Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

WinRE не може да се премести в друг дял, тъй като другия дял на се засича от системата

Featured Replies

Вече не знам какво да правя...

Наистина не знам какво да правя... 😟😰😭

Сега имам нови проблеми, които се появиха като допълнение към вече съществуващите проблеми с WinRE.

Ако е нужен повече контекст относно проблемите ми с WinRE, отворени ето ТОЗИ линк, за да видите какво точно се опитвам да направя.

Както стана ясно, опитвах се да увелича свободното място на първоначалния дял, в който WinRE беше инсталиран по подразбиране.

Използвах програмата MiniTool Partition Wizard, за да увелича свободното място. Процедурата протече по следния начин:

IMG-20240127-230726.jpg

IMG-20240127-231151.jpg

IMG-20240127-231227.jpg

IMG-20240127-231518.jpg

IMG-20240127-233852.jpg

IMG-20240127-233901.jpg

От това меню избрах опцията за рестартиране на компютъра. След това, процеса по увеличаване на свободното място започна:

IMG-20240127-234441.jpg

Отне около 3-4 минути докато приключи.

След като увеличих свободното място на първоначалния дял, опитах да преместя WinRE във въпросния дял, но ми показа ето тази грешка:

IMG-20240128-012953.jpg

Сега вече не ми иска да използвам командата RETAIN, както съм обяснил в другата тема, а направо пише, че този дял не може да бъде намерен, въпреки че се вижда в Disk Management, че съществува и има асоциирана буква. Това се вижда както в Disk Management, така и в DiskPart и This PC. Ето да видите:

IMG-20240128-014847.jpg

IMG-20240128-015906.jpg

За да асоциирам буква, в CMD отворих diskpart и въведох следните команди:

1. diskpart

2. list disk

3. select disk 0

4. list partition

5. list volume

6. select volume 4

7. assign letter=E

Наскоро @B-boy/StyLe/ препоръча да пробвам да асоциирам буква към дяла, и после да използвам ето тази команда:

"reagentc /setreimage /path B:\Recovery\WindowsRE"

...но проблемът е, че и тази команда не помогна.

Ето тук го беше обяснил:

Колкото се отнася до препоръчаната команда, при нея се получава същата грешка, както може да се види тук:

IMG-20240128-020027.jpg

Може ли някой да ми помогне да оправя този проблем? Моля ви. 😟 😟

Изтриваш абсолютно всички партишъни, инсталираш windows-а начисто и не пипаш повече дето не ти е работа.

• Автор
преди 10 минути, ined написа:

Изтриваш абсолютно всички партишъни, инсталираш windows-а начисто и не пипаш повече дето не ти е работа.

Стига с тези предложения. Няма да трия операционната система. Проблемът, който имам, може да се поправи и без преинсталация на операционната система.

EDIT: По отношение на видимостта на въпросния дял в This PC, искам да кажа, че дяла вече не е видим там, но се вижда в Disk Management и diskpart в CMD. Видимостта в This PC изчезна след като рестартирах компютъра и мина малко време.

И въпрос до @ined - защо да е нужно да преинсталирам самата операционна система? Като използвам "sfc /scannow" в PowerShell не показва наличие на никакви проблеми. Операционната система няма непоправими проблеми, че да е необходима преинсталация.

Хаха тоя смешник....

E:

mkdir Recovery

CD Recovery

mkdir WindowsRE

C:/

cd windows

cd system32

reagentc /setreimage /path E:\Recovery\WindowsRE

Явно нямате админски права на компа. Пробвайте да изтеглите някое exe и да го стартирате с админ права.

Сега видях сминката имате админ привилегии.

преди 3 часа, royalpiggy написа:

И въпрос до @ined - защо да е нужно да преинсталирам самата операционна система?

За наказание, ако трябва и 10 пъти ще я преинсталираш.

преди 4 часа, royalpiggy написа:

защо да е нужно да преинсталирам самата операционна система?

Ами другия начин е да занесеш компютъра на майстор, който да ти оправи проблема срещу заплащане. Изборът е твой.

Ти не можеш да го оправиш. Проблемът е дребен, но се иска поне малко компютърна грамотност, и обща интелигентност. А като гледам темите ти, твоята интелигентност клони към нулата ... от долната страна. 

• Автор
преди 2 минути, Rudy M. написа:

Ами другия начин е да занесеш компютъра на майстор, който да ти оправи проблема срещу заплащане. Изборът е твой.

Ти не можеш да го оправиш. Проблемът е дребен, но се иска поне малко компютърна грамотност, и обща интелигентност. А като гледам темите ти, твоята интелигентност клони към нулата ... от долната страна. 

Компютъра няма да бъде занесен на майстор, защото няма проблеми и повреди.

Относно втория параграф: Какво точно не правя както трябва?

преди 5 часа, royalpiggy написа:

може да се поправи и без преинсталация на операционната система.

Може, но ти не можеш!
Защо дял 4 е с буква Е, а не дял 3? Да ти отговоря ли? Защото прилагаш команди, които изобщо не разбираш! И как очакваш командата reagentc /setreimage /path E:\Recovery\WindowsRE да завърши успешно?
Ама иначе много се напиньяш, че му разбираш!
И категорично отказваш да ползваш простички методи за решаване на проблема. 'щот' си Pro...

цър-вул, моля те! :( Не се заяждай, дай да му оправим проблема, на една крачка сме! Иначе ще пуска тъпи теми, докато свят светува ... 

Аз викам  да го оставим да се вари в собствения си сос ама с яка модерация

преди 6 часа, royalpiggy написа:

За да асоциирам буква, в CMD отворих diskpart и въведох следните команди:

7. assign letter=E

Наскоро @B-boy/StyLe/ препоръча да пробвам да асоциирам буква към дяла, и после да използвам ето тази команда:

"reagentc /setreimage /path B:\Recovery\WindowsRE"

...но проблемът е, че и тази команда не помогна.

И как ще помогне, като B, вече не е B, a Е, защото караш едно към гьотере.

Не facepalm, а double facepalm.

преди 6 часа, B-boy/StyLe/ написа:

И как ще помогне, като B, вече не е B, a Е, защото караш едно към гьотере.

Не facepalm, а double facepalm.

Дори и буквата да му е вярна кат няма указания път на дяла пак ще му се оплези командата както в неговия  случай

преди 1 час, цър-вул написа:

Даже и буква няма дял 3

Няма, просто чета какви команди е постнал и видях, че уж го е assign-ал като E.

И му казах, че да си крие GUID-a е смешно, защото не представлява риск, но той продължава...

преди 15 часа, Rudy M. написа:

цър-вул, моля те! :( Не се заяждай, дай да му оправим проблема, на една крачка сме! Иначе ще пуска тъпи теми, докато свят светува ... 

:offtopic_s:Получава се добре ролевата игра. Някой само трябва да ги събере тези теми за WinRE и дефинира правилно темата. 

• Автор
на 28.01.2024 г. в 3:16, petie1 написа:

Хаха тоя смешник....

E:

mkdir Recovery

CD Recovery

mkdir WindowsRE

C:/

cd windows

cd system32

reagentc /setreimage /path E:\Recovery\WindowsRE

Какво?

на 28.01.2024 г. в 7:53, цър-вул написа:

Може, но ти не можеш!
Защо дял 4 е с буква Е, а не дял 3? Да ти отговоря ли? Защото прилагаш команди, които изобщо не разбираш! И как очакваш командата reagentc /setreimage /path E:\Recovery\WindowsRE да завърши успешно?
Ама иначе много се напиньяш, че му разбираш!
И категорично отказваш да ползваш простички методи за решаване на проблема. 'щот' си Pro...

Какво значение има коя е буква е асоциирана с дадения дял? Доколкото знам, няма значение.

Командата и асоциирана буква съответстват, както се вижда в снимките, които съм показал. На някои от командите, които показах, може и да не съответстват, тъй като това са просто написани от @B-boy/StyLe/ команди, които копирах и поставих в тази тема. Иначе, когато ги въвеждах в CMD, бях ги пригодил (редактирал) така, че да съответстват на буквата.

на 28.01.2024 г. в 16:10, petie1 написа:

Дори и буквата да му е вярна кат няма указания път на дяла пак ще му се оплези командата както в неговия  случай

Виж снимките, които съм показал, а не командите, изписани в първоначалния ми отговор. Тези команди са просто копирани и поставени, но когато ги въвеждах в CMD, ги бях редактирал така, че да съответстват на буквата.

на 28.01.2024 г. в 18:38, B-boy/StyLe/ написа:

Няма, просто чета какви команди е постнал и видях, че уж го е assign-ал като E.

Да, с командата "assign letter=E", и сега дяла има буква, както се вижда в това, които diskpart показва в CMD, след въвеждането на командата "list volume".

По темата:

Все още не ми е ясно как да оправя проблема. Ако някой знае някакво решение, моля да го сподели. 😟 Ако е нужно да предоставям още информация по случая, кажете какво е нужно да покажа, да придобиете по-ясна представа и да ми помогнете.

преди 13 минути, royalpiggy написа:

Какво значение има коя е буква е асоциирана с дадения дял? Доколкото знам, няма значение.

🤣Ти сериозно ли?

преди 13 минути, royalpiggy написа:

Ако някой знае

Посочено ти е не едно решение, но ти понеже си високоинтелигентен напреднал потребител не възприемаш.

преди 19 минути, royalpiggy написа:

Какво?

Вече съм сигурен че си правиш ташаци с нас....

Виж кво ти връща командата от последната снимка бре олигофрен Хапсолютен

И ти дадох решението

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.