Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Подмяна на РАМ

Featured Replies

преди 3 минути, Raze написа:

Нищо няма да спестиш. Вземаш обикновена памет DDR3 1600 и слагаш, 99% ще сработи. Дали ти трябва low profile ще разбереш, като отвориш кутията и погледнеш какво има вътре.

Най-сетне...

• Отговори 79
  • Прегледи 6,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Стига глупости. С две по 8 ГБ рам с две различни плочки съм. Проблем никакъв. Само чесотата да е еднаква, иначе ще работи постоянно на по-ниската.

• Нищо няма да спестиш. Вземаш обикновена памет DDR3 1600 и слагаш, 99% ще сработи. Дали ти трябва low profile ще разбереш, като отвориш кутията и погледнеш какво има вътре.

• Това всички го поддържат, знаеш ли какво е? А зависи и от дънната платка.

Публикувани изображения

преди 12 минути, The_Nomad написа:

Ами няма ли да спестя така търсене по еднакви чипове, спесифики и т.н.? Цената на тази дето пуснах тука напълно позволява да си взема две плочки без да се замислям. Пък и от едно време съм се начел на мнения, че трябва плочките да са еднакви, може да не е така но ми се е загнездило. Мен ме притеснява повече това че пише Single channel във сайта на Вали - ще стане ли dual channel с две плочки? (не че съм много на ти с тази технология)

Дуал ченъла, при DDR3 е около 15%. При 1600Mhz добавяш още една идея.

Като ги слагаш - слотове 1 и 3, или 2 и 4 .

преди 19 минути, plmen88 написа:

По-лесно е. Няма да търси еднаква като неговата, защото напълно объркахте човека. Просто трябваше да му кажете да вземе още една плочка 8 GB DDR-3 на 800 MHz и да се приключва.

Да го кажем така, ако имаше някаква ексотична DDR3 памет - да се впрегне с търсенето на същата, ама той си има съвсем стандартна - масовката така да се каже - колко зор да види по принцип?

преди 5 минути, Raze написа:

Нищо няма да спестиш. Вземаш обикновена памет DDR3 1600 и слагаш, 99% ще сработи. Дали ти трябва low profile ще разбереш, като отвориш кутията и погледнеш какво има вътре.

Ами аз хубаво ще отворя кутията, но като не съм виждал Low профил май няма да го позная. Б@л съм го взимам две от тая Silicon Power за по 25лв лв и направо ще пробвам да я слагам. Ако не стане връщам до 14 дни. Поне има хубава гаранция 99 месеца 🤗

преди 21 минути, The_Nomad написа:

Ами няма ли да спестя така търсене по еднакви чипове, спесифики и т.н.? Цената на тази дето пуснах тука напълно позволява да си взема две плочки без да се замислям. Пък и от едно време съм се начел на мнения, че трябва плочките да са еднакви, може да не е така но ми се е загнездило. Мен ме притеснява повече това че пише Single channel във сайта на Вали - ще стане ли dual channel с две плочки? (не че съм много на ти с тази технология)

Ето kаkва памет ти е необходима за твоя модел компютър Вземи си 2 банки по 8 гигабайта. Ако смяташ че цената те устройва, поръчвай, докато е време и все още има. Ще работи в двуканален режим на 800 мегахерца  (CL11) 100% ти гарантирам. Аз ползвам само такива, защото са на добра цена.

https://www.vali.bg/bg/product/20597/Памет-Silicon-Power-8GB-DDR3-PC3-12800-1600MHz-CL11-SP008GBLTU160N02

преди 1 минута, plamen_petrov_80 написа:

Да го кажем така, ако имаше някаква ексотична DDR3 памет - да се впрегне с търсенето на същата, ама той си има съвсем стандартна - масовката така да се каже - колко зор да види по принцип?

Вие с цялата първа страница объркахте човека, не аз. 

преди 1 минута, Колев 74 написа:

Ето лалва памет ти е необходима за твоя модел компютър Взе ми си 2 банки по 8 гигабайта. Ако смяташ че цената те устройва, поръчвай, докато е време и все още има. Ще работи в двуканален режим на 800 мегахерца  (CL11)

https://www.vali.bg/bg/product/20597/Памет-Silicon-Power-8GB-DDR3-PC3-12800-1600MHz-CL11-SP008GBLTU160N02

Точно тая постнах преди малко, че съм я харесал. Но защо да работи на 800 като пише 1600?

преди 1 минута, plamen_petrov_80 написа:

Добре, не ме слушайте какво говоря! Щом аз съм проблемния.

Не си ти проблема а проблема е Гражданина от селски тип!

преди 3 минути, plamen_petrov_80 написа:

Добре, не ме слушайте какво говоря! Щом аз съм проблемния.

Човек, не се сърди, нищо против теб. Ама не може на човек за пръв път слагащ нова памет да му се обяснява за волтажи, латентност и какви ли още не термини никумо ненужни  в тази тема, на него пък хич.

току-що, plmen88 написа:

Човек, не се сърди, нищо против теб. Ама не може на човек за пръв път слагащ нова памет да му се обяснява за волтажи, латентност и какви още не термини никумо ненужно, на него пък хич.

Тъй, тъй и туко виж бе избрал SODIMM паметите ... както казваш - термини, подробности ...

Вземи и прочети за оперативната памет по вече и всичко ще ти се изясни. Две платки в двуканален режим правят точно 1600 мергахерца. Имаш направена снимка от теб. Погледни я!

Ако искаш помощ, мога да помогна. Да ти запазя две банки до понеделник а ти ще си ги получиш. Хората от Вали ще бъдат известени утре за поръчка от твоя страна, след като ми оставиш само името си на лично съобщение. Моето е Стефан. Достатъчно е да го кажеш, за да ти ги изпратят.

Момчета споко поръчани са вече два броя. Не ги знам тея Vali, дано да са точни при връщане ако има проблеми

преди 3 минути, plamen_petrov_80 написа:

Тъй, тъй и туко виж бе избрал SODIMM паметите ... както казваш - термини, подробности ...

Това и 8 GB DDR-3 на 800 MHz са единствените подробности, които трябваше да са за създателя на темата.

преди 2 минути, Колев 74 написа:

Две платки в двуканален режим правят точно 1600 мергахерца.

Ако е един модул PC3-12800 няма да работи na 1600МХз?

преди 1 минута, Колев 74 написа:

Вземи и прочети за оперативната памет по вече и всичко ще ти се изясни. Две платки в двуканален режим правят точно 1600 мергахерца. Имаш направена снимка от теб. Погледни я!

И една платка прави 1600 :)

Честотите са такива заради спецификата на DDR паметите.

току-що, цър-вул написа:

Няма .. ако процесора поддържа само до 1333 :)

Не ми се мисли какво става при 3, че дори и 4 платки ...

преди 4 минути, Колев 74 написа:

Аз четох и си сметнах от снимката, че честотата е 1600 Мх. Но се каза, че ще работят на 800 и затова беше въпроса ми

преди 1 минута, The_Nomad написа:

Момчета споко поръчани са вече два броя. Не ги знам тея Vali, дано да са точни при връщане ако има проблеми

Въобще не се притеснявай за това.

току-що, plmen88 написа:

Това и 8 GB DDR-3 на 800 MHz са единствените подробности, които трябваше да са за създателя на темата.

А ако дъното поддържа САМО 1,35V, какво ще стане с модулите памет, работещи на 1,5V?

току-що, цър-вул написа:

А ако дъното поддържа САМО 1,35V, какво ще стане с модулите памет, работещи на 1,5V?

В първите снимки пише 1.5 V.

преди 1 минута, цър-вул написа:

Тук влизаме в дълбока тематика (не се заяждам).

преди 6 минути, plamen_petrov_80 написа:
преди 7 минути, цър-вул написа:

Няма .. ако процесора поддържа само до 1333 :)

Ай, да четеш с разбиране:

преди 10 минути, Колев 74 написа:

Две платки в двуканален режим правят точно 1600 мергахерца.

преди 3 минути, Raze написа:

В първите снимки пише 1.5 V.

Да, знам, видях. Теоретизирал съм в отговор каква би могла да е спънката.
Да не говорим, че паметите може да са двустранни, а дъното да не поддържа такива.

Искам да благодаря на всички за помощта! Нямаше да се оправя иначе, а в моя град наистина няма читави сервизи

преди 4 минути, The_Nomad написа:

Искам да благодаря на всички за помощта! Нямаше да се оправя иначе, а в моя град наистина няма читави сервизи

Ако си ги поръчал вече, утре можеш и да си ги получиш. Най сигурно - в понеделник. Що се касае за връщане(което няма да направиш със сигурност) аз съм до теб! Няма да имаш никакъв проблем. Само запази опаковките на двете памети. С макетно ножче ги отвори внимателно, за да се запазят последните в добро здраве.!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.