Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с хлебарки

Featured Replies

Здравейте, в апартамента в който живея от седем години никога не е имало хлебарки, но вчера видях една а после и още една. Убих ги и днес сутринта изпръсках цял флакон килтокс, затворих вратите и отидох на работа. Преди 2 часа се прибрах, проветрих и се надявах проблема да е решен, но сега видях една съвсем малка, сигурно скоро излюпила се, която си беше жива и явно няма да стане така. Предполагам че съм ги донесъл с някоя мебел или едни книги и документи. Утре започвам основно почистване. Дайте идеи как да преборя тази напаст.

Дават някакви реклами по телевизията за едни неща, които се слагат в контактите и така пропъждат гадините, но дали вършат работа - не знам.

Преди време бащата беше купил една такава джаджа ама или в къщи имаше само глухи хлебарки или тия джаджи никаква работа не вършат. Пробвал съм я да я включвам на по-малко от метър от една хлебарка и оная не реагира по никакъв начин.

преди 30 минути, Bobi3 написа:

Здравейте, в апартамента в който живея от седем години никога не е имало хлебарки, но вчера видях една а после и още една. Убих ги и днес сутринта изпръсках цял флакон килтокс, затворих вратите и отидох на работа. Преди 2 часа се прибрах, проветрих и се надявах проблема да е решен, но сега видях една съвсем малка, сигурно скоро излюпила се, която си беше жива и явно няма да стане така. Предполагам че съм ги донесъл с някоя мебел или едни книги и документи. Утре започвам основно почистване. Дайте идеи как да преборя тази напаст.

Здравей,

Изгонете си гълъбите.

• Автор
преди 4 минути, Rammkopf написа:

Здравей,

Изгонете си гълъбите.

Няма гълъби.

преди 3 минути, Bobi3 написа:

Няма гълъби.

Ако няма гълъби, значи е възможно някъде да има нещо за ядене, което ги привлича. Ще продължат да идват, обсъдете проблема на общо събрание. Сигурен съм, че всички го имат, но си мълчат, да не се изложат пред съсседите. Ако тази напаст пълзи в канализацията ви, всички трябва да вземете мерки, едновременно.

преди 45 минути, Bobi3 написа:

Викай ВЕДНАГА специалист да напръска !!! Веднага.

• Автор
преди 7 минути, Rammkopf написа:

Ако няма гълъби, значи е възможно някъде да има нещо за ядене, което ги привлича. Ще продължат да идват, обсъдете проблема на общо събрание. Сигурен съм, че всички го имат, но си мълчат, да не се изложат пред съсседите. Ако тази напаст пълзи в канализацията ви, всички трябва да вземете мерки, едновременно.

Има го проблема при другите и не е тайна, даже преди 1-2 години бяха викали фирма да пръска, но аз съм на последния етаж и никога даже не бях виждал хлебарка тук. Сега не знам какво стана та ме посетиха. От студа ли, аз ли ги донесох с нещо или просто са решили да ми дойдат на гости 😄

• Автор
преди 5 минути, Т.Христов написа:

Викай ВЕДНАГА специалист да напръска !!! Веднага.

Май ще ги викам другата седмица.

преди 2 минути, цър-вул написа:

Доказано решение - Хлебомор-Д - в агроаптеките

Ще купя. Благодаря!

преди 16 минути, Bobi3 написа:

Има го проблема при другите и не е тайна, даже преди 1-2 години бяха викали фирма да пръска, но аз съм на последния етаж и никога даже не бях виждал хлебарка тук. Сега не знам какво стана та ме посетиха. От студа ли, аз ли ги донесох с нещо или просто са решили да ми дойдат на гости 😄

Вече си имаме и летящи хлебарки в България. Също като тигровите комари, пристигат дотук с товарни кораби и на такива гадинки "предимството" им тук е, че нямат естествен враг, който да им пречи да се множат. Нападайте ги с химикалите и може би е добра идея веднъж на 6 месеца да го правите, профилактично. Килърите на насекоми ще кажат по-конкретно, аз не съм запознат в детайли. Мисълта ми е, че ако се препоръчва профилактика с някакъв препарат периодично, правете я.

Това

alphaban_super_pic_web.webp

е безмилостно към тях и ги изтребва до последната

Лично изтествано и изпитано от мен

Но е много скъпо, ако можеш да си го позволиш действай и ще останеш доволен от ефекта му

Аз си купих една прахообразна отрова от Алиекспрес в пакетчета, насипвах я  в капачки и я слагах по ъгли и места където съм видял гадина и изчезнаха, но не знам дали от нея или защото ни спряха парното отопление 

Мисля преди години, когато я купувах се намираше по евтино и с безплатна доставка

https://postlmg.cc/3dZcMQt0

Не става с действия само в едно жилище. Просто си задайте въпроса как е стигнала до Вас. По пътя се е хранила гадината, размножавала и т.н. Конкретното жилище е само част от пъта на разпространение. За това е най-добре пръскане и отрова в цялата къща. По-тегаво е ако живеете в някаква форма на етажна собственост. Все ще се намери някой умник, разбиращ нещата по-добре от мнозинството, който ще провали мероприятието. И понеже бях в подобна на описаната по-горе ситуация, трябваше да прибегна до индивидуални действия. По съвет на ветеринарен лекар закупих и обработихме апартамент с Фронлайн Комбо за кучета 40-60кг. Подготвихме медикамента, така както е описано и напръскахме. Ефектът бе поразителен. Изчезна всякаква гад. Жена ми ги събираше с лопатката. Толкова много.  Съседите от околните домове пък изпищяха, че се е появила много, ама наистина много гад. И така малко по-бавно стигнаха до извода, че трябва всички на куп да свършим нещо заедно, за да има траен ефект. Което и се получи. Намериха една фирма, която дойде и обработи от мазетата та до подпокривното пространство. Повече от година неканени "гости" няма.    

преди 1 час, 5kof написа:

Не става с действия само в едно жилище. Просто си задайте въпроса как е стигнала до Вас. По пътя се е хранила гадината, размножавала и т.н. Конкретното жилище е само част от пъта на разпространение. За това е най-добре пръскане и отрова в цялата къща. По-тегаво е ако живеете в някаква форма на етажна собственост. Все ще се намери някой умник, разбиращ нещата по-добре от мнозинството, който ще провали мероприятието. И понеже бях в подобна на описаната по-горе ситуация, трябваше да прибегна до индивидуални действия. По съвет на ветеринарен лекар закупих и обработихме апартамент с Фронлайн Комбо за кучета 40-60кг. Подготвихме медикамента, така както е описано и напръскахме. Ефектът бе поразителен. Изчезна всякаква гад. Жена ми ги събираше с лопатката. Толкова много.  Съседите от околните домове пък изпищяха, че се е появила много, ама наистина много гад. И така малко по-бавно стигнаха до извода, че трябва всички на куп да свършим нещо заедно, за да има траен ефект. Което и се получи. Намериха една фирма, която дойде и обработи от мазетата та до подпокривното пространство. Повече от година неканени "гости" няма.    

Как го използваш тоя Фронлайн Комбо за кучета ?

преди 1 час, Т.Христов написа:

Как го използваш тоя Фронлайн Комбо за кучета ?

Така, както пише на опаковката. В момента нямам до мен, за да цитирам. По спомен: Съдържанието на флакона се разрежда с 500мл вода, сипва се в спрей и се пръска.  

преди 1 час, 5kof написа:

Така, както пише на опаковката. В момента нямам до мен, за да цитирам. По спомен: Съдържанието на флакона се разрежда с 500мл вода, сипва се в спрей и се пръска.  

OK

От приятел, който се занимава с това съм си записал следното.

"Фендона" - за черни хлебарки.

"Пента" - за кафяви.

Не съм ги ползвал, но приятеля ми работи в така наречените "Килъри" и му вярвам.

Само отрова ги оправя. Има най различни хранилки по аптеките тип кубчета. Пробвал съм навремето и аз с пръскане на райд за комари и за хлебарки, но не работи, освен ако не пръскаш директно в него. Кубчетата имаха някакъв ефект и намирах умрели хлебарки. Трябва да следиш и хранилката дали намалява вътре и ако трябва да смениш мястото, където могат да пируват. Ако не ти е проблем може да запушиш отдушниците, сифоните и мивките, когато не се използват. Важно е да не идват нови, иначе другите ще ги убиеш. Не вярвам да си ги пренесъл от вън с книги и мебели.

Да, сега е научно доказано, че хлебарките са годни за консумация и са здравословни за консумация и са с високо съдържание на протеини. Да, сега е научно доказано, че хлебарките са годни за консумация и здравословни за ядене и са с високо съдържание на протеини. Но да, трябва да е сготвил правилно, за да убие бактериите, присъстващи в тялото му.

Cuáles son los alimentos del futuro

Колко протеин има една хлебарка? Таблица на хранителния състав на Dubia

РАЗМЕР ВЛАГА (%) ПРОТЕИН (%)
Много малко 71.5 21.4
M 70.8 19.6
XL 65.6 23.4

Могат ли хората да ядат хлебарки?

Противно на общоприетото схващане, хлебарките всъщност могат да бъдат много чисти и вкусни насекоми, особено ако се хранят с пресни плодове и зеленчуци. Могат да се консумират препечени, пържени, сотирани или варени. Мадагаскарските съскащи хлебарки имат вкус и текстура като мазно пиле.

Какво ще стане, ако изям хлебарка?

За щастие на повечето хора случайното поглъщане на хлебарка няма да има сериозно отрицателно въздействие. Вашата храносмилателна система върши чудесна работа по разграждането на материята и филтрирането на всякакви бактерии, така че дори няма да забележите нищо различно.

Вкусни ли са сготвените хлебарки?

„Вкусно, има вкус на скарида, която е дълбоко пържена с непокътната кожа.“ Бобон обясни на Кумпаран, че е проучвал кои видове насекоми са годни за консумация и хлебарките му се открояват.

Източник:

Защо ще ги убиваш? Изяш ги! :burger:

преди 6 часа, 5kof написа:

Ще мирише ли след пръскане? Ще трябва ли 24ч. да спя при комшийката?

По принцип не мирише. Но за всеки случай след напръскване затварям и не влизам в помещението 1-2 часа. За всеки случай. 

преди 10 часа, 5kof написа:

По принцип не мирише. Но за всеки случай след напръскване затварям и не влизам в помещението 1-2 часа. За всеки случай. 

ok 10x

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.