Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Подмяна на РАМ

Featured Replies

на 18.12.2023 г. в 23:05, The_Nomad написа:

Да но сега почват да ми се въртят мисли да бърникам в БИОС, дали може да се зададе 1.5 волтаж

Няма да пипаш нищо в Биоса. Най малкото да развалиш съществуващото положение. Ти по горе някъде сам написа като превод че тази, която е DDR3L еднакво добре работи и на двата волтажа.  Но тази която е на 1,5 работи само на толкова. Какъв проблем виждаш за да ръчкаш по Биоса? Остави го така и не се притеснявай. Уговорката между теб и мен си остава същата, стига да си я поръчвал от Вали. Аз на другата сутрин ги предупредих, че ще имат поръчка за човек, който иска две банки памет по 8 гигабайта. Дишай спокойно. Казах ти, че съм със същите памети от 2 години и продължавам да купувам само от тях. Дали ще ми трябват DDR3 или  DDR3L,  сам преценявам след като машината е при мен. А твоята, както си я посочил, я познавам добре, за да се притесняваш за работата и. Успех и весела нова година!

• Отговори 79
  • Прегледи 6,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Стига глупости. С две по 8 ГБ рам с две различни плочки съм. Проблем никакъв. Само чесотата да е еднаква, иначе ще работи постоянно на по-ниската.

• Нищо няма да спестиш. Вземаш обикновена памет DDR3 1600 и слагаш, 99% ще сработи. Дали ти трябва low profile ще разбереш, като отвориш кутията и погледнеш какво има вътре.

• Това всички го поддържат, знаеш ли какво е? А зависи и от дънната платка.

Публикувани изображения

преди 6 часа, Raze написа:

Едва ли в BIOS на леново ще има такава опция, да не казвам, че шанса е ~0.

Да. Няма такава опция. На тези типове модели от няколкото фирми се дава при покупката Диск за системния администратор, който ще ги поддържа на който има 3 или 4 мисля допълнителни програми за тези цели.  Ако изискаш или отвориш съпорта на машината за нейната поддръжка, ще ти направи веднага впечатление, че освен драйверите има и точно този софтуер за сваляне. Така е при Леново, при  HP и при Фуджицу. Аз имам такъв диск, но е само за HP, щото моите половината са такива. А самия Биос на Леновото, както и на другите е орязан само до съществената част, която е необходима. Той излишно се притеснява, но както си реши. Не напразно съм му пуснал картина за да види, че и при мен са на 1,35, макар че баниките са ми само 1,5 волтови. За тези модели(почти за всички) има сервизни ръководства във интернет с пълни подробности и забележки от страна на фирмата-производител, които трябва да се изпълнят.

преди 16 часа, Колев 74 написа:

Да. Няма такава опция. На тези типове модели от няколкото фирми се дава при покупката Диск за системния администратор, който ще ги поддържа на който има 3 или 4 мисля допълнителни програми за тези цели.  Ако изискаш или отвориш съпорта на машината за нейната поддръжка, ще ти направи веднага впечатление, че освен драйверите има и точно този софтуер за сваляне. Така е при Леново, при  HP и при Фуджицу. Аз имам такъв диск, но е само за HP, щото моите половината са такива. А самия Биос на Леновото, както и на другите е орязан само до съществената част, която е необходима. Той излишно се притеснява, но както си реши. Не напразно съм му пуснал картина за да види, че и при мен са на 1,35, макар че баниките са ми само 1,5 волтови. За тези модели(почти за всички) има сервизни ръководства във интернет с пълни подробности и забележки от страна на фирмата-производител, които трябва да се изпълнят.

Мислех, че ти си слагал DD3L модули. Щом и при теб и при мен си работят на 1.35 ще си го дам на баща ми да си го ползва със здраве. Аз вече си взех новата машина. Жив и здрав бъди!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.