Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

WinRE не може да се премести в друг дял, тъй като другия дял на се засича от системата

Featured Replies

• Автор
преди 18 часа, цър-вул написа:

🤣Ти сериозно ли?

Посочено ти е не едно решение, но ти понеже си високоинтелигентен напреднал потребител не възприемаш.

Да, сериозно. Не знам какво значение има. Ако дадена буква не се използва от друг дял, не е ли свободна да се прилага към даден дял, или не всички букви могат да се прилагат?

Относно даденото ми решение: Вече го приложих, но не проработи. Направил съм снимки на проблема и ги показах, след което обясних какво точно съм направил и че не се е оправил проблема.

Все още не знам как да го оправя. Ако някой знае решение на проблема, моля да го сподели. Обяснете ми накратко какво точно да направя, стъпка по стъпка, за да го направя и да видим дали ще се оправят нещата.

Моля ви. 😟

преди 18 часа, petie1 написа:

Вече съм сигурен че си правиш ташаци с нас....

Виж кво ти връща командата от последната снимка бре олигофрен Хапсолютен

И ти дадох решението

Нали точно това е проблема - това, което връща командата от последната снимка.

Даденият дял съществува, има приложена буква (E:) към него, но въпреки това, когато използвам командата, ми излиза, че пътя (path) към дяла не е намерен.

В снимките в първоначалния ми отговор в тази тема е показано, че има дял с асоциирана буква "Е".

преди 2 минути, royalpiggy написа:

Да, сериозно. Не знам какво значение има. Ако дадена буква не се използва от друг дял, не е ли свободна да се прилага към даден дял, или не всички букви могат да се прилагат?

Относно даденото ми решение: Вече го приложих, но не проработи. Направил съм снимки на проблема и ги показах, след което обясних какво точно съм направил и че не се е оправил проблема.

Все още не знам как да го оправя. Ако някой знае решение на проблема, моля да го сподели. Обяснете ми накратко какво точно да направя, стъпка по стъпка, за да го направя и да видим дали ще се оправят нещата.

Моля ви. 😟

Гусин О казах ти виж си последната снимка какво ти връща командата

преди 6 минути, royalpiggy написа:

Обяснете ми накратко какво точно да направя

Явно е, че не си за работа в конзола!
Казах ти и няколко човека потвърдиха работоспособността на решението - направи надграждане на място от прясно изтеглен iso файл.
Като преди това изтриеш дял 5

преди 5 минути, royalpiggy написа:

Даденият дял съществува, има приложена буква (E:) към него, но въпреки това, когато използвам командата, ми излиза, че пътя (path) към дяла не е намерен.

Ти мож да имш сто букви пътищата са о тделни и са създават или  от ОС или от потребителя

В твоя слуай трябва ръчно да си създадеш пътя....

Абе я по добре си купи мотика и оди да копаш, Компютрите не са за теб..

• Автор
преди 10 минути, petie1 написа:

Гусин О казах ти виж си последната снимка какво ти връща командата

Това, което се казва е, че пътя (path) не е намерен. Защо казва така, след като дяла го има и има асоциирана буква към него?

Щом има дял с асоциирана буква, не трябва ли прилагането на тази команда да премести WinRE във въпросния дял?

Какво точно не правя както трябва?

преди 5 минути, цър-вул написа:

Явно е, че не си за работа в конзола!
Казах ти и няколко човека потвърдиха работоспособността на решението - направи надграждане на място от прясно изтеглен iso файл.
Като преди това изтриеш дял 5

Преинсталиране на системата не е жизнеспособна опция към този момент.

преди 3 минути, petie1 написа:

Ти мож да имш сто букви пътищата са о тделни и са създават или  от ОС или от потребителя

В твоя слуай трябва ръчно да си създадеш пътя....

Абе я по добре си купи мотика и оди да копаш, Компютрите не са за теб..

Ясно.

Може ли накратко да обясниш, стъпка по стъпка, какво точно да направя? Ще изпълня всичко стъпка по стъпка, да видим дали проблема ще се оправи. 😟

Благодаря предварително за отделеното внимание.

Абе, куха лейко! Кой ти говори за преинсталиране? Казах НАДГРАЖДАНЕ НА МЯСТО!!!! И това ми било напреднал потребител! Ти не знаеш елементарни неща!

преди 3 минути, royalpiggy написа:

Това, което се казва е, че пътя (path) не е намерен. Защо казва така, след като дяла го има и има асоциирана буква към него?

Ти между дял и път правиш ли разлика? Я погледни внимателно какво точно не намира командата.

преди 3 минути, royalpiggy написа:

Щом има дял с асоциирана буква, не трябва ли прилагането на тази команда да премести WinRE във въп

Не, командата не ти мести нищо хихи

• Автор
преди 1 минута, цър-вул написа:

Абе, куха лейко! Кой ти говори за преинсталиране? Казах НАДГРАЖДАНЕ НА МЯСТО!!!! И това ми било напреднал потребител! Ти не знаеш елементарни неща!

Кое точно трябва да бъде надградено? Ръчно създаване на дял ли имаш предвид?

Ако може обясни на кратко, стъпка по стъпка, какво точно да направя. Ще го направя както си обяснил, да видим дали ще се оправи проблема... 😞

току-що, Rudy M. написа:

Ти между дял и път правиш ли разлика? Я погледни внимателно какво точно не намира командата.

Как е възможно да има дял, но да намя път към този дял? Когато се създаде дял, това не създавали автоматично и път към този дял? Ако не, как да създам път към този дял? Ако няма как, тогава сигурно ще трябва да създавам направо нов дял с нов път.

преди 2 минути, petie1 написа:

Не, командата не ти мести нищо хихи

Тогава как да оправя проблема?

преди 8 минути, royalpiggy написа:

Ясно.

Може ли накратко да обясниш, стъпка по стъпка, какво точно да направя? Ще изпълня всичко стъпка по стъпка, да видим дали проблема ще се оправи. 😟

Благодаря предварително за отделеното внимание.

Дал съм ти решението оправяй се

• Автор
преди 2 часа, цър-вул написа:

https://www.minitool.com/news/windows-10-in-place-upgrade.html
Не забравяй да изтриеш ненужния дял 5.

За какво да извършвам ъпдейти? Аз вече имам всички актуални ъпдейти инсталирани.

преди 2 часа, petie1 написа:

Дал съм ти решението оправяй се

Къде и решението? Дай линк.

преди 6 минути, royalpiggy написа:

Къде и решението? Дай линк.

Първия ми пост ко е? Разказ в картинки може би?

• Автор
преди 8 минути, petie1 написа:

Първия ми пост ко е? Разказ в картинки може би?

Във въпросния отговор не става ясно какво точно трябва да се прави:

преди 32 минути, royalpiggy написа:
преди 3 часа, цър-вул написа:

https://www.minitool.com/news/windows-10-in-place-upgrade.html
Не забравяй да изтриеш ненужния дял 5.

За какво да извършвам ъпдейти? Аз вече имам всички актуални ъпдейти инсталирани.

След този коментар аз се отказвам да участвам в това безумие

преди 5 минути, royalpiggy написа:

Във въпросния отговор не става ясно какво точно трябва да се прави:

Ми на олитата кат теб не им е ясно  но на ДОС му е ясно хихи :) Тва ти стига сега бегай да грухтиш за Путино за Россио или си реши проблема като ти казвам... Твой избор де а и запознай се с А. Таненбаум :)

преди 3 минути, цър-вул написа:

Само бъзици за него друго не заскужава :)

• Автор
на 28.01.2024 г. в 3:16, petie1 написа:

Хаха тоя смешник....

E:

mkdir Recovery

CD Recovery

mkdir WindowsRE

C:/

cd windows

cd system32

reagentc /setreimage /path E:\Recovery\WindowsRE

"mkdir" е да създаване на директория, в случая - "Recovery". Такава директория вече я има налична.

IMG-20240131-210043.jpg

Има директория и асоциирана буква, която не се вижда на тази снимка, тъй като снимката е от преди асоциирането на буква към този дял.

Иначе Volume 4 е с асоциирана буква.

преди 6 минути, цър-вул написа:

Проблемът е, ме не се обяснява каквоптомно да направя.

Дялът, за който говоря, а първоначалния дял, в който беше WinRE. Използвах MiniTool Partition Wizard до увелича свободното място на този дял. Сега искам да върна WinRE в дяла, но не става.

IMG_20240128_020027.jpg

преди 7 минути, royalpiggy написа:

"mkdir" е да създаване на директория, в случая - "Recovery". Такава директория вече я има налична.

IMG-20240131-210043.jpg

Има директория и асоциирана буква, която не се вижда на тази снимка, тъй като снимката е от преди асоциирането на буква към този дял.

Иначе Volume 4 е с асоциирана буква.

Проблемът е, ме не се обяснява каквоптомно да направя.

Дялът, за който говоря, а първоначалния дял, в който беше WinRE. Използвах MiniTool Partition Wizard до увелича свободното място на този дял. Сега искам да върна WinRE в дяла, но не става.

IMG_20240128_020027.jpg

Айде земай мотиката и ходом маш на нивата ИТ от теб нема да излеезе

Подсказка кат отвориш Е: през ГПИ май немаш нищо а

• Автор
преди 2 минути, petie1 написа:

Айде земай мотиката и ходом маш на нивата ИТ от теб нема да излеезе

Подсказка кат отвориш Е: през ГПИ май немаш нищо а

Като опитам с тази команда:

"reagentc /setreimage /path \\?\GLOBALROOT\device\harddisk0\partition5\Recovery\WindowsRE"

...пише това:

IMG-20240131-212629.jpg

Защо иска да използвам командата RETAIN? Защо не може WinRE да се премести, без да се използва команда, предназначена за MBR дялове? Ако WinRE не може да бъде в този дял, тогава как изобщо беше в този дял първоначално? Дялът винаги е бил GPT. Защо сега не може?

И все още не ми е ясно как да създам път (path). Може ли някой да ми го обясниш накратко, стъпка по стъпка, какви команди трябва да се използват?

преди 1 час, royalpiggy написа:

Като опитам с тази команда:

"reagentc /setreimage /path \\?\GLOBALROOT\device\harddisk0\partition5\Recovery\WindowsRE"

...пише това:

IMG-20240131-212629.jpg

Защо иска да използвам командата RETAIN? Защо не може WinRE да се премести, без да се използва команда, предназначена за MBR дялове? Ако WinRE не може да бъде в този дял, тогава как изобщо беше в този дял първоначално? Дялът винаги е бил GPT. Защо сега не може?

И все още не ми е ясно как да създам път (path). Може ли някой да ми го обясниш накратко, стъпка по стъпка, какви команди трябва да се използват?

Оправяй се сам аз вече само бъзици с теб

преди 8 часа, royalpiggy написа:

Сигурен ли си?  Я пак да пробвам да напиша:

на 28.01.2024 г. в 7:50, Rudy M. написа:

Отвори Command prompt с админски права, напиши E: , <Enter> , dir , <Enter> , и дай скрийншот.

Да видим дали наистина на дял Е: има директория Recovery.

преди 9 часа, royalpiggy написа:

И все още не ми е ясно как да създам път (path).

small.Headache.gif.0ce75f1bbb91f1e778cc1

Не можеш да създадеш път (path) !!! 

Пътят (path) e просто указател къде се намира някой логически обект - дял, папка или файл. Той не се създава. Той само показва към мястото. Като имаш дял Е: , пътят към този дял е "Е:" Ако на дял Е: направиш папка Windows, пътят към тази папка е "E:\Windows". Ако в тази папка Windows направиш друга папка WinRE, то пътят към нея е "E:\Windows\WinRE". Ако в папката направиш файл, например Recovery.rar, то пътят към него е "E:\Windows\WinRE\Recovery.rar". Схващащ ли?

Човеко, ти елементарни понятия от информатиката не знаеш и не разбираш. Къде си тръгнал да работиш с дялове в Command Prompt?... 

преди 9 часа, royalpiggy написа:

Такава директория вече я има налична.

Няма я!

Има два partition тип recovery! Махни partition 5.

п.п. Не знам какво искаш да на правиш, но: Поне първо копирай файловете и папките от 4 в 5. После си чупи главата! 

преди 38 минути, Rudy M. написа:

Човеко, ти елементарни понятия от информатиката не знаеш и не разбираш. Къде си тръгнал да работиш с дялове в Command Prompt?... 

Че той е супер дупер хипер потребител бре, КИ я знае наиузуст с 80  кю на вечер е детска игра за него.....

Само да добаавя че пътищата биват два вида....

Затва му казах да са запознае с А. Таненбаум...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.