Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Климатик Mitsubishi духа постоянно на отопление.

Featured Replies

Здравейте.

Вече започвам втора зима с въпросния климатик, който е Mitsubishi SRK 25ZS-W, но мисля, че има някакъв проблем, първо защото сякаш в стаята не ми изглежда достатъчно топло и второ - климатика духа постоянно. На охлаждане няма никакъв проблем, както и на отопление през миналата зима, но сега сякаш не е окей. Няма значение дали го настройвам на 24, 25 или 28 градуса, климатика продължава да духа, без да спира. Ако го настроя на 19 или 20 градуса, спира, но на по-висока температура, много трудно. В момента е настроен на 25 градуса, на 3-та степен и вече около час не е спирал изобщо. Чистил съм филтрите преди около седмица. Освен тези проблеми, има някакъв шум от външното тяло, който ми изглежда така, сякаш компресора вибрира и нещо много малко се докосва постоянно до него - става някакъв резонанс. Не мисля обаче, че проблемът е от този резонанс, защото и миналата зима беше така.

Предполагам, че вариантите са няколко, но какви са възможните причини за подобен проблем?

Викай някой сервиз да го видят, може от много неща да е това - датчици, платки и така нататък. Също има значение дали е настроен на ръчен или автоматичен режим, което не е ясно дали си пробвал, както и дали достига зададената температура.

преди 1 час, Traxex написа:

Здравейте.

Вече започвам втора зима с въпросния климатик, който е Mitsubishi SRK 25ZS-W, но мисля, че има някакъв проблем, първо защото сякаш в стаята не ми изглежда достатъчно топло и второ - климатика духа постоянно. На охлаждане няма никакъв проблем, както и на отопление през миналата зима, но сега сякаш не е окей. Няма значение дали го настройвам на 24, 25 или 28 градуса, климатика продължава да духа, без да спира. Ако го настроя на 19 или 20 градуса, спира, но на по-висока температура, много трудно. В момента е настроен на 25 градуса, на 3-та степен и вече около час не е спирал изобщо. Чистил съм филтрите преди около седмица. Освен тези проблеми, има някакъв шум от външното тяло, който ми изглежда така, сякаш компресора вибрира и нещо много малко се докосва постоянно до него - става някакъв резонанс. Не мисля обаче, че проблемът е от този резонанс, защото и миналата зима беше така.

Предполагам, че вариантите са няколко, но какви са възможните причини за подобен проблем?

Наблягаш на това, че не спира, което е нормално за инвертор, а не казваш дали достига зададената температура, дали 24 или 28, измерена с що-годе точен термометър, а не "не ми изглежда достатъчно топло". Спирането е характерно за старите конвенционални климатици. Също така, не се знае каква ти е стаята, може на климатикът да не му достига мощност при по- неблагоприятно време.

преди 2 часа, Traxex написа:

първо защото сякаш в стаята не ми изглежда достатъчно топло и второ - климатика духа постоянно.

да го напълнят, изпуснал е налягане

точно това са симптомите

преди 15 часа, Traxex написа:

В момента е настроен на 25 градуса, на 3-та степен и вече около час не е спирал изобщо.

Пробвай да настроиш вентилатора на автоматичен режим, а режима на работа да е фиксиран на отопление /не автоматичен/.

Изключи еко и икономични режими, ако си ги включил. Избягвай честа промяна на градусите.

• Автор

Здравейте на всички отново. Благодаря за мненията, които сте изказали. Видях, че не съм дал достатъчно пълна информация, затова сега ще допълня нещата, които съм пропуснал.
Стаята е около 10 квадрата (около 26 кубични метра), има вътрешна изолация с фибран.

преди 21 часа, Raze написа:

Викай някой сервиз да го видят, може от много неща да е това - датчици, платки и така нататък. Също има значение дали е настроен на ръчен или автоматичен режим, което не е ясно дали си пробвал, както и дали достига зададената температура.

Няма значение дали е на ръчен, или автоматичен режим, работи все по същия начин - пробвал съм го. Даже го направих на 30 градуса и след няколко минути действително се усети много топла струя.

преди 6 часа, Joss Bomon написа:

Пробвай да настроиш вентилатора на автоматичен режим, а режима на работа да е фиксиран на отопление /не автоматичен/.

Изключи еко и икономични режими, ако си ги включил. Избягвай честа промяна на градусите.

Пробвал съм и на авто. Режима си е на отопление и няма включени еко режими.

преди 20 часа, lupis написа:

Наблягаш на това, че не спира, което е нормално за инвертор, а не казваш дали достига зададената температура, дали 24 или 28, измерена с що-годе точен термометър, а не "не ми изглежда достатъчно топло". Спирането е характерно за старите конвенционални климатици. Също така, не се знае каква ти е стаята, може на климатикът да не му достига мощност при по- неблагоприятно време.

Нямах термометър, но преди малко си купих и тази вечер ще видя приблизително колко градуса е в стаята. Климатика вършеше страхотна работа миналата година, когато имаше дни и вечери с доста ниски температури. Дори в минусови температури, не е имало проблем с отоплението. Винаги ми е било комфортно в стаята, при зададена температура около 24-25 градуса, а сега не ми изглежда така. Освен това, миналата година жалузите на климатика се вдигаха нагоре през около 5-10 минути и след около 5-10 минути отново слизаха надолу, след което компресора отново започваше да работи на по-висока мощност. Сега това се случва само тогава, когато температурата е настроена около 20 или 21 градуса. Когато е на повече, жалузите стоят постоянно надолу и компресора сякаш работи на по-висока мощност. Да не говорим, че в момента външната температура не е неблагоприятна, поне според мен. Все пак е 7-8 градуса, което не би трябвало да възпрепятства правилната работа на един що-годе добър климатик.

След като усещаш, че работи на по- голяма мощност, настрой го на 30 °  и измери температурата на струята, излизаща от жалузите .

• 11 месеца по-късно...
на 5.12.2023 г. в 21:40, Traxex написа:

Здравейте.

Здравей колега,

И аз имам абсолютно същия климатик, с абсолютно същия проблем като теб. Викнах техник, който ми каза, че това си е нормална работа за инверторен климатик, но не съм убеден, при положение че миналата година изключваше, а сега работи нон стоп. Пробвах и аз методите описани от теб, но резултат няма. Работи си постоянно. Имаш ли някакъв напредък по решаването на проблема?

преди 7 часа, Heidegel написа:

Викнах техник, който ми каза, че това си е нормална работа за инверторен климатик, но не съм убеден

Правилно.Хубаво е, че си се обърнал към компетентен човек. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.