Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Моля консултация за понижаващ траф...

Featured Replies

Изпадна ми изгодна покупка - сет на Technics, състоящ се от ресивър, двукасетъчен дек и диск-плеар - донесени от Канада... А както знаем, там мрежата е 120 волта/60 херца! Разгледах разни сайтове за трафове но се затруднявам в избора - четох, че мощността трябва да е поне два пъти повече от консумацията, която в моя случай е общо 190 вата. Благодаря предварително....

Разрешен от Колев 74

преди 1 минута, nickolaycho написа:

Изпадна ми изгодна покупка - сет на Technics, състоящ се от ресивър, двукасетъчен дек и диск-плеар - донесени от Канада... А както знаем, там мрежата е 120 волта/60 херца! Разгледах разни сайтове за трафове но се затруднявам в избора - четох, че мощността трябва да е поне два пъти повече от консумацията, която в моя случай е общо 190 вата. Благодаря предварително....

Зависи също с какви тонколони ще свири, с 4 ома или 8 ома ,но заложи на два пъти по голяма мощност на понижаващия траф за безпроблемна работа.

преди 27 минути, nickolaycho написа:

...

И при мен подобно. От години си шия сам дрехите. Първо една шевна машина, наскоро нейно подобрение. Към тях добавих оверлог. Купих го от американски клон на амазон и проспах работно напрежение. Добре, че го огледах, преди да ръгна щепсела в контакта.

4Uhuu2V.jpg

При мен напрежението е ~230V 50Hz. Пак от амазон купих трансформатор 150W 230V първична на 120V вторична. Работи без проблем. По-високата честота е остави за теоретиците.

Някой пенсионер-учител по електротехника може да ти навие един Ш-образен според случаята ти или да извади от скрина автотрансформатор, което не елегантно решение. Всъщност, дълги години бях кръводарител на фирмата Matsushita и у дома всичко бе Tehchnics. Помня как един скапан дъжд през 1998г опука дек Teсhnics и dvd Panasonic. Бай Генчо пренави и двата трафа срещу 10лв.

• Решение
преди 1 час, M.Николов написа:

Не е по-добро решение, направо да се замени трансформатора с такъв за 230V, ако позволява мястото.

Може би искаше да кажеш: "Не е ли по добро решение..." 

А мястото мисля че позволява, понеже трафа ще е външен, а не в кутията. 

Към Ники. 

По рано, във  VikiWat продаваха готови такива около 350-400 вата. Скоро не съм преглеждал, но бяха във два варианта  - На феритна сърцевина и с вити ламели . Цената беше около 100лева(не си спомнян точно) Попитай там, ако не ти е скъпо. Все още може да има.

Също съм фен на марката,липсва ми само еквалайзер,както и да е виж на скрап.орг на шлйокавица момчето има няколко Техникса и ги продава на отделни компоненти,естествено тествани преди това :)

на 25.10.2023 г. в 18:54, александър написа:

липсва ми само еквалайзер

Нищо не ти липсва. Не съм чувал еквалайзер да върши работа. По-добре, че нямаш да си съсипваш сигнала. По-малко интервенции по пътя на сигнала по-добро качество.

Иначе за трафа и аз ползвам един външен 1500 ватов тороид на 100 волта за едно японско усилвателче. От някаква българска фирма беше. Ще потърся линк.

на 27.10.2023 г. в 19:53, AGD написа:

Нищо не ти липсва. Не съм чувал еквалайзер да върши работа. По-добре, че нямаш да си съсипваш сигнала. По-малко интервенции по пътя на сигнала по-добро качество.

Иначе за трафа и аз ползвам един външен 1500 ватов тороид на 100 волта за едно японско усилвателче. От някаква българска фирма беше. Ще потърся линк.

Зимата иде,а напоследък се сдобих със доста лампи,тааа ако някой има нужда ще бартеросаме нещо

• Автор
преди 9 часа, александър написа:

Зимата иде,а напоследък се сдобих със доста лампи,тааа ако някой има нужда ще бартеросаме нещо

Моля дайте начин за връзка за да обсъдим, благодаря...

преди 16 часа, александър написа:

Мда, и аз съм готов за зимата с "аудио" отопление. 😀

Но не е лампово, а транзисторно.

Ще се отоплявам само с по два крайни  транзистора на канал. Обаче - работещи в клас А.

преди 48 минути, Михайлов написа:

Мда, и аз съм готов за зимата с "аудио" отопление. 😀

Но не е лампово, а транзисторно.

Ще се отоплявам само с по два крайни  транзистора на канал. Обаче - работещи в клас А.

При тази сериозна ръчна изработка не се съмнявам че и няма да те топли през зимата. Наистина удари джакпота   с тази покупка. Интересно ще ми е хем да го видя на живо, хем да го чуя на колоните ти.

ами пишете на лично пък аз съм близо до вас ако сте Владая де,точно до метростанция мизия бачкам :) устатия продавач в магазина за ел материали

на 27.10.2023 г. в 19:53, AGD написа:

псулютно си прав,само че пак бих взел,така или иначе рафта да е пълен,пък след праховото ще покажа какъв къстъм аудио рак,откраднах от нета :)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.