Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

коя програма е препоръчителна за автоматично търсене и инсталиране на драйвери като за ОС Ундоус 7 ?

Featured Replies

Добро утроооооооооо! :)

коя програма е препоръчителна за автоматично търсене и инсталиране на драйвери като за ОС Ундоус 7 ? 

Просто няма смисъл от това упражнение за неподдържана ОС. При първоначалното им инсталиране от сайта на производителя.
А автоматично инсталиране на драйвъри е силно непрепоръчително - голяма вероятност от BSOD!

Не те съветвам да ползваш такива програми. За всички компоненти които изискват драйверите да не са на M$, то ползвай сайта на производителя на компонента или компютъра. Примерно DELL  са направели асистент за драйверите на своите изделия. 

Успех!  

Ръчно в търсачката като знаеш какво търсиш и Hardware ID-то. Иначе вместо програма аз ползвам следния сайт, който през годините се е доказал като изключително надежден поне в моите очи:

https://www.station-drivers.com

Anti-Myrzel v2.0 b1234 - помага и за други проблеми освен за драйвери!

Ще бъда лошия и ще попитам направо - ръчкаш толкова много различни компютърни неща - добре, похвално, но защо не полваш малко от малко интернет, не само като форум - топлата вода не я е измислил никой от този форум (без да омаловажавам познанията на пишещите тук).

преди 15 часа, Rudy M. написа:

DriverMax.

Тази я ползвах преди години (може би 20) за да правя бекъп на драйверите и да ги възстановявам след преинсталация на ОС. Тогава средствата за целта бяха доста по-ограничени. И вършеше добра работа за целта. За обновяване никога не съм я харесвал, защото ми е предлагала и неточни драйвери не за моя хардуер. За капак в момента повечето антивирусни я засичат като нежелана програма (подобно на повечето оптимизиращи програми). Kaspersky, Malwarebytes, Eset по памет и още доста. Не,че не може да се сложи в изключенията де, но все пак да си кажа.

https://www.malwarebytes.com/blog/detections/pup-optional-drivermax

По принцип и аз смятам за правилно драйвери да се инсталират и обновяват по стандартните начини - от сайтовете на производителите на хардуера, или чрез операционната система и ъпдейтите ѝ. Обаче има случаи, когато не може да се намери драйвер за някаква по-специфична част, или за по-стара и неподдържана ОС. Тогава на помощ идват подобни програми. 

Ценното на DriverMax e, че поддържа база данни от потребителите, които са я инсталирали. Сканира всеки един компютър, и прави копие на съществуващите драйвери. Така че, дори и някой да не може да бъде намерен в сайтовете на производителя, много е вероятно някой друг потребител да го има работещ. 

На стария ми компютър, след всяка преинсталация на ОС, в Device manager-a се появяваше някакво непознато устройство. Нямах представа какво, не можех да намеря инфо за него по HardwareID. Стоеше непознато дори и след като инсталирам всички драйвъри от сайтовете на производителите. Компютърът си работеше идеално и без него, но ме дразнеше. Е, DriverMax решаваше проблема. След като я инсталирам, и ъпдейтна всичко, което ми предложи, непознатото устройство изчезваше. Вече не я ползвам, нямам нужда от нея, но я пазя в архива.

А относно това, че я засичат антивирусните - точно на теб няма смисъл да ти обяснявам какво е PuP :) . Не е вирус.

преди 2 часа, Rudy M. написа:

А относно това, че я засичат антивирусните - точно на теб няма смисъл да ти обяснявам какво е PuP :) . Не е вирус.

Аз не съм казал, че е -

преди 11 часа, B-boy/StyLe/ написа:

За капак в момента повечето антивирусни я засичат като нежелана програма (подобно на повечето оптимизиращи програми).

Доста от тези са безобидни (като тази), но доста такива ги засичат, защото в тях имат и адуер.

А иначе подобни програми макар понякога да са полезни и аз също да съм ги ползвал (както и оптимизатори) са си т.нар. SNAKE OIL и е добре да се избягват особено от начинаещи. Сега ако напреднал потребител прегледа внимателно списъка и внимава какво прави с тях ок (макар че то напреднал едва ли би опрял до такива освен от мързел), но за начинаещи по-добре не. А какво е snake oil ето:

https://www.malwarebytes.com/blog/news/2015/06/digital-snake-oil

https://www.malwarebytes.com/blog/news/2015/06/driver-updaters-digital-snake-oil-part-2

А оттам вече всеки за себе си. :)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.