Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Покупка от Китай с цел препродажба

Featured Replies

Здравейте имам ли законо право да купувам стока от Китай като физическо лице и да го препродавам в България главно онлайн и да го пращам по еконт.Главно с наложен платеж.

преди 4 минути, valyo_93 написа:

Здравейте имам ли законо право да купувам стока от Китай като физическо лице и да го препродавам в България главно онлайн и да го пращам по еконт.Главно с наложен платеж.

Ако декларираш дейността пред НАП и си плащаш данъка не би трябвало да е проблем, но е по-добре да се консултираш със счетоводител дали ще си заслужава. Доколкото съм чувал ако го правиш чрез фирма е по-изгодно откъм данъци.

• Автор

ок мерси

А то като го поръчам от Китай нали плащам ддс,като го продам пак ли трябва да се плати в нап ддс.Така не плащам ли два пъти

преди 23 минути, valyo_93 написа:

ок мерси

А то като го поръчам от Китай нали плащам ддс,като го продам пак ли трябва да се плати в нап ддс.Така не плащам ли два пъти

За тези въпроси е най-добре да се консултираш със счетоводител. Също трябва да видиш какви документи ще ти трябват за да докажеш на каква цена си закупил стоките които провадаваш, защото иначе ще платиш данък върху цялата сума от наложения платеж, а не само върху печалбата. Предполагам ще дължиш и осигуровки. Както писах по-нагоре търси читав счетоводител, защото по форуми трудно ще събереш цялата информация която ти трябва.

преди 41 минути, valyo_93 написа:

ок мерси

Даже три пъти плащаш, щото с паричките които си изкарал от продажбата отидеш в магазина и си купиш нещо пак ще ти вземат ДДС.

преди 1 час, valyo_93 написа:

да го пращам по еконт.

Куриерите докладват пратките с наложен платеж в НАП. И ако не си декларираш приходите става весело. Гадното е, че не идфва веднага. Минава време ти забравяш и изведнъж - изненадааа. Дай тук е'ни недекларирани доходи.,

преди 1 час, valyo_93 написа:

имаш право да станеш едноличен търговец бе убавецо

Абе, убавец! Ти ли ще му плащаш патентния данък? Я, си седи у Белгията и си трай за неща, от които ни черта не отбираш!
Ако ще развива web търговия, най-доброто е ЕООД.

• Автор

След колко време те докладват в нап,мога ли да пробвам пазара дали ще върви да речем месец и ако тръгне да си правя фирма тогава.Да речем купувам продукт 200 лв продавам го 280 лв.Мога ли да направя 10 поръчки и след това да реша.

Следиш си оборотите и заедно с нетната ти заплатата (ако си на заплата) какъв обем е. Гледаш си данъчните ставки и си заделяш за данъка от съответната данъчна категория.

преди 1 минута, цър-вул написа:

Да, данък на физическо лице

https://nra.bg/wps/portal/nra/taxes/godishen-danak-varhu-dohdite

Плаща се след подаване на годишна данъчна декларация за предходната година....

10% за физическо лице, ако не  е ЕТ...

преди 29 минути, valyo_93 написа:

След колко време те докладват в нап,мога ли да пробвам пазара дали ще върви да речем месец и ако тръгне да си правя фирма тогава.Да речем купувам продукт 200 лв продавам го 280 лв.Мога ли да направя 10 поръчки и след това да реша.

За куриерите, доколкото си спомням, беше определен брой поръчки за определено време....

Надвишиш ли - докладват...

Това е само, ако е с наложен платеж...

току-що, valyo_93 написа:

А имам ли право на онлайн магазин без фирма

Не...

Освен във фейсбук...

Не разбирам стремежа ти да криеш данъка...

Засега вратички има много, но не е форума мястото, където да се запознаеш с тях...

Но... нещата постоянно се променят...

Спокойствието е безценно...

Не съжалявам за нито една стотинка данък, защото така си купувам спокойствие на мижава цена от 10 %....

Това с ябълката на Рокфелер го забрави...

Няма бизнес без риск...

А най-голям риск носи сивия бизнес...

• Автор

То не искам да крия данъка,ще си отворя фирма но искам да пробвам първо дали ще се продават медиите Не съм добре финансово ако отворя фирма може и да не продам нито една медия.Искам да работя да кажем месец без фирма и ако се продават ще си направя фирма и онлайн магазин.

преди 12 минути, valyo_93 написа:

То не искам да крия данъка,ще си отворя фирма но искам да пробвам първо дали ще се продават медиите Не съм добре финансово ако отворя фирма може и да не продам нито една медия.Искам да работя да кажем месец без фирма и ако се продават ще си направя фирма и онлайн магазин.

Няма сигурни неща...

Може сега да ти се струва, че върви, а като отвориш фирма и да замре....

Пробвай като частно лице, но си включи в надценката и данъка, който после си го плати съвестно...

Данъчните гонят винаги дребните риби...

За други варианти требе да са допиташ до някой, който е навътре с нещата и знае как да се заобикалят полулегално правилата....

Много често при покупки от частни лица по Еконт ми искат предварително плащане, а не пратката да бъде с наложен платеж...

Но... така пък риска остава в мен като купувач...

• 2 седмици по-късно...
на 16.01.2024 г. в 8:23, valyo_93 написа:

Да ще пробвам като частно лице за сега ми се вижда най безопасно.Благодаря ви за информацията

Може да пуснеш обява в някой продавалник (olx, alo.bg...) като физическо лице... Ама как ще осигуриш гаранция, документи... Техника е, не са тенджери, тигани, парцалки...

• 1 месец по-късно...

Здравейте,имам следния казус за разрешаване. Аз съм фирма,която е регистрирана по ДДС и скоро ще се дерегистрирам понеже оборота ми е под 100 хил. Имам уебсайт за дрехи. Поръчките ми от Aliexpress,когато са по 300 лв примерно не минават през митница и съответно нямам издадена МД и ми ги доставят чрез Express One. Немога да разбера как плащам ДДС в случея,влиза ли в крайната сума на поръчката? От къде мога да получа документ за това ДДС? Счетоводителката ми се притеснява,че нямам никакъв документ за платено ДДС.

432127943_360019869831410_6856987122209256237_n.jpg

433410565_426829439764098_6469761380950937800_n.jpg

преди 35 минути, doni741 написа:

От къде мога да получа документ за това ДДС?

Като се завърши поръчката, излиза и електрона фактура

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.