
любя, тача и милея.

Аз съм българче и расна
в дни велики, в славно време,
син съм на земя прекрасна,
син съм на юнашко племе.

Иван Вазов

Това е красиво , най - хубавото стихотворение на Иван Вазов....

преди 12 минути, bulljo написа:

Хах, а аз се чудя какво ти е, а ти си бил просто недоносен, ясно.

Е, в кувьоз успях да израсна и порасна .. :) Какво, нещо против преждевременно родените ли имаш??? :) Па, и аз съм човек ... :)

п.п. Може пък да сам правен непорочно :) А с Божията воля!!! :) 

Благодаря за разсмиването!!! :)   

преди 4 минути, dioib написа:

Е, в кувьоз успях да израсна и порасна .. :) Какво, нещо против преждевременно родените ли имаш??? :) Па, и аз съм човек ... :)

Уникално , влез в някой форум в сериозен раздел , и те майтапи , 😂😂😂😂😂

преди 6 минути, dioib написа:

Кувьоза да не е бил казаня, закърмен си в него май, барем изчакай да отлежи.😂😉🍻

Бъзикам се, да не се напунзиш.

преди 16 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Уникално , влез в някой форум в сериозен раздел , и те майтапи , 😂😂😂😂😂

Никога не губи чувството си за хубор!!! = Това ще означава, че някой те прави Опело. ;) 

Кофти ту ще е за него, а не за теб.  ;) Ти вече не ще те интересува този свят!!! Ти си във вечността!!!

преди 13 минути, bulljo написа:

Кувьоза да не е бил казаня, закърмен си в него май, барем изчакай да отлежи.😂😉🍻

Бъзикам се, да не се напунзиш.

:offtopic_s:Цъ, аз слагам казанът = Т.е. считай че съм главния дявол. :) Друг е въпроса, ако в него попадне слаба реколта. ;) = Не съм привърженик на белия прах, който вдига градусите, за да се получи качествено слово и/или питие. .... :) 

Светът е оцелял, защото се е смял!!! Клише, но е по-добро от да страдаш. :) 

П.П. И пожле ще ми твърдят, че няма траки!!! :) = Най-опасните войни в миналото!!! За тях е по-важно живота в другия свят!!! :) = Има и Царско тракийско племе!!! ;) = Защитници на мира и демокрацията!!! = Винаги готови!!! :) 

Бог на пред и ние след него. Амин

преди 44 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Става дума за друго - Аз например вярвам в Бог, но не вярвам на църкви, джамии, синагоги и пр. и техните владици, с една дума сектите, за мен Бога няма нищо общо с тях.

преди 6 минути, Bubbles написа:

Става дума за друго - Аз например вярвам в Бог, но не вярвам на църкви, джамии, синагоги и пр. и техните владици, с една дума сектите, за мен Бога няма нищо общо с тях.

Всеки си вярва в кво си иска, въпрос на личен избор.

Християни ли са комунетата?

"На 25.04.1946 г. комуниститѣ нахлуватъ въ Рилския манастиръ, кѫдѣто разбиватъ гроба на Н.В. Царь Борисъ III и изнасятъ тленнитѣ му останки.
Игуменътъ на свѣтата обитель Калистратъ се възпротивява, заради което е арестуванъ, изтезаванъ дни наредъ по мазетата на милицията и накрая разстрѣлянъ.
Рѫководитель на тази "операция" е Левъ Главинчевъ, който прѣзъ 1944 г. убива по най-звѣрски начинъ публициста и основатель на въ. "Щурецъ" Райко Алексиевъ, като оставя тримата му малолетни сина сираци.
Тленнитѣ останки на Н.В. Царя сѫ повторно погребани въ двореца "Врана", край София. А прѣзъ 1949 г. по нареждане на Вълко Червенковъ втория гробъ на Царь Борисъ III е натѫпканъ съ експлозиви и взривенъ.
Оцѣлява само стъкленицата съ сърдцето на Царя."
  • Автор
преди 25 минути, JohnTRIVOLTA написа:
...
Оцѣлява само стъкленицата съ сърдцето на Царя."

Джони, разбирам че трябва да изкараш некой шорошов цент, ама тик дискусията е за -

а не за стъкленицата с сърДцето на Царя! Капиш? Има 20 други теми където ти и твоите съмишленици так и така изливате помията  ...............

преди 5 минути, Cocatron написа:

съ стъкленицата с сърДцето на Царя!

Така се е пишело тогава и си има някаква опашка. Виж "сърдечен", например.

преди 11 минути, Cocatron написа:

Джони, разбирам че трябва да изкараш некой шорошов цент, ама тик дискусията е за -

а не за стъкленицата с сърДцето на Царя! Капиш? Има 20 други теми където ти и твоите съмишленици так и така изливате помията  ...............

MO се занимава с военни неща бря чебо :camera2:

преди 3 минути, Мърдокс написа:

Така се е пишело тогава и си има някаква опашка. Виж "сърдечен", например.

От къде да знай! Комунетата махнаха старобългарския, на който е писано няколко века ... трябва да сме близо до русопитеците все пак :diving:По-големи безродници от тях няма !!! Това , че не са осъзнати такива не ги оправдава :magnifier:

• Автор
преди 14 минути, JohnTRIVOLTA написа:

MO се занимава с военни неща бря чебо :camera2:

...

На кукувица ли се правиш или просто ти отива???

Разочароваш ме!

преди 2 минути, Cocatron написа:

На кукувица ли се правиш или просто ти отива???

Разочароваш ме!

Матрьоши, покай се с време ... никога не е късно, инак и Спасителя не може те спаси на изпроводяк :topsecret2:

преди 29 минути, Cocatron написа:

Джони, разбирам че трябва да изкараш некой шорошов цент, ама тик дискусията е за

Аз знам, че обичате да гледате в чуждите панички из под червените дрипи, но така е , с копейките толкова :snowboard1:

• Автор
преди 3 минути, JohnTRIVOLTA написа:

...

Аз знам, че обичате да гледате в чуждите панички из под червените дрипи, но така е , с копейките толкова :snowboard1:

Джони - бачкаш за Шорош и - за това, надявам се децата ти да са големи... ВИЖ:

преди 3 минути, Cocatron написа:

Джони - бачкаш за Шорош и - за това, надявам се децата ти да са големи... ВИЖ:

Това са ваши последователи, които им зор да учат и чакат държавата да ги храни, ама уви :wub:

Залягайте над учебниците и дано имате късмет, че то зор четене с разбиране!

преди 12 часа, Bubbles написа:

Напълно подкрепям! 

• 1 месец по-късно...
на 28.08.2023 г. в 10:10, Гражданин написа:

Защо вие дъртите богоборци сте толкова загрижени изведнъж за позицията на християнството в учебната програма за 10 клас?

Народът е такъв отдавна - колкото повече одъртяват, толкова повече изпростяват и с всеки изминал ден се приближават до края и стават религиозни. Това е резултат от промиването на мозъка с Ицо Пирона още от малки. Нашите и моя мозък се опитаха да промият, когато бях на 9, но така и не хвана дикиш при мен, до ден днешен не могат да го преживеят. :D

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.