Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за скоба

Featured Replies

Намери си планка, че после да не търсиш ново дъно.

• Автор

Ами аз за търсене ще си потърся но ще гледам главите на гайките да са малко по стеснени ако ли не ще си кара така или в краен случай ще си сложа другия охладител със щипките.

• Автор

За съжаление такива неметални шайбички не ми се намират до мен. Но мисля че долу в избата имах като остана малко по свободен ще ги потърся, а може и да си поиграя, малко със скобата и да пилна леко главите и да я тествам на едно друго дъно което е донор да видя как ще ляга там. И ако има резултати ще я сложа пак.

Написах, но няма кой да чете - Първо се слага планката да си влезе в отворите на дъното и после постепенно се завинтват болтовете на охладителя.

Голяма глупост си направил, да сложиш гайки без изолация към дъното!

преди 1 минута, Joss Bomon написа:

Написах, но няма кой да чете - Първо се слага планката да си влезе в отворите на дъното и после постепенно се завинтват болтовете на охладителя.

Лака на дъното владее изолацията за сега ,ако се изтрие - кабум.

• Автор
преди 1 минута, Joss Bomon написа:

Ти това си го написал и аз когато слагах охладителя сложих първо скобата и се като оглеждам скобата главите на гайките са разшлякани и това сигурно се е получило при натягането. А за гайките нищо им няма сложил съм на всяка една по едно тънко парченце гума за изолация.

преди 29 минути, vlado1985 написа:

За съжаление такива неметални шайбички не ми се намират до мен.

Изрежи /направи си шайби от някаква пластика ,пробии им дупки -не лошо временно решение.

Изолационна лента поне не можа ли да сложиш?

Не метални шайби имаше едно време по закрешващите елементи на дъната към кутиите, някоя стара щайга нямаш ли?

преди 4 минути, AAUUXX написа:

Изрежи /направи си шайби от някаква пластика ,пробии им дупки -не лошо временно решение.

Той спомена по-рано, че има дебитна карта - някоя стара такава карта или от SIM карта голямата пластина .. в краен случай едно ескимо, клечката увита в изолирбанд и пак ще стане (според дължините на клечките от сладолед - може да се получи добре и с две цели, иначе си ги реже на малки участъци).

• Автор

Части имам много господа и шайби всякакви имам но всичко съм свалил долу в избата и трябва да се разровя да видя къде съм сложил неметалните шайби. А сега в момента си играя да шпиля главите на гайките и ще тествам скобата на едно дъно което е донор.:D

преди 23 минути, vlado1985 написа:

Части имам много господа и шайби всякакви имам но всичко съм свалил долу в избата и трябва да се разровя да видя къде съм сложил неметалните шайби. А сега в момента си играя да шпиля главите на гайките и ще тествам скобата на едно дъно което е донор.:D

Владко, само две думи:

Има нещо от цялата работа, което не е за това дъно. Няма такива работи в тази техника, за да пилиш, разпробиваш и правиш всевъзможни шайби.

Нищо не ти е пречело след като купуваш радиатор и то комплект за определено дъно, да вземеш и дъното със себе си в магазина за проба. Казвам за проба, а не за монтаж и тест.

Разе правилно ти загатна какво може да се случи. Спукваш тънка писта около процесора и хвърляш дъното в коша намиращ се в...мазата.

(избата, както казва Пламен в долният пост.

преди 1 минута, Колев 74 написа:

Владко, само две думи:

Има нещо от цялата работа, което не е за това дъно. Няма такива работи в тази техника, за да пилиш, разпробиваш и правиш всевъзможни шайби.

Нищо не ти е пречело след като купуваш радиатор и то комплект за определено дъно, да вземеш и дъното със себе си в магазина за проба. Казвам за проба, а не за

монтаж и тест. Разе правилно ти загатна какво може да се случи. Спукваш тънка писта около процесора и хвърляш дъното в коша намиращ се в...мазата.

избата!

• Автор
преди 2 минути, Колев 74 написа:

Владко, само две думи:

Нищо не ти е пречело след като купуваш радиатор и то комплект за определено дъно, да вземеш и дъното със себе си в магазина за проба. Казвам за проба, а не за монтаж и тест.

Разе правилно ти загатна какво може да се случи. Спукваш тънка писта около процесора и хвърляш дъното в коша намиращ се в...мазата.

Спокойно чичо Стефчо в момента си пиля главите на гайките за да не скучая. И едната я изпилих много хубаво до дъно  и нали казах че имам едно дъно което е донор. Но понеже не ми се слизаше до избата се сетих за едно друго дъно с амд сокет което трябва и него да го свалям в избата щото  отдавна, си е изпяло песента и пробвах, на едната дупка на сокета как влиза едната, глава и за мой късмет си влиза много спокойно и си излиза без никакви проблеми. А това че скобата заводско е направена с гадни глави широки никой няма вина просто производителя не се е съобразил с точния диаметър на главата.

Разрових се да ти търся, но се указа че болтове със пружините, шайбите за контра на пружините ги имам  2-3 комплекта, но при тях липсват  долните планки, които явно не съм сметнал да прибера.

• Автор

Е то и аз още преди да взема този охладител в няколко кашона си намерих доста охладители със планките но са за други сокети и то повечето близо 10бр са ми за 775 сокета.

• Автор

И крайния резултат вече е на лице. Изпилих главите на гайките до дъно свалих пак дъното махнах охладителя, и разкарах гайките, поставих скобата сложих охладителя и стегнах винтовете. След това пак ги развих да видя как ще излиза скобата ами сега както съм изпилил главите до дъно скобата направо сама си пада. Поставих си пак охладителя и стегнах винтовете и ептем неможе да мръдне нито охладителя нито скобата и самия охладител си лежи плътно прилепнал за процесора и температурите си ги подържа ниски. А перката едвам я чувам че върти добре че си имам навик да не слагам страничния капак та от време на време и хвърлям поглед как върти. Ето и снимка как съм изпилил главите.

395626886-748638340430334-2987411489995346824-n.jpg

• Автор
преди 39 минути, Joss Bomon написа:

Не се обиждай, но това което правиш е дивашко... Първо чупиш/повреждаш, а после за капак - с теслата... 

И за какво да се обиждам след като по друг начин не излизаше скобата как да я извадя?

преди 6 минути, цър-вул написа:

На това изпилено ли му викаш? По-скоро прилича на накълвано.

Винтерес на истината го пилих с пилата и взе че ми омръзна и вкарах една клещичка в действие и изядох главите.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.