Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Сигналът прекъсва- някакви идеи?

Featured Replies

Здравейте! 

Може би темата не е точно за тук, но знам че тук са най-знаещите! 

От 2 седмици имаме проблем с ефирната телевизия и wi-fi интернета в апартамент.

Видно има смущения , но има ли начин да се справим със ситуацията, особено за ефирната ТВ ( за възрастни хора е).

Предполагаме, че някой е сложил усилвател за интернет и по тази причина прекъсва сигнала на ефирната телевизия, която си е вървяла без проблем с вътрешна антена с усилвател.  А сега както работи, прекъсва и изписва НЯМА СИГНАЛ.  Домашният интернет също започна да прекъсва, макар че е на висока скорост и при пускане на ТВ през интернет също забива. 

Ако някой има идея как да се справим със ситуацията, моля да сподели!

Предварително благодаря!

Весели празници на всички!

Като за възрастни хора LAN кабел от модема/рутерa до компютъра и телевизора, а антената вън с рефлектора към стената на апартамента. Демек ще трябва истинска антена, а не пръчица за почешване.

Всичко това в кое село се намира и с каква видимост към предавателя? Телевизията с какво се приема? Модел на телевизора или декодера, както и с каква антена е? Това от колко време е и защо се сетихте чак на нова година, когато хората (специалистите) почиват?

Като за начало рестартирай всички устройства, които са за телевизията и интернета. Това става с махане на захранващите кабели, за няколко секунди и повторното и слагане обратно. Сложете си някоя сателитна чиния на някой оператор и си решете проблема, щом е на село. Друг е въпроса, че при лоши метео условия, сигнала ще чезне.

преди 11 минути, Филипов написа:

Това от колко време е и защо се сетихте чак на нова година, когато хората (специалистите) почиват?

Винаги има дежурни техници, които работят и по празниците. За това им се плаща над нормалната надница.

Каква антена използваш за ефирната?

Колкото до изчезването на wi-fi интeрнета, пускаш едно сканиране с приложение за wi-fi или за PC (за давата обхвата 2.4 GHz, 5 GHz)

Сменяш канала на рутера със "свободен" без излъчване близко (от други канали) запамети. И нещата трябва да се подобрят.

• Автор
преди 54 минути, Филипов написа:

Всичко това в кое село се намира и с каква видимост към предавателя? Телевизията с какво се приема? Модел на телевизора или декодера, както и с каква антена е? Това от колко време е и защо се сетихте чак на нова година, когато хората (специалистите) почиват?

Проблемът е във Варна (централна част) Приемникът е PacoStar, антената е Philips с усилвател и е включена на ток.Така е откакто е въведена цифровата телевизия  и не е имало проблем досега.

От 2 седмици на моменти само се губи сигнала. Пробвахме и с друга антена , но положението е същото - работи и по някое време прекъсва защото изчезва сигнала. ситуацията е същата и при телевизор LG на който не му трябва трябва допълнителен приемник и там изчезва. 

Възможно ли е някой съсед да има усилвател или някакво друго устройство , което да заглушава сигнала?

преди 16 минути, didi33 написа:

..., антената е Philips с усилвател и е включена на ток.

Това марково боклуче чисто и просто не е антена, ами пародия.

Ето това е антена:

https://geosat.fr/p/antenne-uhf-panneau-lte-discrete-pour-emetteur-tnt-proche

с нея не ти пука от къде идва сигналът по права линия, защото лови отразени сигнали от другите жилищни блокове и едновременно няма да лови вътрешните сигнали замърсяващи приемането , водещи до прекъсвания.
Трябва да я сложиш навън, щото то това по апартаментите мамата си трака, всеки пуска излъчватели на вредни вълни и е като в пчеларски кошер.

преди 1 час, *S197* написа:

Като за начало рестартирай всички устройства, които са за телевизията и интернета. Това става с махане на захранващите кабели, за няколко секунди и повторното и слагане обратно. Сложете си някоя сателитна чиния на някой оператор и си решете проблема, щом е на село. Друг е въпроса, че при лоши метео условия, сигнала ще чезне.

Винаги има дежурни техници, които работят и по празниците. За това им се плаща над нормалната надница.

Той е шеф на сервиз бре Дженфри. 35 години вече а ти сега научаваш.

преди 5 минути, цър-вул написа:

На ТВ кулата?

Не съм споменал ТВ кулата.

преди 17 минути, Колев 74 написа:

Той е шеф на сервиз бре Дженфри. 35 години вече а ти сега научаваш.

Нямам идея за кого пишеш.

Съмнява ме някой да заглушава сигнала. Там сте в зоната на покритие на два предавателя - 5 и 1 KW. За приемане е достатъчна и малка антена от типа на AP8112

147.jpg

Не написа моделите на декодера и телевизора.

преди 26 минути, *S197* написа:

Не съм споменал ТВ кулата.

Нямам идея за кого пишеш.

За този,който си цитирал!

"Винаги има дежурни техници, които работят и по празниците. За това им се плаща над нормалната надница."

• Автор
преди 1 час, Филипов написа:

Съмнява ме някой да заглушава сигнала. Там сте в зоната на покритие на два предавателя - 5 и 1 KW. За приемане е достатъчна и малка антена от типа на AP8112

147.jpg

Не написа моделите на декодера и телевизора.

проблемът е преди всичко вечер. През деня прекъсването е по-рядко.image.png.1f8c10550c691dcf4a21cfb681c04a69.pngimage.png.883bcde829806dc1728b8ef5421f1749.png

преди 2 часа, Филипов написа:

За приемане е достатъчна и малка антена от типа на AP8112

Ето точно от такива видове съвети идват проблемите на горките хорица после.

преди 17 минути, Белгиеца написа:

Ето точно от такива видове съвети идват проблемите на горките хорица после.

Абе гений, кое от написаното от @Филипов не ти стана ясно? 

преди 1 час, teo-glavata написа:

Абе гений, ...

На белгийския форум един пишман тарикат ми се хвалеше, че гледал с такава пръчица и че силата на сигнала нямала абсолютно никакво значение, само качеството което показвало неговото лъжещо Сони било важно. И след 3 месеца като почнаха тестовете за DVB-T2 изведнъж пръчицата му нищо не лови и оня тича веднага по магазините и намира възможно най-добрата антена ( която аз съм му я показал на снимка как изглежда) за вътрешно инсталиране и о магия, пак работи смотаното му Сони.
Като пуснаха DVB-T2 на 42-ри канал и спряха предишния канал, показваше че го лови и него.

Това да лъжеш стари хора да си слагат пръчици които ловят всички възможни смущения на 360° около тях си е чиста подигравка с народа.
Още повече че питащият няма Enigma 2 приемник за DVB-T2 от който да е пуснал скрийншот от Signal Finder-a му да видим какво показва по време на смущенията вечер.

Пишете си тука колкото да не заспите на масата с чаша ракийка в ръка предпразнично.

Хайде да ти кажа че T2  има в околните страни, но не и в България. Гледай си там френските фъшкии е Белгия и да знаеш че твоето предложение за външна антена е за хоризонтална поляризация докато тук се ползва вертикална. Знам много добре какво се гледа тук  с предложеното от мен е достатъчно за поне 20 Км от предавателя. Преди седмица съм бил във Варна и знам какво и откъде се гледа.

преди 2 часа, Филипов написа:

Хайде да ти кажа че T2  има в околните страни, но не и в България. Гледай си там френските фъшкии е Белгия и да знаеш че твоето предложение за външна антена е за хоризонтална поляризация докато тук се ползва вертикална. Знам много добре какво се гледа тук  с предложеното от мен е достатъчно за поне 20 Км от предавателя. Преди седмица съм бил във Варна и знам какво и откъде се гледа.

То щото нещо ти пречи сигурно да я завъртиш на 90° антената която съм показъл. И в северна Франция са им за вертикална поляризация антените, гледай по гугъл мапс в ройона на град Лил да ги видиш как са обърнати.

А като някой идиот пуска смущения волно или неволно в жилищен блок, как няма тъпата ти пръчица да ги хване и тях , а ?
Авторът на темата ти обяснява че има смущения вечер, а ти му викаш че не му вярваш и да си ползва пръчица, а това което вижда са някакви негови халюцинации.

За разлика от тебе от 19 декември на английския форум се опитват да намерят причината за проблемно приемане само на едно честота, с цел да помогнат на питащия и не му се фукат че може и с пръчица само да гледа.

https://www.satellites.co.uk/forums/threads/poor-reception-on-one-frequency.182227/

Аз пък викам че няма да отменяме законите на физиката и съществуването на смущения при приемани на елекромагнитни вълни, само защото ти си се бил разходил до Варна.

Иначе казано, да му мислят старите хора които са повярвали на някой продавач преди години , че като са минали на цифрова телевизия може да си гледат спокойно в апартамент с пародия на антена. Ето сега вече не могат и искат не искат, ще трябва да ползват насочена антена навън с рефлектор обърнат към източника на смущенията. Или да почнат да си плащат на кабеларка ако няма кой да им помогне с инсталиране на антена. 

преди 13 часа, Белгиеца написа:

Ето сега вече не могат и искат не искат, ще трябва да ползват насочена антена навън с рефлектор обърнат към източника на смущенията.

Иначе казано, във Варна (почти целия град), външни антени не са необходими - двете РПС ("Боровец" и "Ташлъ-тепе") са така разположени, че това не е необходимо. Освен това, аз поне не се сещам за оборудване, което да е активно само вечер.... и на всичко отгоре да работи на 29 канал (538 MHz)

Или пак иначе казано - престани с напълно неадекватните си "теории"!

Що се отнася до WiFi - там нещата са ясни  - ефира в центъра (а и целия град) е пренаселен и в двата диапазона. Решението е свестни АР

преди 2 часа, teo-glavata написа:

Освен това, аз поне не се сещам за оборудване, което да е активно само вечер.... и на всичко отгоре да работи на 29 канал (538 MHz)

Аз пък се сещам как докато живеех все още в София, съседът ни идваше да мрънка, че картинката на телевизора му не му харесваше по време скъпоценния му мач, ако баща ми беше изкарал извън гаража електрожена да заварва винкели на двора.
Антената на съседа беше до комина на едноетажната му къща.

Не е нужно причиняващото смущения оборудване да работи точно на 538 MHz.

Не е так бе цървулане, смущенията не съществуват , те са част от конспиративна теория на масонското братство.
И като цяло всичко което не може да донесе доходи на мъдрата пенсионерска мисъл, не съществува.
Освен това е забранено да се ползват истински антени от варненци, щото това много вреди на продажбите на абонаменти към кабеларките.
Гагаузите са окончателно приспани в дълбок хиптнотичен сън и никой няма право да ги пробужда.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.