Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Колко ефтино е да се возиш на електрическа кола и колко идиоти има дето вярват в това

Featured Replies

преди 15 часа, Banesc написа:
преди 15 часа, JohnTRIVOLTA написа:

Технологиите се развиват постоянно, ама къде толкова гънки, като

Това, че се развиват, не значи, че имат кпд.

Трудничко е да се правиш на умен. КПД на нова технология в молекулярната биология или КПД на нова технология в роботиката. 
Смяяях

• Отговори 77
  • Прегледи 11k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Емил Костов
    Емил Костов

Ще те питам за втори път - НА ТЕБ какъв ти е проблемът с електричките?! Да, и аз не ги харесвам, но това нищо не означава. Остави хората да си карат каквото искат и стига писа глупости.

• Карай си голфчето и реди коркодилски сълзи за киселото грозде...

• Не винаги имитацията е качествена като оригинала ... и естествено никой няма желание да я закупи Мисля следващата ми кола да е тази ! Имам няколко познати от тази и минала година с нея модел и сам

Публикувани изображения

преди 19 часа, Banesc написа:

и ти си го закъсал 

вчера гледам един се движи на някаква машина с едно колело прав и си мисля тва ако нещо дефектира ще го излупка в земята  и ще му изпочупи зъбите 

Защо така реши, бе кух профил? Къде съм споменал "някаква машина с едно колело" - най нормален скутер с две колела и всички аксесоари и 2kW мотор. Няма задръствания, няма чакане на светофари - кеф. Имам и Ligier BeUp - също модифицирано - 4х4  с 2 ел.мотора на задните от по 4,5kW също е голям кеф да го джиткаш..... е с бъгито само на ток около 50-60 км пробег, ама това не е проблем, защото батерията се зарежда, като работи ДВГ-то.

преди 1 час, NewRedDragon написа:

Защо така реши, бе кух профил? Къде съм споменал "някаква машина с едно колело" - най нормален скутер с две колела и всички аксесоари и 2kW мотор. Няма задръствания, няма чакане на светофари - кеф. Имам и Ligier BeUp - също модифицирано - 4х4  с 2 ел.мотора на задните от по 4,5kW също е голям кеф да го джиткаш..... е с бъгито само на ток около 50-60 км пробег, ама това не е проблем, защото батерията се зарежда, като работи ДВГ-то.

имах друго предвид но не си ме разбрал

нямам твойте проблеми 

идват ми на крак вкъщи 

чат пат се возя с такси ако ми се ходи някъде 

преди 1 час, Banesc написа:

имах друго предвид но не си ме разбрал

нямам твойте проблеми 

идват ми на крак вкъщи 

чат пат се возя с такси ако ми се ходи някъде 

Аз проблеми нямам - тези модификации са ми хоби от много време.... Миналата година модифицирахме (електрифицирахме) и водно колело. Имаме 16 продадени това лято от модификациите

ПС: Таксита не ползвам - има си drink and drive

• 5 седмици по-късно...
на 2.09.2023 г. в 14:33, Коркодила написа:

Голям реклама на тия елекрически коли голямо нещо. ,,Да опазим природата,, Като го чуя тоя лозонг си го превеждам ,,Да напълним на някой джоба,, 

Ето една проста аритметика скъпи мои сладкопойни чучулиги. Бръкнах в интернет да видя колко аджеба излиза на километър с тия мотокари. Около 0,10 евро цента. Тоест 100 км 10 евро. И пробег макс 500км нали като знаем, че производителите винаги лъжат за разхода слагам ги реални 400. Обаче със скорост 80-100км/ч Ако тръгнеш да я надуваш 300км макс пробег. Има и един такъв момент, че поне 100км резерва минимум трябва да оставиш, тоест 200км ти е реално пробега след, който трябва да висиш половин час като малоумен на зареждащата станция. И на всеки 200км да спираш. И не можеш да пътуваш на всякъде, а трябва маршрута да съобразен със къде има станции и къде няма, защото то няма на всякъде. И това ми било бъдещето……. мъко моя…… Ако всички минат на елекрически коли и лятото Хасан, Масан тръгнат да се пребират от Турция към Германия, а аз са тръгна от България за Холандия сигурно за Коледа ще съм в Холандия.

Ето една друга проста аритметика. Голф дизел 1.9 TDI например. Разход 5,5 нафта на 100км . Резервоар 55 литра. 1000км тоест пробег. Зареждаш за 3 минути до горе. Цена средна в Европа 1,80 евро литър нафта. Тоест 0,09 цента на километър. Много тарикатчета разни стотинкарчета дето си взеха електички сега ядат калая. Толкова от мен за бъдещето.

Изключително зле зададени параметри - кое колко гори и колко върви с един заряд/резервоар.

1.  Цената  около 11 евро цента на киловат/час -  75kWh батерия - зареждане от 0 до 100% - 8.25 евро - реален пробег със 120км/ч - 380 километра - 0.022 евро цента на километър.

2. В градовете нормално се кара до 60-80км/ч . "Ако тръгнеш да надуваш" е глупаво изказване. (Що не караш голфа на първа скорост от Турция до Германия)

3. Зарадни станции има навсякъде и със съответната програма на телефона може много лесно да се оптимизира маршрута от точка А до Б.

4. Ако беше карал по нормална кола от голфа щеше да видиш , че на всеки 150-200 км колата ти показва , че трябва да спреш и да починеш , да пиинеш, да хапнеш т.н. (ето ти ги 30 мин зареждане от 20 до 80% на електричката)

Единствения тарикат от селски тип тук си ти, останалите просто ти се смеят  на глупостите.

Цитат

Колко ефтино е да се возиш на електрическа кола и колко идиоти има дето вярват в това

К'ъф си ти, че да класифицираш даден група потребители? Идиотът тук май си ти! Това, че нямаш дупце за електромобил, си е твой проблем.
Тая тема си е чиста проба по приказката за лисицата и гроздето!

• Автор
преди 2 часа, belefor написа:

Изключително зле зададени параметри - кое колко гори и колко върви с един заряд/резервоар.

1.  Цената  около 11 евро цента на киловат/час -  75kWh батерия - зареждане от 0 до 100% - 8.25 евро - реален пробег със 120км/ч - 380 километра - 0.022 евро цента на километър.

2. В градовете нормално се кара до 60-80км/ч . "Ако тръгнеш да надуваш" е глупаво изказване. (Що не караш голфа на първа скорост от Турция до Германия)

3. Зарадни станции има навсякъде и със съответната програма на телефона може много лесно да се оптимизира маршрута от точка А до Б.

4. Ако беше карал по нормална кола от голфа щеше да видиш , че на всеки 150-200 км колата ти показва , че трябва да спреш и да починеш , да пиинеш, да хапнеш т.н. (ето ти ги 30 мин зареждане от 20 до 80% на електричката)

Единствения тарикат от селски тип тук си ти, останалите просто ти се смеят  на глупостите.

Ми смеят се, от време на време и са регват от други профили да си изливат злобата към мен. Трябва да си голям капут от към шофирлък, че да спираш на всеки 150-200км за почивка. На теб въобще побира ли ти празната глава , ако тръгнеш от Нидерландия до България с такива почивки кога ще стигнеш? Май никога не си се качвал на кола, а само си чел в Гугъл за колите. А въпросния голф като го натряскам с нафта до горе спирам чак след 1000км и за 5 минути зареждам за още 1000км. Аре бегай да чишкаш.

преди 4 минути, Коркодила написа:

Ми смеят се, от време на време и са регват от други профили да си изливат злобата към мен. Трябва да си голям капут от към шофирлък, че да спираш на всеки 150-200км за почивка. На теб въобще побира ли ти празната глава , ако тръгнеш от Нидерландия до България с такива почивки кога ще стигнеш? Май никога не си се качвал на кола, а само си чел в Гугъл за колите. А въпросния голф като го натряскам с нафта до горе спирам чак след 1000км и за 5 минути зареждам за още 1000км. Аре бегай да чишкаш.

Ще те питам за втори път - НА ТЕБ какъв ти е проблемът с електричките?! Да, и аз не ги харесвам, но това нищо не означава. Остави хората да си карат каквото искат и стига писа глупости.

преди 19 минути, Коркодила написа:

Kроки, бъркаш предназначението! Да не говорим, че ел. возилата са по "икономични" и с едно зареждане (на батериите), в градски условия имат по голям пробег, отколкото извънградско. Но това са технически подробности, които ти не можеш да схванеш

преди 1 минута, NewRedDragon написа:

Kроки, бъркаш предназначението! Да не говорим, че ел. возилата са по "икономични" и с едно зареждане (на батериите), в градски условия имат по голям пробег, отколкото извънградско. Но това са технически подробности, които ти не можеш да схванеш

Електричките имат само един недостатък и това са батериите. Във всичко друго превъзхождат автомобилите с ДВГ! Да видим какво ще каже бъдещето.

преди 6 минути, Емил Костов написа:

Електричките имат само един недостатък и това са батериите. Във всичко друго превъзхождат автомобилите с ДВГ! Да видим какво ще каже бъдещето.

Абсолютно си прав! Както обичм да казвам - на ход са химиците :) 

преди 1 минута, NewRedDragon написа:

Абсолютно си прав! Както обичм да казвам - на ход са химиците :) 

Просто никой не иска да има евтини батерии, знаеш защо! :)

преди 1 час, Коркодила написа:

Я кажи тук градско колко ти гори голфа? Едва ли всеки ден/седмица/месец ходиш Нидерландия>България ?

преди 3 минути, belefor написа:

Я кажи тук градско колко ти гори голфа? Едва ли всеки ден/седмица/месец ходиш Нидерландия>България ?

Е колко може да му гори  -10/100

преди 44 минути, Емил Костов написа:

Просто никой не иска да има евтини батерии, знаеш защо! :)

А, китайците искат 😎
Литиево-серни с графенови нанотръби в сярата.

преди 9 минути, цър-вул написа:

А, китайците искат 😎
Литиево-серни с графенови нанотръби в сярата.

Не знам кой какво иска, но е факт че батериите на електричките са скъпи все още!

току-що, Емил Костов написа:

Не знам кой какво иска, но е факт че батериите на електричките са скъпи все още!

Скъпички са - да , но технологията е сравнително нова и отнема много R&D пари за да се развие. Всичко с времето си.

преди 1 минута, belefor написа:

Скъпички са - да , но технологията е сравнително нова и отнема много R&D пари за да се развие. Всичко с времето си.

Не е нова, стара е! Да видим обаче какво ще стане!

Технологията за батериите е стара но вида на текущите батерии , който се използват в текущите електрички е на не повече от 10 години.

• Автор
преди 3 часа, Емил Костов написа:

Е колко може да му гори  -10/100

Не се излагай. Бензиновото ми ренде пак от група ВАГ ми гореше 8/100 градско. А Голфа 5,5 нафта.

преди 9 часа, Коркодила написа:

Не се излагай. Бензиновото ми ренде пак от група ВАГ ми гореше 8/100 градско. А Голфа 5,5 нафта.

Аз нямам голф 1.9TDI но според интернет  - реалната консумация е 5.5л извънградско и до 8л градско.

Преди 1 година купих почти 2 тона SUV хибрид , който за 11500 км изминати досега ми дава 4.7л средна консумация. 

• Автор
преди 56 минути, belefor написа:

Аз нямам голф 1.9TDI но според интернет  - реалната консумация е 5.5л извънградско и до 8л градско.

Преди 1 година купих почти 2 тона SUV хибрид , който за 11500 км изминати досега ми дава 4.7л средна консумация. 

И след някоя друга годинка като хвръкне батерията тоя хибрид е за боклука мамин. А един 1.9TDI спокойно може да навърти един милион километра и 30 години да бъде каран. Купи си истинска кола да са отвозиш, мани тия недоразумения на автомобилната индустрия.

преди 8 минути, Коркодила написа:

И след някоя друга годинка като хвръкне батерията тоя хибрид е за боклука мамин. А един 1.9TDI спокойно може да навърти един милион километра и 30 години да бъде каран. Купи си истинска кола да са отвозиш, мани тия недоразумения на автомобилната индустрия.

Мамин, батерията има 8 години гаранция, но аз колите си ги карам до максимум 6-7 . После си купувам новичка. Пък ти продължавай да сменяш това и онова и да си мислиш , че караш 'истинска кола'.

Всяка жаба да си знае гьола. Това , че не можеш да караш 'истинска' нова кола не прави всички нови коли с нови технологии недоразумения.

• Автор
преди 41 минути, belefor написа:

Мамин, батерията има 8 години гаранция, но аз колите си ги карам до максимум 6-7 . После си купувам новичка. Пък ти продължавай да сменяш това и онова и да си мислиш , че караш 'истинска кола'.

Всяка жаба да си знае гьола. Това , че не можеш да караш 'истинска' нова кола не прави всички нови коли с нови технологии недоразумения.

преди 46 минути, belefor написа:

но аз колите си ги карам 

Казах ти ти не караш коли, ти имаш превозно средство, нещо като тротинетка. Тая полу електрическа пикня, на дълъг път издиша. Самият факт, че почти всички в Европа карат ДВГ говори, че нито хибридните нито електричарките имат някакво приложение.

преди 4 минути, Коркодила написа:

Казах ти ти не караш коли, ти имаш превозно средство, нещо като тротинетка. Тая полу електрическа пикня, на дълъг път издиша. Самият факт, че почти всички в Европа карат ДВГ говори, че нито хибридните нито електричарките имат някакво приложение.

Така е - карат коли с ДВГ , но статистиката показва , че се увеличава купуването на хибриди и електрички и намалява купуването на коли с ДВГ. След някоя и друга година ще е 50/50 , а после и по зле.

Ти като човек с постигнато пълно щастие как може да караш стар дизел голф и да се радваш на живото когато му дишаш полуизгорелите газове не мога да разбера...

Прави ми впечатление , че на нито един човек , който ти е задал въпрос не си отговорил точно и конкретно. Ти си тук само да разлайваш кучетата и да гледаш сейри....Един вид тарикат от селски тип :) 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.