Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нова "ало" измама

Featured Replies

Обаждат ти се по телефона и ти казват, че имаш един ден да платиш няколко хилядарки в точно определен офис на изипей за старо задължение, което е било по-малко от 50 лв преди 25 години. Само че те няма как да знаят, че на този номер отговарям аз, защото не е на мое име, а и аз не съм го казвал на уж фирмата, която си търси "задължението". Всички такива искове имат срок от поне месец да ги платиш, никой не ти иска хиляди от днес за вчера, така че 100% е измама.

Та да знаете - ако ви поставят срок от един ден, им казвате ДГД. Номерът, от който звънят е +359885607098 и го подадох към гугъл за спам.

преди 3 минути, Валсо написа:

Обаждат ти се по телефона и ти казват, че имаш един ден да платиш няколко хилядарки в точно определен офис на изипей за старо задължение, което е било по-малко от 50 лв преди 25 години. Само че те няма как да знаят, че на този номер отговарям аз, защото не е на мое име, а и аз не съм го казвал на уж фирмата, която си търси "задължението". Всички такива искове имат срок от поне месец да ги платиш, никой не ти иска хиляди от днес за вчера, така че 100% е измама.

Та да знаете - ако ви поставят срок от един ден, им казвате ДГД. Номерът, от който звънят е +359885607098 и го подадох към гугъл за спам.

Е аз като нямам старо задължение как ще ме накарат да им платя?

• Автор
преди 40 минути, Емил Костов написа:

Това на измамниците не им пречи, те все ще измислят нещо. И за неплатена глоба в адския транспорт могат да се хванат. Ако не беше казал адрес на точно определен офис на изипей, можеше и да повярвам, че има такъв иск, защото фирмата получател не би трябвало да я бърка къде си плащаш задължението, стига да го платиш. А щом има точно определен офис на изипей, за срока от един ден да не говорим, значи или изобщо не е изипей, или е такъв на изипей, в който си въртят схемата. Смешното е, че не си споделят един с друг кого и какво са лъгали и няма и 10 мин. след като ми се обади първият, звънна и втори със същото искане и аз му казах да вземе да говори с любовника си кого и какво са мамили, защото се излагат така и после блокирах и неговия номер. :D

преди 1 час, Валсо написа:

Обаждат ти се по телефона и ти казват, че имаш един ден да платиш няколко хилядарки в точно определен офис

И моментално се затичвам да го платя! :lol6:

преди 2 часа, Емил Костов написа:

с мутри и бой

ще си препиеш и апартамента пред нотариус 

преди 27 минути, Banesc написа:

с мутри и бой

ще си препиеш и апартамента пред нотариус 

Брей, ти и мутра! Интересно! :lol6:

преди 2 часа, Валсо написа:

Това на измамниците не им пречи, те все ще измислят нещо. И за неплатена глоба в адския транспорт могат да се хванат. Ако не беше казал адрес на точно определен офис на изипей, можеше и да повярвам, че има такъв иск, защото фирмата получател не би трябвало да я бърка къде си плащаш задължението, стига да го платиш. А щом има точно определен офис на изипей, за срока от един ден да не говорим, значи или изобщо не е изипей, или е такъв на изипей, в който си въртят схемата. Смешното е, че не си споделят един с друг кого и какво са лъгали и няма и 10 мин. след като ми се обади първият, звънна и втори със същото искане и аз му казах да вземе да говори с любовника си кого и какво са мамили, защото се излагат така и после блокирах и неговия номер. :D

За нищо не могат да те хванат ако имаш акъл в главата! 

преди 5 часа, Емил Костов написа:

Ша ти измислят ве, в морето шарани много, от 100 един да се върже манго ша изкара мющерията за деня.

Пробват за лековерни хора. Единствено само съдът след съдебно решение  МОЖЕ да те застави да платиш.

преди 21 минути, Bubbles написа:

Ша ти измислят ве, в морето шарани много, от 100 един да се върже манго ша изкара мющерията за деня.

Могат да се пробват. Навремето единия се насра. Имаше преди няколко години, подобни обаждания за каквото се сетиш и после ти пращат смс, че това е било шега. Е тоя дето се обади не му беше никак смешно.

• Автор
преди 10 часа, Hristo52 написа:

И моментално се затичвам да го платя! :lol6:

И аз така се "затичах", докато си чаках дюнера. :D

преди 6 часа, Емил Костов написа:

Могат да се пробват. Навремето единия се насра. Имаше преди няколко години, подобни обаждания за каквото се сетиш и после ти пращат смс, че това е било шега. Е тоя дето се обади не му беше никак смешно.

Преди години, когато тъкмо бяха изобретили ало измамата, ми се обаждат, че синът ми бил катастрофирал с колата. Нит' съм женен, нит' и'ам книжка или кола, но се престорих на шаран, налапал въдицата и се изгаврих с тях много брутално. Искаха 10 000 лв. за операцията на сина ми и да съм ги оставел в едно кошче. В един пощенски плик сложих малко памук да изглежда набъбнало и на един лист написах "10 000 лева", пуснах го в кошчето, а за измамниците остана да псуват, че са ги измамили. :D

• Автор

Фалшивото ЧСИ явно продължава да търси шарани, защото докато си чакам трамвая, на спирката един пенсионер се развика по телефона "Дъщеря ми е частен съдебен изпълнител, те не се обаждат по телефона, а направо налагат запор, така че си заври измамата отзад" и затвори. 🤣

преди 1 час, Валсо написа:

Фалшивото ЧСИ явно продължава да търси шарани, защото докато си чакам трамвая, на спирката един пенсионер се развика по телефона "Дъщеря ми е частен съдебен изпълнител, те не се обаждат по телефона, а направо налагат запор, така че си заври измамата отзад" и затвори. 🤣

Вчера един мой приятел са му звънели и е бил готов да ги чака с парите, да ги изненада на калъп, ама онези се усетили! :)

• Автор

Еми полицията като не иска или не може да се справи с тях, остава само ние да мамим измамниците или (който може) да ги причака някъде да ги набие. 🙄 Така или иначе не могат да се обадят в полицията нито за това, че са били набити, нито за това, че са били излъгани от някой хитър шаран. :D

преди 3 минути, Валсо написа:

Еми полицията като не иска или не може да се справи с тях, остава само ние да мамим измамниците или (който може) да ги причака някъде да ги набие. 🙄 Така или иначе не могат да се обадят в полицията нито за това, че са били набити, нито за това, че са били излъгани от някой хитър шаран. :D

Всичко може, но никой не иска. Целта е да има анархия!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.