Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конвертиране VHS/ VHS С към цифров носител

Featured Replies

Здравейте,

Предварително се извинявам, че не намерих , точно каквото ме интересува тук, затова пускам нова тема.

Купих си наскоро комбиниран плейър VHS  и DVD с идеята да си прехвърля всички стари VHS касети на дискове и след това да си ги разтоваря на компа. Машината е Sanyo,  но когато я включих и пуснах първата касета, през HDMI кабел към телевизора(смарт такъв), това което излезе беше черно-бяло , накъсано, със звездички и забързан звук. Порових тук там и разбрах, че трябва да си купя конвертор за цифровизация на сигнала към телевизора. Речено-сторено - купих ето това - https://www.emag.bg/audio-i-video-konvertor-jiafen-sg-259-rca-kym-hdmi-av-kym-hdmi-preobrazuvatel-poddyrzha-pal-ntsc-1080p-720p-chestota-60-hz-podhodjasht-za-tv-pc-ps3-stb-xbox-vhs-vcr-blu-ray-dvd-pleyri-5411/pd/DKK6W1MBM/  (не се смейте) дотолкова разбирам. Нищо не се промени освен , че на телевизора вече започна да излиза син екран , на който се появяваха фунциите, които се опитвах да задам на плейъра да прави. Картина вече нямаше никаква, а звука си остана все така забързан. Все пак пуснах да се  запише един диск от касета, резултата беше абсолютно същия, можеше да се гледа само на плейъра по същия начин на образ и картина, на компютъра не излизаше нищо,макар да се виждаше, че диска е записан.

Бихтели ми помогнали със съвет какво да правя?

Ще бъде много благодарен.

В снимките е плейъра и е купуван от Щатите(добре поне , че съобразих напрежението)

IMG_20231116_140607.jpg

IMG_20231116_140621.jpg

• Отговори 52
  • Прегледи 7,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• С тези, направо към компютър/лаптоп: NOTOnlyTV LV5EDLX usb Кепчър за видео (store-bg.net) Capture USB, MPEG 4/2/1, LogiLink VG0030 Kепчър AVerMedia DVD EZMaker C039 - ниска цена от JAR

• Към тях си върви и софтуер с много възможности и настройки. Ще си ползваш комбото което си купил само за възпроизвеждане на касетите, ако все пак е читаво... А после, от компютъра имаш вече много вари

• Това със всяка касета ли гоправи? Имай в предвид, че с времето, касетите (по точно лентата) фава фира. На времето, като се занимавах с подобни дейности, задължително, преди капчъра, пренавивах касетат

Публикувани изображения

• Автор

Здравей,

Ако под компонентен се разбира това на снимката, да има.

IMG_20231122_134015.jpg

преди 25 минути, Request написа:

Здравей,

Ако под компонентен се разбира това на снимката, да има.

IMG_20231122_134015.jpg

Това имах предвид

backside-of-32LN5100-TV-showing-how-conn

За analog video signal carried by component video cable входа ще бъде нужен кабел със съответния жак за свързване.

$_1.JPG

• Автор
преди 1 час, plamen_petrov_80 написа:

Ако пуснете матричен DVD диск с видео какво се случва на HDMI?

Нищо, син екран и забързано аудио.

преди 3 часа, AAUUXX написа:

Това имах предвид

backside-of-32LN5100-TV-showing-how-conn

За analog video signal carried by component video cable входа ще бъде нужен кабел със съответния жак за свързване.

$_1.JPG

Не нямам такъв вход. Само този от снимката, закойто съм виждал кабел, който накрая завършва с два жака, ако смяташ ,че ще свърши работа , ще си купя.

преди 11 минути, Joss Bomon написа:

Много благодаря колега, но с тези трябва директно на компа да ги свалям и предполагам ще трябва някаква програмка...?

преди 11 минути, Request написа:

Много благодаря колега, но с тези трябва директно на компа да ги свалям и предполагам ще трябва някаква програмка...?

Към тях си върви и софтуер с много възможности и настройки. Ще си ползваш комбото което си купил само за възпроизвеждане на касетите, ако все пак е читаво... А после, от компютъра имаш вече много варианти и за запис на дискове и за каквото се сетиш.

Не очаквай обаче някакво подобрение на качеството в сравнение с VHS. Трябва да си доволен ако го докара поне 1:1 след дигитализацията.

преди 20 минути, Request написа:

Не нямам такъв вход. Само този от снимката, закойто съм виждал кабел, който накрая завършва с два жака, ако смяташ ,че ще свърши работа , ще си купя.

Кабела мисля ,че е такъв какъвто горе в поста си показах ,а дали ще свърши работа без да се опита няма как да знаем.

$_1.JPG

преди 23 минути, Request написа:

Нищо, син екран и забързано аудио.

Забързаното аудио няма как да бъде от кабела ,а най вероятно от настройка на плеъра. В изправност ли е този плейър ?

• Автор
преди 9 минути, AAUUXX написа:

Кабела мисля ,че е такъв какъвто горе в поста си показах ,а дали ще свърши работа без да се опита няма как да знаем.

$_1.JPG

Забързаното аудио няма как да бъде от кабела ,а най вероятно от настройка на плеъра. В изправност ли е този плейър ?

Чисто нов дойде, запечатан. Иначе за кабела , да ще взема такъв , а за аудиото просто два чинча към жак нали така?

преди 8 минути, Request написа:

Чисто нов дойде, запечатан.

Това не е гаранция че няма да бъде с дефект ,пише ли някъде в инструкцията кога е произведен плейъра?

Иначе за кабела , да ще взема такъв

Преди да купите конвертора как го свързахте към телевизора плейъра? Защото ако проблема е в плейъра няма да има значение свързването дали ще е към component входа или друг.

а за аудиото просто два чинча към жак нали така?

Да,това е свързването.

PS: ако имате стар телевизор с кинескоп и AV вход за проба ще се установи дали проблема е в свързването или плейъра.

преди 4 часа, Request написа:

но когато я включих и пуснах първата касета, през HDMI кабел към телевизора(смарт такъв), това което излезе беше черно-бяло , накъсано, със звездички и забързан звук.

Това със всяка касета ли гоправи? Имай в предвид, че с времето, касетите (по точно лентата) фава фира. На времето, като се занимавах с подобни дейности, задължително, преди капчъра, пренавивах касетата поне един път напред и назад. Самия VCR си има HDMI OUT и не виждам логока да се ползват другите изходи. Проблема е или в касетите или в VCR. М/у другото - в каква система са записвани касетите на времето - PAL?SECAM/NTSC?

преди 1 минута, NewRedDragon написа:

Това със всяка касета ли гоправи?

Мен ме кара да мисля че има проблем плейъра този син екран при плейване на DVD ,звук има картина няма.

преди 3 минути, AAUUXX написа:

Мен ме кара да мисля че има проблем плейъра този син екран при плейване на DVD ,звук има картина няма.

А, това съм го пропуснал - изгубих си цайсите днес :) Мдаа, щом и на матричен DVD има ядове, и то през HDMI....нещо намирисва...

• Автор
преди 18 минути, AAUUXX написа:

Това не е гаранция че няма да бъде с дефект ,пише ли някъде в инструкцията кога е произведен плейъра?

Преди да купите конвертора как го свързахте към телевизора плейъра? Защото ако проблема е в плейъра няма да има значение свързването дали ще е към component входа или друг.

Да,това е свързването.

PS: ако имате стар телевизор с кинескоп и AV вход за проба ще се установи дали проблема е в свързването или плейъра.

Предполагам знаеш ,че последните VHS плейъри са произведени през 2016 година. Оттам насетне няма новопроизведени, аз се спрях на този защото му личеше , че наистина не е ползван, сигурно е бил купуван за подарък, но дойде в почти оригинално състояние.

преди 4 минути, Request написа:

Предполагам знаеш ,че последните VHS плейъри са произведени през 2016 година. Оттам насетне няма новопроизведени, аз се спрях на този защото му личеше , че наистина не е ползван, сигурно е бил купуван за подарък, но дойде в почти оригинално състояние.

Именно за това попитах кога е произведен ,потърсете телевизор с кинескоп като го свържете към AV за да се разбере в какво е проблема. Последно да уточним ,когато е свързан към HDMI през конвертора и плейне DVD диск екрана син ли е както съм разбрал?

• Автор
току-що, Request написа:

За свързването на конвертора виз снимката.

IMG_20231122_180756.jpg

преди 3 минути, Request написа:

За свързването на конвертора виз снимката.

IMG_20231122_180756.jpg

Опита ли като го превключиш на 720p конвертора от ключето?

• Автор

То си беше на 720 и аз не съм го превключвал , щото предположих , че и 720 ще са много, но....

Така няма да стане - никога. VCR е двоен поток, а това дърво лови, само първия – хоризонтален.

Потърси IO DATA Capture или StarTech Capture или Dazzle DVC. Те са най - сигурни. И трите имат софтуер. Работят перфектно с OBS. Ще ти трябва малко тренинг.

• Автор
преди 1 час, Lee Sin написа:

Така няма да стане - никога. VCR е двоен поток, а това дърво лови, само първия – хоризонтален.

Потърси IO DATA Capture или StarTech Capture или Dazzle DVC. Те са най - сигурни. И трите имат софтуер. Работят перфектно с OBS. Ще ти трябва малко тренинг.

Благодаря Лий, ще пробвам.

преди 1 час, M.Николов написа:

А кабела с чинчовете тестван ли е на друг уред?

Не не е, защото нямам на какво друго да го тествам с такива изводи.

• Автор
преди 17 часа, NewRedDragon написа:

Това със всяка касета ли гоправи? Имай в предвид, че с времето, касетите (по точно лентата) фава фира. На времето, като се занимавах с подобни дейности, задължително, преди капчъра, пренавивах касетата поне един път напред и назад. Самия VCR си има HDMI OUT и не виждам логока да се ползват другите изходи. Проблема е или в касетите или в VCR. М/у другото - в каква система са записвани касетите на времето - PAL?SECAM/NTSC?

Това което изписва на екрана е различно и ПАЛ и НТСЦ

• Автор
преди 18 часа, AAUUXX написа:

Именно за това попитах кога е произведен ,потърсете телевизор с кинескоп като го свържете към AV за да се разбере в какво е проблема. Последно да уточним ,когато е свързан към HDMI през конвертора и плейне DVD диск екрана син ли е както съм разбрал?

Не, когато е свързан с HDMI излиза черно-бяла картина, кривяща се и със снежинки и звука е забързан. Когато го мина през така наречения конвертор с трите чинча и от него излиза HDMI, тогава се появява син екран, на който се показват функциите на плейъра, защото само на HDMI не излиза никакво меню, и излиза само звук, но по същия начин забързан, както и директно през HDMI.

преди 1 час, Request написа:

Това което изписва на екрана е различно и ПАЛ и НТСЦ

Ами дотук съм го пробвал с три различни касети, едно и също е. Превъртани непревъртани, няма разлика.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.