Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с интернет план на Vivacom Fibernet L - достига максимална скорост на upload, но не и на download

Featured Replies

• Автор
на 10.12.2023 г. в 15:53, Rammkopf написа:

Максималната пропускателна способност на USB2.0, на теория, е 480Mbps (т.е., малко под половин гигабит в секунда). Максималната пропускателно способност на USB3.0, на теория, е 5Gbps. За да може USB3.0 LAN адаптер да договори успешно скорост от 1Gbps с насрещното устройство и да я поддържа по време на комуникация, може би му е необходимо да има:

1. всички налични комуникационни канали, които му предлага USB3.0 (USB2.0 Има само 2 пина за данни, докато USB3.0 има тези 2, плюс още 5, които сигурно не си видял, понеже са скрити най-вътре в конектора).

2. захранването, което му предлага USB3.0 (същите 5V напрежение, но вече 1А ток при USB3.0, за разлика 0,5A ток при USB2.0).

Т.е., ти си купил устройство, което иска ток и комуникационни линии и си го вързал на остарял порт, който дори не е чувал за такава спецификация. Какво очакваш да получиш?

После, използваш калпави кабели, с неясно качество, които също са много вероятен фактор за неуспеха ти.

Не знам защо забъркахме и VLAN ID-тата изведнъж, откъде дойдоха тези VLAN-ове?! Искаш да си пуснеш телевизията през рутера ли? Ако си на старата IPTV, нямаш никакъв шанс, Виваком използват VLAN stacking. С тоз утрепан TP-LINK, нищо няма да направиш.

Липсват ти сериозни познания за това, с което си седнал да се занимаваш. С "питане тук-там", най-много да се обесиш на някой кабел накрая. Уважавам желанието ти да научиш нещо, но си нагазил в казус, който очевидно е много над възможностите ти, без да имаш някаква основа, на която да стъпиш. Мое мнение ...

@RammkopfАко бях знаел, че ще се отвори Кутията на Пандора, за мен, при едно такова "усилване" на нета, нямаше изобщо да си боля главата, да си вдигам скоростта Но:

1. Не ми хрумна, че трябва да се съобразя, и не се сетих да попитам  за подобно нещо(визирам всички гореизброени подробности от всички). Ако нямаш човек дето да ти обясни - си дотам. А аз нямам такъв

2.Договорът е факт и или трябва да оставя нещата така и да плащам за скорост дето не мога да достигна. или да направя всичко възможно, за да я стигна. Ако @Емил Костов е прав, то ще трябва да мисля как да не оставя домашните без ТВ. Ако се комбинира казаното от него с твоето - става доста сложно.

3. Не ми се тръгва по пътя на "развален договор"(да ги дебна за издънки за които мога да се заям, за да го разваля без неустойки). Няма да създавам главоболия на служителите, нито на себе си

Така че ми остава само един вариант - пробване, ровене и питане, докато не удиса. 

• Отговори 79
  • Прегледи 12k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Емил Костов
    Емил Костов

Така! Свързаността е следната. На адреса са ти дали чистно ОНТ ( медия конвертор) Алкател Лусент. След него трябва да има суич TP-link. В 1 порт на суича идва UTP кабела от ОНТ-то. На втори порт ти е

• plamen_petrov_80
    plamen_petrov_80

Прочети ги пак нещата, нещо ти убягва!

• При 200/100 по договор и 100Mbps свързаност на машината е нормално да се вдигне само ъплоудът до 100Mbps

Публикувани изображения

преди 1 минута, Berethor написа:

@RammkopfАко бях знаел, че ще се отвори Кутията на Пандора, за мен, при едно такова "усилване" на нета, нямаше изобщо да си боля главата, да си вдигам скоростта Но:

1. Не ми хрумна, че трябва да се съобразя, и не се сетих да попитам  за подобно нещо(визирам всички гореизброени подробности от всички). Ако нямаш човек дето да ти обясни - си дотам. А аз нямам такъв

2.Договорът е факт и или трябва да оставя нещата така и да плащам за скорост дето не мога да достигна. или да направя всичко възможно, за да я стигна. Ако @Емил Костов е прав, то ще трябва да мисля как да не оставя домашните без ТВ. Ако се комбинира казаното от него с твоето - става доста сложно.

3. Не ми се тръгва по пътя на "развален договор"(да ги дебна за издънки за които мога да се заям, за да го разваля без неустойки). Няма да създавам главоболия на служителите, нито на себе си

Така че ми остава само един вариант - пробване, ровене и питане, докато не удиса. 

Да попитам отново - приятел, комшия с нов лаптоп и поне елементарни познания за компютри имаш ли?

• Автор
преди 4 минути, plamen_petrov_80 написа:

Да попитам отново - приятел, комшия с нов лаптоп и поне елементарни познания за компютри имаш ли?

не 

• Автор
  • Решение

@Емил Костов Проблемът се оказа и в кабелите и в суича. Можеш ли да ми препоръчаш модел на нов суич с цена до около 50лв? Мерси

note.jpg

TPSwitch.jpg

• 2 месеца по-късно...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.