Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

От известна Българска банка искат да обновя банковата си сметка

Featured Replies

преди 1 минута, _ramus_ написа:

няма такова нещо - никой не го 'вижда'. РАзпращат се от ботове, през бот-мрежи. При разпращането няма никакъв фийдбек - праща се докато е в "листата" и няма спиране.

"Спирането" става единствено от филтрите на самата поща - при подаване на сигнали или при зададени политики чрез анализ на данните... При безплатните мейли това е малко вероятно, защото се изисква ресурс, а той струва пари...

Знам бе човек! Шегувам се просто! :)

преди 9 минути, bigiadri написа:

Така че за чувствителни писма ползвайте gmail.com

Макар и по малко gmail също е пробита!По мои наблюдения пощата на ЦЕРН е най сигурна!

Не се научихте, че банките не пращат имейли - всички писма които получавате уж от някоя банка спокойно може да ги триете

Как да се научим на нещо, което никой не ни е казал?

Получавам имейл

18.png.4e427a35c3d4cb03dcb29d9d75ccc9e1.png

Аз не съм клиент на тази банка, интересно ми е каква сметка ще обновяваме.

Отворих имейла и се допитвам до вас, другото което мога да направя е да отида до въпросната банка и да попитам тях.

Отиди ве, щом имаш излишно време да се размотаваш по банки, иначе правилото е "триеш без да отваряш и точка"

преди 5 минути, ined написа:

Отиди ве, щом имаш излишно време да се размотаваш по банки, иначе правилото е "триеш без да отваряш и точка"

Как така ще трия при положение, че чакам имейл/писмо?

По тази логика, изобщо не трябва да ползвам пощата си?

И какво стана като го отворих това писмо? Нищо!

Има линк на който да обновя данните си и той е невалиден. Не работи.

Аз не съм със Windows и никога не съм плащал нищо или въвеждал някакви данни свързани с банка.

Редактирано от Звяра (преглед на промените)

Пак да ти напомня, ако след две страници тема още не си го разбрал, писмото не е от никаква банка.

И аз искам да напомня, че нищо не могат да ми откраднат. (Освен лаптопа да ми отмъкнат през рутера)

преди 2 часа, Звяра написа:

А защо се изпращат и разпространяват такива имейли, това нали е противозаконно?

По горе казаха, че имали 200 такива писма. От къде знаят имейла ми?

Аз имейла не съм го давал на никой!!!

Все някой трябва да им го е казал?

Преди време АБВ пощата беше хакната (вероятно всяка година ги хакват 😀), който включваше компрометиране на пароли. След този инцидент хакерите публикуваха обширни данни онлайн. Има вероятност, злоумишленици да използват тези списъци с имейли за масово разпращане.

преди 51 минути, Звяра написа:

Как така ще трия при положение, че чакам имейл/писмо?

По тази логика, изобщо не трябва да ползвам пощата си?

И какво стана като го отворих това писмо? Нищо!

Има линк на който да обновя данните си и той е невалиден. Не работи.

Аз не съм със Windows и никога не съм плащал нищо или въвеждал някакви данни свързани с банка.

Като чакаш писмо, задържаш показалеца на мишката върху писмото(Без да го отваряш) и ще видиш откъде идва, вярвам като видиш адреса ще ти стане ясно че това не е никаква банка.

Аз получих подобно напомняне наскоро, което си беше от банката (Nordea), но след като се логнах в електронното банкиране. Не ми даваше да правя нищо, например да наредя плащане, ако не си актуализирам данните. 

Но подобни съобщения, изпращани по имейл са чиста измама. Моята банка например постоянно ми изпраща смс-си, че ако някой ме търси от тяхно име по телефон, смс или имейл, да знам, че се касае за измама и те не комуникират по този начин със своите клиенти. Всички съобщения от банката се получават в кутията на електронното банкиране. 

преди 3 часа, Звяра написа:

От къде знаят и-мейла ми?

Аз и-мейла не съм го давал на никой!!!

Все някой трябва да им го е казал?

Те ги генерират на случаен принцип също.
Например ако се казваш Здравков почват да лепят отпред или отзад други букви и пращат, докато мине някоя комбинация.
По натам си знаеш предполагам, ако ти е интересно от флашка с копиране в РАМ на линукса , вадене на флашката и после си го отваряш писмото ако ти е интересно, ама със забранено отваряне на снимки. 
Кликаш си смело и безотговорно на всякакви линкове от любознателност  и така.
По-лесно е да не го отваряш де, ама ако ти е интересно можеш с PCLinuxOS.

преди 21 минути, Flashback написа:

..., но след като се логнах в електронното банкиране.

аз се логвам в електронното банкиране от отделено ССД което служи само за банкиране и от което не отварям никакъв друг сайт, не отварям и и-мейлите си от това ССД

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.