Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем след нова инсталация на windows10

Featured Replies

• Автор
преди 33 минути, цър-вул написа:

image.thumb.png.16b3ce122a8ff1b326a9ce35da98f3b3.png

Уж само за един диск в машината говорим говорим, а сега пак са два диска.
Виж иконата на долния ред - там няма точка към Windows! Като кликнеш на нея какво става? Син екран? 
И тази картинка не съответства на тази:
image.png.7bdc776cccc1318085f7ab8878e40c33.png

Нали в крайна сметка искаш да зареждаш от новия диск?

Ето ти го пак решението:

от самото начало обяснявам ,че за момента ползвам 2 диска (стар и нов ), като ги редувам да ги слагам в кутията. Да, виждам,че няма логото на уиндоус на долния ред, но не знам какво значи това. Както съм показал на картинката кой диск от коя икона тръгва, така и дава син екран ако натисна другата икона ,която не отговаря за диска. Например : ако сложа новият диск и кликна горната икона с логото ,ОС зарежда, но ако кликна долната икона доскато съм с новият диск , тогава има син екран. Обратното важи , ако сложа старият диск.

• Автор
преди 17 минути, цър-вул написа:

И докога ще се въртим "вокруг до около"? Просто трябва да изтриеш реда без диск и път до Windows.

Направих каквото каза и сега като сложа старият си тръгва директно без да се налага да избирам ОС. Това добре, но сега пък както и предполагах не тръгва въобще новият,защото като го сложа него на мястото на старият , излиза син екран ,но вече няма опцията Ф9 за избор на ОС и така не може да стартира новата инсталация. Аз лично не мога да си обясня как като правя нещо в старият диск, се отразява и на новият. освен ако нещо не се записва в БИОС-а...

• Автор
преди 16 минути, цър-вул написа:

Ако покажеш някоя картинка, може и да стигнем до решение.

9b2ef8d53cdd94584df853df8a8436b4.png
https://gyazo.com/9b2ef8d53cdd94584df853df8a8436b4

Синият екран с новият диск е същият както преди, просто липсва опцията да избера ОС с F9.

Редактирано от gibson58 (преглед на промените)

На ситуацията при закачен 

преди 51 минути, gibson58 написа:

като го сложа него на мястото на старият , излиза син екран ,но вече няма опцията Ф9 за избор на ОС и така не може да стартира новата инсталация.

Синият екран. Пробвай да "помпиш" F8 при стартиране на компютъра.
Ако не стане да се появи меню след F8, рестартирай 3 пъти със син екран да излезе опция за ремонт.

преди 47 минути, цър-вул написа:

Ако покажеш някоя картинка, може и да стигнем до решение.

Твоята работа като на даскала - „Три пъти им обяснявам - чак аз го разбрах - те още не могат“!

По някаква причина компа помни, че се ползват два диска, с две ОС - W10 и W10 pro.

Мислех, че тази информация е в MBR (при мен - в Grub), ама явно е извън дисковете.

Пп. Към автора.
Оказва се, че компа търси диск - който в момента не е в машината!

• Автор
преди 12 минути, jhoro написа:

Твоята работа като на даскала - „Три пъти им обяснявам - чак аз го разбрах - те още не могат“!

По някаква причина компа помни, че се ползват два диска, с две ОС - W10 и W10 pro.

Мислех, че тази информация е в MBR (при мен - в Grub), ама явно е извън дисковете.

Пп. Към автора.
Оказва се, че компа търси диск - който в момента не е в машината!

Toчно това се оказва да, и аз съм изненадан,че тази информация не е по дисковете

преди 1 час, цър-вул написа:

На ситуацията при закачен 

Синият екран. Пробвай да "помпиш" F8 при стартиране на компютъра.
Ако не стане да се появи меню след F8, рестартирай 3 пъти със син екран да излезе опция за ремонт.

С помпа ето нищо не става, след 3 рестарта не излезе опцията за ремонт. Сложих инсталационната флашка и пуснах поправката на стартирането - след 2 секунди ми върна че не може да го поправи .опитах и рестор Пойнт - пак греда, не тръгна да възстановява въобще , а ми изписа да ресна щайгата и да избера ос за възстановяване ?!? Вече съм в шах. Дали ако имсталирам пак ще се оправи или някоя магия през команд промпта да му правим? Ето и снима на синия екран.Screenshot_20231106_205825_Gallery.thumb.jpg.970fe08806b06dc1d0e65572dd47f544.jpg

• Автор

Оправих новата и сталация с този клип. Слагам после старият и пак син екран. Оправям и старият по същият начин. Слагам пак новият и познайте - син екран отново!  Абе няма ли как и двата диска да работят? Получава се така,че трябва да си избера само един ,който да ми работи!!!

преди 3 минути, gibson58 написа:

Оправих новата и сталация с този клип. Слагам после старият и пак син екран. Оправям и старият по същият начин. Слагам пак новият и познайте - син екран отново!  Абе няма ли как и двата диска да работят? Получава се така,че трябва да си избера само един ,който да ми работи!!!

А нямаш ли възможност да сложиш двата диска едновременно?

преди 5 минути, gibson58 написа:

На един и същ слот ли ги сменяш дисковете? Има нещо, което недоговаряш...

• Автор
преди 4 минути, цър-вул написа:

На един и същ слот ли ги сменяш дисковете? Има нещо, което недоговаряш...

Абсолютно, махам единивя и на същите кабели включвам другият и после обратното. Дали  е вариант просто пак да инсталирам наново новият диск или пак ще е същата работа?

преди 1 минута, gibson58 написа:

Дали  е вариант просто пак да инсталирам наново новият диск или пак ще е същата работа?

Търпение и постоянство.
Накрая ... компютъра ще се съгласи с теб.

преди 1 минута, цър-вул написа:

Смени диска, влез в BIOS и виж дискът зададен ли е като 1. бутващо устройство

Хмммм ...

Не съм виждал да се задава конкретен диск - просто се изброява всеки хардуер, свързан към дънната платка , от който може да се стартира. И си подреждаш твърд диск, флопи устройство, USB портове и оптично устройство.
Когато смени един диск с друг - пак е просто диск.

При мен винаги първо е USB, после CD, но при липса - просто продължава към следващото

Що бре - я обясни, и аз да науча нещо.

Ето ти пример image.png.5cb7fe0b43726ba581171eceeddba9cc.png

Тук основния HDD - Primary Master - е чак пети, а Primary Slave ... няма. 

преди 5 минути, plamen_petrov_80 написа:

Това не беше ли разделение за IDE-то?

Ба ли мааму - откъде беше? При мен са „/dev/sda“, „/dev/sdb“, „/dev/sdc“ ...

Въпросът ми беше, че щом пише USB - която и буутъбъл флашка да мушна, все ще стане.

1 nVMe слот ли иа на дъното? 
Я измести Windows Boot Manager на 1. позиция
Да няма нещо, свързано със зареждането, записано на 1TB диска? Временно му откачи кабела за данни и сменяй другите дискове.

преди 7 минути, цър-вул написа:

1 nVMe слот ли иа на дъното? 
Я измести Windows Boot Manager на 1. позиция
Да няма нещо, свързано със зареждането, записано на 1TB диска? Временно му откачи кабела за данни и сменяй другите дискове.

За тази снимка ли говориш?

преди 50 минути, jhoro написа:

image.png.5cb7fe0b43726ba581171eceeddba9cc.png

Това беше „с илюстративен характер“ - намерих я в Мрежата.

Кажи какво става, ако на дадената позиция е единия, а не другия диск?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.