Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Cerwin Vega VE 15

Featured Replies

Здравейте, 

колоните са Cerwin Vega VE 15. Спрях се на 3 усилвателя:

1. Стерео усилвател MARANTZ PM-7200 Class-A

2. усилвател Yamaha AX 870

3. maranrz PM-80 MK II

свързване към телевизор, кабелите ще са силиконови 2х4 мм. Моля за мнения за усилвателите...

Цитат

Вие сте попитали за три стерео усилвателя: MARANTZ PM-7200 Class-A, Yamaha AX 870 и Marantz PM-80 MK II. Аз ще ви дам някои основни информации за тях и ще ви кажа как можете да ги свържете към телевизор.

MARANTZ PM-7200 Class-A е усилвател, който може да работи както в клас-А, така и в АБ - превключва се с бутон на предния панел. Той има много добро качество на звука, с изключително добри отзиви и ревюта. Като нов, с оригинална опаковка и дистанционно управление, потребителско упътване. Спецификацията му можете да видите тук1. За да го свържете към телевизор, трябва да използвате RCA кабели от аудио изхода на телевизора към аудио входа на усилвателя.

Yamaha AX 870 е висок клас транзисторен стерео усилвател, произведен в Япония. Той има възможност за дистанционно управление, но оригиналното липсва. Мощността му при съпротивление 8 ома е 2 по 150 вата. Честотният му обхват е от 10 Hz до 70 kHz. Общото хармонично изкривяване е 0.008%. Той има входове за MM и MC грамофонни глави, CD, tuner, tape и aux. За да го свържете към телевизор, трябва да използвате RCA кабели от аудио изхода на телевизора към аудио входа на усилвателя 2.

Marantz PM-80 MK II е още един стерео усилвател от Marantz, който може да работи в клас-А или АБ. Той има мощност от 100 вата на канал при 8 ома и честотен обхват от 10 Hz до 70 kHz. Общото хармонично изкривяване е също 0.008%. Той има входове за MM и MC грамофонни глави, CD, tuner, tape и aux. Той има и специална версия SE, която има по-добри компоненти и златисти терминали за тонколоните. За да го свържете към телевизор, трябва да използвате RCA кабели от аудио изхода на телевизора към аудио входа на усилвателя 3.

Кабелите, които сте избрали - силиконови 2х4 мм - са подходящи за свързване на тонколоните към усилвателя. Те са достатъчно дебели и гъвкави, за да осигурят добра проводимост и изолация.

Тонколоните са 8 ома

• Автор

Много благодаря! Сега изборът ми се ограничи между 2 и 3. Голям фен съм на Marantz, но не съм сигурна далил ще успее да захрани колоните с тези 100w.  YAMAHA все пак е със 150 w. ?

преди 7 минути, Пицария Ла Фурия написа:

Много благодаря! Сега изборът ми се ограничи между 2 и 3. Голям фен съм на Marantz, но не съм сигурна далил ще успее да захрани колоните с тези 100w.  YAMAHA все пак е със 150 w. ?

Да ви кажа само за сравнение, аз имах усилвател 2х25 на 100 ватови тонколони ,свиреше прилично.

преди 2 часа, Пицария Ла Фурия написа:

Здравейте, 

колоните са Cerwin Vega VE 15. Спрях се на 3 усилвателя:

1. Стерео усилвател MARANTZ PM-7200 Class-A

2. усилвател Yamaha AX 870

3. maranrz PM-80 MK II

свързване към телевизор, кабелите ще са силиконови 2х4 мм. Моля за мнения за усилвателите...

Yamaha AX 870 и Marantz PM-80 MK II биха захранили достатъчно добре избраните тонколони ,предивд това ,че усилвателите ще са втора употреба на доста години в експоатация може да възникнат проблеми ,които най вече засягат потенциометри ,електролитни кондензатори, селекторни ключове и др.

преди 2 часа, Пицария Ла Фурия написа:

но не съм сигурна далил ще успее да захрани колоните с тези 100w.  YAMAHA все пак е със 150 w. ?

Ако тонколоните са равни по мощност на усилвателя е голяма веряотността да дадат дефект при максимални нива на мощност. Тонколоните по правило трябва да са с 50% по мощни от усилвателя за да бъде избегнат такъв проблем. С други думи за 150W/ 8 ohm  мощност тонколна е нужен усилвател с максимална мщност от 100W/8 ohm.

Нагоре е писано за усилватели клас А, които работят и в клас АВ.

Има едни други транзисторни усилватели от така наречения "чист" клас А, които работят само в клас А. Повечето от тях имат една такава "скромна" мощност от 20-25-30 вата при 8 ома, но това не им пречи да захранват прекрасно доста по-мощни озвучителни тела - примерно с 3-4 пъти по-голяма мощност от усилвателите. Особено ако озвучителните тела са с висока чувствителност.

преди 10 часа, Нушо написа:

Да ви кажа само за сравнение, аз имах усилвател 2х25 на 100 ватови тонколони ,свиреше прилично.

Само не разбрах как това разреши проблема на автора :)

на 5.09.2023 г. в 11:59, цър-вул написа:

Навремето в книжките пишеше

Навремето ватовете не бяха китайски . . . . 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.