Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръчайте soundbar

Featured Replies

Наскоро реших да си взема soundbar, но колкото повече чета, толкова повече се замислям дали има смисъл при мен и реално ще видя разлика в звука. Ползвам телевизор LG 55SJ950V (2018 модел, мисля че има HDMI ARC порт). Препоръчайте ми някакъв soundbar за 800-900 лв максимум. Има ли смисъл да е с Dolby Atmos, ще мога ли да се възползвам от тази функция в моя случай реално? Ако искам да го вържа с компютър, ще стане ли или по-скоро е за телевизор? Дайте някакви предложения, и струва ли си да се вземе нещо с Dolby Atmos за 800-900 лв или и при вариант за 500 лв примерно ще видя осезаема разлика в звука в моя случай?

Снупчо,

слухът на вашето поколение е безнадеждно развален от постоянното слушане през слушалки в ухото.

Надали можете да чуете честота, по-висока от 12 кХц.

• Автор

Радо, приятелю,

Едно време преди 15 години и повече за такива отговори по форуммите получаваше директен бан. После ходи ми обяснявай ти за слуха.

Здравей.

Ако целта е с минимални средства подобряване на звука на ТВ, за непретенциозен потребител и удобство, тогава саунбар е решението. Пускаш ТВ, и саундбар-а се включва ,(по HDMI-eARC)

Ефекта Dolby Atmos от малките говорителчета,които резонират в тавана е силно преувеличен.

Хубав модел (като за саундбар) е високия клас на Samsung.
Друг е въпроса дали цената си заслужава .

Обичаш да слушаш качествен саунд (най вече музика), тогава погледни други варианти: активни тонколони, стерео hi-fi усилвател +чифт букшелф тонколони; многоканален AV ресийвър + 5 бр тонколони и активен субуфер (като минимум за кино озвучаване)

Последните варианти, могат и да надхвърлят няколко пъти цената на среден клас саундбар.

Зависи, колко си съгласен да приготвиши и от мерака.

преди 44 минути, snoopcho написа:

Радо, приятелю,

Едно време преди 15 години и повече за такива отговори по форуммите получаваше директен бан. После ходи ми обяснявай ти за слуха.

Докладвай ме за бан, аудиофиле саундбарски.

Все пак пробвай да провериш и слуха си.

Саундбарчетата дори и от 2К са си  посредствено озвучаване. Всичко е субуфър + много колонки с нещастни размери за средно-високочестотната област, общо взето компютърни колонки. Ако се търси качество дори и за кино фронталните колони трябва да са  истински стерео подовостоящи трилентови колони с минимум 20-30 см. нискочестотни драйвери. От там нататък всички останали  съраунд и атмос колони може да са букшелфи поне двулентови с достатъчен обем. Субуфъра не е необходим, ако трябва такъв се ограничава под 70-80 херца. 

Ползвам такъв от 2 години и съм много доволен.

https://plesio.bg/soundbars-multiroom-c-69977629/creative-speakers-stage-v2-2-1-p-348863.html

Вади приличен, плътен бас. Има еквилайзер за ниски и високи честоти, съраунд звук и подобряване на диалозите. Позволява свързване чрез блутут, TV ARC, USB, оптика и AUX.

Всички съвременни телевизори дават звук с отвратително качество заради микроскопичните говорителчета, които са вградени в свръх тънката рамка около екрана.

Само заради това според мен е задължително да си купиш някакъв (какъвто и да е) саундбар, за да имаш малко по-приличен звук.

Съвсем отделен е въпросът, има ли смисъл от допълнителните "екстри", които предлагат по-скъпите саундбари от сорта на Долби Атмос примерно. За мен това е излишно и неоправдано.

Истински многоканален звук може да се получи само ако към телевизора се добави многоканална озвучителна система с добър многоканален аудио/видео ресивър.

Дълго време се забавлявах с такива играчки, но нещо ми писна и разкарах и ресивъра и всичките съраунд колонки.

В момента използвам следната схема:

Вариант 1:

1. Източници на сигнал - кабелен тунер на IPTV телевизия, свързан по HDMI към телевизора.

Лаптоп, свързан по HDMI към телевизора.

2. Озвучителна система - някакъв саундбар Onkyo LS-T10, свързан по оптика към телевизора.

Вариант 2:

Втора озвучителна система - стерео система (външен DAC, стереоусилвател, големи подови фронтални колони), свързана през DAC-a по USB към лаптопа.

В 90 на сто от времето използвам вариант 1 със саундбара за гледане на филми.

Ако чак толкова ми се прииска "истински" звук (стерео) при филмите, използвам вариант 2.

Естествено вариант 2 се използва най-вече за слушане на музика.

Което няма никакво отношение към филмите и телевизора.

преди 22 минути, Михайлов написа:

Всички съвременни телевизори дават звук с отвратително качество заради микроскопичните говорителчета, които са вградени в свръх тънката рамка около екрана.

Само заради това според мен е задължително да си купиш някакъв (какъвто и да е) саундбар, за да имаш малко по-приличен звук.

Съвсем отделен е въпросът, има ли смисъл от допълнителните "екстри", които предлагат по-скъпите саундбари от сорта на Долби Атмос примерно. За мен това е излишно и неоправдано.

Истински многоканален звук може да се получи само ако към телевизора се добави многоканална озвучителна система с добър многоканален аудио/видео ресивър.

Дълго време се забавлявах с такива играчки, но нещо ми писна и разкарах и ресивъра и всичките съраунд колонки.

В момента използвам следната схема:

Вариант 1:

1. Източници на сигнал - кабелен тунер на IPTV телевизия, свързан по HDMI към телевизора.

Лаптоп, свързан по HDMI към телевизора.

2. Озвучителна система - някакъв саундбар Onkyo LS-T10, свързан по оптика към телевизора.

Вариант 2:

Втора озвучителна система - стерео система (външен DAC, стереоусилвател, големи подови фронтални колони), свързана през DAC-a по USB към лаптопа.

В 90 на сто от времето използвам вариант 1 със саундбара за гледане на филми.

Ако чак толкова ми се прииска "истински" звук (стерео) при филмите, използвам вариант 2.

Естествено вариант 2 се използва най-вече за слушане на музика.

Което няма никакво отношение към филмите и телевизора.

Имам си стари съветски колони и стар японски усилвател. Всичко върви през тях.

Колоните са две с по три тела; повече не трябва за две уши.

А на 17-те точки на звук нека се радва сегашната тъпа гмеж с прегорели уши.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.