Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем след нова инсталация на windows10

Featured Replies

Купих нов по голям ссд за машината от подписа ми. Инсталирах уиндоус10 на него, като старият ссд го бях извадил. Понеже имаше проблем по време на инсталацията , преинсталирах наново новият диск (2 инсталации една след друга), сега всичко е ок с едно изключение. Още ползвам и старото ссд , като махам новото и слагам старото , после обратното . Обаче сега което и ссд да сложа имам избор коя ОС да стартирам, ако избера едната ОС  излиза син екран, при другата си тръгва уиндоуса. Странното е,че това е при всяко стартиране на машината независимо кое ссд съм сложил. Не мога да си обясня как този проблем се появява и при старото ссд с което не съм правил инсталации, дори беше извън кутията когато инсталирах на новото ссд.. Как да премахна този избор и проблем ли е още известно време да разменям ссд-тата докато оправя новата инсталация? Направих снимка докато съм със старата инсталация , но как да знам кое да махна?

https://gyazo.com/4fbef2b53ea96ccc0a90a121fd96c0c3
https://gyazo.com/8fb7f8b056b50b9a5aa3f74cfaba3dc0

Ти, като инсталираше на новото SSD, първо откачи ли старото? Да тръгнем оттам. Или инсталира върху новото, с още закачено старо? Пишеш, че си го извадил, ама сигурен ли си? Защото си омацал EFI дяловете и на двете SSD-та.

имаше от някъде  се триеше избора но съм забравил

провери гугъл

хау то  ремове ос чойс уен уидолс старт 

или ентри се казваше

• Автор
преди 4 минути, Rammkopf написа:

Ти, като инсталираше на новото SSD, първо откачи ли старото? Да тръгнем оттам. Или инсталира върху новото, с още закачено старо? Пишеш, че си го извадил, ама сигурен ли си? Защото си омацал EFI дяловете и на двете SSD-та.

да , убеден съм ,че когато инсталирах на новия старият беше извън кутията, точно уж да не стане подобен проблем. Не мога да си обясня как сега го има това и на старият след като двата диска никога не са били заедно в кутията.

преди 2 минути, gibson58 написа:

да , убеден съм ,че когато инсталирах на новия старият беше извън кутията, точно уж да не стане подобен проблем. Не мога да си обясня как сега го има това и на старият след като двата диска никога не са били заедно в кутията.

Според мен, в UEFI са ти се запазили две boot опции, проблемът ти идва оттам. Огледай си BIOS-a, конкретно Boot Options.

Стартирай msconfig, раздел Boot, освети реда, който съответства на грешната точка (на този ред не трябва да има c:\windows Current OS; Default OS) и кликни бутон Delete.
Може, преди да приложиш, да покажеш снимка на прозореца

• Автор
преди 6 минути, цър-вул написа:

Стартирай msconfig, раздел Boot, освети реда, който съответства на грешната точка (на този ред не трябва да има c:\windows Current OS; Default OS) и кликни бутон Delete.

Показах го в първият пост. На едното пише default, а на другото current?! не знам кое да трия

Нищо такова не си показал!!! Показал Modern Boot menu и BSOD

преди 12 минути, цър-вул написа:

Никъде не видях такъв екран:

image.png.61cbeb49375f02c212cdcef7d6e12c8e.png

преди 4 минути, gibson58 написа:

Показах го в първият пост. На едното пише default, а на другото current?! не знам кое да трия

Ако не пипаш нищо - зарежда правилно или зарежда със син екран?

@gibson58Така описано си инсталирал системата на новото SSD като старото е било откачено и е нямало проблем с инсталацията нали. Но не си казал след инсталацията свързвал ли си старото SSD ако е да то нищо чудно че ти се е омазал Boot.

преди 1 минута, vlado1985 написа:

@gibson58Така описано си инсталирал системата на новото SSD като старото е било откачено и е нямало проблем с инсталацията нали. Но не си казал след инсталацията свързвал ли си старото SSD ако е да то нищо чудно че ти се е омазал Boot.

Обаче ... е казал!!!

преди 1 час, gibson58 написа:

Още ползвам и старото ссд , като махам новото и слагам старото , после обратното 

• Автор
преди 19 минути, цър-вул написа:

Нищо такова не си показал!!! Показал Modern Boot menu и BSOD

Никъде не видях такъв екран:

image.png.61cbeb49375f02c212cdcef7d6e12c8e.png

Направих снимка докато съм със старата инсталация , но как да знам кое да махна?

Тук показвам, но ето пак ще го покажа.

https://gyazo.com/4525a5e355d53d254edc45c5a0ede319

преди 20 минути, plamen_petrov_80 написа:

Ако не пипаш нищо - зарежда правилно или зарежда със син екран?

син екран с ерор: 0х000000е, ако кликна F9 тогава излиза екрана за избор на OS.

преди 16 минути, gibson58 написа:

Тук показвам, но ето пак ще го покажа.

https://gyazo.com/4525a5e355d53d254edc45c5a0ede319

Ай, да не се правиш на ощипана госпожица.
Сега по същество:
Така както си осветил долния ред натисни бутона [Set as default]
 Сега освети горния ред кликни бутона [Delete]
Кликни бутон [Apply] > [OK]

• Автор
преди 8 минути, цър-вул написа:

Ай, да не се правиш на ощипана госпожица.
Сега по същество:

Ни са права на госпожица, ти па на мноо строг са праиш.  Аз хубаво ще изтрия другият ама това няма ли да прецака стартирането на новото ссд , като го закача пак?

преди 3 минути, gibson58 написа:

Аз хубаво ще изтрия другият ама това няма ли да прецака стартирането на новото ссд , като го закача пак?

Можеш да пробваш да поправиш BCD ако е повреден. Тук е описано как да се поправи.

https://recoverit.wondershare.com.ru/computer-problems/windows-10-error-code-0xc00000e.html

преди 8 минути, gibson58 написа:

Ни са права на госпожица, ти па на мноо строг са праиш.  Аз хубаво ще изтрия другият ама това няма ли да прецака стартирането на новото ссд , като го закача пак?

Новото ssd като го закачиш самостоятелно, тръгва ли?

преди 8 минути, gibson58 написа:

ти па на мноо строг са праиш.

Не се правя на строг, а на човек имащ желание да се реши проблем, но с липсваща информация. Като показа картинката, за която питах, роптая ли? Не!

преди 5 минути, vlado1985 написа:

Можеш да пробваш да поправиш BCD ако е повреден.

И като не е повреден?

4525a5e355d53d254edc45c5a0ede319.png

На горния ред няма буква на устройство (Default OS). Това показва, че или на дяла не му е зададена буква или дялът физически го няма на машината.

преди 5 минути, цър-вул написа:

Не се правя на строг, а на човек имащ желание да се реши проблем, но с липсваща информация. Като показа картинката, за която питах, роптая ли? Не!

И като не е повреден?

Ама ти веднага позна че не е повреден нали? То Bootможе да се прецака по много начини може да е имал пъхната флашка или диск и да е забравил да го напише това автора а тук няма как някой да отгатне какви чудесии ги е сътворил.

• Автор
преди 6 минути, цър-вул написа:

И двата тръгват по един и същи начин, ерор син екран>F9 >избирам ОС и тръгват

• Автор

Не, никога не са били заедно в кутията, винаги вадя единия и на негово място слагам другият. И при двата е едно и също положението при стартиране, както го описах по горе.

Не, никога не са били заедно в кутията, винаги вадя единия и на негово място слагам другият. И при двата е едно и също положението при стартиране, както го описах по горе.

Значи смело изпълняваш това

преди 1 час, цър-вул написа:

• Автор
преди 17 часа, цър-вул написа:

Значи смело изпълняваш това

Сега се прибрах и си поиграх малко да видя какво точно става. 

Правяв разказ в картинки за по ясно. Тук!

image.thumb.png.16b3ce122a8ff1b326a9ce35da98f3b3.png

Уж само за един диск в машината говорим говорим, а сега пак са два диска.
Виж иконата на долния ред - там няма точка към Windows! Като кликнеш на нея какво става? Син екран? 
И тази картинка не съответства на тази:
image.png.7bdc776cccc1318085f7ab8878e40c33.png

Нали в крайна сметка искаш да зареждаш от новия диск?

Ето ти го пак решението:

преди 20 часа, цър-вул написа:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.