Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Тракане на релета при пускане на усилвател

Featured Replies

Здравейте! Моля за помощ! В града където съм няма читави техници и просто не знам какво да правя. Проблема е в това, че при пускането на усилвател Yamaha AX-892 за 4-5сек. се чува тракане на релета докато включат релетата за говорителите. След това усилвателя си работи нормално, но това първоначално изтракване ме дразни. Някакви идеи за проблема или напътствия за читав техник в радиус от 50-60км от гр.Бяла Слатина. Благодаря предварително!

Ето и линк към видео с въпросния шум при пускане:

Има проблем, но ще е другата година. Мисля че сме на 63 км.

Колегата Йордан Петров не го ли намираш за читав ? Все пак е в твое село.

• 2 седмици по-късно...

В моя усилвател има доста релета. Част от тях са за превключване на входовете и за забавено включване на схемата при пуск.

А останалите са за управление на схемата на вградения предусилвател, който всъщност е релеен резисторен атенюатор - двете сини платки една пред друга вдясно на картинката:

spacer.png

При включване на усилвателя се чуват няколко тихи цъквания на релета. Отделно при регулиране на усилването (волумето) пак цъкат релета. Но звукът няма нищо общо със звука от вашия запис.

преди 8 часа, Михайлов написа:

В моя усилвател има доста релета. Част от тях са за превключване на входовете и за забавено включване на схемата при пуск.

А останалите са за управление на схемата на вградения предусилвател, който всъщност е релеен резисторен атенюатор - двете сини платки една пред друга вдясно на картинката:

spacer.png

При включване на усилвателя се чуват няколко тихи цъквания на релета. Отделно при регулиране на усилването (волумето) пак цъкат релета. Но звукът няма нищо общо със звука от вашия запис.

Много хубава машинка си имаш.

Благодаря! Обаче ако продължа да пиша за усилвателя ми - чист клас А, 30 вата при 8 ома, тук в тази тема за технически проблеми, това ще бъде чист спам. Затова се извинявам.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.