Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Търся програма за създаване на колаж от снимки

Featured Replies

Трябва ми да мога да курдисам една снимка върху друга. В мрежата има много онлайн предложения за колажи, но не струват-лошо качество и не може да се подреждат снимките както ми трябва. Опитах и програми ,дето се инсталират-същото. По-рано, с фотоапарата Канон имаше диск със софтуер, в който имаше много хубава Collage Maker, където можех да си подреждам както искам всичко, но не мога да го намеря. Питах и копилота, той ми предложи само една програма, дето я бях опитвал вече. Някакви идеи?

Екранна снимка 2024-01-19 135113.png

Разрешен от Колев 74

• Автор
преди 29 минути, NewRedDragon написа:

За непрофесионална работа GIMP става

За да я предлагаш се предполага , че я познаваш. Може ли да посочиш в нея къде става дума за колаж-аз я инсталирах и основно разгледах, но не намерих нищо по въпроса.

преди 10 минути, N47X написа:

За да я предлагаш се предполага , че я познаваш. Може ли да посочиш в нея къде става дума за колаж-аз я инсталирах и основно разгледах, но не намерих нищо по въпроса.

Да не очакваш да има отделно меню или нещо такова за колажи? Работи се с пластовете (Layers), като във всеки подобен софтуер. Лично аз работя с PS/AI/ID, но принципите са същите. Ето някои насоки

• Автор
преди 30 минути, NewRedDragon написа:

Да не очакваш да има отделно меню или нещо такова за колажи

Да, точно това очаквам! Виж например в Ашампо е точно такова, но възможностите му не ми вършат работа-трябва ми да поставям снимките една ВЪРХУ друга, а не една до друга.

Екранна снимка 2024-01-19 150616.png

преди 11 минути, N47X написа:

Да, точно това очаквам! Виж например в Ашампо е точно такова, но възможностите му не ми вършат работа-трябва ми да поставям снимките една ВЪРХУ друга, а не една до друга.

Екранна снимка 2024-01-19 150616.png

Успех! Ключовата думичка е "Layers"

PS: Става и с Ашампо. Въпрос на четене

Да не би да търсиш нещо такова? С Canon се продаваше и е версия 3.0 На диска е регистрирана

https://archive.org/details/UleadPhotoExpressSEVersion3.01999/CD (Front).jpg

• Автор
преди 22 часа, Колев 74 написа:

Да не би да търсиш нещо такова? С Canon се продаваше и е версия 3.0 На диска е регистрирана

Много бавно се сваля, много прилича на това, дето търся. След 20мин ще видя-благодарности!

преди 23 часа, Колев 74 написа:

Ulead PhotoExpress вече е част от Corel PaintShop Pro

• Автор
преди 1 час, N47X написа:

Много бавно се сваля, много прилича на това, дето търся. След 20мин ще видя-благодарности!

Много стара програма, един куп проблеми с уиндоус 11, вътре има интересни неща, но няма за колажи свободна прическа-само 4 или 16 снимки без опции. Не е като онази от Канон, за която пиша горе.

Голям майтап! За жалост, всичките програми, дето опитах, нямат опцията, дето искам-снимките да се слагат една върху друга, а не една до друга. 

555.jpg

преди 19 часа, N47X написа:

снимките да се слагат една върху друга

на 19.01.2024 г. в 15:23, NewRedDragon написа:

Ключовата думичка е "Layers"

Виж тук - онлайн инструмент:
https://www.fotor.com/design/project/36f2cf90-2aeb-4b8b-8f31-191dcbe4bb36/collage

Нещо такова

Untitled4.jpg

Adobe наскоро пуснаха безплатна услуга с името Adobe Express.

За нея се изисква акаунт (безплатен):

https://new.express.adobe.com/?category=photos

https://www.adobe.com/express/create/photo-collage

• Автор
преди 2 часа, Недко1975 написа:

Нещо такова

Untitled4.jpg

Това го знам от Ашампо-много ограничени възможности. Снимката отгоре трябва да може да се мести по мое желание, трябва да може да се променя големината й. Две простички изисквания, които ги няма никъде (за сега).Все пак благодаря , че си си направил труда да отговориш.

11.png

преди 1 час, N47X написа:

Това го знам от Ашампо-много ограничени възможности. Снимката отгоре трябва да може да се мести по мое желание, трябва да може да се променя големината й. Две простички изисквания, които ги няма никъде (за сега).Все пак благодаря , че си си направил труда да отговориш.

11.png

- Adobe Illustrator

- Adobe Photoshop

с малко туториали ще се научиш

Това, което искаш Ulead, го може точно по твой теретип. Съвсем друго е, че я хващаш за пръв път и си мислиш че го няма. Като качиш програмата огледай всяко меню и още по вече дясната страна на програмата, с която можеш да правиш наслагване, различна нова картина с нужният за теб размер върху старата и всичко останало. Предимно само с версия 3.0 съм работил няколко години и не съм имал проблем с това, което искаш.  Можеш да опиташ и версия 6.0 но е платена, докато версия 3.0 от диска се регистрира със серийният номер на втория ред прочетен визуално от теб. Погледни снимката на диска. При версия 6, този е невалиден.

CD (Front).jpg

Дълго си траях, но нека помогна, макар да няма никакво признание, че съм решил проблема на това 9-годишно детенце, чийто родители нямат допирна точка с компютър или не им се занимава с детето.

Трябва ти малък инструмент и такава програма е PhotoFiltre, теглиш от Замунда. Плъзгаш картинките си в програмата (drag and drop - плъзгане и спускане) и после десен бутон върху изображение, което е заредено в програмата и даваш Copy, след което даваш Paste върху друго изображение, заредено в програмата. Гласиш позиция, размер и накрая даваш в лентата вляво Merge на тези слоеве. Ако трябва само някой обект от изображението, го изрежи, ползвай прозрачни снимки, те са в PNG. Айде влачи! Ако и това не можеш и не разбираш, изчакай да пораснеш. ;)

• Автор
преди 18 часа, Колев 74 написа:

Това, което искаш Ulead, го може точно по твой теретип. Съвсем друго е, че я хващаш за пръв път и си мислиш че го няма. Като качиш програмата огледай всяко меню и още по вече дясната страна на програмата, с която можеш да правиш наслагване, различна нова картина с нужният за теб размер върху старата и всичко останало. Предимно само с версия 3.0 съм работил няколко години и не съм имал проблем с това, което искаш.  Можеш да опиташ и версия 6.0 но е платена, докато версия 3.0 от диска се регистрира със серийният номер на втория ред прочетен визуално от теб. Погледни снимката на диска. При версия 6, този е невалиден.

CD (Front).jpg

Много благодаря, ще те послушам, дано да намеря това, за което говориш. Между другото, свалех най-горното -ИСО файла, от долу има още-трябва ли да ги свалям и тях?

Екранна снимка 2024-01-23 132401.png

преди 3 часа, Клонинга написа:

изчакай да пораснеш.

В Плевен съм завършил ШЗО през 1967год, когато ти не си бил и в ташкент... (да ге)

• Автор
преди 19 часа, Колев 74 написа:

можеш да правиш наслагване

Това вече го намерих, остава да разбера горната снимка ,освен да се мести, може ли да се променя по големина, иначе те, двете, са с еднаква големина.

Екранна снимка 2024-01-23 141113.png

Между другото се сетих, че и PhotoScape-X също е доста добра за изработването на колажи и по памет също работеше с леъри.

Ако не се лъжа навремето подписа си го направих с нея. Но не съм я ползвал от доста години.

• Решение
преди 37 минути, N47X написа:

Това вече го намерих, остава да разбера горната снимка ,освен да се мести, може ли да се променя по големина, иначе те, двете, са с еднаква големина.

Екранна снимка 2024-01-23 141113.png

Да, може. Трябва предварително да направиш снимката в размера, който ти е необходим, След това го избираш от папката ,в която си го поставил и го пльосваш на основната картина. Следва провлачване  там, където ти е необходим. Има и градация при наслагването, която също можеш да си избереш, след като си поставил снимката на мястото си. По същия начин има и градация за долната ти снимка, върху която си поставил вече готовата с новия размер.  Ще му свикнеш. За времето си програмата хич не бе лоша, но аз ти говоря, че съм я ползвал до 2010 - 11 година. Сега ти пиша всичко, по спомен. Поздрави в къщи, на Филипов и Емо Костов!

И да ти кажа БРАВО, щото много бързо си се ориентирал във работата.   И да, точно това представлява Ulead 3.0    

Ако все още оригиналното търкало е при мен, мога да ти го пратя. Ако ли не, имам я копирана на няколко места, но трябва много време за да го открия. Ще ти напиша на лично какво съм направил, но до няколко дни. на единият ти въпрос не съм отговорил, понеже не си спомням вече какво и как съм инсталирал. Към нея имах и две помощни програми за по бърза работа, които все още ползвам, но и те са платени. Бяха във втори диск, който навремето вървеше с фотоапаратите на CANON. - PHOTO BASE и Photoimpresion. Все още всичко си работи безупречно, но нямам този мерак, както преди 15 години.  Всичко това може и с PHTOSHOP 

Дописвал съм ти в моя пост. Не забравяй да обновяваш страницата.

• Автор
преди 44 минути, Колев 74 написа:

Да, може

Вече съм вътре-пак благодарение на вас успях да намеря решение. Благодаря много, не се сещам кои са Филипов и Емо Костов, сигурно ме бъркаш, с теб сме си говорили по телефона, малкия ХДД Тошиба и разни други чаркалъци, ще се сетиш...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.