Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Свързване на Уредба със Ресивър

Featured Replies

Здравейте имам следния въпрос купих си Ресивьр Soni Ta-Av561 и сьм доволен от покупката до сега ползвах уредба Сони за усилвател като подавах сигнал от телевизията EON Vivacom и качеството беше страхотно мек бас и всичко но мощността не ми беше достатъчно и купих ресивьра по отделно мога да ги свързвам чрез aux  но искам заедно да ги свържа от TV към уредбата и после към ресивьра купих камбани но не се получава ще кача снимки на изходите от двата уреда и ще помоля за помощ

17055037107803835437155488194760.jpg

17055037413724412087055472461516.jpg

На уредбата има Line out (но може да е изход от CD само) от него към някой вход на ресивъра е свързването. А защо се цели този тип свързване ?

Ако ТВ или приемника има оптика/spdif е желателно да свържеш през нея. Така, ще имаш по качествен звук към аудио системата. Но. като гледам май няма: цък

Не казваш тонколоните/ОТ какви са. При свързването им директно към ресийвъра/усилвателя може да ги "опукаш" от голямата мощност на усилвателя.

Затова внимателно с volume-то.

Ако са фабричните на уредбата те са изчислени за нея и няма проблем там.

Та, ако искаш по силна музика, ще трябва да смениш и ОТ.

• Автор
преди 38 минути, Mr. ?? написа:

Ако ТВ или приемника има оптика/spdif е желателно да свържеш през нея. Така, ще имаш по качествен звук към аудио системата. Но. като гледам май няма: цък

Не казваш тонколоните/ОТ какви са. При свързването им директно към ресийвъра/усилвателя може да ги "опукаш" от голямата мощност на усилвателя.

Затова внимателно с volume-то.

Ако са фабричните на уредбата те са изчислени за нея и няма проблем там.

Та, ако искаш по силна музика, ще трябва да смениш и ОТ.

Ами не определено не са от уредбата грозни са защото сам сьм ги правил  но качеството което докарват може да засрами доста скъпи марки и то всичко което използвам като говорители и кутии е с минимални инвестиции но като цяло става дума за следните ОТ  суб който е сьс 12инча  външен и 8инча вътре на 4ома са кутията на буфера е KODA масивна по 6см дебело дьрво е матеряла от който е правена и тежи над 30кг освен нея имам 2колони кутии те са от Студио40 говорителите сьм сложил за основи Сони 6.5инча на 4ома за кола доволно свирят средите и високите нямам идея но се справят добре и за десерт 2сьраунда Kenwood S-sr500  Ами с то сьм в момента и се получава добре за стаята ми

преди 7 минути, Ivelin Dolapchiev написа:

Ами не определено не са от уредбата грозни са защото сам сьм ги правил  но качеството което докарват може да засрами доста скъпи марки и то всичко което използвам като говорители и кутии е с минимални инвестиции но като цяло става дума за следните ОТ  суб който е сьс 12инча  външен и 8инча вътре на 4ома са кутията на буфера е KODA масивна по 6см дебело дьрво е матеряла от който е правена и тежи над 30кг освен нея имам 2колони кутии те са от Студио40 говорителите сьм сложил за основи Сони 6.5инча на 4ома за кола доволно свирят средите и високите нямам идея но се справят добре и за десерт 2сьраунда Kenwood S-sr500  Ами с то сьм в момента и се получава добре за стаята ми

От написаното следва, че стават само за "джангър". Не за любителско слушане на музика.

Импеданса на тонколоните, не трябва да е по нискък от 4 OМа. Така,че пак внимавай с Volume-то

При наличието на АВТОГОВОРИТЕЛИ всичко е ясно! Но щом на слушателя му харесва - добре...

преди 28 минути, Ivelin Dolapchiev написа:

От любопитство аудио системата SONY CMT-CP11  ли е ? Ако е този модел усилвателя и е на базата TDA7296 ,което е рядко срещан за този тип микро аудио системи ,а качеството му е на много добро ниво.

• Автор
преди 1 час, AAUUXX написа:

От любопитство аудио системата SONY CMT-CP11  ли е ? Ако е този модел усилвателя и е на базата TDA7296 ,което е рядко срещан за този тип микро аудио системи ,а качеството му е на много добро ниво.

Да Sony CMT-Cp11 и аз останах приятно изненадан когато я чух за първи път а я имах поне от година купих я заедно сьс още 5 подобни техники  заради 1от 5те но се продаваха накуп за изгодна цена и за работа ми трябваше нещо да слушаме и реших нея да взема и я пуснах да я чуя и като чух колко по добре свири от техника с който до момента бях а той уж беше доста по сериозен но само на външен вид Добито го замести още същия ден .И за това ми се иска ако има начин да го свържа ако не ще зарадвам някой който би го оценил всичко му работи даже касетата вьрти като вова механиката е супер сидито нещо запьва трябва да помогнеш като искаш да смениш диска инак чете без капризи но аз само AUX и радио слушам .

преди 19 часа, Ivelin Dolapchiev написа:

Сбирщайн. Относно българските тонколони, те са с доста прилично качество. Имат си филтри и всичко нужно, ако се напъват много за джангър някои говорители горят, а други се издънват. Хич не носят на бой тия хартиени мембрани. Казвам го от личен опит. Ползвал си им само кутиите. Аз имам сходен модел вкъщи български тонколони и свирят с комплект пак с български усилвател (Респром УС221). Много добре свирят в комплект. Суба ти е май някакъв полски боклук (не се впрягай), та долната му честота вероятно достига до 40-45 херца. Хубавите са доста скъпи и падат доста по-ниско, но пък радват с мекота и плътност, докато тия бюджетните бих ги нарекъл тъпани. Стават само за пиянски купони/джангър, защото няма да те е жал, ако изплющи някое крайно стъпало. Направи му един тест на бас херцовете (има в ютуб такива и сподели как е). :) 

Много отдавна имах едни български колони 40 вата 8 ома. Слушах ги с български усилвател Студио 2, грамофон Унитра Фоника ITC GS 431 и магнетофон Каштан. Смея да твърдя, че звукът беше доста приличен.

Е, сега съм много по-претенциозен разбира се.😀

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.