Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна / Продължение

Featured Replies

Последни Анализи и Новини !

Създавам темата като продължение на основната тема за "Войната в Украйна " 

но без тролове и спам !

• Отговори 85
  • Прегледи 10,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Добра да е .. Направих тази група , за да привлека и останалите интелигентни хора , които пишат в другата тема .  Това е Мотивът ми да основа тази група , където на спокойствие ще могат да си ост

• Видяха , че в Украйна няма да победят и ще трябва да напуснат като победени и завъртяха конфликт в Израел , да обърнат Фокусът на масите от срамната им загуба на "хегемон" !   И там няма да им се

• Писал съм го в другата тема това което ще напиша и тук . Няма по лошо от война, без значение кой е причинил войната и кой ще я (спечели) основно губи народа от двете страни. Именно за това аз не мога

Публикувани изображения

• Автор

Фронтов доклад на Министерството на отбраната на РФ за развитието на Северния военен окръг към 16 октомври 2023 г.

Въоръжените сили на Руската федерация продължиха провеждането на специална военна операция.

В посока Купянск частите на „Западната“ група сили, по време на активни действия с подкрепата на авиация, артилерийски огън и тежки огнехвъргачни системи, отблъснаха десет атаки на щурмови групи от 68-ма егерска, 32-ра, 44-та и 115-та механизирани бригади на Украинските въоръжени сили в населените места Синковка, Ивановка, Новоегоровка на Харковска област и Макеевка на Луганската народна република.

Живата сила и техниката на 112-та бригада за териториална отбрана, 14-та механизирана бригада и 95-а десантно-щурмова бригада на украинските въоръжени сили са разбити в районите на населените места Петропавловка, Купянск и Петровское, Харковска област.

Противникът загуби до 85 украински военнослужещи, два танка, две бойни бронирани машини, оръдие Д-20, както и две самоходни артилерийски установки 2С1 Гвоздика.

В Краснолиманското направление координираните действия на подразделенията на групата сили на Центъра, удари на армейската авиация и артилерийски огън са отблъснати две атаки на щурмови групи от 67-а механизирана бригада и 12-та бригада със специално предназначение „Азов“ в района на село Червоная Диброва, Луганска народна република и Серебрянско горско стопанство.

Също така в районите на селищата Торское, Серебрянка и Григоровка на Донецката народна република бяха разбити живата сила и техника на украинските въоръжени сили.

Загубите на противника възлизат на до 65 украински военнослужещи, две бойни бронирани машини, един пикап и две гаубици Д-30.

В донецкото направление частите на групата войски „Юг“ с подкрепата на авиацията и артилерийския огън отблъснаха десет атаки на щурмови групи на украинските въоръжени сили в районите на селата Клещеевка, Андреевка и Марьинка на Донецк Народна република.

Ударите на щурмова авиация са поразили личния състав и техниката на 10-та планинска-щурмова, 53-та, 93-та и 110-та механизирани бригади на украинските въоръжени сили в районите на населените места Белогоровка, Курдюмовка, Белая гора и Георгиевка на Донецката народна република.

Врагът загуби до 460 военни убити и ранени, три танка, две бойни бронирани машини и 12 автомобила.

По време на контрабатарейния бой са поразени две американски артилерийски системи М777, полска самоходна артилерийска установка „Краб“, две оръдия Д-20 и самоходна гаубица „Акация“.

Освен това в района на град Славянск, Донецка народна република, е унищожен склад за боеприпаси на 54-та механизирана бригада на украинските въоръжени сили.

В южнодонецкото направление подразделенията на групировката войски „Восток“ във взаимодействие с армейската авиация и артилерия нанесоха огън по личния състав и техниката на 58-ма и 72-ра механизирани бригади на Въоръжените сили на Украйна, 128-ма бригада за териториална отбрана в районите на на селищата Новомихайловка, Угледар и Жътва на Донецката народна република.

Загубите на врага възлизат на повече от 70 военнослужещи, две превозни средства, гаубица Giatsint-B и гаубица Msta-B.

В районите на селищата Зелений Гай и Алексеевка в Запорожка област са унищожени два склада за боеприпаси.

В запорожското направление частите на руската групировка войски, въздушни удари и артилерийски огън отблъснаха вражеска атака в района на село Вербовое, Запорожка област.

Също така в районите на населените места Малая Токмачка и Новоданиловка, Запорожка област, са разбити живата сила и техника на украинските въоръжени сили.

Загубите на противника възлизат на до 55 военнослужещи, две бойни бронирани машини и два пикапа.

По време на контрабатарейния бой бяха поразени: американската артилерийска система М777, полската самоходна артилерийска установка „Краб“ и самоходна гаубица „Гвоздика“.

В посока Херсон в резултат на огневи щети украинските въоръжени сили загубиха до 65 военнослужещи, 12 автомобила, гаубица Д-30 и станция за радиоелектронна борба.

В района на град Херсон и село Николское, Херсонска област са унищожени два склада за боеприпаси.

Освен това е спряна дейността на украинската диверсионно-разузнавателна група на остров Корабелка.

Оперативно-тактическата и армейската авиация, безпилотните летателни апарати, ракетните войски и артилерията на групировките войски на въоръжените сили на Руската федерация поразиха жива сила и военна техника в 119 региона.

В района на село Сергеевка, Донецка народна република, е поразена РЛС за откриване и проследяване на въздушни цели П-18.

В района на град Хмелницки и на летище Староконстантинов в Хмелницка област са били поразени складове за ракетно и артилерийско оръжие и складове за авиационно гориво.

Освен това беше унищожен комуникационен център на летище Миргород в Полтавска област.

Системите за противовъздушна отбрана са свалили два изтребителя Миг-29 и един щурмов самолет Су-25 на украинските ВВС в района на Архангелск, Херсонска област, Дмитровка и Звонецки, Днепропетровска област.

Прихванати са две ракети с залпов изстрел HIMARS.

Също така 31 безпилотни летателни апарата са унищожени в районите на населените места Берестовое, Белогоровка, Василевка, Еленовка на Донецката народна република, Каменское, Мирное на Запорожка област, Алешки и Кринки на Херсонска област.

Общо от началото на специалната военна операция са унищожени: 491 самолета, 250 хеликоптера, 7919 безпилотни летателни апарата, 441 зенитно-ракетни комплекса, 12 673 танка и други бойни бронирани машини, 1163 бойни машини за залпов огън. ракетни системи, 6 788 оръдия и минохвъргачки на полева артилерия, както и 14 356 единици специална военна техника.

https://argumenti.ru/army/2023/10/861702

Казвал съм го, и пак ще го кажа. Зеленски си унищожава народа... Русия е огромна и богата страна, бързо се възстановява.

преди 3 минути, NewRedDragon написа:

Kакто е огромна, така щр я присъедином към САЩ! Няма ка да възстановите бившата рассия - ще ви изтребем ! До крак!

Тук само недоправените ли дойдоха в тая група?

• Автор
преди 8 минути, Hristo52 написа:

Тук само недоправените ли дойдоха в тая група?

Спокойно , предимството на тази група е , че аз съм администратора тук !  

Няма да позволя троловете да пишат в темата ! 

.......................................................

Сега искам да представя един много интересен анализ

Президента на Сирия – Башар Асад. Много добра кратка историческа лекция, която хвърля светлина върху събитията в Украйна. Несъмнено е от онзи вид материали, които са забранени по официалните медии, което пък разкрива недвусмислено, колко са нахални и престъпни същите, както всички знаем.
преди 3 минути, AAUUXX написа:

Добър вечер :)

Здравей! :) Един хубав човек!

• Автор
преди 1 минута, AAUUXX написа:

Добър вечер :)

Добра да е .. Направих тази група , за да привлека и останалите интелигентни хора , които пишат в другата тема . 

Това е Мотивът ми да основа тази група , където на спокойствие ще могат да си оставят материалите , без да ги тролят и да пълнят темата със спам ! 

Направих те мод , защото ти имам доверие и вярвам , че ще бъдеш справедлив "съдник" . :)

Ако имаш нужда от още опции ще ти дам пагоните на админ. 

Надявам се , тази тема да бъде полезна на всички , които се интересуват от конфликта Русия - Украйна .

преди 11 минути, _sirena_ написа:

Спокойно , предимството на тази група е , че аз съм администратора тук !  

Няма да позволя троловете да пишат в темата ! 

.......................................................

Сега искам да представя един много интересен анализ

Президента на Сирия – Башар Асад. Много добра кратка историческа лекция, която хвърля светлина върху събитията в Украйна. Несъмнено е от онзи вид материали, които са забранени по официалните медии, което пък разкрива недвусмислено, колко са нахални и престъпни същите, както всички знаем.

Съвсем си е прав. Нищо друго освен световно господство на всяка цена. Същите който преживяха Холокост, на практика го прилагат на други...

преди 1 минута, _sirena_ написа:

Добра да е .. Направих тази група , за да привлека и останалите интелигентни хора , които пишат в другата тема . 

Това е Мотивът ми да основа тази група , където на спокойствие ще могат да си оставят материалите , без да ги тролят и да пълнят темата със спам ! 

Направих те мод , защото ти имам доверие и вярвам , че ще бъдеш справедлив "съдник" . :)

Ако имаш нужда от още опции ще ти дам пагоните на админ. 

Надявам се , тази тема да бъде полезна на всички , които се интересуват от конфликта Русия - Украйна .

В другата тема е забавно защото има с различни менения и се случва сблъсък на позиции и защита на тези ( е не винаги разбира се).

Знаеш ,че може да разчиташ на мен в безпристрастност :)

• Автор
преди 2 минути, Hristo52 написа:

Съвсем си е прав. Нищо друго освен световно господство на всяка цена. Същите който преживяха Холокост, на практика го прилагат на други...

Видяха , че в Украйна няма да победят и ще трябва да напуснат като победени и завъртяха конфликт в Израел , да обърнат Фокусът на масите от срамната им загуба на "хегемон" !  

И там няма да им се случат нещата и сами се вкараха в капан ! 

Чудя се дали да направя и тема за Палестина , защото и там имам много материали и инфо ? 

преди 2 минути, AAUUXX написа:

В другата тема е забавно защото има с различни менения и се случва сблъсък на позиции и защита на тези ( е не винаги разбира се).

Знаеш ,че може да разчиташ на мен в безпристрастност :)

В другата тема има сериозни мнения от интелигенти и останалото е подскоци на тролове ,  които разводняват темата с олигофренските си мемета и изрезки и откровени фейк - пропаганди . 

Понеже групата е отворена и всеки може да влезе тук , мисля , че ще е по-добре да те направя админ , за да детронираш троловете на мига и да не замърсяват темата .   Ти си по-активен от мен и би реагирал своевременно на такива индивиди . 

Писал съм го в другата тема това което ще напиша и тук . Няма по лошо от война, без значение кой е причинил войната и кой ще я (спечели) основно губи народа от двете страни. Именно за това аз не мога да приема войната като мач левски-цска ,тоест да викам за някоя страна и не мога да се радвам на погубените човешки животи (каквито радости се забелязват в другата тема).

преди 10 минути, _sirena_ написа:

Видяха , че в Украйна няма да победят и ще трябва да напуснат като победени и завъртяха конфликт в Израел , да обърнат Фокусът на масите от срамната им загуба на "хегемон" !  

И там няма да им се случат нещата и сами се вкараха в капан ! 

Чудя се дали да направя и тема за Палестина , защото и там имам много материали и инфо ? 

Бих добавил и лудостта  с  пандемията. И тя май беше със същата цел...

преди 11 минути, _sirena_ написа:

Ти си по-активен от мен и би реагирал своевременно на такива индивиди . 

Така е ,последно време доста се задържам във форума  :)

преди 15 минути, _sirena_ написа:

Понеже групата е отворена и всеки може да влезе тук , мисля , че ще е по-добре да те направя админ , за да детронираш троловете на мига и да не замърсяват темата .   Ти си по-активен от мен и би реагирал своевременно на такива индивиди

Аз съм ЗА!

:offtopic_s:Ами знаете, че има много хора дето не желая да ги чета даже! Има и откровени простаци! Не са ми приятни тези типове! Те не могат да дискутират. Те започват с нападки просташки!

Иран предупреди Израел, че ще се намеси ако вкарат сухопътни в Газа. Ердоган днес или вчера е било запита САЩ в прав текст какво търсят в Палестина...Ливан се надигна, Египет също....Дано само не запалят 3 та световна...

преди 16 минути, Hristo52 написа:

Дано само не запалят 3 та световна...

Мисля че няма да запалят трета световна война ,никой от големите сили няма интерес от това да бъде погубен света. А войната в близкия изток не е от вчера ,там воюват от десетилетия и едва ли скоро би затихнал при тях конфликта.

• Автор
преди 23 минути, AAUUXX написа:

Писал съм го в другата тема това което ще напиша и тук . Няма по лошо от война, без значение кой е причинил войната и кой ще я (спечели) основно губи народа от двете страни. Именно за това аз не мога да приема войната като мач левски-цска ,тоест да викам за някоя страна и не мога да се радвам на погубените човешки животи (каквито радости се забелязват в другата тема).

Загубата на невинни жертви наистина е Трагедия , независимо от кой етнос или нация са . Това е така .

Но , за да има Мир и да възтържествува Справедливостта - Злото е нужно да се Изкорени от корен . 

Злото са Онези , които искат да наложат тяхната Воля и Контрол върху Човечеството и не крият Омразата си и плановете си за същото това Човечество .    Далеч съм от мисълта , че народа на САЩ или Украйна са също толкова виновни , колкото лидерите , които изпълняват този Демоничен План за Разделение , Владение и Унищожение на света . 

Но пак повтарям - тези , които Изплащат жертвите на тези Умопомрачени планове са пак обикновените хора , гражданите на тези страни , както и привлечените във конфликта други такива . 

Процеса на Прочистване е Болезнен ...спор няма , Но е Нужен !

Представи си инфекция .  Локализираш и "лекуваш " , ако не става с лечение - изрязваш и хвърляш , за да не пламне цялото тяло , нали ? 

Същото е !   Ако не се изреже / убие Злото то ще превземе целият свят . 

преди 29 минути, Hristo52 написа:

Бих добавил и лудостта  с  пандемията. И тя май беше със същата цел...

Пландемията им беше по 2 причини - първата да травмират ДНК фатално и втората да видят докъде могат да стигнат с "контролът и надмощието си " . 

Когато Путин им се опълчи - пландемията им Затихна ! 

Започнаха конфликта Украйна !  И там се провалиха и за да не освирка светът - решиха да пламнат "арабският им полицай Израел " .

преди 10 минути, AAUUXX написа:

Мисля че няма да запалят трета световна война ,никой от големите сили няма интерес от това да бъде погубен света. А войната в близкия изток не е от вчера ,там воюват от десетилетия и едва ли скоро би затихнал при тях конфликта.

Дано да си прав...САЩ губят тотално в последните години. Огромен дълг им виси на вратът. Европейските държави, малко или много се поопънаха на хегемонията която САЩ иска да им наложи с Петрол и газ...Ердоган директно ги попита какво търсят в Палестина. А Турция нито Иран е за подценяване. Брикс стана допълнителна заплаха особено ако създадат валута...Украйна е вече ясно, че е провал на САЩ....Не знам. Дано да си прав.

преди 3 минути, _sirena_ написа:

Загубата на невинни жертви наистина е Трагедия , независимо от кой етнос или нация са . Това е така .

Но , за да има Мир и да възтържествува Справедливостта - Злото е нужно да се Изкорени от корен . 

Злото са Онези , които искат да наложат тяхната Воля и Контрол върху Човечеството и не крият Омразата си и плановете си за същото това Човечество .    Далеч съм от мисълта , че народа на САЩ или Украйна са също толкова виновни , колкото лидерите , които изпълняват този Демоничен План за Разделение , Владение и Унищожение на света . 

Но пак повтарям - тези , които Изплащат жертвите на тези Умопомрачени планове са пак обикновените хора , гражданите на тези страни , както и привлечените във конфликта други такива . 

Процеса на Прочистване е Болезнен ...спор няма , Но е Нужен !

Представи си инфекция .  Локализираш и "лекуваш " , ако не става с лечение - изрязваш и хвърляш , за да не пламне цялото тяло , нали ? 

Същото е !   Ако не се изреже / убие Злото то ще превземе целият свят . 

Разбирам те ,но конфликти като този в близкия изток и Украйна няма да свършат дори след споразумение между страните, отново ще има причини които да подновят конфликта. За двете страни причината да го направят е правилното нещо, а народа ,него никой не го интересува какво мисли или иска, защото съм сигурен че няма народ който да иска война. Иска ми се политиката в света да е по посока на мира ,но уви не ще да е така. Най странното е ,че палестинци и еврей са близки народи, както украинци и руснаци и е мнго странно това ,че се избиват едни други.

• Автор
преди 34 минути, Hristo52 написа:

Иран предупреди Израел, че ще се намеси ако вкарат сухопътни в Газа. Ердоган днес или вчера е било запита САЩ в прав текст какво търсят в Палестина...Ливан се надигна, Египет също....Дано само не запалят 3 та световна...

Виж какъв протест се извива в самият Израел

В Израел назрява политическа криза.
Опозицията проведе митинг от 500 000 души пред Министерството на отбраната в Тел Авив. Протестиращите скандираха лозунга "Биби е у биец!"
Премиерът Нетаняху е обвинен, че не е успял да отблъсне атаката на Хамас, разузнавателните служби и армията не са били подготвени, а парите са били изразходвани само за PR в TikTok за „най-мощната армия и най-мощното разузнаване в Близкия изток“.

преди 1 минута, Hristo52 написа:

Дано да си прав...САЩ губят тотално в последните години. Огромен дълг им виси на вратът. Европейските държави, малко или много се поопънаха на хегемонията която САЩ иска да им наложи с Петрол и газ...Ердоган директно ги попита какво търсят в Палестина. А Турция нито Иран е за подценяване. Брикс стана допълнителна заплаха особено ако създадат валута...Украйна е вече ясно, че е провал на САЩ....Не знам. Дано да си прав.

Така е, но не мисля че това е причина да погубят света. Може би ще намерят начин да излезат от кризата, петрола така или иначе е на изчерпване.

преди 2 минути, _sirena_ написа:

В Израел назрява политическа криза.

Не ме учудва. За много в Израел, Нетаняху  е престъпник, а сега съвсем! Ердоган нарече Израел - организация...Няма как да остане без ефект.

• Автор
преди 19 минути, AAUUXX написа:

Не  е точно така ситуацията , понеже този конфликт сега възникна между ХАЗАРСКАТА МАФИЯ  и техните опоненти Русия и Китай . 

Палестинският и израелският народ са косвените жертви на тези Болни мозъци . 

Но тях хората и жертвите не ги вълнуват ! Мотивът е да има Страх и Военни действия и Никой да няма Покой !

Путин каза на Вашингтон ,  че ако опре до война с тях - Няма да е специална операция , както с Украйна ! 

https://www.kingofnet.net/владимир-путин-се-закани-на-вашингтон/

преди 9 минути, AAUUXX написа:

Така е, но не мисля че това е причина да погубят света.

Така е, но когато не разсъждаваш, а изпадаш  в екстаз, затвориш очи и виждаш ,че изпускаш хегемонията която си създал...Хеле пък тоя памперс...Четох статия, че американски висши държавници планират обща ядрена война срещу Русия и Китай. Искат да се усъвършенстват оръжията.  Даваш ли си сметка какво е това? С фанатици като Иранския президент и северно корееца?

Мили хора! Пожелавам ви лека нощ!

• Автор
преди 38 минути, AAUUXX написа:

Разбирам те ,но конфликти като този в близкия изток и Украйна няма да свършат дори след споразумение между страните, отново ще има причини които да подновят конфликта. За двете страни причината да го направят е правилното нещо, а народа ,него никой не го интересува какво мисли или иска, защото съм сигурен че няма народ който да иска война. Иска ми се политиката в света да е по посока на мира ,но уви не ще да е така. Най странното е ,че палестинци и еврей са близки народи, както украинци и руснаци и е мнго странно това ,че се избиват едни други.

На САЩ им трябваше "полицай " , който те да Командват и респектират в близкият изток и разбутаха Палестина и им натресоха евреите .

После започнаха да ги разширяват , разширяват и се стигна до" Ивицата Газа "!   Народите никой не ги пита - насъскват ги едни срещу други и правят стратегиите .   Защо мислиш САЩ доплаваха с двете бойни корабчета в източната част на Средиземно море ? 

Дребният ционистки хулиган стреля по невинни жители на Палестина , баткото дойде и акостира наблизо с бойна стойка и ръцете на буквата "Ф"  и седи и гледа нагло изпълненията на протежето си . 

А представи си какво ще стане ако го заобиколят Китайските и Руските бойни възможности ? 

Дали няма да козирува , да пални двигателя и да се изнижи с оправданията , че е дошъл да гледа само по-отблизо ? 

Истината е , че побойника ще си намери майстора и то скоро .

преди 30 минути, Hristo52 написа:

Не ме учудва. За много в Израел, Нетаняху  е престъпник, а сега съвсем! Ердоган нарече Израел - организация...Няма как да остане без ефект.

Не съм гледала това инфо , но за да го каже - Значи само 1 - Планът за Ответ е Приет и ще се задейства скоро .

преди 25 минути, Hristo52 написа:

Така е, но когато не разсъждаваш, а изпадаш  в екстаз, затвориш очи и виждаш ,че изпускаш хегемонията която си създал...Хеле пък тоя памперс...Четох статия, че американски висши държавници планират обща ядрена война срещу Русия и Китай. Искат да се усъвършенстват оръжията.  Даваш ли си сметка какво е това? С фанатици като Иранския президент и северно корееца?

Мили хора! Пожелавам ви лека нощ!

Лека и спокойна нощ !    Без война няма да стане , но ще бъде локална и не ядрена .

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.