Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мога ли да направя превод от банковата ми сметка към профил в PayPal? Има ли офиси на PayPal в София?

Featured Replies

Трябва да преведа пари на човек извън България, и условието е те да бъдат преведени с PayPal. Нямам представа къде се намира по-точно въпросния човек (предполагам в Индия но не съм сигурен много) Някой да знае случайно къде в София има офиси на PayPal? Казаха ми че в София имало техни офиси и ме посъветваха да ги потърся и открия в интернет,търсих но не открих къде се намират изобщо.

Имам дебитна карта към бившата вече Рафайнзен банк която я купиха ОББ наскоро, възможно ли е по-някакъв начин от моята банкова сметка да бъдат преведени пари на човек който ми е дал само и единствено името му на акаунт профил в PayPal?

Но не искам да си правя профил в PayPal и чрез него да преведа сумата, защото ми казаха че излизало много скъпо, а и никога не съм ползвал PayPal до сега, и всичко свързано с него ми е абсолютно неясно

преди 3 часа, grizly написа:

Трябва да преведа пари на човек извън България, и условието е те да бъдат преведени с PayPal. Нямам представа къде се намира по-точно въпросния човек (предполагам в Индия но не съм сигурен много) Някой да знае случайно къде в София има офиси на PayPal? Казаха ми че в София имало техни офиси и ме посъветваха да ги потърся и открия в интернет,търсих но не открих къде се намират изобщо.

Имам дебитна карта към бившата вече Рафайнзен банк която я купиха ОББ наскоро, възможно ли е по-някакъв начин от моята банкова сметка да бъдат преведени пари на човек който ми е дал само и единствено името му на акаунт профил в PayPal?

Но не искам да си правя профил в PayPal и чрез него да преведа сумата, защото ми казаха че излизало много скъпо, а и никога не съм ползвал PayPal до сега, и всичко свързано с него ми е абсолютно неясно

Само и единствено онлайн през компютър или телефон

офиси нямат

Кое да излиза скъпо? Преди поне като имах акаунт създаването му беше безплатно. Но трябваше да се активират данните от банката ти към, която е издадена картата, която ще се ползва там. Имаше си месечна такса за поддръжка на сметката (май 2$ на месец беше). Вече може и да са я вдигнали, нямам идея, защото акаунта ми замина. Бяха ми превели пари сигурно от съмнителен източник (с бутона donations като чистих компютърни зарази на чужденците) и ми лимитираха акаунта. А такива не могат да се трият никога по техните правила. Но поне имах 6 месечен срок да си изтегля, каквото имах в него. Та, затова не ги харесвам, защото доста хора изгърмяват без причина и форумите са пълни с подобни оплаквания. Иначе предимството му е, че поне може да се плаща почти навсякъде със сметка там.

А защо точно PayPal. Начини за превеждане бол. Нямате ли Revolut?

преди 4 часа, grizly написа:

Направте си акаунт, добавете си банковата карта, направете превод към потребител на PP. Предполагам не е някаква огромна сума. Безплатно е!

• Автор
преди 17 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Кое да излиза скъпо? Преди поне като имах акаунт създаването му беше безплатно. Но трябваше да се активират данните от банката ти към, която е издадена картата, която ще се ползва там. Имаше си месечна такса за поддръжка на сметката (май 2$ на месец беше). Вече може и да са я вдигнали, нямам идея, защото акаунта ми замина. Бяха ми превели пари сигурно от съмнителен източник (с бутона donations като чистих компютърни зарази на чужденците) и ми лимитираха акаунта. А такива не могат да се трият никога по техните правила. Но поне имах 6 месечен срок да си изтегля, каквото имах в него. Та, затова не ги харесвам, защото доста хора изгърмяват без причина и форумите са пълни с подобни оплаквания. Иначе предимството му е, че поне може да се плаща почти навсякъде със сметка там.

А защо точно PayPal. Начини за превеждане бол. Нямате ли Revolut?

Човека приема само плащане през PayPal, нямам представа защо:speak:

преди 3 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Направте си акаунт, добавете си банковата карта, направете превод към потребител на PP. Предполагам не е някаква огромна сума. Безплатно е!

Сумата е 12 долара, колко би била таксата за нейния превод?

Е ок, но двама човека ти казваме, че е безплатно. Аз съм имал преди и беше така. Сега може и да са го променили. Но щом и Траволта го потвърждава, значи още е. Само не знам дали е отпаднало да се ходи след това до банката (даваха някакъв код), който се въвежда в сайта на PayPal (или беше обратното и PayPal даваха такъв), не помня вече, но знам, че имаше такова изискване за да се признае като средство за плащане. Само, че самия акаунт беше досаден, защото искаха й майчиното мляко - адрес, имена, ЕГН-та, дори дали не искаха и копие на лична карта. Не знам, беше отдавна като го правих. Но все пак нормално - банкова институция си е. То и един Blizzard искаше копие на лични данни за да ми отключат акаунта, който ми се беше заключил поради бъг в системата им, та един PayPal няма да ги иска...Та ти си решаваш дали ти се занимава за 1 превод. Зависи колко ти е спешен този човек.

Регистрацията ми сигурно е от преди 15на години. Не помня да да съм плащал някога такси.

преди 20 минути, grizly написа:

Човека приема само плащане през PayPal, нямам представа защо:speak:

Сумата е 12 долара, колко би била таксата за нейния превод?

Колкото би била през револют, т.е. нищо.

Е тука някакви игри съм плащал за детето там по курса на деня:

Screenshot-2024-01-26-at-22-47-22-Pay-Pa

Ще свързваш банкова карта , а не банкова сметка в акаунта ти!

Дано не е през Телеграм

12 за 3000

• Автор
преди 1 час, Недко1975 написа:

Дано не е през Телеграм

12 за 3000

Точно през Телеграм ми е изпратен линка с профила му

преди 17 минути, grizly написа:

Точно през Телеграм ми е изпратен линка с профила му

Мога да напиша много аз и би бой и други спира ни декларацията на сайта

Съвет-недей

преди 2 часа, JohnTRIVOLTA написа:

Ще свързваш банкова карта , а не банкова сметка в акаунта ти!

Нали и аз това му казах по-нагоре ако не си видял!

• Автор
преди 3 часа, Недко1975 написа:

Мога да напиша много аз и би бой и други спира ни декларацията на сайта

Съвет-недей

Обяснете ми ако трябва на лично - това някакъв вид измама ли е? Има ли други опарени и пострадали и защо и как през Телеграм излизат толкова скъпо тези преводи? Аз точно това прочетох в сайта им - че паричния превод на този който изпраща пари може да му се окаже скъп много, никъде за Телеграм не е посочено нищо.

Щото Телеграм го използвам отскоро, препоръча ми го приятел който ми каза че в него имало най-различни групи почти за всичко и дискутирали на почти на всякакви теми. И аз си го сложих Телеграм и започнах да търся групи и дискусии за телефони понеже ми трябват няколко програми за отключване на телефони, и на този индивид попаднах който ми предлага след като му платя дистанционна помощ да влезе в компютъра ми с Anydesk и да ми инсталира програма за отключване на телефони платена явно, и да се логне в нея с неговите юзер име и парола и да ми отключи 2 телефона. Каза ми че бил сервизен техник за мобилни устройства, и дори в началото не искаше да се съгласява да ми окаже помощ за отключването на телефони и каза че помагал само на други техници...

преди 2 часа, grizly написа:

на този индивид попаднах който ми предлага след като му платя дистанционна помощ да влезе в компютъра ми с Anydesk и да ми инсталира програма за отключване на телефони платена явно, и да се логне в нея с неговите юзер име и парола и да ми отключи 2 телефона. Каза ми че бил сервизен техник за мобилни устройства, и дори в началото не искаше да се съгласява да ми окаже помощ за отключването на телефони и каза че помагал само на други техници...

:lol6: 

И човекът приема плащане само с PayPal :D  . И то "приятелски" превод, нали?...

Човек, това е толкова явна измама, че не ми е ясно как изобщо се връзваш. Типична схема на индийски скамъри. Ти го пусни с AnyDesk в компютъра си, и гледай какво става. Веднага ще се окаже, че компютърът ти е заразен с вируси, или е нападнат от хакери, и спешно трябва да си подсигуриш банковите сметки, за да не ги източат. Оттам нататък схемата е ясна. 

преди 22 минути, Rudy M. написа:

Човек, това е толкова явна измама

В действителност въпросният чуек не разбира от някои неща. Има си оторизирани представители за този вид разкодиране на телефони в България. Отиваш в такъв сервиз - разкодират ти телефона и го ползваш. Без да влиза някой в компютъра ти и т.н. 

Някои не осъзнават, че понякога евтиното излиза по-скъпо. 

Интересно кой ще сподели как да се закачи на тази "кукичка"?! 

Отгоре на това едно не е съзрял: Оня първоначално не е желал да му помогне. -> Класически способ, за да се хване балъка. 

Принципно има един код, който като го въведеш в телефона ти показва дали телефона е заключен. Най-вероятно телефона е заключен към някакъв оператор. Това е друга тема. В този случай говорим за отключване на телефона, за да може да го ползваш с друг оператор. Би следвало да го даде в сервиза на някой от операторите на мобилни услуги в България и те да го отключат, или изнамери някой в България който да го препрограмира. Това е друга тема.

Но, чуекъ няма вяра на българите! :) -> Решил е да се довери на .... индиец или пакистанец или не знам си какъв който ... хм ... бил много в час с тези неща и въпреки заетостта си ... се смелил да му помогне срещу скромна сума. :) 

О, свещена простота!!! Ти си вечна!!! :)      

А иначе, тоест ако не става въпрос за измама, може да помолиш някой близък, който си пазарува онлайн често от чужди сайтове с Пейпал да ти направи плащането, за 12 $ ще му удържат от банката му за транзакцията някакви стотинки комисионна, а бе 25 лв ще са достатъчни да му дадеш за услугата.

Също за отключването на конкретни модели телефони виж дали няма някакъв трик показан в Youtube.😉

преди 37 минути, morandis написа:

някой близък

Да на бута някой близък човек казваш ... :) -> То, може някой негов  близък да го е набутал вече ... = На това му се вика .... да гради "пирамидата" на някой чужденец.... :)  за да може оня негов близък човек си върне някакви вече "изгърмени" пари ... = да не остане само като балък на сухо със отворена усттъ ... :) 

Бъ тъ добронамерения пич/къ си ... :) 

Бог да ти прости волните и неволни грехове. Амин  

преди 2 часа, Rudy M. написа:

Човек, това е толкова явна измама, че не ми е ясно как изобщо се връзваш. Типична схема на индийски скамъри. Ти го пусни с AnyDesk в компютъра си, и гледай какво става. Веднага ще се окаже, че компютърът ти е заразен с вируси, или е нападнат от хакери, и спешно трябва да си подсигуриш банковите сметки, за да не ги източат. Оттам нататък схемата е ясна.

Или като писмата по пощата от нигерийски благородници, които имат нужда да ми завещаят 1 милион, но не им достигат няколко хиляди за да платят цената на транзакцията. Вика, дай ми хиляда долара, аз ще ти дам 1 милион. :lol6::lol6::lol6:

• Автор

И аз се усъмних още в началото че е измама, именно за това и се допитах до тук.

А и никой не е казал че ще му се доверя, дори и да го пусна да влезе в компютъра ми дистанционно, то ще е на такъв компютър на който нямам абсолютно нищо ценно, дори да направи някаква поразия ми е все тая, да го видим какво толкова ще постигне и сътвори... Имам специално предназначен компютър единствено и само за такива цели и случаи, личните ми данни и файкове се съхраняват на други места и са добре защитени и пазени. После само го форматирам харда от компютъра който е опитно зайче и готово

А иначе телефоните са сложни за отключване и до сега не съм успял да ги отключа с никоя програма, ходил съм и в няколко сервиза в които вдигнаха ръце от тях и не успяха да направят нищо.

Та съм решил да си купувам някоя платена програма специализирана за това, но исках да видя този какво толкова ще направи и дали наистина ще успее да се справи с тях

преди 1 час, grizly написа:

сложни

Не е сложно! Или знаеш как или не знаеш как. 

Който вдига ръце - се съмнява в твоите легитимни права върху въпросните. 

Цялата ти "работа" замириса и дори през словото ти се проличава, че има нещо, което не е читаво в теб. 

Останалото са твои оправдания и замазване на положението. :) 

Повече не споделяй друго по този ти казус. 

п.п. Ако телефоните имат възможност да работят с две сим карти, то начина е следния: Ръгаш в 1 "неработеща" сим карта на "оня" оператор, а в 2 слагаш карта на български оператор и нещата са почти ок, но има друг вид особености. 

Попадна ми е ръцете един така наречен "кодиран" телефон. На един познат на братовчеда. Трябваше да инсталирам едно приложение. 

...

подробности

...

Човека си го ползва. Някои от младите му из странство им са го дали. 

Кратко: Ако ти с тези телефони си решил търговия на завърташ и припечелиш - Изгорял си вече!!! Как ще се отървеш от въпросите и на каква цена е друга тема. 

Успех! 

• Автор
преди 5 часа, dioib написа:

Не е сложно! Или знаеш как или не знаеш как. 

Който вдига ръце - се съмнява в твоите легитимни права върху въпросните. 

Цялата ти "работа" замириса и дори през словото ти се проличава, че има нещо, което не е читаво в теб. 

Останалото са твои оправдания и замазване на положението. :) 

Повече не споделяй друго по този ти казус. 

п.п. Ако телефоните имат възможност да работят с две сим карти, то начина е следния: Ръгаш в 1 "неработеща" сим карта на "оня" оператор, а в 2 слагаш карта на български оператор и нещата са почти ок, но има друг вид особености. 

Попадна ми е ръцете един така наречен "кодиран" телефон. На един познат на братовчеда. Трябваше да инсталирам едно приложение. 

...

подробности

...

Човека си го ползва. Някои от младите му из странство им са го дали. 

Кратко: Ако ти с тези телефони си решил търговия на завърташ и припечелиш - Изгорял си вече!!! Как ще се отървеш от въпросите и на каква цена е друга тема. 

Успех! 

Ти пак ли почна да раздаваш акъли в нетрезво състояние беt1941.gif?!Викам да вземеш да си гледаш чашата с пукницата да не я изпуснеш та да не изпаднеш в някакви кризи, и много много да не си мъчиш акъла в моите легитимни права върху всичкоt1953.gif. Пък и хич не ти влиза в работата ти кое ми е читаво и кое не, още повече на какво мириша, гледай да не се разсмърдиш ти. За описаните от теб начини за отключване на телефони - отключвай си твоите по-този начин!

Като ти гледам начина на писане и изразяване и как не можеш да съставиш едно изречение свястно едва ли това е начин на изразяване на трезвен човек...Първо вземи и изтрезней най-накрая и едва тогава ако ти дадат думата участвай в теми на други потребители

преди 9 часа, morandis написа:

Също за отключването на конкретни модели телефони виж дали няма някакъв трик показан в Youtube.😉

Има но не сработват

на 27.01.2024 г. в 4:19, grizly написа:

Обяснете ми ако трябва на лично - това някакъв вид измама ли е? Има ли други опарени и пострадали и защо и как през Телеграм излизат толкова скъпо тези преводи? Аз точно това прочетох в сайта им - че паричния превод на този който изпраща пари може да му се окаже скъп много, никъде за Телеграм не е посочено нищо.

Щото Телеграм го използвам отскоро, препоръча ми го приятел който ми каза че в него имало най-различни групи почти за всичко и дискутирали на почти на всякакви теми. И аз си го сложих Телеграм и започнах да търся групи и дискусии за телефони понеже ми трябват няколко програми за отключване на телефони, и на този индивид попаднах който ми предлага след като му платя дистанционна помощ да влезе в компютъра ми с Anydesk и да ми инсталира програма за отключване на телефони платена явно, и да се логне в нея с неговите юзер име и парола и да ми отключи 2 телефона. Каза ми че бил сервизен техник за мобилни устройства, и дори в началото не искаше да се съгласява да ми окаже помощ за отключването на телефони и каза че помагал само на други техници...

може и да греша за миналата година имат генерирани 3 милиарда долара

при теб врътката е че не му даваш id на телефона а му даваш достъп до компа в който да се логне

разбираш ли тънката разлика 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.