Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Колко ефтино е да се возиш на електрическа кола и колко идиоти има дето вярват в това

Featured Replies

Голям реклама на тия елекрически коли голямо нещо. ,,Да опазим природата,, Като го чуя тоя лозонг си го превеждам ,,Да напълним на някой джоба,, 

Ето една проста аритметика скъпи мои сладкопойни чучулиги. Бръкнах в интернет да видя колко аджеба излиза на километър с тия мотокари. Около 0,10 евро цента. Тоест 100 км 10 евро. И пробег макс 500км нали като знаем, че производителите винаги лъжат за разхода слагам ги реални 400. Обаче със скорост 80-100км/ч Ако тръгнеш да я надуваш 300км макс пробег. Има и един такъв момент, че поне 100км резерва минимум трябва да оставиш, тоест 200км ти е реално пробега след, който трябва да висиш половин час като малоумен на зареждащата станция. И на всеки 200км да спираш. И не можеш да пътуваш на всякъде, а трябва маршрута да съобразен със къде има станции и къде няма, защото то няма на всякъде. И това ми било бъдещето……. мъко моя…… Ако всички минат на елекрически коли и лятото Хасан, Масан тръгнат да се пребират от Турция към Германия, а аз са тръгна от България за Холандия сигурно за Коледа ще съм в Холандия.

Ето една друга проста аритметика. Голф дизел 1.9 TDI например. Разход 5,5 нафта на 100км . Резервоар 55 литра. 1000км тоест пробег. Зареждаш за 3 минути до горе. Цена средна в Европа 1,80 евро литър нафта. Тоест 0,09 цента на километър. Много тарикатчета разни стотинкарчета дето си взеха електички сега ядат калая. Толкова от мен за бъдещето.

• Отговори 77
  • Прегледи 11k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Емил Костов
    Емил Костов

Ще те питам за втори път - НА ТЕБ какъв ти е проблемът с електричките?! Да, и аз не ги харесвам, но това нищо не означава. Остави хората да си карат каквото искат и стига писа глупости.

• Карай си голфчето и реди коркодилски сълзи за киселото грозде...

• Не винаги имитацията е качествена като оригинала ... и естествено никой няма желание да я закупи Мисля следващата ми кола да е тази ! Имам няколко познати от тази и минала година с нея модел и сам

Публикувани изображения

За кола не съм се замислял - може би ако изпадне някоя ударена "Теsla" да я стегна...бих се замислил. Иначе си джиткам с едно китайско скутерче - естествено доста побългарено и ми е кеф! Мога да се движа, където си поискам - по тротоара, по платното..... Ток така или иначе почти не плащам, така че, цената за пробег не ме засяга. С двете батерии, като са заредени спокойно минавам 100-120 км в града

И е по чисто и не замърсява, не мерише на кенеF, като след някой многоггодишен дизел, и няма това обслужване на филтри, масла, ремъци - пак по-екологично,  като от шум също са по екологични. Да , трябва да се съобразяваш, къде отиваш, за да знаеш къде ще зареждаш, но това не е кой знае какъв проблем! Цената за ток е средно 2лв. на 100км.

Така, че за градски и междуградски автомобил е супер електричката, за тези които въртят до 500-600км. седмично.

Да , електричката не е за тези , които пътуват динамично и въртят доста километри!

Открихме топлата вода!

Изоставени електро мобили!

6fd82b41b3c9c0b795a5d6059d4d2ab8-china-izostaveni-koli.jpg.b5cf3802de61667c6f4824651f2d8869.jpg

ae0ccce3a97f7eab57d51cfc9a3d0623-china-izostaveni-koli-1.jpg.8b9f48869ee2e23440802f46f6f857ae.jpg

:magnifier:

преди 7 минути, Hristo52 написа:

Открихме топлата вода!

Изоставени електро мобили!

6fd82b41b3c9c0b795a5d6059d4d2ab8-china-izostaveni-koli.jpg.b5cf3802de61667c6f4824651f2d8869.jpg

ae0ccce3a97f7eab57d51cfc9a3d0623-china-izostaveni-koli-1.jpg.8b9f48869ee2e23440802f46f6f857ae.jpg

Не винаги имитацията е качествена като оригинала ... и естествено никой няма желание да я закупи

Мисля следващата ми кола да е тази ! Имам няколко познати от тази и минала година с нея модел и само суперлативи!

преди 2 минути, JohnTRIVOLTA написа:

:magnifier:

Не винаги имитацията е качествена като оригинала ... и естествено никой няма желание да я закупи

То има кой да я купи, но в този случай става въпрос за държавна измама. Китайската машина в действие.

преди 2 минути, Rudy M. написа:

"Аре у Голфо!"

"И почвай да буташ."

Че там, ако те видят да хвърляш сажди подире си, Гоуфо ще го гледаш в autocompactor-a в моргата, как става на кутия за обувки.

преди 5 минути, Rudy M. написа:

Как в Холандия призовават хората да опазват околната среда?

"Аре у Голфо!" 

:lol6: 

Да се качват, ето го :cantbelieve:

• Автор
преди 28 минути, Rammkopf написа:

Китайска лоза.

Още по-интересното е, че тоз олигофрен е седнал да пише за електрически автомобили, а писал "мотокари". Ама то, електрокар, мотокар ... кой кот' кара, няма значение

Главо тъпа, хората са ти го казали, че това е БЪДЕЩЕТО! Ти защо съдиш за него по НАСТОЯЩЕТО? Това е инфраструктура, която тепърва се изгражда от нулата. Тъпоумници като тебе така говореха за вятърните паркове и фотоволтаиците. Сега всеки си слага волтаици на бараката, дето уж не ставали, измама били ... Тръгнал селски гащник да размишлява за технологии. Боклик, 'фащай си мист'рията и беж да мажеш зида, че ти изгорЕ надникът. Остави мисленето на хората с интелект. :)

Олигофрен е баща ти дето те в пръкнал. Все още 95%
от западно европейците си карат ДВГ, имат пари за електрички, ама си имат и акъл. Ето ти сайт за Нидерландия например чети и се образовай. Към днешна дата  едва 3.1 процента е автопарка с електрически коли в Нидерландия.  https://www.autovisie.nl/nieuws/hoeveel-benzine-diesel-elektrische-auto-daadwerkelijk-in-nederland-rdw/

Айде бегай да миеш тоалетните да има с какво да си платиш нета на края на месеца.

Ясно, всичките са глупаци само крокодила е най-големия тарикат, само не разбрах защо виси тука ами не в някой форум на холанските тарикати.

преди 2 часа, JohnTRIVOLTA написа:

Не винаги имитацията е качествена като оригинала .

не е имитация

това са скам схеми за игра на борсата с технологични акции

правят коли регистрират ги и когато се направи проучване от инвеститотрите виждат  нова компания  регистирарани 1000 автомобила  демек уж продадени а това  са си фирмени коли  непродадени  и рибите кълват и наливат пари в акции  цените се качват собственика продава акциите взима кешовицата  и изчезва от пазара  и хората остават с акции 

така бачка капитализма 

преди 3 часа, lupis написа:

Карай си голфчето и реди коркодилски сълзи за киселото грозде...

и тебе ли те прецакаха да си купиш лектромобил

иначе за града било добре фандъкова разрешила за тях да е безплатно паркирането 

явно и е подхвърлен и на нея некой лев да насърчи  алъшвериша на ел мобили 

преди 3 часа, NewRedDragon написа:

За кола не съм се замислял - може би ако изпадне някоя ударена "Теsla" да я стегна...бих се замислил. Иначе си джиткам с едно китайско скутерче - естествено доста побългарено и ми е кеф! Мога да се движа, където си поискам - по тротоара, по платното..... Ток така или иначе почти не плащам, така че, цената за пробег не ме засяга. С двете батерии, като са заредени спокойно минавам 100-120 км в града

и ти си го закъсал 

вчера гледам един се движи на някаква машина с едно колело прав и си мисля тва ако нещо дефектира ще го излупка в земята  и ще му изпочупи зъбите 

преди 8 минути, Banesc написа:

не е имитация

това са скам схеми за игра на борсата с технологични акции

Сега кажи какво общо има с "имат ли бъдеще електромобилите, по-евтино ли е, по-екологично ли е?"! Следват и няколко последващи въпроси, кой има изгода от това - тези държави,  които добиват петрол и свързани с това фирми, логистика, рафинерии ?

преди 40 минути, ined написа:

Ясно, всичките са глупаци само крокодила е най-големия тарикат, само не разбрах защо виси тука ами не в някой форум на холанските тарикати.

Че аз на български едва му разбирам какво пише, пък да не говорим на холандски какво ще е:)

преди 4 часа, Коркодила написа:

Голям реклама на тия елекрически коли голямо нещо. ,,Да опазим природата,, Като го чуя тоя лозонг си го превеждам ,,Да напълним на някой джоба,, 

Ето една проста аритметика скъпи мои сладкопойни чучулиги. Бръкнах в интернет да видя колко аджеба излиза на километър с тия мотокари. Около 0,10 евро цента. Тоест 100 км 10 евро. И пробег макс 500км нали като знаем, че производителите винаги лъжат за разхода слагам ги реални 400. Обаче със скорост 80-100км/ч Ако тръгнеш да я надуваш 300км макс пробег. Има и един такъв момент, че поне 100км резерва минимум трябва да оставиш, тоест 200км ти е реално пробега след, който трябва да висиш половин час като малоумен на зареждащата станция. И на всеки 200км да спираш. И не можеш да пътуваш на всякъде, а трябва маршрута да съобразен със къде има станции и къде няма, защото то няма на всякъде. И това ми било бъдещето……. мъко моя…… Ако всички минат на елекрически коли и лятото Хасан, Масан тръгнат да се пребират от Турция към Германия, а аз са тръгна от България за Холандия сигурно за Коледа ще съм в Холандия.

Ето една друга проста аритметика. Голф дизел 1.9 TDI например. Разход 5,5 нафта на 100км . Резервоар 55 литра. 1000км тоест пробег. Зареждаш за 3 минути до горе. Цена средна в Европа 1,80 евро литър нафта. Тоест 0,09 цента на километър. Много тарикатчета разни стотинкарчета дето си взеха електички сега ядат калая. Толкова от мен за бъдещето.

Честно не мога да разбера какъв ти е проблемът? Оставяш хората сами да правят своя избор. Който иска да се вози на електричка да се вози и толкоз. 

преди 4 часа, Bubbles написа:

Абе какво туй нещо лозонг?

Ами еФтин?Голям реклама?

преди 1 час, JohnTRIVOLTA написа:

Сега кажи какво общо има с "имат ли бъдеще електромобилите, по-евтино ли е, по-екологично ли е?"! Следват и няколко последващи въпроси, кой има изгода от това - тези държави,  които добиват петрол и свързани с това фирми, логистика, рафинерии ?

на психодесните и да ви се обясни не можете  да разберете

когато опре ножа до кокала тогава ще резберете .

даже и тогава няма да разберете

по телевизията ще ви излъжат абе нещо физиката се  смени не е същата като преди

е какво да правим

продължаваме напред .

който пил пил 

който ял ял 

три дена пили яли и се веселили

и дошла сметката 

преди 48 минути, Banesc написа:

на психодесните и да ви се обясни не можете  да разберете

когато опре ножа до кокала тогава ще резберете .

даже и тогава няма да разберете

по телевизията ще ви излъжат абе нещо физиката се  смени не е същата като преди

е какво да правим

продължаваме напред .

който пил пил 

който ял ял 

три дена пили яли и се веселили

и дошла сметката 

Технологиите се развиват постоянно, ама къде толкова гънки, като росупитеците са еволюционно на век зад цивилизацията /справка суперКомпота им/, то и за това само някоя от африканските държави им връзват - интелектуално са на подобно равнище.

Трудно се приема от някои държави, фирми и т.н. , че дадена суровина, основно полезно изкопаемо на което са разчитали ще бъде намалено/заменено в пъти нейното потребление/търсене, респективно намалени многократно печалби или преустановяване на добив поради естествена икономическа необоснованост и рентабилност на разходите по добив и реализация!

преди 6 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Технологиите се развиват постоянно, ама къде толкова гънки, като

това че се развиват не значи че имат кпд

казват че когато са строени пирамидите не е било измислено колелото

което значи че са имали друга технология при която не им трябва колело

преди 3 минути, Rudy M. написа:

Пропусна на всякъде ;)

Не съм пропуснал, но нещо се бъгна браузера. И не успях всичко да напиша, явно съм кликнал 3 пъти.

Крокодил ли сте, алигатор ли сте, гущер ли сте, не зная какъв сте, обаче не спирате да пишете глупости.За човек "постигнал пълното щастие", явно има още доста хляб да изядете.Сега по темата:Гоуфо 1.9 TDi-PD, като му умре една дюза(само една),ще Ви се наложи да го дадете за скрап, щото явно възможностите Ви, няма да Ви позволят да платите ремонта. Да не споменавам и проблема с повдигачите и разпределителният вал на точно тези коли.

Да оставим настрана тези неща, след няколко години изобщо никой няма да прави двигатели с вътрешно горене.И на мен не ми харесва, обаче такива са тенденциите.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.