Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Сваляне на субтитри от You Tube

Featured Replies

Здравейте!

Харесах един филм с Бг субтитри в You Tube и започнах да го свалям с Internet Dowload Manager, но се оказа че е свален само видео файла , а субтитрите НЕ. Какво може да се направи в случая ?

Разрешен от цър-вул

https://downsub.com/

преди 5 минути, Нушо написа:

Търси си ги например тук:http://ftp.subsunacs.net/index.php

И като ги намери за друг rip? Трябва да ги синхронизира? А ако не знае/може?
А с това заглавие се  дефинира грешна тема

• Автор
преди 29 минути, цър-вул написа:

https://downsub.com/

И като ги намери за друг rip? Трябва да ги синхронизира? А ако не знае/може?
А с това заглавие се  дефинира грешна тема

Благодаря вече всичко е ОК

преди 39 минути, Христо Влъчков написа:

Е наистина синхронизацията липсва. 

Синхронизацията се оправя бързо с програмата Subtitle Workshop (визуална синхронизация).

преди 1 минута, Mr. ?? написа:

Синхронизацията се оправя бързо с програмата Subtitle Workshop (визуална синхронизация).

Знаеш ли с к'ви мазалици съм се сблъсквал? Като нелинейно разместени спрямо видеото букви. Не е за аджамии....

• Автор
преди 2 минути, Mr. ?? написа:

не е много бързо, пробвал съм я, но като няма нещо по добро ще се върна към нея.

преди 5 минути, цър-вул написа:

Знаеш ли с к'ви мазалици съм се сблъсквал? Като нелинейно разместени спрямо видеото букви. Не е за аджамии....

Прав си.Има и много лошо направени титри.
Целта е да се използват добри субтитри и да се "напаснат" към въпросния релийз.

П.П. След като настроиш първоначално програмата е за 5 мин работа.

• Автор
преди 15 минути, Mr. ?? написа:

може ли да ми помогнете в настройката й.

преди 1 час, Христо Влъчков написа:

може ли да ми помогнете в настройката й.

Тъй като няма нови BG уроци за програмата:

Първо.настройваш интерфейса на български
Задължително, трябва да имаш видео плеър, който да пуска видео файловете които се зареждат в програмата:vlc върши идеално работата. Виж в настройките за видео плеър по подразбиране.

Стари уроци за работа с програмата:

https://subsunacs.net/articles/1/index.php

Жокер:В youtube има множество уроци нo не и на BG Затова погледни за включването на автоматичен превод на субтитрите към български, или урок, на който ти е познат езика.

преди 1 час, Mr. ?? написа:

Случвали са ми се субтитри, които е трябвало да "цепя" на 5 и под 5-минутни интервали за синхронизиране. С такива букви си е приключение напасването по целия времеви интервал...

преди 2 часа, Христо Влъчков написа:

какво трябва да направя за да си проличи?

Няма маркиран отговор, решил проблема, за да е видно веднага от други със същия проблем и четящи темата. 

• Автор
преди 22 минути, цър-вул написа:

Няма маркиран отговор, решил проблема, за да е видно веднага от други със същия проблем и четящи темата. 

като приключа работата по повдигнатата тема ще маркирам 

Субтитри можеш да сваляш и през downsub.com. Слагаш линка на клипа в ютуб и си избира по-долу, езика на който искаш да се свалят или да се преведе с гугъл. Цъкаш на STR  файла и си го записваш.

п.п. Сега видях, че по горе е даден същия линк.

Освен downsub гореспоменатия линк, другия ми фаворит е този. Тези двата са ми любимите и тествано работят в повечето случаи. Случвало се е единия да ми даде проблем и другия го покрива и обратно. Затова си ги държа и двата в любимите:

https://savesubs.com

Но да, @Maxim Todorov е прав. IDM дава в 99% от времето възможност да се тегли и пътечката на субтитрите. Явно автора на темата не се е оправил нещо.

• Автор
на 26.01.2024 г. в 22:16, B-boy/StyLe/ написа:

Освен downsub гореспоменатия линк, другия ми фаворит е този. Тези двата са ми любимите и тествано работят в повечето случаи. Случвало се е единия да ми даде проблем и другия го покрива и обратно. Затова си ги държа и двата в любимите:

https://savesubs.com

Но да, @Maxim Todorov е прав. IDM дава в 99% от времето възможност да се тегли и пътечката на субтитрите. Явно автора на темата не се е оправил нещо.

малко се оправих, но филма на когото искам да поставя субтитри е дублиран на руски

и субтитрите излизат едно мазало ,в смисъл не са точни и смислени. Та затова търся

някоя програма за сваляне на субтитри от дублаж и с по точен превод.

Ами махни си субтитрите от сваления файл. Ако са Hardcore вградени и така сметнати, няма да можеш, но ако са Softcore вградени на отделни пътечки с един Mkvtoolnix или друга подобна можеш да махнеш канала с нежеланите субтитри и дори като си нагласиш таймингите на новите, можеш да си сложих тях (пак с тази програма) и да го сметнеш наново.

Програма за сваляне от дублаж няма (ако е за Hardcore вградени, както писах). За softcore сайтовете са ок. Но то самия IDM ти е ок. Я виж пак поста на @Maxim Todorov!

• Автор
преди 21 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Ами махни си субтитрите от сваления файл. Ако са Hardcore вградени и така сметнати, няма да можеш, но ако са Softcore вградени на отделни пътечки с един Mkvtoolnix или друга подобна можеш да махнеш канала с нежеланите субтитри и дори като си нагласиш таймингите на новите, можеш да си сложих тях (пак с тази програма) и да го сметнеш наново.

Програма за сваляне от дублаж няма (ако е за Hardcore вградени, както писах). За softcore сайтовете са ок. Но то самия IDM ти е ок. Я виж пак поста на @Maxim Todorov!

Благодаря, ги нагласих приблизително, но както казах по горе самия превод е отвратителен и сега се боря с него, просто няма как да се пасне точно без поне да слушаш дублажа бавно и сам да си го превеждаш. Трудно и много бавно е това преобразуване.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.