Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо пишете в този раздел?

Защо пишете в този раздел? 6 гласували потребители

1. 1. Какво ви кара най-вече да споделяте убежденията си тук?

• Преживял съм нещо свръхестествено (чудо, изцеление) и искам да споделя
      14%
    • Търсене на духовно просветление
      0%
      0
    • Интересувам се от мистиката и свръхестественото
      71%
    • Интересувам се да споря с другите за своите убеждения
      14%
    • Религиозен съм (моля, посочете каква религия в коментарите)
      0%
      0
    • Смятам, че съм духовен учител
      0%
      0

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Темата е ясна. Искам да видя мотивите ви да пишете тук и да спорите, въпреки че в 99% от случаите дори си нямате представа какво искате да постигнете. Личното ми мнение е, че повечето от дискусиите се превръщат в дневник, всеки си вкарва настроенията в тях и в крайна сметка вместо просветление и катарзис, темите стават поле за водене на лични битки. Повечето бълнувате някакви недоказуеми или буквално единственото, което може да бъде доказуемо за тях е несъществуването им, неща и се карате.

Отговорите са повече от един, моля изберете най-точните за вас. 

Не виждам кареспондиращ с целите ми отговор. Участвам защото мисля, че имам с какво и мога да спомогна за развитието на темите. Това единствено е водещо.

преди 1 час, Гражданин написа:

... вместо просветление и катарзис...

Мисля, че това са интимни преживявания и НИКОГА не се получават във форум. Ще видим колцина ще отбележат подобен отговор в анкетата.

Аз посещавам тази тема за да дам алтернативен на вярата и свръхестестеното поглед- атеизма. Рядко влизам в спор и не за това пиша- не попълних анкетата- няма го моя случай.

преди 16 часа, Гражданин написа:

Личното ми мнение е, че повечето от дискусиите се превръщат в дневник, всеки си вкарва настроенията в тях и в крайна сметка вместо просветление и катарзис, темите стават поле за водене на лични битки. 

Това описание е точно за рамус , но той така и не е гласувал.

преди 16 часа, Гражданин написа:

Темата е ясна. Искам да видя мотивите ви да пишете тук и 

Най - големият мотив ми е ,че съм видял отвъдното( от там съм се върнал , за да помагам да се проумее Божията промисъл )  , където е много хубаво и всички мечти се изпълняват. Искам и другите да си подсигурят перфектна вечност , и затова пиша тук - за да може и другите да са си добре за винаги. 

преди 4 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Това описание е точно за рамус , но той така и не е гласувал.

Най - големият мотив ми е ,че съм видял отвъдното( от там съм се върнал , за да помагам да се проумее Божията промисъл )  , където е много хубаво и всички мечти се изпълняват. Искам и другите да си подсигурят перфектна вечност , и затова пиша тук - за да може и другите да са си добре за винаги. 

И от къде си толкова сигурен къде си бил и че това не е било просто сън? И моля те, гласувай в анкетата.

преди 10 часа, Гражданин написа:

И от къде си толкова сигурен къде си бил и че това не е било просто сън? И моля те, гласувай в анкетата.

Гладувах вече . 

Защото сме селяни в повече! :) 

Някои пишат в този раздел, за да покрият с техните приказки събеседвания по други теми, които те не са избрали.

на 20.01.2024 г. в 19:28, Гражданин написа:

Темата е ясна.

Тя е ясна, но анкетата към нея не е в унисон....  гражданино в повече! :) 

на 21.01.2024 г. в 17:16, Гражданин написа:

И от къде си толкова сигурен къде си бил и че това не е било просто сън?

Докато бях в отвъдното , чувството беше несравнимо с нищо земно. Сигурен съм защото почувствах и вечността .

преди 4 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Докато бях в отвъдното , чувството беше несравнимо с нищо земно. Сигурен съм защото почувствах и вечността .

Лекарствата като силните обезболяващи, които дават в болницата понякога създават чувство за безтегловност и безгрижност, а ако си и сънувал през това време чувството се е умножило. 

преди 2 минути, Гражданин написа:

Лекарствата като силните обезболяващи, които дават в болницата понякога създават чувство за безтегловност и безгрижност, а . 

Навремето не е имало лекарства и обезболяващи и пак са попадали в Отвъдното и са разказвали какво е там.

Другото беше 2008 година , за този случай много от наблюдателите казаха че небето се отворило. 

преди 4 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Навремето не е имало лекарства и обезболяващи и пак са попадали в Отвъдното и са разказвали какво е там.

Другото беше 2008 година , за този случай много от наблюдателите казаха че небето се отворило. 

Няма разкази от миналото, които да говорят за отвъдното. Дори религията е забранявала да се говори за живот след смъртта, защото според Библията например всички са смъртни и възкресението им тепърва предстои след "края на дните". Разказите за преживявания близко до смъртта и се появяват сравнително от скоро с новите лекарства. А колкото до твоето преживяване и как "наблюдателите казаха, че небето се отворило", ние не ги знаем кои са тези свидетели и със сигурност не можеш да ги викнеш тук, за да да потвърдят.

преди 21 часа, Гражданин написа:

Няма разкази от миналото, които да говорят за отвъдното.

Не лъжи!!! Има доста митология и свързани с отвъдното! :) 

преди 15 минути, dioib написа:

Не лъжи!!! Има доста митология и свързани с отвъдното! :) 

Не лъжа, ако знаеш какво означава "митология".

преди 1 минута, Гражданин написа:

Доволен ли си от дискусията?

Такъв отговор ли очакваше?

Ще направиш ли някакви промени?

преди 14 минути, Търсещ истини написа:

Доволен ли си от дискусията?

Такъв отговор ли очакваше?

Ще направиш ли някакви промени?

Не търся някакво задоволство, нито очаквам конкретни отговори. Защо задаваш така заядливо трите си въпроса сякаш си ми събрал за някакви несгоди в живота и си ги изкарваш върху мен? (така ми изглежда с тези провокации).

преди 33 минути, Гражданин написа:

Защо задаваш така заядливо трите си въпроса сякаш си ми събрал за някакви несгоди в живота и си ги изкарваш върху мен? (така ми изглежда с тези провокации).

Определено не се заяждам. Просто не намирам съответствие между коментарите и темата.

преди 36 минути, Гражданин написа:

Не търся някакво задоволство, нито очаквам конкретни отговори.

Разбирам, че празните и несъответни коментари не те дразнят и на практика ти е все едно, защото нямаш очаквания. С това може да се каже, че си отговорил ясно на въпросите ми, за което благодаря.

току-що, Търсещ истини написа:

Определено не се заяждам. Просто не намирам съответствие между коментарите и темата.

Разбирам, че празните и несъответни коментари не те дразнят и на практика ти е все едно, защото нямаш очаквания. С това може да се каже, че си отговорил ясно на въпросите ми, за което благодаря.

Няма за какво да ми благодариш. Помислих си, че темата не ти харесва.

преди 1 минута, Гражданин написа:

Няма за какво да ми благодариш. Помислих си, че темата не ти харесва.

Темата ми е интересна, коментарите не са по темата.

на 24.01.2024 г. в 18:58, Гражданин написа:

Няма разкази от миналото, които да говорят за отвъдното. Дори религията е забранявала да се говори за живот след смъртта, защото според Библията например всички са смъртни и възкресението им тепърва предстои след "края на дните". Разказите за преживявания близко до смъртта и се появяват сравнително от скоро с новите лекарства. А колкото до твоето преживяване и как "наблюдателите казаха, че небето се отворило", ние не ги знаем кои са тези свидетели и със сигурност не можеш да ги викнеш тук, за да да потвърдят.

Ако ще учиш нови неща от форума, препоръчвам ти да обръщаш изреченията във въпросителни. В противен случай утвърждаваш своята гледна точка като "абсолютна истина".

Например: "Няма разкази от миналото, които да говорят за отвъдното".

Това е незнание и невежество. Например, спрямо разказите на Сведенборг: https://bg.wikipedia.org/wiki/Емануел_Сведенборг

Така че, правилно е да попиташ: Има ли разкази от миналото, които да говорят за отвъдното?

Разбира се, можеш да опозориш Сведенборг, като неадекватен източник на информация, както се плюете във форума един друг.

преди 12 часа, Гражданин написа:

Много от религиите в миналото преди 2024 години са се базирали на вярвания свързани със задгробния живот. Разликата е, че въпросният го свързват с подземното царство, т.е. разказите за отвъдното са се базирали за живота под земята, защото спрямо разбиранията им човек се връща от там от където е произлязъл. = Никой не може да се върне на мястото където се е формирало тялото му! Това е истината! Друг е въпроса къде отива душата му. Това е мистика и след като ти не знаеш следователно лъжеш по отношение на отвъдното. Друг е въпроса, че из нещата които ти си чел не си се натъкнал за какво е отвъдното. В отвъдното има живот! Отделно има много истории свързани с хора които са се завърнали от него в този свят. ОК, ти не може да повярваш на разказвачите, но това не означава, че не се е разказвало в миналото за какво е то -> отвъдното. Не всеки разказ е записан. = Което отявлено показва, че лъжеш, т.е. волно си казал една неистина. Или какво, волево не си присъствал при разкази на други ли или волево не си прочел написани разкази за отвъдното ли? = Само показва, че не си се интересувал от какво е в отвъдното! 

ОК, защо в тоя случай те вълнуват мненията на другите и кой или кое ти дава право да заклеймяваш, че само и единствено твоето е истината? 

Това, че се считаш за гражданин не означава, че си начетен и/или знаещ! Защо в този случай лъжеш? Отделно, че отричането ти под формата на "не лъжа" потвърждава, че волево споделяш неистина, а това си е точно лъжа! 

Разбирам желанието ти да наложиш волята си, но ти си този който се интересува защо дадени потребители пишат в този раздел. Ето вече в миналото ти има един който е разказал за отвъдното. :) = Което потвърждава, че когато в миналото си казал или изказал, че в миналото не се е разказвало за отвъдното е лъжа. Чисто и просто, защото ти не си бил сред хора които са разказвали за отвъдното. :) 

Май ти е за пръв път, а? :) О свещена твоя простота. :) Има някаква очарователност в твоята простота. :) Някаква наивност, която я прикриваш под формата на гражданска култура. :) 

Абе @Гражданин -о в повече... :) не само в градъТ има библиотеки! :) Не само в града се разказват истините! :) К'во намекваш, че на село не може да се научи човек да пиши ли, за да го прочетеш? :) Той гражданинът само можел да диктува и нарежда кое е истина и какво имало в миналото! :) 

Тук е раздел от форума -религия, мистика и пр....
 Тези са важни като част от Историята на Цивилизацията и <еволцията> на технологиите за социална организация, управление , както и отражението им на индивидуално ниво.Тези са свързани с морал, ценности, табута, забрани, закони, иконом.дейност, ................. самата човешка еволюция, а за в бъдеще ще имат отпечатък и то сериозен в постхуманния свят.
 Естественно , че е несериозно да имам интерес като вярващ към някоя <религия> богове и пр.
 Освен това, щях и тема да отварям, но е ми дойде в повече, е прото <култово_ поведение към <свръхестественното при животни-висши бозайници, птици ........ и някакви следи за предците на човека. Основата на религиите, изобщо Вяратаи Вярването е в еволюцията на Живота, това бих опитал да <докажа> до колкото е възможно, то е .................. да речем неизбезно като Феномен , но пък е преодолимо и то , както се вижда само за наколко стотици хиляди години, което е кратко за Историята на Живота и е <наносекунда> в Историята на Материя.

преди 29 минути, laplandetza написа:

Историята на Живота

Тя е и преди създаването на този свят. :) Друг е въпроса, че религиите са средство за развитието на този свят. Там подхода може да е подобен на Светите писания, завети или друг вид разбиране за устройството на този свят. Всяко нещо което не е свързано с материалния живот не е духовно, а начин за задоволяване на материалното ни тяло. 

Самата еволюция на Живота не е свързана с мистика, религия или езотерика. Самият живот е вечен!!! Въпроса се свежда до това: Как живееш в този свят?! Именно за това може да се ползва религия или да живееш по свои права. Останалото е съвместното съществуване с други хора и/или човеци. Малцина могат да живеят в изолация. Така, че самата цел е да не се позволи дадена цивилизация да бъде унищожена! До момента има доволно затрити такива. 

ОК, за теб е по-важна историята на материята, но за какво ти е да я превръщаш в религия? Там има стройна научна теория и е обособена като неорганична химия. Останалото подлежи на стройни физически закони! Те към момента описват само и единствено знайни процеси, но не и по отношение на живота разгледан като вечно събитие из Вселената. 

Бля, бля и т.н. дали има Феномени, но същественото е дали някои вярват в чудеса или правят такива или отричат чудото наречено живот?! 

В действителност: Мнозина могат да създават живот, а по-мнозина могат да раждат живот. Така, че е важно какъв живот ще бъде създаден в този свят, а не какъв ще се роди. И какво правим с уродите? Какво прави с изродите? Какво прави с непотребните хора? 

Ти ли си този който отговаря за селекцията на хората и/или човеците?! :) Материалното ли е по-важно?! :) 

Ако успея да <докажа> , докажа в кавички , защото нямаме достатъчна база информация. Имаме налични само Живот на Земята и за сега нищо друго, все още няма официално поне реално наличие на нечовешки форми носител на някакъв интелект, развит близо до човешко ниво,ако успея да <докажа> , че Феноменът Вяра, Вярване в <божественото> било то в разните примитивни форми или в Религии и сложни системи, то така доказвам всъщност Хаос................ прародителят на всички богове или <кодът> на Материя и Вселена. Този Феномен като силно вероятен и предвидим в еволюционния път на всички, универсално характерен за Вселена, за всички системи, форми носители на някаква сложна субективна реакция и задвижване на близката материя, плануване, създаване на <собственни светове> , т.е. носители на някакъв разум, интелект.Независимо дали биологичен с принципите на познатия сега Живот или по Друга организация на материя-небиологичен. 
Такава Вселенска , Материална тенденция за случване  и поява на Феномена  не е бог............, това е различно, нещо за което не сме изградили <понятие> , нещо с което тепърва  други Интелигентни Системи носители , ще се сблъскват и разгадават.

Феноменът, който аз ще нарека Хаос * Хаус* , или високата вероятност, предполагаемо високата, една Система, Цивилизация от носители на , или носител на Интелект,Разум да развие Вяра, Вярване, ирационално за рзвитието си Вярване в Надестественното, Свръхестественното, вид суеверия, култове, примитивна ситема от вярвания, религия, Ирационална, Необяснима система от Идеологии, Ценности, Наукоподобна Вяра , Философия на Съществуването, приемана без достатъчна критичност, и , или алтернативност . Код на Съществуване, Код на Материя, Вселенски Код и Нещо <зародено> привнесено в самата Вселена и Материя и пр. Хаос е само част от много по големия <феномен>  Вселенски Код- който аз наричам  предполагаемите пикове  и високи нива на вероятности, за някакво <развитие> еволюция на Вселена и самата Материя. Почти сигурно няма <симетрия> в материалните пътища на развитие, промени в глобален , вселенски план. Не може да се докаже за момента, причинно следств. връзки и непознати зависимости са за сега хипотези , ако все пак това за вас може да е <бог. ................ тогава нека бъде.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.