Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конвертиране VHS/ VHS С към цифров носител

Featured Replies

преди 31 минути, Request написа:

Не, когато е свързан с HDMI излиза черно-бяла картина, кривяща се и със снежинки и звука е забързан. Когато го мина през така наречения конвертор с трите чинча и от него излиза HDMI, тогава се появява син екран, на който се показват функциите на плейъра, защото само на HDMI не излиза никакво меню, и излиза само звук, но по същия начин забързан, както и директно през HDMI.

Плеъра не виждам да има HDMI ? Свързването към HDMI  става единствено с конвертора.

Забързаното аудио при DVD или VHS е ?  Снимка на менюто което излиза също ще бъде полезно.

• Отговори 52
  • Прегледи 7,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• С тези, направо към компютър/лаптоп: NOTOnlyTV LV5EDLX usb Кепчър за видео (store-bg.net) Capture USB, MPEG 4/2/1, LogiLink VG0030 Kепчър AVerMedia DVD EZMaker C039 - ниска цена от JAR

• Към тях си върви и софтуер с много възможности и настройки. Ще си ползваш комбото което си купил само за възпроизвеждане на касетите, ако все пак е читаво... А после, от компютъра имаш вече много вари

• Това със всяка касета ли гоправи? Имай в предвид, че с времето, касетите (по точно лентата) фава фира. На времето, като се занимавах с подобни дейности, задължително, преди капчъра, пренавивах касетат

Публикувани изображения

• Автор
преди 17 минути, AAUUXX написа:

Плеъра не виждам да има HDMI ? Свързването към HDMI  става единствено с конвертора.

Забързаното аудио при DVD или VHS е ?  Снимка на менюто което излиза също ще бъде полезно.

Има HDMI плейъра, вижда се на снимката, точно под конвертора. Ето снимки на екран, направих и кратко видео, но е 6гб и немога да го кача.

IMG_20231122_180756.jpg

IMG_20231123_133201.jpg

IMG_20231123_133206.jpg

IMG_20231123_133209.jpg

преди 16 часа, Request написа:

Благодаря Лий, ще пробвам.

Не не е, защото нямам на какво друго да го тествам с такива изводи.

преди 16 часа, Request написа:

Благодаря Лий, ще пробвам.

Не не е, защото нямам на какво друго да го тествам с такива изводи.

От всички джаджи, които си ми цитарал по-горе само втората има опция за плейване на ВХС, а аз искам да записвам от ВХС на ДВД, защото имам само касети, които искам да дигитализирам, дискове нямам.

преди 24 минути, Request написа:

Има HDMI плейъра, вижда се на снимката, точно под конвертора. Ето снимки на екран, направих и кратко видео, но е 6гб и немога да го кача.

IMG_20231122_180756.jpg

Да, не бях обърнал внимание на тази снимка в първи пост , след като има HDMI конвертора е излишен.

Тези снимки по долу са с HDMI кабела или през конвертора?

Като сложите DVD диск излиза ли меню на диска ?

На дистанционното трябва да има бутон HDMI от който имаш избор на резолюция. А от setup менюто ще настроиш плейъра.

Screenshot_2023-11-23-14-09-26-890.jpeg

Screenshot_2023-11-23-14-14-35-917.jpeg

• Автор
преди 1 час, AAUUXX написа:

Да, не бях обърнал внимание на тази снимка в първи пост , след като има HDMI конвертора е излишен.

Тези снимки по долу са с HDMI кабела или през конвертора?

Като сложите DVD диск излиза ли меню на диска ?

На дистанционното трябва да има бутон HDMI от който имаш избор на резолюция. А от setup менюто ще настроиш плейъра.

Screenshot_2023-11-23-14-09-26-890.jpeg

Screenshot_2023-11-23-14-14-35-917.jpeg

току-що, Request написа:

Да имам точно същата страница от упътването с което дойде, на 480 ли трябва да го сложа?

преди 22 минути, Request написа:

Да имам точно същата страница от упътването с което дойде, на 480 ли трябва да го сложа?

Опитай с 480p, след това 720p и т.н.

От видеата които изгледах не се изисква някаква специална настройка за да плейне диск или касета.

С опцията traking от дистанционното се настройва картината когато плейваш VHS.

преди 21 минути, Request написа:

Ами то 480p е максимума на VHS по "спецификация". Черно-бялата картина може да се дължи на 2 фактора: тв системата (PAL/NTSC) или касети записвани на LP. LP така и не се "стандартизира" официално от всички производители, затова касети записвани на LP се възпроизвеждат прилично, само на устройството, на което са записвани - в повечето случаи.

ПС: Аз така и не можах да разбера еднозначно - при въпроизвеждане на стандартен, матричен DVD има ли проблеми?

• Автор
преди 29 минути, Request написа:

...нищо за съжаление , не се променя, VCR не мога да вляза в меню за настройки...и те тава е...

преди 2 минути, NewRedDragon написа:

Ами то 480p е максимума на VHS по "спецификация". Черно-бялата картина може да се дължи на 2 фактора: тв системата (PAL/NTSC) или касети записвани на LP. LP така и не се "стандартизира" официално от всички производители, затова касети записвани на LP се възпроизвеждат прилично, само на устройството, на което са записвани - в повечето случаи.

ПС: Аз така и не можах да разбера еднозначно - при въпроизвеждане на стандартен, матричен DVD има ли проблеми?

Стандартен диск изобщо не иска да чете. ДВД, които имам са доста стари, разбирай на над 20 години, и тях не иска да ги чете, само това , което успях да запиша от VHS на празен ДВД излиза със същото качество като на касетата, демек никакво с картина и звук , които описах вече няколко пъти.

преди 17 минути, AAUUXX написа:

Опитай с 480p, след това 720p и т.н.

От видеата които изгледах не се изисква някаква специална настройка за да плейне диск или касета.

С опцията traking от дистанционното се настройва картината когато плейваш VHS.

Нищо не се променя и с тракинга.

Най вероятно плейъра е повреден.

преди 8 минути, NewRedDragon написа:

Каза че не не плейва DVD диск.

Виж снимката

IMG_20231123_133201.jpg

• Автор
преди 11 минути, AAUUXX написа:

Най вероятно плейъра е повреден.

Каза че не не плейва DVD диск.

Виж снимката

IMG_20231123_133201.jpg

току-що, Request написа:

Да защото това беше диска, който записах от касетата.

току-що, Request написа:

току-що, Request написа:

С две думи плейването ми е проблем иначе записа е едно към едно с това , което излизе от ВХС-а.

преди 13 минути, Request написа:

С две думи плейването ми е проблем иначе записа е едно към едно с това , което излизе от ВХС-а.

Странното е ,че записа от VHS на DVD го плейва ,а матричен DVD диск не плейва? За лошата картина при VHS може да е проблем в главата ,да има нужда от почистване или да е за смяна.

преди 7 минути, Request написа:

Почти сигурно има нещо не както трябва в това устройство - във VHS частта му. Проблема може да е в механичната част, но може да е и в електрониката.

Това, че traking-а не реагира, също много притеснително.

преди 9 минути, AAUUXX написа:

а матричен DVD диск не плейва?

Абе...и матричните дават фира с времето :) 

• Автор
преди 22 минути, AAUUXX написа:

Странното е ,че записа от VHS на DVD го плейва ,а матричен DVD диск не плейва? За лошата картина при VHS може да е проблем в главата ,да има нужда от почистване или да е за смяна.

To не е само картината, ако звука беше ок, щях и аз така да мисля, но факт е че и звука не е ок и върви с темпото на картината, демек по-бързо и всички са с тънки гласчета...все едно си пуснал плоча 33 оборота на 45.

преди 3 минути, Request написа:

но факт е че и звука не е ок и върви с темпото на картината, демек по-бързо и всички са с тънки гласчета...все едно си пуснал плоча 33 оборота на 45.

Tочно такъв е "ефекта" когато главите (те са няколко) не са правилно синхронизирани или въртящите глави (мин, 2 са) не се въртят с точно с 4500 об/мин (по спомен), или ъгъла им е компрометиран. Имаш още 2 глави за аудио пътечките и една за контролната пътечка- те са неподвижни, но работата им в синхрон с въртящите се, е от изключителна важност. Точно за тези корекции, отговаря  traking-а

преди 12 минути, Request написа:

To не е само картината, ако звука беше ок, щях и аз така да мисля, но факт е че и звука не е ок и върви с темпото на картината, демек по-бързо и всички са с тънки гласчета...все едно си пуснал плоча 33 оборота на 45.

Както вече писах най вероятно VHS има проблем с главата.

• Автор
преди 7 минути, NewRedDragon написа:

Tочно такъв е "ефекта" когато главите (те са няколко) не са правилно синхронизирани или въртящите глави (мин, 2 са) не се въртят с точно с 4500 об/мин (по спомен), или ъгъла им е компрометиран. Имаш още 2 глави за аудио пътечките и една за контролната пътечка- те са неподвижни, но работата им в синхрон с въртящите се, е от изключителна важност. Точно за тези корекции, отговаря  traking-а

Не реагира от тракинга по никакъв начин....

преди 3 минути, AAUUXX написа:

Както вече писах най вероятно VHS има проблем с главата.

....да препоръчате, човек, сервиз...фирма към която да се обърна да го погледнат или направо да го връщам?

преди 2 минути, Request написа:

....да препоръчате, човек, сервиз...фирма към която да се обърна да го погледнат или направо да го връщам?

По скоро го връщай, щом имаш опцията. Дълбоко се съмнявам, някой да се навие да за ремонт на подобно нещо. Eвентуално, едно почистване на главите...ама не знам дали изобщо вече се предлагат такива на пазара.

преди 17 минути, Request написа:

Ако има опция да го върнеш го връщай.

преди 2 минути, NewRedDragon написа:

По скоро го връщай, щом имаш опцията. Дълбоко се съмнявам, някой да се навие да за ремонт на подобно нещо. Eвентуално, едно почистване на главите...ама не знам дали изобщо вече се предлагат такива на пазара.

Дори да се навие някой за ремонт няма от къде да купи нови глави, а почистване ще даде временен резултат.

• Автор
преди 5 минути, NewRedDragon написа:

Ok , благодаря ви много за съветите.

преди 3 минути, AAUUXX написа:

Ако има опция да го върнеш го връщай.

Дори да се навие някой за ремонт няма от къде да купи нови глави, а почистване ще даде временен резултат.

преди 3 минути, Request написа:

Ако искаш, кати последен вариант - свържи с @Филипов тук от форума. Той е от "старата генерация" и с това си вади хляба - може да има други идеи или съвети

• Автор
преди 56 минути, NewRedDragon написа:

Ако искаш, кати последен вариант - свържи с @Филипов тук от форума. Той е от "старата генерация" и с това си вади хляба - може да има други идеи или съвети

Благодаря, ще го имам предвид за следващия. Този вече го опаковах, разпечатах транспортните документи от Ebay и утре го връщам. Белким до нова година ми върнат парите и съм набелязал , няколко други.

Благодаря ви още веднъж за съветите и нормалното отношение, че вече е рядкост.

@RequestНе си казал DVD дисковете какви са +или- защото някои устройства са капризни. Може да погледнеш на шейната на DVD рекордера какво е отбелязано +или-. И да си погледнеш дисковете а също така можеш да почистиш самите дискове с мокра кърпичка тя съдържа малък процент алкохол.

преди 30 минути, vlado1985 написа:

също така можеш да почистиш самите дискове с мокра кърпичка тя съдържа малък процент алкохол.

Дискове се почистват с вода и мека кърпа или с течност за почистване на оптика и LCD екрани (зареди антистатичните им свойства) Някой мокри кърпи съдържат хидратиращи кремове и освен че няма да почисти диска ще бъде по трудно да го измие след това.

преди 8 часа, AAUUXX написа:

Дискове се почистват с вода и мека кърпа или с течност за почистване на оптика и LCD екрани (зареди антистатичните им свойства) Някой мокри кърпи съдържат хидратиращи кремове и освен че няма да почисти диска ще бъде по трудно да го измие след това.

Преди време си бях взимал някакъв диск за почистване със поставени на него микро четки. И в комплекта имаше малко шишенце някакъв разтвор мисля че беше някакъв изопропилов спирт забравил съм. Капва се една две капки от течноста на четките и пъхаш диска в устройството, при мен лично този диск даде, резултат но временен само защото окото на DVD-то което чистих си беше тръгнало да заминава.  А най добре се почиства леща като се разглоби устройството и се почисти внимателно с клечка за уши напоена в спирт или аколхол и със мокри кърпички става да се почисти като се минава лещата внимателно без да се настиска и се изчаква поне 1-2 минути да изсъхне.

Преди малко ги гледах тези дискове за почистване не са скъпи но както казах най добре се почиства леща с клечка за ущи напоена в спирт или алкохол. 

https://www.emag.bg/disk-hama-za-pochistvane-44721/pd/DJC5XYBBM/

https://www.emag.bg/disk-za-pochistvane-na-dvd-cd-i-bluray-ustrojstva-s-pochistvasht-raztvor-i-kyrpa-00000193-cd-dvd-bd-cleaner/pd/DKS0DHBBM/?ref=graph_profiled_similar_fallback_1_1&provider=rec&recid=rec_49_cc2f1bd9c8291a002d9b7b44c3dfafea7a7cae1f97e448e5ea1e9b394832641c_1700793909&scenario_ID=49

https://photovideo.bg/shop/pochistvashh-disk-maxell-mini-dvd/

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.