Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръка за телефон до 300-350 лв

Featured Replies

Търся телефон за майка ми, който ще се използва основно за фейсбук, месинджър, браузване из нета и правене на снимки. Няма да се играят игри и т.н. или да се товари много.

Основното изискване, което има е батерията да държи колкото се може по-дълго и да има най-добрата камера в тоя клас. В момента е със samsung S7 edge и се оплаква, че много бързо пада (нормално, стар телефон е вече).

Нещо от Xiaomi ли е най-доброто в тоя диапазон?

Общо взето за тези пари може би този ако се търси добра камера и батерия:

https://www.emag.bg/mobilen-telefon-xiaomi-redmi-note-12s-8gb-ram-256gb-onyx-black-note-12s-8-256-bl/pd/DT40BWMBM/

или този:

https://www.emag.bg/smartfon-realme-c55-dual-sim-256gb-8gb-ram-4g-rainy-night-6056364/pd/D67SV6MBM

Този е много симпатичен, но камерата му не е кой знае какво.

https://www.emag.bg/smartfon-motorola-moto-g32-256gb-8gb-ram-rose-gold-pauu0045ro/pd/DW99B3YBM

преди 37 минути, LeoWyatt написа:

В момента е със samsung S7 edge и се оплаква, че много бързо пада (нормално, стар телефон е вече).

С тези нужди и за много по-малко пари ... сменете батерията.
Макар и стар модел - апарата не е лош (според конкретната модификация!.

ПЛАТФОРМА операционна система Android 6.0 (Marshmallow), с възможност за надграждане до Android 8.0 (Oreo), TouchWiz UI
Чипсет Qualcomm MSM8996 Snapdragon 820 (14 nm) - G9350
Exynos 8890 Octa (14 nm) - G935FD, G935F, G935W8
процесор Четириядрен (2x2,15 GHz Kryo & 2x1,6 GHz Kryo) - G9350
Осемядрен (4x2,3 GHz Mongoose & 4x1,6 GHz Cortex-A53) - G935FD, G935F, G935W8
GPU Adreno 530 - G9350
Mali-T880 MP12 - G935FD, G935F, G935W8
ПАМЕТ Слот за карта microSDXC (използва споделен SIM слот) - само модел с две SIM карти
Вътрешен 32GB 4GB RAM, 64GB 4GB RAM, 128GB 4GB RAM
  UFS 2.0

Извинявам ама ти сериозно ли предлагаш 10 годишен чип? И 12 мегаписелова камера. Да, добър е за времето си, но вече е бавен най-малкото. То още малко да взема да му подаря стария си S5 Galaxy, който смених именно, защото отваряше вече Viber-a по 10 мин. Хайде малко по-сериозно. Всяка една бюджетна китайска пръчка ще е по-добър от този стар макар и флагман.

преди 5 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Извинявам ама ти сериозно ли предлагаш 10 годишен чип? И 12 мегаписелова камера. Да, добър е за времето си, но вече е бавен най-малкото. То още малко да взема да му подаря стария си S5 Galaxy, който смених именно, защото отваряше вече Viber-a по 10 мин. Хайде малко по-сериозно. Всяка една бюджетна китайска пръчка ще е по-добър от този стар макар и флагман.

Сериозно - усмихнато ... все тая!

Недей да обясняваш (като оня - в темата за телефон за 14 годишно дете) колко велики са новите „китайски пръчки“!

Има условие - „възрастен човек, който ще го използва основно за фейсбук, месинджър, браузване из нета и правене на снимки“. А възрастните хора не обичат промените - свикнала е с този апарат, интерфейс и прочие.

Батерията е 20-25 лева. Може да пробва, а ако не - тогава да купи нов апарат.

току-що, jhoro написа:

Сериозно - усмихнато ... все тая!

Недей да обясняваш (като оня - в темата за телефон за 14 годишно дете) колко велики са новите „китайски пръчки“!

Сравнени с този, който си предложил са на светлинни години. Ако ще тролиш бегай от темата.

Да не говорим за гаранцията и т.н. Телефон се взима със сравнително добър хардуер за да има някакъв аванс занапред. Този, който си дал не само, че няма такъв, но дори е downgrade. Жоре, твоето предложение е вредно и се надявам автора да е достатъчно адекватен за да го игнорира без да се обиждаш. И нали се сещаш, че с Андроид 8. Вече излиза 14. Най-малкото използването на стара версия на Андроид е и риск в сигурността.

Като прочетох „Търся телефон за майка ми“ и щях да предложа този

image.thumb.png.6489e9b5f6c48ee6878d18243f90eedc.png

преди 4 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Сравнени с този, който си предложил са на светлинни години. Ако ще тролиш бегай от темата.

Да не говорим за гаранцията и т.н. Телефон се взима със сравнително добър хардуер за да има някакъв аванс занапред. Този, който си дал не само, че няма такъв, но дори е downgrade. Жоре, твоето предложение е вредно и се надявам автора да е достатъчно адекватен за да го игнорира без да се обиждаш. И нали се сещаш, че с Андроид 8. Вече излиза 14. Най-малкото използването на стара версия на Андроид е и риск в сигурността.

Сравнение се прави по конкретни показатели.
Гаранцията в България е колкото да ти замажат очите!
Тези неща - „фейсбук, месинджър, браузване из нета“ - съм ги правил още на ZTE F100 image.png.7816a5de7813ce5c008a2b17485d4901.png

А сигурността - имаш професионални изкривявания.

Добре Жорка. Адаш....не е целта да набуваме автора. Той ако смяташе, че майка му нямаше да се справи нямаше да определя такава цена. Щеше да каже търся до 100 лв. и щях да му кажа и аз този:

https://www.emag.bg/mobilen-telefon-nokia-5310-2020-dual-sim-black-red-16pisx01a05/pd/DCV7HMMBM/?ref_rmd=1497314219_rmdt&ref=TGT_1497314219_rmdt&utm_source=tgt_usp&utm_campaign=tgt_usp_3469&utm_medium=email&cmpid=92154&utm_content=62_5483_static_element_2

Но не, човека е казал до 300-350 лв. Е защо да не вземе най-доброто възможно за тези пари? И аз не съм фен на китайски пръчки, но няма флагман на Apple, Samsung и прочие брандове до тези пари нали се сещаш? Имат бюджетни модели с по-слаб хардуер. Трябва да е или компромис с хардуера и да взема известна марка със слаб хардуер (като плаща за марката) или по-добре китайска пръчка с мощен хардуер пък колкото изкара. А те държат честно казано и по нищо не отстъпват от големите брандове. Защото съм ползвал и двете категории!

преди 20 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Но не, човека е казал до 300-350 лв. Е защо да не вземе най-доброто възможно за тези пари? И аз не съм фен на китайски пръчки, но няма флагман на Apple, Samsung и прочие брандове до тези пари нали се сещаш? Имат бюджетни модели с по-слаб хардуер. Трябва да е или компромис с хардуера и да взема известна марка със слаб хардуер (като плаща за марката) или по-добре китайска пръчка с мощен хардуер пък колкото изкара. А те държат честно казано и по нищо не отстъпват от големите брандове. Защото съм ползвал и двете категории!

Човекът е казал сума, според джоба си.

Робеванито на стереотипи не води до добро. В момента  ползвам "бюджетен" Galaxy A33 и още "по-бюджетен" Galaxy A14 (служебен, безплатен).

Не се стремя, да пълня темата, а да покажа и друга гледна точка.

преди 2 часа, LeoWyatt написа:

Търся телефон за майка ми, който ще се използва основно за фейсбук, месинджър, браузване из нета и правене на снимки. Няма да се играят игри и т.н. или да се товари много.

Основното изискване, което има е батерията да държи колкото се може по-дълго и да има най-добрата камера в тоя клас. В момента е със samsung S7 edge и се оплаква, че много бързо пада (нормално, стар телефон е вече).

До миналата година ползвах, само Самсунг. От вива ми подариха един Редми 10 5G и един 11 Note Pro. Железни са и двата. Десятката държи по една седмица батерия. Единствения минус, ако може така да се нарече - тежички са.

преди 2 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Ако ще тролиш бегай от темата.

той в която тема влиза и е неадекватен опитва се да копирва другите тролове в форума 

преди 27 минути, adersa написа:

той в която тема влиза и е неадекватен опитва се да копирва другите тролове в форума 

Е т`ва твоето е "тролене"

преди 20 часа, LeoWyatt написа:

Motorola Moto G54 e чудесен в този ценови диапазон. 

преди 5 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Дори не съм чувал този бранд.

"Компанията е основана от Скай Ли, който преди това е бил вицепрезидент на китайската телекомуникационна корпорация Oppo. Всъщност, Realme води началото си още от 2010 година, когато е била дъщерна фирма на технологичния гигант ВВК, който притежава и други марки, като Oppo и OnePlus. През май 2018 година, компанията се отделя от ВВК и поема по свой собствен път."

Имах таблет Realme Pad, мога да кажа само хубави неща за него. 

преди 6 часа, LeoWyatt написа:

Май се спрях на Realme C55, най-много й допада като дизайн

Много прилични технически данни, като за телефон от нисък клас. Единствено ме притеснява, че звукът от говорителя е много тих. 

преди 6 часа, LeoWyatt написа:

също на друго място видях, че се препоръчва и този - какво мислите за него?

Този вече е съвсем китаец :D . Не бих рискувал с него. 

преди 9 часа, LeoWyatt написа:

Май се спрях на Realme C55, най-много й допада като дизайн, също на друго място видях, че се препоръчва и този - какво мислите за него?

Realme е чудесен бранд, както хардуерно, така и софтуерно са на добро ниво, но конкретно в този модел стои слаб и остарял SoC Helio G88, който по производителност отстъпва почти 2 пъти на стоящият в Moto G54, Dimensity 7020. 
Що се отнася до Tecno Spark 10 Pro, това е най-лошия вариант от изброените. И в него стои остарелия и слаб Helio G88, но при тях и със софтуера далеч не е розово положението. По функционалност HIOS не е нищо впечатляващо, присъстват бъгове и недоработки, като сектори останали без превод на български език. 

преди 2 часа, Rudy M. написа:

"Компанията е основана от Скай Ли, който преди това е бил вицепрезидент на китайската телекомуникационна корпорация Oppo. Всъщност, Realme води началото си още от 2010 година, когато е била дъщерна фирма на технологичния гигант ВВК, който притежава и други марки, като Oppo и OnePlus. През май 2018 година, компанията се отделя от ВВК и поема по свой собствен път."

Имах таблет Realme Pad, мога да кажа само хубави неща за него.

Нещо не си разбрал. Не говоря за Realme, който и аз съм препоръчал в първия си пост, говоря за този от линка му някакво Tecno Spark!

https://www.pazaruvaj.com/p/spark-10-pro-128gb-8gb-ram-dual-pP945752586/#overviews/

преди 16 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Нещо не си разбрал. Не говоря за Realme, който и аз съм препоръчал в първия си пост, говоря за този от линка му някакво Tecno Spark!

https://www.pazaruvaj.com/p/spark-10-pro-128gb-8gb-ram-dual-pP945752586/#overviews/

Аз също от известно време заглеждам марката ,те са на китайския пазар от 2006г ,но изчаквам повече отзиви за тях от нашия пазар. Като цена / хардуер нямат конкуренция ,всъщност в началото когато навлизаше Xiaomi  бяха също много конкурентни на пазара.

преди 19 минути, AAUUXX написа:

Аз също от известно време заглеждам марката ,те са на китайския пазар от 2006г ,но изчаквам повече отзиви за тях от нашия пазар. Като цена / хардуер нямат конкуренция ,всъщност в началото когато навлизаше Xiaomi  бяха също много конкурентни на пазара.

Ами не знам. Аз съм скептичен засега. Нямат флагмани като хардуер. Само в бюджетния диапазон са. Докато навремето като навлизаше Xiaomi и първия Realme GT бяха направо убийци на флагмани за парите на бюджетни. А тези са само бюджетни поне в сайтовете при нас. Може и да имат флагмани, но у нас не намерих такива.

Ето какво има в Ardes, който си е доста голям вносител:

https://ardes.bg/smartfoni/smartfoni/tecno

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.